Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#2671 Useril este offline   DaniR 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 02-July 15
  • Interests:aeromodelism
    navomodelism
    ciclism

Postat 16 December 2015 - 06:53 PM

Vezi postareaAndyned, la 16 December 2015 - 03:57 PM, a spus:

Acele interese fiind ? Hai sa discutam deschis.

http://rezistenta.ne...-cu-camera.html

"Dronele cu camera pot surprinde autostrazi neconstruite, demolari ilegale, construiri ilegale, dimensiunile unor domenii private de lux construite din “salarii de bugetar”."
As mai adauga si defrisarea ilegala a padurilor.
sau: "Dronele cu camera pot fi folosite pentru masurarea ieftina a terenului si au condus la o explozie de firme de cadastru. Asta mananca din afacerile unor politicieni."

Aceasta postare a fost editata de DaniR: 16 December 2015 - 06:54 PM

0

#2672 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1125
  • Inregistrat: 31-October 07
  • Interests:arhitectura, aero

Postat 16 December 2015 - 07:19 PM

Ce treaba are ARA cu dronele cu camera care masoara ieftin terenuri sau defrisarea ilegala ?
0

#2673 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 16 December 2015 - 07:36 PM

Eu cred ca sunt doar niste interese meschine, mai mult orgolii, adica nu interese materiale, ale unor indivizi care nu au mai zburat de multa vreme... decat mustele din birouri... si care vor acum sa se bage in seama...
Asa mi-a soptit o musca din astea ;)
... cu picioarele pe pamant ...
0

#2674 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 17 December 2015 - 04:26 PM

Vezi postareaxorg, la 16 December 2015 - 03:43 PM, a spus:

Da spre surprinderea mea deranjam destul de mult, am primit si unele amenintari mai voalate. Daca imi spunea cineva cu cateva luni in urma ca aeromodelisti deranjeaza unele interese, consideram ca isi da prea multa importanta, acum lucrurile incep sa se clarifice.

Ai putea se ne dai o mica parte de informatie in plus? Amenintari din partea administrativa sau din partea unor grupe de interese private?
Walter Born
rhc@born.ro
0

#2675 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 18 December 2015 - 11:05 AM

Vezi postarearenatoa, la 16 December 2015 - 07:36 PM, a spus:

Eu cred ca sunt doar niste interese meschine, mai mult orgolii, adica nu interese materiale, ale unor indivizi care nu au mai zburat de multa vreme... decat mustele din birouri... si care vor acum sa se bage in seama...
Asa mi-a soptit o musca din astea ;)

si atunci revenim:

http://www.rhcforum....post__p__829284

aveam dreptate sau nu???

_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#2676 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 December 2015 - 11:16 AM

si alea "...N-spe mii de concursuri la zbor liber..." ce bine trebuie sa fie ascunse... ca in presa nimic... dar precis in scripte au fonduri de premiere ;)
0

#2677 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1345
  • Inregistrat: 20-November 06

Postat 18 December 2015 - 02:52 PM

repet a n-spe mia oara, ce nevoie avem de federatia lui peste? nu putem sa ne organizam si noi sub egida ARA exact cum e federatia romana de fotbal? adica tot o societate privata non-profit si care reprezinta cluburile private din romania inclusiv echipa nationala . in cazul nostru nu cred ca e vorba de zburatori angajati "la stat" care sa aiba nevoie de o acreditare din partea frmd si in baza acestei organizari sa obtijnem drepturile pentru zburatorii adevarati.zic si eu
0

#2678 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 December 2015 - 06:42 PM

Superinteresant. Cind am zis, nu va afiliati cu FRMD, ati zis ca nu am dreptate.
Afiliere parca era un fel de a scurge informatii interne de la ARA spre FRMD in unsisens.
Bravo, sinteti mai naivi de cit mine.
Pur si simplu, dinosauri din epoca respectiva trebuiesc ignorati si stopati, nu aduc nicio valoare in plus.

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 18 December 2015 - 06:43 PM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#2679 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 19 December 2015 - 11:15 AM

Vezi postarearenatoa, la 18 December 2015 - 11:16 AM, a spus:

si alea "...N-spe mii de concursuri la zbor liber..." ce bine trebuie sa fie ascunse... ca in presa nimic... dar precis in scripte au fonduri de premiere ;)

Cu presa e altă poveste și aș zice că nu e neapărat vina FRMd. Am tot încercat să-i aducem la evenimente și chiar au fost competiții care au avut fonduri frumoase (fondurile clubului, nu FRMd), cu păpică și băuturică din belșug, să aibă condeiul energie și aparatul film. Degeaba. Trebuia sa-l aducem pe prințul manelelor și gașcă de pițipoance tunate și atunci ... . Câte eforturi au făcut băieții de la Aeropower, Pitești și ... lista poate continua cu destui care au susținut la greu din propriul buzunar cum a făcut Victor anul trecut la F3P - a plătit sala fără care nu ar fi existat CN.
Banii federației ? Păi ... delegațiile în străinătate ... ?
Să mă scuze cei pe care i-am omis, dar trebuie știut că toate competițiile se țin cu efort local. Federația vine cu chitanțierul.
URA şi la zbor fofezelor !
0

#2680 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 December 2015 - 11:24 AM

Si atunci rezulta ca federatia e un parazit, un apendice care trebuie extirpat... simplu, chirurgical.
0

#2681 Useril este offline   Rower 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 13-February 11

Postat 20 December 2015 - 07:28 AM

Nu trebuie și cu foc, cauterizat? Să nu mai crească altceva în loc...
MXS-R 1,92m AGM-30cc >>> CMPro Marathon 1,80m AGM-30cc >>> Pitts Special 1,45m NGH 35cc >>> Thunder Tigre Piper J3 Cub 2,10m OS Max 91 Fx >>> Canary 40 Phoenix Models 1,6m ASP .46 7,5cc >>> Pitts Special 1,40m OS 91 FX Max 15cc >>> Cessna 182 1,6m NITROPLANE FIBERGLASS ASP.52 8,5cc >>> Sbach 342 Phoenix Models 1,42m ASP.52 8,5cc >>> Great Planes Slinger Flying Wing 1,2m >>> Extra 260 EP Jamara 1,4m AXI 2826/12 >>> Sukhoi 26M EP Jamara 1,25m AXI 2826/10 >>> Robbe Cardinal 1,5m >>> Yak 54 Extreme Flight 1,2m >>> Robbe Arcus 1,8m >>> Sebart Pitts Challenger S >>> Parkzone Stinson Reliant SR-10 1,26m >>> Thunder Tiger Yak-54 1,15m, EP Kyosho >>> Nitroplanes P-47 Thunderbolt 1,40m, ASP .52, 8,5cc >>> Phoenix Models Edge 540 1,41m, Magnum .61, 10cc >>> Graupner Extra 300 1,50m OS 91 FX Max >>> Dululutu Sukhoi 26M EP 1000mm >>> Dululutu Yak 55 EP 1,15m >>> Hitec Aurora 9 2,4GHz >>> Spektrum DX6i 2.4GHz Mode 2
0

#2682 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 December 2015 - 08:42 AM

Culmea este că fonduri ar fi fost destule pentru realizarea unor lucruri frumoase. Posibil să fie și anul următor. Era de ajuns ca persoanele cu putere de decizie să construiască programe și să ceară fondurile respective. Nu cunosc decât un club care a făcut acest lucru, reușind să organizeze niște competiții acceptabile. Aici a fost vorba și de transmiterea informației. Când am aflat noi (cei din Bacău) era deja târziu. Nu am mai avut timpul fizic necesar să mai dăm drumul la un asemenea proiect. Aspectul, a fost discutat și cu Andraș, numai că, din motive legislative, ARA nu avea acces la acele fonduri; doar FRMd.
0

#2683 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 21 December 2015 - 02:09 PM

ARA ,Splaiul Independentei 202H,Bucuresti

Fisiere atasate

• Fisier atasat  ara.jpg (90.85K)
    Number of downloads: 28

flying is my life...
0

#2684 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 December 2015 - 02:32 PM

Da, ei aveau deja si domeniul ara.ro... "Noi suntem apa" :)

Ok, le lasam lor apa, noi suntem aerul :D
0

#2685 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 06-October 06

Postat 21 December 2015 - 10:26 PM

Vezi postareaSILVIU66, la 21 December 2015 - 02:09 PM, a spus:

E clar,atât putem si ne mai mirăm de ce este asa şi nu altfel..... :rofl: .
Its nice to be important, but its more important to be nice ...
0

#2686 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5662
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 22 December 2015 - 01:18 AM

Vezi postareanicolas, la 21 December 2015 - 10:26 PM, a spus:

E clar,atât putem si ne mai mirăm de ce este asa şi nu altfel..... :rofl: .

Scuze ca intervin acum, adica atat de tarziu daca ar fi sa o luam cronologic. Eu stau de foarte multi ani pe Splaiul Independentei, la cateva numere de acest "alt " ARA, legat de ape. Cu toate astea, n-am facut valuri, din simplu motiv ca daca e sa fie o cauza nobila, n-o sa ne incurcam de desene sau sigle. Stim cine suntem si ce vrem. Restul sunt detalii neimportante.
N-as vrea sa intru in detalii si sa spun cand a aparut si ce a reprezentat la noi "bitex", o denumire existenta cu mult inaintea aparitiei internetului, pentru care nimeni nu si-a asumat paternitatea pe unde trebuia si care acum a devenit un cuvant cu origine deja straina. Sau hai sa intru in detalii. Pe vremea cand inca nu exista internet, eu si un prieten am infintat un grup de turism montan, denumit BITEX, adica doi de T si un EX. Cei doi T provin de la Tosa si Tiron, adica cei doi conducatori ai grupului de expeditii montane si EX de la expeditie. Ca membri, eram vreo 10 la numar, cu activitate serioasa, cu steag propriu si alte cele... Nu exista internet pe vreamea cand noi puneam cate un steag pe fiecare varf monatan "cucerit". Dar acum "bitex" inseamna o firma de comunicatii bulgara, una de biciclete, una de alte cacaturi. Doar de amorul artei incerc sa-i pastrez vie amintirea. In aceeasi idee, ARA asta pe care o stiu eu este diferita de cealalta ARA pozata pe garduri. Ca sa revin cu o completare, imaginea aia cu ARA de pe gard o vad zilnic mergand spre metrou. Si nu ma reprezinta deloc. Adevarul e ca nici in cealalta ARA nu m-am regasit, dar am oarece sperante ca o sa fie bine.
Spor la treaba!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 22 December 2015 - 01:41 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#2687 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 06-October 06

Postat 22 December 2015 - 08:35 PM

Bitex, eu am vrut sa punctez,in contextul discutiilor de mai sus,faptul ca nici nu stiu cum sa incadrez postarea lui Silviu66, ca o ironie sau poate .....aroganta!
Poate nici una nici alta,cine stie? :huh:
Its nice to be important, but its more important to be nice ...
0

#2688 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 23 December 2015 - 09:54 PM

Vezi postareaSILVIU66, la 21 December 2015 - 02:09 PM, a spus:

Buna,

Stiam de cealalta ARA chiar la prima adunare generala deoarece sa verificat in acel moment disponibilitatea domeniului ara.ro. Chiar am luat legatura cu entitatea respectiva in speranta ca vom putea rascumpara de la ei domeniul din pacate nu au fost de acord. Dar adunarea generala a decis ca asociatia sa se numeasca Asociatia Romana De Aeromodelism ( ARA ).

Multumim de informare.

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 23 December 2015 - 09:56 PM

Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#2689 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 December 2015 - 08:52 AM

Dupa accidentul de ieri de care probabil ati aflat din presa, ce era de asteptat... au banat dronele din orice competitie de ski !

Si evident ca pilotul e de vina !

"The major problems we are seeing in unmanned aircraft operations today appear to be cultural. Many UAS pilots do not come from a culture of safety, authority, responsibility and accountability because they have not been required or trained to operate that way."

Merita citita toata ... totul ajunge la educatie, care peste tot a luat-o la vale bine, la noi ca si la ei.

http://www.suasnews....12/40954/40954/
0

#2690 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1429
  • Inregistrat: 19-December 13
  • Interests:Aeromodelism

Postat 24 December 2015 - 10:09 AM

Vezi postarearenatoa, la 24 December 2015 - 08:52 AM, a spus:

Dupa accidentul de ieri de care probabil ati aflat din presa, ce era de asteptat... au banat dronele din orice competitie de ski !

Si evident ca pilotul e de vina !

"The major problems we are seeing in unmanned aircraft operations today appear to be cultural. Many UAS pilots do not come from a culture of safety, authority, responsibility and accountability because they have not been required or trained to operate that way."

Merita citita toata ... totul ajunge la educatie, care peste tot a luat-o la vale bine, la noi ca si la ei.

http://www.suasnews....12/40954/40954/

jos cu dronele huooooo sa le scoata naibii ca doar probleme ne aduc
0

#2691 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 December 2015 - 11:04 AM

Eu am inteles altceva... nu ciocanul e de vina, ci mana sau capul care da cu el...
0

#2692 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 December 2015 - 04:26 PM

Hai să trăiți și Crăciun fericit la toată lumea. Să vă aducă Moșul ce vă doriți.
:drinks:
0

#2693 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 737
  • Inregistrat: 25-July 13

Postat 24 December 2015 - 04:30 PM

Multumim , la fel! La mine Mos Craciun a gresit adresa anul acesta la propriu. :)) :clapping: <_<
Parfenov Razvan
0

#2694 Useril este offline   SID 

• Search Prettys Womans in your town for night
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1445
  • Inregistrat: 26-December 09
  • Interests:discussion

Postat 24 December 2015 - 08:16 PM

Vezi postareabogdan.motrici, la 24 December 2015 - 10:09 AM, a spus:

jos cu dronele huooooo sa le scoata naibii ca doar probleme ne aduc

de ce...? din cauza unora inconstienti...? de ce, pt ca unii nu respecta regulile de bun simt de safety ca sa spun asa?
Pt ca au "lustra de n-spe mii de euroi dotata cu cine stie ce combinatii de GPS-uri si FPV-uri si GPRO-uri" asta ii face piloti responsabili...., nu is doar niste unii care sunt platiti pt .a arata ceva "senzational" sau imagini "super fara a fii= cat de cat constienti de gravitatea incidentului ce-l pot produce nerespectand aceste reguli de bun simt (nu mai spun de safety) adica sa nu zbori deasupra oamenilor, bunurilor, etc.
Deci ca sa concluzionez, astfel e "oameni" si actiunile lor ne pot ingradi noua (celor care zburam din placere si nu numai, dar respectam chiar daca n stim reglementarile in vigoare, macar respectam "regulile bunului simt") dreptul la zbor
http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gif
0

#2695 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1429
  • Inregistrat: 19-December 13

Postat 25 December 2015 - 12:59 AM

Vezi postareaSID, la 24 December 2015 - 08:16 PM, a spus:

de ce...? din cauza unora inconstienti...? de ce, pt ca unii nu respecta regulile de bun simt de safety ca sa spun asa?
Pt ca au "lustra de n-spe mii de euroi dotata cu cine stie ce combinatii de GPS-uri si FPV-uri si GPRO-uri" asta ii face piloti responsabili...., nu is doar niste unii care sunt platiti pt .a arata ceva "senzational" sau imagini "super fara a fii= cat de cat constienti de gravitatea incidentului ce-l pot produce nerespectand aceste reguli de bun simt (nu mai spun de safety) adica sa nu zbori deasupra oamenilor, bunurilor, etc.
Deci ca sa concluzionez, astfel e "oameni" si actiunile lor ne pot ingradi noua (celor care zburam din placere si nu numai, dar respectam chiar daca n stim reglementarile in vigoare, macar respectam "regulile bunului simt") dreptul la zbor
http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gif

Bre', treci la zbor de avioane. Dronele suntdoat pt. Retards :).
Ps Si eu am lustra.
0

#2696 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 December 2015 - 12:24 PM

BMFA impreuna cu CAA, au dat drumul unui site de educatie cum sa zbori o drona in mod constient.

http://droneaware.org/

In acest scop luna aprilie va fi o luna de "sensibilizare" a opiniei publice, printr-o campanie media, precum si evenimente, menite sa lamureasca lumea despre utilizarea in siguranta si legal a "dronelor".

Ne alaturam si noi ? :) Punem Flower Power si RR sub acest motto ?
0

#2697 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 27 December 2015 - 06:54 AM

Pai n-auzisi ca "dronele-s pentru retarzi"?? :D
M-am apucat de traforat la spuma sa intru in randul lumii si tu vii acum cu initiative din astea?

Aceasta postare a fost editata de Garett: 27 December 2015 - 06:56 AM

0

#2698 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 December 2015 - 06:16 PM

Vezi postarearenatoa, la 26 December 2015 - 12:24 PM, a spus:

Ne alaturam si noi ? :) Punem Flower Power si RR sub acest motto ?

Ma mai amintesc bine discutiile de siguranta, survoluri de tot felul care am avut si la prima editie RR. Dupa mai bine de 10 ani ne alineam la cele spuse atunci si aici pe forum RHC? Mai sint online discutiile de atunci?
Ma amintesc si de discutia despre Vlad1 care zbura cu trainer imprejur si pe ZOZO urland SURVOL la el, parca la Alba era, pe cimp la prima editie Alba, inca nu pe teren amenajat!
Walter Born
rhc@born.ro
0

#2699 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 December 2015 - 06:32 PM

Asteptam provincia... nasol asta cu statul la capitala.

http://motherboard.v...f-washington-dc

36 cluburi dintr-o lovitura... la noi cate inchid ? :)
0

#2700 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 January 2016 - 04:41 PM

"La noi" nu este densitatea asta de cluburi.Probabil exista in toata tara mai putin modelisti de cit in zona respectiva din articol. Dar oricum, daca se emite ceva de genul pentru Bucuresti banuiesc ca 50% din aeromodelism din Romania este inchis.
Walter Born
rhc@born.ro
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Ultima »