wabo1, la 12 September 2015 - 08:17 AM, a spus:
Sincer totusi nu vad rostul pentru ca oricum va fi organziat spatiul aerean dupa regului cum vrea majoritatea europeana vestica. Si asta, cum am zis de la bun inceput in 2014 nu va fi mai rau si ingraduitor de cit in unele tari si mai ales Anglia/Franta/Italia/Austria/Germania. In Germania practic nu s-a schimbat foarte mult si nu se va schimba nici foarte mult de cit pentru asa zise "drone".
Singurul scop si intentia mea de la inceput era se ne protejam de administratia superbirocratica romaneasca si se ne protejam de interpretarile lor gresite sau concluziile lor habarniste sau egoiste pe alocuri.
Repet singura pozitie care o consider corect si important de facut: separare de sport/hobby de comert/militar.
Restul nu mi se pare important de cit dorinta aviatiei mare se coboare pana la 50 metri peste tot. (In zona Bistritei au reinceput zborurile in foarte joasa altitudine chiar si deasupra centru orasului. Pentru ultimul fapt si pentru fapt ca adminsitratia aspra fata de modelisti nu ea nicio atitudine care produce rezultate, eu unul numai am niciun respect fata lor si ma voi opune represiuniilor la hobyul meu si in mod privat daca nu se gaseste o opozitie organizata.
Dupa impresia mea ARA, acum aparent brat prelungit a FRMDului sau cel putin infratit, adica asociat cu o institutie de stat, a pierdut citeva dinti. Se poate spune pragmatism dar eu personal simt o oridecare greata cind vad calea ducandu se spre birocratia statului nemiscator care doar profite de bunavointa intentionata de ARA.
De asemenea imi lipseste foarte mult momentul de adunare generala, exercitiu de alegeri si democratica, discutia din fata in fata, nu prin telefon, mail sau internet, stabilierea de taxe anuale si pozibilitate de a putea vota pentru unele fapte care s-au constituit intre timp si macar se le aprob sau dezabob prin vot. Cu alte cuvinte incepe ARA ne numai inspire democratia cind principalele directii nu se poate vota sau cind o luare de cuvint poate sau nu este luat in considerare.
Apreciez foarte mult eforturi iar se nu uitam se consultam membri nu doar prin comissii si munca voluntara ci se le intrebam pe toti si cu pozibilitate de votare. Ca se stim ca sintem auziti.
Buna,
In legatura cu votul. Sunt de acord cu tine ca membri trebuie sa voteze si vocea lor trebuie auzita.
De foarte multe ori am fost pus in postura sa iau decizii grele care trebuiau luate cat se poate de repede si ma gandeam de fiecare data care ar fi pozitia membrilor neavand posibilitatea sa ii intreb si sa se voteze. Daca ati observat cu implementarea noii pagini web am implementat o platforma de voting doar pentru membri ara cu drept de vot de care ma voi folosi de fiecare data. Primul voting va fi in legatura cu AESA.
Cea ce vreu sa intalegeti ca daca se doreste ca fiecare pas al ARA care nu are nici un inpact major asupra membrilor sa fie discutat cu toti membri si votata acest lucru nu este posibil, deoarece ar lungi lucririle foarte mult.
Cred ca suntem singura entitate care isi informeaza membri intrun mod corect si eficient. E-mail, Web, RHC, etc...
Daca cineva doreste sa ne transmita ceva este bine venit aveti toate uneltele la dispozitie de a ne informa, va garantez ca nu a fost nici un caz sa nu raspundem la vre-o cerere a membrilor.
Ce ce pot sa va spun cu mana pe inima si fara sa regret este ca suntem foarte comozi si implicarea aeromodelistilor in a promova si a sustine aeromodelismul tinde spre 0. Din pacate aste este realitate. Asa cum vam spus de multe ori eu sunt singura persoana activa care munceste pentru asociatie imi pierd noptile de foarte multe ori, recumosc ca sunt persoane la care apelez punctual si daca au posibilitatea ma ajuta, dar nu asta a fost promisiunea aeromodelistilor inainte de a infinta ARA.
Nu doresc sa ma plang. Am nevoie de ajutor din parte membrilor sa lucram impreuna la ridicarea aeromodelismului lucru care nu se intampla oridecate ori am cerut acest lucru.
Am foarte multe lucruri de spus si am un gust amar in legatura cu implicarea aeromodelistilor pentru aeromodelism. Ne consideram mari aeromodelisti dar nu facem nimic pentru el si asteptam sa ne faca alti treaba in locul nostru daca se poate.
Imi pare rau daca vam suparat dar nu pot ascunde realitatea.
Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 12 September 2015 - 09:48 PM