Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#271 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 06 April 2014 - 08:58 PM

Vezi postareaxorg, la 06 April 2014 - 08:31 PM, a spus:

Intelegeti ca discutia termic versus electric este inutila acum. Nici actualul ordin si nici un alt proiect sau propunere nu include o diferentiere pe criteriul tipului de motor si nici un fel de prevedere in privinta zgomotului. Cel putin asta stiu eu, dar rog pe cineva din echipa ARA sa lamureasca oficial problema.
@Renatao te rog nu mai insista cu poluarea sonora, MT nu a cerut incadrari in privinta zgomotului si nu cred ca vrem sa le sugerezi tu asta acum.

Buna Dan,

Conf. ultimului ordin propus de ARA singura limitare se face la greutatea aeromodelului adica 20kg max. Nici ARA si nici MT nu doreste sa reglementeze alte caracteristici tehnice.

O zi buna,
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#272 Useril este offline   kempo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 670
  • Inregistrat: 17-October 08

Postat 06 April 2014 - 09:07 PM

Vezi postarearenatoa, la 06 April 2014 - 05:41 PM, a spus:

Pana se corecteaza, esti sub ord.8, in vigoare, dar fara norme de aplicare :)
Deci: usurezi aripa la 1kg, dai jos camera si telemetria, zbori sub 100m si pana in 150m... :) iar de proprietar nu stiu daca zice ceva forma initiala a ordinului :unsure:

Multumesc ptr. raspuns.

La ce anume va raferiti prin "fara norme de aplicare"?

Stiu ca sunt colegi pe forum care au abordat latura comerciala a acestui hobby, cum procedeaza ? Isi inregistreaza aeromodelul, si-au facut asigurare...?

Multumesc,
Alex
"What you want to do today ? Same thing I do every day, try to take over the world !"
0

#273 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 405
  • Inregistrat: 31-July 04

Postat 06 April 2014 - 09:49 PM

Vezi postarearenatoa, la 06 April 2014 - 08:38 PM, a spus:

Da, dar ca sa folosesc exemplul cu musca, nici nu vreau sa ma trezesc in V8.2 la interdictii in corpore pentru orice fel de model, ca in anumite zone din Germania ;) unde sambata nu se zboara... deloc, ca sa fie liniste :) Poti zbura in timpul saptamanii, dar nu sambata :)

Gresit.Se zboara conform legislatiei inclusiv simbata si sarbatorile legale daca nu se primeste pentru zona respectiva de zbor in scris o restrictie temporara.De asemenea nu se zboara cu termice intre ora 12-14 sau cu orice oratanie zburatoare care produce mai mult de 89 dbla nivelul solului 7 mpe orice directie,si programul de zbor e de la 8-19.
Maidanistii pe barba lor cu suportarea consecintelor ...
0

#274 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1349
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 06 April 2014 - 09:59 PM

Vezi postareastiganas, la 05 April 2014 - 08:48 AM, a spus:

Am mai scris pe un topic.

Eu zic o mai lasam cu maidanul ca suna rau, parca am fi niste golani. Noi nu zburam pe maidan, zburam pe camp (sau la deal, panta). Nu e vina noastra ca unele campuri arata ca un maidan.

Fie ca-ti convine sau nu diger mai greu spre deloc unele pretentii civilizatoare. Sau vrei sa-mi schimb vocabularul ca sa ma lauzi ca m-am integrat.
La mine aici impart locul de zbor cu 2 turme de mioare, care-mi tund pista cam deacum si pana-n toamna cand vin ploile, probabil si ele au uitat de transhumanta tot din pricina vreunui civilizator. Ori decate ori am intrebat ciobanii daca-i deranjez au spus doar atat: “Eee la cat-ai maidanuuu!....” sau vrei acum sa merg la dansi sa le spun ca un domn de Bucuresti spune ca pe maidan sunt doar golanii si ar trebuii se ne civilizam? Si nu-mi spune de protectia animalelor sau despre necesitatea asigurarilor ca noi pe maidan n-am reusi sa toleram prea bine un inspector de dauna mancator de radacini de garduri, sau un agent constator inganfat care sa ne explice cum stau treburile, cel mai sigur ar capata un mijloc de transport rapid si latrator catre o destinatie imprevizibila. Daca va fi sa fie nedoritul ne bucuram de-o seara la foc cu miel la protap, pe acelasi principiu pe care si dupa o zi de zbor ne alegem cu laptic proaspat si branzica cu aroma de metanol si ricin. Daca-ti place hai la mine si va primesc cum se cuvine dar de maidanul meu nu va mai luati.

Aceasta postare a fost editata de xorg: 06 April 2014 - 10:02 PM

0

#275 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 April 2014 - 10:14 PM

In Germania exista o forma de asigurare care ii face pe rarisimii maidanisti sa se simta siguri pe ei:Se numeste Haftschutzversicherung(asigurare de pagube provocate involuntar tertilor).Totusi aceasta forma de asigurare NU acopera eventuale pagube ce decurg din urma unei activitati ilegale.Adica daca te-ai intors cu haina lunga de blana in magazin si ai rasturnat 10 vaze de cristal de 1000 de euro bucata,asta se plateste de asigurare.Paradoxal daca ai pierdut cheia de la usa si spargi usa sa intri in casa pe care ai inchiriat-o,asigurarea deconteaza toate reparatiile,faci treaba asta In apartamentul tau proprietate,nu vezi nika.Tot asa zbori pe maidan si la un moment dat moare receptorul la aeromodelul de 4,99 kile si cade in curte la vecinul exact pe parbrizul de la S-Klasse,platesti din buzunar ...Aeromodelul se afla DIN INDIFERENT MOTIVUL infipt in parbrizul masinii,iar oratania nu are ce cauta in curte la ala ca nu ai aprobarea lui....

Aceasta postare a fost editata de nitrometan: 06 April 2014 - 10:16 PM

0

#276 Useril este offline   misumat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 19-November 08

Postat 06 April 2014 - 10:24 PM

Vezi postareaxorg, la 06 April 2014 - 09:59 PM, a spus:

Fie ca-ti convine sau nu diger mai greu spre deloc unele pretentii civilizatoare. Sau vrei sa-mi schimb vocabularul ca sa ma lauzi ca m-am integrat.
La mine aici impart locul de zbor cu 2 turme de mioare, care-mi tund pista cam deacum si pana-n toamna cand vin ploile, probabil si ele au uitat de transhumanta tot din pricina vreunui civilizator. Ori decate ori am intrebat ciobanii daca-i deranjez au spus doar atat: “Eee la cat-ai maidanuuu!....” sau vrei acum sa merg la dansi sa le spun ca un domn de Bucuresti spune ca pe maidan sunt doar golanii si ar trebuii se ne civilizam? Si nu-mi spune de protectia animalelor sau despre necesitatea asigurarilor ca noi pe maidan n-am reusi sa toleram prea bine un inspector de dauna mancator de radacini de garduri, sau un agent constator inganfat care sa ne explice cum stau treburile, cel mai sigur ar capata un mijloc de transport rapid si latrator catre o destinatie imprevizibila. Daca va fi sa fie nedoritul ne bucuram de-o seara la foc cu miel la protap, pe acelasi principiu pe care si dupa o zi de zbor ne alegem cu laptic proaspat si branzica cu aroma de metanol si ricin. Daca-ti place hai la mine si va primesc cum se cuvine dar de maidanul meu nu va mai luati.

Am si eu o nelamurire: cine sunteti domnule Xorg, sau macar din ce oras sau sat sunteti (ca din Bucuresti e clar ca nu sunteti daca aveti texte de-astea de provincie de 2 lei gen "sa le spun ca un domn de Bucuresti spune...")? Ca sunt si eu de cativa ani pe acest forum si ii cam cunosc pe cei relevanti, dar de dvs. chiar nu am auzit. Si intreb asta pentru ca vad ca sunteti foarte virulent (si extrem, extrem de prezent) in aceste discutii despre celebra lege. In plus, o cautare a postarilor dvs aici (doar din ultimul an) arata ca ati scris doar in cele cateva topicuri legate de legea data in ianuarie. Nici macar un singur post despre o iesire la zbor, despre un avion pe care l-ati construit, o parere despre elicopterul cuiva, etc. Nu de alta, dar cei care combat aici despre celebra lege au ceva vechime in aeromodelism si au dovedit cu fapte, cu poze, ca stiu sa construiasca, sa piloteze avioane, elicoptere, planoare, si apoi s-au apucat sa dea sfaturi pe forum. Dar poate nu sunt eu informat si sunteti o mare personalitate in materie, caz in care imi cer scuze pentru ignoranta.
ALIGN Trex 600N (in fuselaj de Bell Jet Ranger), OS 50SX-H, Futaba T10C 2,4 Ghz, GY-520/S9254, GV-1 Governor, 3xS3152
CMPro YAK-54 (1,3m) fiberglass, 100 g/dm2, OS 91 FX, 5xS3003, MA 14x8
CMPro Transall C-160 (1,85m) fiberglass, 118 g/dm2, 2 x OS 35 AX, 6xS3003, 2xAPC 10x6 cu 4 pale
CMPro Cessna 182 Skylane (1,65m) fiberglass, 109 g/dm2, OS 55 AX, 7xS3003, MA 13x6
Canadair CL-415 (2,05m) fiberglass, 2 x OS 55 AX, 9xS3003, 2 x MA 13x6
0

#277 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1349
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 06 April 2014 - 10:37 PM

Vezi postareamisumat, la 06 April 2014 - 10:24 PM, a spus:

Am si eu o nelamurire: cine sunteti domnule Xorg, sau macar din ce oras sau sat sunteti (ca din Bucuresti e clar ca nu sunteti daca aveti texte de-astea de provincie de 2 lei gen "sa le spun ca un domn de Bucuresti spune...")? Ca sunt si eu de cativa ani pe acest forum si ii cam cunosc pe cei relevanti, dar de dvs. chiar nu am auzit. Si intreb asta pentru ca vad ca sunteti foarte virulent (si extrem, extrem de prezent) in aceste discutii despre celebra lege. In plus, o cautare a postarilor dvs aici (doar din ultimul an) arata ca ati scris doar in cele cateva topicuri legate de legea data in ianuarie. Nici macar un singur post despre o iesire la zbor, despre un avion pe care l-ati construit, o parere despre elicopterul cuiva, etc. Nu de alta, dar cei care combat aici despre celebra lege au ceva vechime in aeromodelism si au dovedit cu fapte, cu poze, ca stiu sa construiasca, sa piloteze avioane, elicoptere, planoare, si apoi s-au apucat sa dea sfaturi pe forum. Dar poate nu sunt eu informat si sunteti o mare personalitate in materie, caz in care imi cer scuze pentru ignoranta.

Vezi tu, eu nu sunt relevant si nu-mi doresc asta, nici nu prea am simtit nevoia sa fiu vocal pe forum, cat timp nimeni nu ma deranja, acum a reusit ordinul asta pacatos, ca alt motiv nu as avea. Locul nostru de zbor este la 45-47Km de Bucuresti. Esti invitatul meu oricand, te sfatuiesc insa sa vii cu masina prafuita gata ca sa poti pargurge fara strangeri de inima 1Km de drum de tara prafuit.
0

#278 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 06 April 2014 - 11:12 PM

Si uite ca incet, incet, am aflat:
Despre Wabo este vorba. Uite cate face wabo, incerc sa le sistematizez putin ca sunt multe:
- persoane care nu au fost in stare sa faca o afacere ok din modelism si modelodroame
- acum profita pentru o umbrela legala prin care sa ne oblige la achitarea unor taxe de modelodrom, asigurari si alte inventii nastrusnice
- Fara nici un fel de scrupule se incearca mutilarea aeromodelismul romanesc, sub scuza acestui ordin.
- a tradus legislatia de acolo ca sa-si poata intemeia propunerile astea (adica a tradus legislatia cu ganduri ascunse, vezi primele trei puncte)
- poate dai si de atacurile la persoana venite mai apoi de la Wabo.

Eu zic ca sunt niste acuzatii foarte grave la adresa lui wabo (chiar si asa scoase din context). In mod normal wabo nici nu mai are ce cauta pe forum dupa cate rele a facut.
Chiar asa: e pregatit wabo (si acolitii lui) sa poarte stigmata de "mutilator al aeromodelismului romanesc"???

Sunt in minoritate, va umflati cand face renato o glumita si vlad1 putina teorie (dupa carti) a reprezentarii si tipati ca din gura de sarpe "discriminare" dar inchideti ochii impaciuitori la de'astea.

Vezi postareaxorg, la 06 April 2014 - 04:51 PM, a spus:

Si vrei sa spui ca bietului Wabo nici macar prin cap nu-i trecuse idea de a sustine modelul German cu inregimentarea termicelor, nici macar nu a tradus legislatia de acolo ca sa-si poata intemeia propunerile astea. Ia mai cauta tu pe acolo prin forum si vezi cine-i explica domnului Renatao despre modelismul civilazat din germania unde termicele sunt pe modelodroame si electricele si prin parcuri. Si vezi poate dai si de atacurile la persoana venite mai apoi de la Wabo.

http://www.rhcforum....post__p__721361
"Problema termic electric, are izvoare mai putenice decat cele cateva voci de aici.
Pericolul este mai degraba reprezentat de acele persoane care nu au fost in stare sa faca o afacere ok din modelism si modelodroame, iar acum profita pentru o umbrela legala prin care sa ne oblige la achitarea unor taxe de modelodrom, asigurari si alte inventii nastrusnice. Fara nici un fel de scrupule se incearca mutilarea aeromodelismul romanesc, sub scuza acestui ordin.
Domnilor sunteti pregatiti sa purtati deacum incolo pentru intreaga dvs. viata stigmata de "mutilator al aeromodelismului romanesc"???"

0

#279 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2648
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 07 April 2014 - 07:15 AM

Vezi postareaAndrix_y, la 06 April 2014 - 08:58 PM, a spus:

Buna Dan,

Conf. ultimului ordin propus de ARA singura limitare se face la greutatea aeromodelului adica 20kg max. Nici ARA si nici MT nu doreste sa reglementeze alte caracteristici tehnice.

O zi buna,

Andrix,

Voi stiti cu cine va confruntati? intelegeti ca omul are o experienta de vre-o 10 ani cu aeromodelele (nu cred ca a vazut dinozauri pe benzina) da stie exact cine suntem, ce facem, si cum zburam. Stiti ca a ajuns la anumite concluzii? de ex. ca daca nu respectam regulile (VFR) atunci zburam de pe terenul lui? nu de azi, de mult si a aplicat-o exact la Bucuresti pe Clinceni parca. Cu asta probleme lui de siguranta s-au terminat. Acum raspunde de siguranta in MT, si nimeni nu garanteaza impact frontal peste 1Kg (si ala carne dezghetata cu pene).

Propunerea de 20kg in zbor necontrolat, o sa-i ridice coltul buzelor, nu o sa-l inspire la negocieri.
0

#280 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 07 April 2014 - 08:07 AM

Vezi postareastiganas, la 06 April 2014 - 11:12 PM, a spus:

...Chiar asa: e pregatit wabo (si acolitii lui) sa poarte stigmata de "mutilator al aeromodelismului romanesc"???

...

Crezi ca mie imi place sa port pe cea de tradator de tara?
Asa e cand te joci cu vorbe mari intr-o limba care nu o stapanesti la perfectie...

Dar stiu destula istorie si politica ca sa vad ca Germania acum pregateste in subteran pactul V2 care va servi intreaga Europa de Est pe tava Rusiei ca acum 75 ani...
... cu picioarele pe pamant ...
0

#281 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 07 April 2014 - 09:48 AM

Vezi postareadan_mitea, la 06 April 2014 - 06:43 PM, a spus:

De fapt, pentru Wabo termicele au disparut din 2010:
''Dar ma repet ca puteti sa asteptati inca 5 ani si va garantezi si la Dinosauri cas o sa fie cum am scris. viitorul nu eset Methanol de cat la aspect muzeal. In 2010 poate v amintiti si cautati subiectul daca mai exista Forum aceasta si veti stie. Nu sint prophet, doar technicican si am vazu 35 de ani de modelism si evolutie in ultimile 2 ani de accumulatori si motoare."
http://www.rhcforum....dpost__p__60486
De fapt nici acest forum nu este sigur ca mai exista.
Cu tot respectul pentru ceea ce face acum, imi fac o datorie de onoare sa-i reamintesc, din cand in cans, desprea aceasta profetie.

Vezi ca tendinta este corecta. Nu ziceam termicele se dispare ci "Methanol" si sunt convins ca am dreptate. Pur si simplu intrebi pe dealeri cite motaore methanol se vind in comparatie cu electrice de altceas putere. Sau vezi cantitatiile de methanol vindute. Pe cind eram dealer de Tornado avem un palet fiecare 6-8 spatamani parca si cred cu asta acum se acopere un an. Intrebati pe importator daca mai exista. Mai uitati i va la preturi de motoare classice pe methanol cum au scazut si oferta de diversitate ale lor. Temriciile sunt convins in continuare sint pe calea de disparitie. Primul semn a fost cind au aparut electrice mai puternice de cit termice (raport greutate/putere) si pana astazi este si rezolvat partea cu preturi. Acum sa zbori un F3A electric este mai ieftin ca un set de acumulatori cumperi cu mai putin bani de cit ce costa methanol pentru altceas numar de zboruri.
Motoare termice pe methanol peste 10 ani cel tirziu vor fi piese de muzeu cum sint si cele Diesel. Astept se ma confurntati in 10 ani cu aceste rinduri, daca mai traiesc.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#282 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 07 April 2014 - 12:57 PM

Vezi postareawabo1, la 07 April 2014 - 09:48 AM, a spus:

Vezi ca tendinta este corecta. Nu ziceam termicele se dispare ci "Methanol" si sunt convins ca am dreptate. Pur si simplu intrebi pe dealeri cite motaore methanol se vind in comparatie cu electrice de altceas putere. Sau vezi cantitatiile de methanol vindute. Pe cind eram dealer de Tornado avem un palet fiecare 6-8 spatamani parca si cred cu asta acum se acopere un an. Intrebati pe importator daca mai exista. Mai uitati i va la preturi de motoare classice pe methanol cum au scazut si oferta de diversitate ale lor. Temriciile sunt convins in continuare sint pe calea de disparitie. Primul semn a fost cind au aparut electrice mai puternice de cit termice (raport greutate/putere) si pana astazi este si rezolvat partea cu preturi. Acum sa zbori un F3A electric este mai ieftin ca un set de acumulatori cumperi cu mai putin bani de cit ce costa methanol pentru altceas numar de zboruri.
Motoare termice pe methanol peste 10 ani cel tirziu vor fi piese de muzeu cum sint si cele Diesel. Astept se ma confurntati in 10 ani cu aceste rinduri, daca mai traiesc.

Deja am devansat termenul, de acum patru ani, peste zece ani.
Sa dea Dumnezeu sa fim in putere si sa rediscutam peste zece ani.
Multa, multa bafta si, inca o data, felicitari pentru ceea ce intreprinzi. Pentru asta ai tot respectul meu.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 07 April 2014 - 12:59 PM

0

#283 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 07 April 2014 - 01:18 PM

Vezi postareadan_mitea, la 07 April 2014 - 12:57 PM, a spus:

Multa, multa bafta si, inca o data, felicitari pentru ceea ce intreprinzi. Pentru asta ai tot respectul meu.

De fapt nu fac nimic, doar fac valuri sa se miste ceva.
Muncesc altii, eu doar ma enervez pe mine si pe alti :)
Walter Born
rhc@born.ro
0

#284 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 07 April 2014 - 03:05 PM

Vezi postareawabo1, la 07 April 2014 - 01:18 PM, a spus:

De fapt nu fac nimic, doar fac valuri sa se miste ceva.
Muncesc altii, eu doar ma enervez pe mine si pe alti :)

Vorbesc ceilalti aeromodelisti de afaceri in Modelism,il acuza pe Walter ca nu a reusit in afacerea sa si de asta se agata acum ,etc.
Desi cred ca o sa imi umplu frigiderul cu cirnati pentru paste cu ceea ce voi scrie acuma,EU CRED ca va e ciuda multora din voi ca Walter si altii au incercat si voi nu,Previziunile omului s-au adeverit deja.ARE DREPTATE.Ceea ce doreste fiecare in parte sa zboare e problema fiecaruia.E exact ca si cu ciupercile,pot minca din borcan,ca gasesc pe raft sau fac cu familia si prietenii o iesire la padure pt relaxare maxima si pentru a culege ciuperci pe care apoi sa le maninc.
Asa e si cu electricul.Cine vrea plug-si plai cumpara electric,cine vrea old fashion e si el servit.Tendinta spre puturosenie maxima(electrice) ca numai asa poti veni la zburat cu spumita,o scoti din masina si da-i.
Eu sunt dintr-aia care desi poseda si electrice(ca asa e moda) nu ma simt bine la zburat daca nu miroase a ceva fum ,metanol sau benzina.
Walter in schimb nu a suntat pe nimeni din ceilalti dealeri din Romania si nici nu a pus bete in roate altora.Si cred ca marea majoritate ati fost multumiti ca puteati deconta produse de modelism pe factura in perioada aia cind legislatia fiscala avea o lacuna.Atunci era bine,nu?Citi dintre cei care aveau firme nu au cumparat de la Walter si altii si apoi au decontat pe firma stiind clar ca doar asa nu dati bani din buzunar?Era bine,nu?
S-a imbogatit cumva Walter?E rau ca a vrut sa imbine Hobby-ul cu afacerea?Cine sunteti voi aia multi care judecati omul in felul asta?A gresit omul cind a scris ceva in limba ronana?Invatati si voi aia care aruncati cu rahat in om macar o zecime limba germana cit stie Walter romaneste.A facut Walter greseli?DA ! Toti facem si una din greselile lui e ca lupta pentru pentru o cauza care nu e a lui.
Eu sa fiu in locul lui,mi-as fi bagat ceva de mult.Omul are CE sa zboare,UNDE sa zboare,destui prieteni sa se simta bine.De ce se zbate?Nu pricep si nu pricep de 14 ani de cind il stiu...
Fac si eu o previziune:daca acuma nu facem front comun,ARA moare in stadiu de nimfa si onor statul roman va face ca de obicei ceea ce vrea.
Hai sa punem toti umarul si sa miscam inainte ARA si sa lasam orgoliile personale in pace.
Aveam de gind sa vind 5 ha de teren pe care le-am mostenit intr-o zona unde nu e tocmai rentabil sa faci agricultura,dar avind in vedere ca terenul e la 30 km distanta de locuinta mea din Suceava si are 500 pe 100 metri ma mai gindesc,poate fac si eu o afacere cu Modelodroame,poate ma imbogetesc eu daca nu a reusit Walter.
Ce dracu oameni buni,hai sa lasam prostiile si sa contribuim la ceva productiv,ca asa nu se ajunge nicaieri...
0

#285 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 523
  • Inregistrat: 12-May 11
  • Interests:Aeromodelism, Aeronautica, Aviatie, Desen, Muzica (chitara)

Postat 07 April 2014 - 03:26 PM

Vezi postareawabo1, la 07 April 2014 - 09:48 AM, a spus:

Motoarele termice nu cred ca vor deveni piese de muzeu. Sa nu uitam ca, multi aeromodelisti, construiesc si piloteaza machete F4C. Ce realism ar mai avea o macheta zburatoare echipata cu un motor electric ?. Mai sint si clasele FAI. Aeromodelismul electric este un mod de a zbura, are frumusetea lui si, nimic mai mult.

Sa auzim numai de bine !
"Odata ce ai cunoscut zborul...vei pasi pe pamint privind spre cer...pentru ca acolo ai fost si acolo...ai vrea sa te intorci" -Leonardo Da Vinci
0

#286 Useril este offline   Teo-Costin 

• T.C.I.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1399
  • Inregistrat: 13-June 07

Postat 07 April 2014 - 03:45 PM

Motoarele cu ardere interna fie methanol sau benzina nu vor dispare curand iar machete F4C sau alte avioane din aceasta clasa echipate cu motoare electrice sunt destule mai ales ca au aparut diverse dispositive electronice ce redau sunetul "adevarat" al unui Spitfire, FW, BF sau alte avioane, sunet ce acopera zgomotul facut de un motor electric.
Problema la electrice este costul acumulatorilor iar cei LiPo nu prea ai unde sa-i pastrezi in siguranta in asa fel incat sa stai linistit 100% ca nu se aprinde unul cand nu esti acasa si de aici "na beleaua".
Acum depinde si de cat de mult zbori asta vis-à-vis de costul methanolului.
"Electricul" are si el avantajele lui fata de "termic" dar repet, din punctual meu de vedere, ramine un mare semn de intrebare cum si unde stocam acumulatorii LiPo .....

Aceasta postare a fost editata de Teo-Costin: 07 April 2014 - 03:46 PM

Take the first step in faith. You don't have to see the whole staircase, just take the first step.
0

#287 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 April 2014 - 03:54 PM

Adica dumneata nu ai un lipo in casa ? sau daca ai, nu pleci de acasa linistit pe motivul asta ? :unsure:
La fel as zice si eu de un bidon de Tornado
0

#288 Useril este offline   Teo-Costin 

• T.C.I.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1399
  • Inregistrat: 13-June 07

Postat 07 April 2014 - 04:02 PM

Vezi postarearenatoa, la 07 April 2014 - 03:54 PM, a spus:

Adica dumneata nu ai un lipo in casa ? sau daca ai, nu pleci de acasa linistit pe motivul asta ? :unsure:
La fel as zice si eu de un bidon de Tornado

Normal ca am dar mereu imi este gandul la ele .....
Diferenta este ca la LiPo nu stiu ce este in ele si din ce cauze iau foc pe cand la un bidon de Tornado sau ce altceva vrei tu, stiu ce-i acolo si in ce conditii ia foc.
La un LiPo poti sa intalnesti situatia de a-l pune la incarcat si te duci pina la bucatarie sau la baie si poate lua foc si cazuri de aprindere a unei baterii LiPo sunt diverse iar Youtube este plin de filmulete pe cand filmulete cu bidoane de Tornado aprinse nu am vazut (accidente mai mult sau mai putin intamplatoare).

Ai cumva o solutie DESTEAPTA si SIGURA de a tine LiPo fara sa-ti faci griji nici macar cand pleci in concediu ..... as fi tare recunoscator daca mi-ai impartasi una si as trece pe electric la toate modelele???

Aceasta postare a fost editata de Teo-Costin: 07 April 2014 - 04:02 PM

Take the first step in faith. You don't have to see the whole staircase, just take the first step.
0

#289 Useril este offline   MADA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 987
  • Inregistrat: 09-August 04

Postat 07 April 2014 - 04:08 PM

Un seif din otel e cel mai sigur. Sau mai economic pungi speciale pentru pack-uri LiPo.
0

#290 Useril este offline   ANDUNG 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 493
  • Inregistrat: 11-June 10

Postat 07 April 2014 - 04:42 PM

Vezi postareaTeo-Costin, la 07 April 2014 - 03:45 PM, a spus:

nu prea ai unde sa-i pastrezi in siguranta in asa fel incat sa stai linistit 100% ca nu se aprinde unul cand nu esti acasa

Bai chiar asa, pe bune, exista cazuri sa ia foc fara sa le faci nimic? Adica un fel de poltergeist :-)?

0

#291 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 April 2014 - 04:49 PM

Nu e desteapta de loc, cutie de tabla de la cafea Jacobs, dar chiar nu am grija.
Am lasat acasa vara trecuta cam 3-4 pack-uri de 2200 fiind plecat in strainatate.
Nu, un lipo nu arde din senin, nu il poate enerva decat un charger programat necorespunzator sau un stapan similar :)
Pe youtube sunt cazuri fortate, ca sa il aduca acolo si sa fie filmat, nu cred ca s-a nimerit careva sa filmeze fix in timpul unei incarcari normale.
Daca nu ai lipo duse iti pot trimite eu o celula sa o diseci cu cutitul sa vezi ca nu arde.
0

#292 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3949
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 07 April 2014 - 04:58 PM

Vezi postarearenatoa, la 07 April 2014 - 04:49 PM, a spus:

Daca nu ai lipo duse iti pot trimite eu o celula sa o diseci cu cutitul sa vezi ca nu arde.

Eu mereu dau foc la celulele vechi.Am incercat pana acum la redresor auto 24v/50a,batut cuie in ea,facut morman la menghina,pus in scurt...tot ce am reusit a fost niste fum(cat de chibrit) si o flama de 2-3 secunde.Nu aprinzi nici o foaie de hartie cu ei(poate aprizi un gratar cu un 12s 16000mah,dar cum mai toti folosesc 3s 1500-2200 nu o sa ramana nimeni fara casa din cauza unui lipo)

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 07 April 2014 - 05:00 PM

0

#293 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 07 April 2014 - 05:09 PM

frigider in sertarul pentru legume.

Vezi postareaTeo-Costin, la 07 April 2014 - 04:02 PM, a spus:

Ai cumva o solutie DESTEAPTA si SIGURA de a tine LiPo fara sa-ti faci griji nici macar cand pleci in concediu ..... as fi tare recunoscator daca mi-ai impartasi una si as trece pe electric la toate modelele???

0

#294 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 07 April 2014 - 05:46 PM

Citeaza

Iata una din solutii (nu zic ca e cea ma buna)

Eu pe cele pe care le tin in casa le depozitez intr-un suport din ceramica pentru ghivecele de flori (de la Ikea) . Pot dormi linistit in cazul in care vreuna "se trezeste"

http://www.ikea.com/be/fr/images/products/fotblad-pot-avec-coupelle__0166311_PE320953_S4.JPG

Restul le tin in garaj intr-o cutie metalica, care sta jos pe beton.
0

#295 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 07 April 2014 - 06:15 PM

Daca intr-un ghiveci pun mai multe pack-uri iar unul se " enerveaza " , se pot autoaprinde si celelalte ?
Si daca prin absurd am sa zicem 4-5 pack-uri la " ghiveci " nu credeti ca se duce naiba ghivechiul crapand
in multe bucati de la socul termic, sau nu se incinge fundul ghiveciului atat de tare incat sa se aprinda masa pe
care sta ghivechiul ? sau ghiveciul este pus in alt ghiveci care la randul lui este in alt ghiveci si tot asa .. sau
il asezam pe gresie ?
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#296 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 April 2014 - 06:36 PM

Citeaza

sau sau ghiveciul este pus in alt ghiveci care la randul lui este in alt ghiveci si tot asa<br style="font-size: 13px; line-height: 19.5px; background-color: rgb(250, 251, 252);">sau il asezam pe gresie ?

Mereu am fost fan al posturilor tale RD si le citesc cu placere de fiecare data http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gif

In casa nu tin mai mult de 3 - 4 packuri mari pe care le voi incarca (de-aia le tin in casa), sau 10 packuri mici pentru 130X. Imi asum riscul de a le distruge pe toate in caz de ... necaz
Ghiveciul e destul de gros pentru a rezista chiar unui foc deschis.

Pentru mine e in acest moment cea mai buna solutie, nu poate fi ideala in abstract, notiunea de ideal trebuie adaptata fiecarui utilizator http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/pardon.gif

"Succesuri" !!!
0

#297 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 07 April 2014 - 06:48 PM

Sau da MT (sau MI) un ordin cu ce pakuri ai voie si unde. Ca la arme; dulap securizat tip B. De doua ori pe an vine politistul sa te verifice.

Daca stam sa ne gandim astia reglementeaza zborul RC desi nu au avut nici un incident de cand se zboara RC in RO, si lasa la liber pakurile lipo mult mai periculoase (de metanol au avut grija mai demult)
0

#298 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 07 April 2014 - 07:15 PM

Hai mai usurel cu LiPo ca io numa' d-alea am si cine stie unde ajungem.
Astea noi sint sigure, nu se aprind si noi sintem cu totii norocosi si optimisti.

Zis.

PS. Si nici metanolul nu arde decit in motorash. Uneori nici acolo...

Aceasta postare a fost editata de bizu: 07 April 2014 - 07:16 PM

0

#299 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 April 2014 - 07:28 PM

Citeaza

frigider in sertarul pentru legume.

Am inteles Stefane, tie iti plac mai putin legumele si mai mult carnea, altfel le-ai fi tinut in congelator http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif

Citeaza

Astea noi sint sigure, nu se aprind si noi sintem cu totii norocosi si optimisti.

Neaparat optimisti ! http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Aceasta postare a fost editata de Primus: 07 April 2014 - 07:31 PM

0

#300 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 07 April 2014 - 07:28 PM

Vezi postareaPrimus, la 07 April 2014 - 06:36 PM, a spus:

Mereu am fost fan al posturilor tale RD si le citesc cu placere de fiecare data http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gif

In casa nu tin mai mult de 3 - 4 packuri mari pe care le voi incarca (de-aia le tin in casa), sau 10 packuri mici pentru 130X. Imi asum riscul de a le distruge pe toate in caz de ... necaz
Ghiveciul e destul de gros pentru a rezista chiar unui foc deschis.

Pentru mine e in acest moment cea mai buna solutie, nu poate fi ideala in abstract, notiunea de ideal trebuie adaptata fiecarui utilizator http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/pardon.gif

"Succesuri" !!!

Multumesc tare mult ! Si noua ne lipsiti ! De fapt mie imi lipsesc vremurile cand ne vedeam pe Chtila .. fie vara fie iarna in numar mare
cand alti cetateni ai republicii stateau la gura sobei sau cu berea rece pe terasa .

Si inca o chestie ... nu luati in serios tot ce zic .. mai bat si campii, mai si glumesc ..
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis