Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!
Postat 05 April 2014 - 08:31 PM
Acestea fiind zise, o seară frumoasă tuturor,
Alexandra D.
Purtător de cuvânt al Asociației Române de Aeromodelism
alexandra.diaconescu@aeromodelism.ro
Postat 05 April 2014 - 08:50 PM
GigiGL, la 05 April 2014 - 07:07 PM, a spus:
D'aia nu mai po io ' ! Ha ! HA ! :yahoo:
Postat 05 April 2014 - 08:54 PM
stiganas, la 05 April 2014 - 08:04 PM, a spus:
Nu pot decat sa-i multumesc caci acum stam si asteptam sa iasa actele, sa vine ministerul cu un raspuns, etc, plictiseala frate. Putina animatie nu strica.
Tu (realdesign) si BogdanStancu ati umplut vreo 3 pagini de forum cu bascalie in asteptarea intalnirii de la Brasov:
http://www.rhcforum....post__p__649614
si nu a fost rau deloc.
Nu stiu de ce se umfla atata pipota in noi, vlad si renato nu au jignit pe nimeni, cine ii cunoaste de mult timp stie ca asta e stilul lor.
Si tu, cand esti in forma (adica mai tot timpul) ii tai pe toti.
Ii " belesc " e termenul potrivit .. pe amici ii tai !
Postat 05 April 2014 - 09:01 PM
Eu sunt pe topicul "Asociatia Romana de Aeromodelism" nu pe emisiuni de cancan ! Deci, cum o parte majoritara din noi suntem adulti, va propun sa va reevaluati postarile ! Fara suparare, fara discriminare, fara scoatere de la prieteni si alte copilarii !
ARA ramane o optiune pentru toti cei care practica aeromodelismul. asta e. Mai mult de atat nu putem face momentan, cand vom vedea un aeromodelist in parlament / guvern mai e.
Stima si zboruri line tuturor !
Postat 05 April 2014 - 09:18 PM
ori cineva cu drept " de semnatura " il curata , ori ramane loc de bascalie si se muta esenta intr-un topic de comunicare pentru
cei cu adevarat interesati de subiect ...
Postat 06 April 2014 - 06:28 AM
REAL DESIGN, la 05 April 2014 - 08:50 PM, a spus:
Problema ta, RD! Cat timp tragem aceeasi caruta in aceeasi directie, suntem alaturi. Cand o iei pe aratura, NU si gata! Nu-ti sunt dusman, dar nici vasal! Faci cum crezi! Spor in tot ce-ti place!
Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 06 April 2014 - 06:31 AM
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
Postat 06 April 2014 - 06:50 AM
Denigrarea personelor in felul asta nu este un semn de respect nici pentru munca depusa si arata doar ca sub masca unei omeni care se laude cu nu stiu ce stiinta tehnica ce au, mai au si sentimentele destul de reduse la nivel plus urmaresc methode de comunicare infantile fara pic de bun simt. Nu pot scuza asta ca si cum Stigansi, "ca cine le cunoste" Uneori nu strica aplicarea censura si restrictie de acess, cum sa mai aplicat in alte cazuri mult mai putin grele.
rhc@born.ro
Postat 06 April 2014 - 08:04 AM
(alt exemplu: http://www.rhcforum....turi-nick-name/ - tot discriminare nu-i asa? - merita un mic efort si citit pana la capat)
si orice dezbatere (neconstructiva) cu atitudini reactionare, gicacontra. Am avut mai multe contre cu renato decat oricare altcineva dar sa mor daca vad ce zice de rau aici. Daca nu ii itelegeti umorul inseamna ca nu cititi destul pe forum (nu e vina lui ca posteaza la greu).
De cand a aparut ordinul 8/2014 a fost o singura magarie si anume postarea lui xorg legata de presupusa conspiratie a patronilor de modelodroame.
Cine viseaza la o dezbatere matura, serioasa, nemteasca, in care toti trag intr-o singura directie, cea corecta nu a nimerit forumul potrivit.
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
Postat 06 April 2014 - 08:32 AM
Vlad1 este poate unul din cei mai mult implicati in modelism si l cunosc inca din zilele cind mergeam la fiecare intalnire. Intodeuna gasca din Oradea era foarte activ si Vlad1 printre ei vocifer. Ma amintesc inca de o intalnire la Alba pe cimp si la Arad pe aerodrom si parca si la RR cind de exemplu Zozo i a tras de urechi pentru ca VLad nu stia se reduca turatia motorului si a tinut sa goleasca rezervorul la viteza si turatia maxima deasupra capurilor noastre. Asta este imagina care vad si acum, cind citesc numele si mesajele lui. este foarte activ dar nu accepte unele schimabri necesare.
Xorg el insusi a facut analiza lui foarte bine cind a zis ca stie bine se critice dar i lipseste putere de ar critica contructiv. Ce se mai adaugi? Nici nu stiu daca zboara cu ceva sau care din avioanele lui si unde numai poate zbura dupa ce noul ordin va fi gata publicat.
Stiganasi, esti foarte implicat in forum aceasta si entuziasmat modelist, iar prin supratoleranta care arati, nu faci servici a modelismului daca nu muti aberatiile nici macar intrun topic separat.
Nici pe Andras momentan nu inteleg cum nu a inchis topicul cu vreo 20 de mesaje mai sus. Ca sigur sint unii sau chiar o majoritate care ar dori sa citeasca nu aberatiile, si ale mele, ci fapte ce se intimple in viitor cu modelism si cu ARA si care sint intentiile la MT sau in alta parte.
Si repet nu sunt suparat pe niciunul mai sus mentionat personal, ci pur si simplu pe atitudine in acest caz. Nu fac parte de o biserica care zice "ori esti amic sau daca nu automat esti inamicul meu" pentru ca nu este construita lume in asa fel simplistic. Doar imi doresc ca mai multi ar sti asta ca nu exista omul negru si nici omul alb.
Aceasta postare a fost editata de wabo1: 06 April 2014 - 08:35 AM
rhc@born.ro
Postat 06 April 2014 - 08:40 AM
wabo1, la 06 April 2014 - 08:32 AM, a spus:
Postat 06 April 2014 - 09:21 AM
Eu zic ca aceasta sectiune de forum este total diferita de celelalte. Daca BIG poate lucra cu ZOD (sau ZOD cu BIG) inseamna ca e o chestie foarte importanta.
E singura noastra sansa sa fim ascultati de autoritati, atat pe termen scurt cu ordinul asta cat mai ales pe termen lung.
Si renato, Vlad1, realdesign, xorg, misumat ...... sunt cei mai importanti (alaturi de wabo, andras, MlGore, allen.....) pentru ca ei sunt printre putinii care nu au facut o halta de 1-2 ani in acest hobby.
Daca cei 100-200 de modelisti "pe viata" se inscriu in ARA sunt sanse mari sa vina si ceilalti, cei care au descoperit acest hobby de curand sau cei care vin pe camp on-off din cand in cand.
Postat 06 April 2014 - 09:26 AM
- nu se organizeaza ca sa creeze o forta. Daca cineva banuieste ca o sa mearga la Voicu si o sa-i zica 'bai, faci asa ca eu sunt o forta, am o armata in spate uite 1000 de semnaturi' omul e cam naiv.
- daca se organizeaza, poate functiona ca o institutie. In sensul de a diviza problema si a o rezolva divizat mai repede. Ca o face pe compartimente (metoda usor depasita), ca o face cu grupuri de lucru... vom vedea. Sigur, vor avea rezultate in functie de persoanele implicate, metodele de lucru si de comunicare, si eventualul ajutor primit de la masa de modelisti care se apleca si urmaresc discutiile (da pentru asta au nevoie de moderatori). Folosind divizarea poate folosi forte de munca mai mari decit fortele individuale, si rezultate mai creative decit rezultatele oricarui element implicat unitar. De ex:
- un grup s-ar putea reuni si rezolva problema inaltimmi maxime de zbor (120-ul ala)
- alt grup ar putea rezolva problema asigurarii
- altii cu locatia....
Probabil se va merge la elementul de decizie (cind va fi identificat), si se va incerca influentarea cu metode de convingere (licite) individuale. De ex:
- argumente - daca facem asa, asta se intimpla
- exemple - comapartiv cu alte state
- constringere - daca nu ne ajuti vom folosi forte (evident fortele externe costa diferit): de ex:
- partide - astea sunt actori legislativi, si pot sustine eficient o tema in procesul de legiferare
- asociatii - de ex ISU ar putea accepta ajutorul FPV-istilor pentru ca acestia pot cauta mai eficient din aer. Sau topografii ar putea fi ajutati de sus...
- presa si media - prin campanii de presa organizate se pot aduce in prim plan si impune teme
- absurd - se pot scrie articole despre persoana care cere asigurare pe folsirea jucariilor, sau despre inventatorul unei noi clase de avioane, scirtul de linuie (acuma si scirturile vor respecta strict aceeasi legislatie ca Boeing sau Aurbus)...
Ma gindesc ca pot sa-si faca o strategie, divizata in pasi tactici. Nu ma ocup eu cu metodele moderne de interactiune (subiectul e destul de vast), exista si unii le folosesc.
Postat 06 April 2014 - 09:27 AM
Ca să vă povestesc ceva apropo de atitudine misogină: când am zburat pentru a 2a oară la un concurs viteza, m-am trezit că niște tipi, care nici măcar nu erau aeromodeliști și care nici nu știau cu ce se mănâncă hobby-ul ăsta, s-au trezit să dea cu huo în cor de la un balcon al unei clădiri. Imaginați-vă să fiți acolo, pe pistă, gata de zbor și să facă unii chestia asta. Cam incomod, nu? La a 2a manșă au aplaudat, ce-i drept, dar asta nu a schimbat cu nimic reacția inițială. Mai mult, am primit destule fluierături și comentarii cu „hey, fata...” pentru că aveau unii sau alții senzația că sunt cine știe ce pipiță.
Credeam că de la un anumit nivel și de la o anumită vârstă nu se mai practică chestii de genul ăsta. Am devenit mai indiferentă la chestiile astea, dar asta nu înseamnă că asemenea comportamente sunt ok. Și da, fiecare are părerea lui, dar dacă tolerați, voi ca bărbați, să se facă comentarii urâte, voalate ce-i drept, înseamnă că într-un fel sunteți de acord. De ce? Nu știu. Ar trebui să vă bucure că nu toate femeile vor să stea la cratiță și atât (nu că ar fi ceva rău în asta, dar se pot face foarte bine ambele lucruri). Și nu discutăm de cenzură, discutăm despre a nu tolera comportamente de genul ăsta, care nu sunt potrivite pentru secolul și mileniul în care trăim. Poate am fost cam dură, dar sincer m-am cam săturat să fiu pusă la zid de oameni care nici nu mă cunosc.
Sper să nu se supere nimeni pentru că după cum vedeți încerc nu jignesc sau să arăt pe careva cu degetul pentru că nu suntem la clasa I, dar cred că era nevoie să clarific poziția mea. Râdem, glumim, suntem amici, dar există și niște limite de bun simț care trebuie respectate.
O zi faină.
Postat 06 April 2014 - 09:32 AM
Postat 06 April 2014 - 09:42 AM
Nu e un atac la persoana. Nu ne cunoastem personal, nu avem nici o disputa in curs, nu vreau sa promovez pe nimeni ca purtator de cuvint...
Eu cred ca institutia purtatorului de cuvint ar trebui sa lucreze (sa fie indreptata)cu alte instituii, pe forum ne sunt utile alte mijloace (s-au impus).
Am eu pretentii mai mari de la ARA decit o prezenta feminina, sper sa nu exagerez.
Postat 06 April 2014 - 09:56 AM
vlad1, la 06 April 2014 - 09:42 AM, a spus:
Nu e un atac la persoana. Nu ne cunoastem personal, nu avem nici o disputa in curs, nu vreau sa promovez pe nimeni ca purtator de cuvint...
Eu cred ca institutia purtatorului de cuvint ar trebui sa lucreze (sa fie indreptata)cu alte instituii, pe forum ne sunt utile alte mijloace (s-au impus).
Am eu pretentii mai mari de la ARA decit o prezenta feminina, sper sa nu exagerez.
Interesant că spui că nu e personal și totuși sună foarte personal. Nu știi nimic despre mine, dar consideri din start că nu-s potrivită pentru munca pe care o fac. Asta nu ți se pare cam ciudat? Ești reticent față de schimbări, ok, dar nu presupune că deții adevărul absolut. Și nu are nicio legătură faptul că sunt de sex feminin, deși cam la asta par să se reducă discuțiile de ieri și azi. Nu sunt genul bățos, inabordabil și cred că aici mai mulți pot confirma, dar nu te aștepta să tac și să fiu supusă. Nu e stilul meu. Cum am zis, râdem, glumim, dar există și limite. Și te rog în mod expres să închei toată chestia cu prezența feminină. Nu îmi minimaliza inteligența și crede că dacă o zici frumos, nu observ subtextul. Dacă ești de acord, toate bune și frumoase, iar disputa e încheiată :)
Postat 06 April 2014 - 12:37 PM
Aceasta postare a fost editata de xorg: 06 April 2014 - 12:37 PM
Postat 06 April 2014 - 01:32 PM
Cine viseaza la o dezbatere matura, serioasa, nemteasca, in care toti trag intr-o singura directie, cea corecta nu a nimerit forumul potrivit.
[/quote]
@ Stiganas Observ ca tot fluturi pe aici scoase din context reactiile mele mai vechi, dar uiti sa spui ca sunt venite ca urmarea ideilor bolnave propuse pe atunci pentru inregimentarea termicelor pe modelodroame. Propun sa sa te limitezi la pozitia de moderator, inceteaza sa mai fii instigator si partinitor.
Aceasta postare a fost editata de xorg: 06 April 2014 - 01:35 PM
Postat 06 April 2014 - 02:55 PM
http://www.rhcforum....post__p__721361
"Problema termic electric, are izvoare mai putenice decat cele cateva voci de aici.
Pericolul este mai degraba reprezentat de acele persoane care nu au fost in stare sa faca o afacere ok din modelism si modelodroame, iar acum profita pentru o umbrela legala prin care sa ne oblige la achitarea unor taxe de modelodrom, asigurari si alte inventii nastrusnice. Fara nici un fel de scrupule se incearca mutilarea aeromodelismul romanesc, sub scuza acestui ordin.
Domnilor sunteti pregatiti sa purtati deacum incolo pentru intreaga dvs. viata stigmata de "mutilator al aeromodelismului romanesc"???"
Sunt unul din putinii care a citit tot ce s-a scris pe forum asa ca nu e nimic scos din context, de altfel nici nu am cum scoate din context respectivul post. Eventual pot aduce ceva context suplimentar prin aceea ca ii cunosc pe asa zisii patroni de modelodroame.
A se marca clar ca nu te fac magar, am afirmat doar ca ai spus o magarie, e o mare diferenta (ca intre al face pe unul prost sau ai atrage atentia ca a spus o prostie). Pe unul care e magar il ignor pur si simplu, frumos ar fi sa iti ceri scuze si sa fim buni colegi in continuare.
Si mai lasati-ma cu pozitia de moderator. De ani de zile cum nu ii convine ceva, cuiva, hop, da tu esti moderator, trebuie sa te porti altfel.
Nu zau ? Eu, ca moderator, la heli, nu am facut decat sa corectez cate un titlu ici colo si sa strerg cate un post dublu. Asta a fost tot si n-am de gand sa fac altceva nici de acum incolo. Vreti moderator cu biciul in mana ? trebuie sa cautati in alta parte.
Aceasta postare a fost editata de stiganas: 06 April 2014 - 03:05 PM
Postat 06 April 2014 - 04:51 PM
stiganas, la 06 April 2014 - 02:55 PM, a spus:
http://www.rhcforum....post__p__721361
"Problema termic electric, are izvoare mai putenice decat cele cateva voci de aici.
Pericolul este mai degraba reprezentat de acele persoane care nu au fost in stare sa faca o afacere ok din modelism si modelodroame, iar acum profita pentru o umbrela legala prin care sa ne oblige la achitarea unor taxe de modelodrom, asigurari si alte inventii nastrusnice. Fara nici un fel de scrupule se incearca mutilarea aeromodelismul romanesc, sub scuza acestui ordin.
Domnilor sunteti pregatiti sa purtati deacum incolo pentru intreaga dvs. viata stigmata de "mutilator al aeromodelismului romanesc"???"
Sunt unul din putinii care a citit tot ce s-a scris pe forum asa ca nu e nimic scos din context, de altfel nici nu am cum scoate din context respectivul post. Eventual pot aduce ceva context suplimentar prin aceea ca ii cunosc pe asa zisii patroni de modelodroame.
A se marca clar ca nu te fac magar, am afirmat doar ca ai spus o magarie, e o mare diferenta (ca intre al face pe unul prost sau ai atrage atentia ca a spus o prostie). Pe unul care e magar il ignor pur si simplu, frumos ar fi sa iti ceri scuze si sa fim buni colegi in continuare.
Si mai lasati-ma cu pozitia de moderator. De ani de zile cum nu ii convine ceva, cuiva, hop, da tu esti moderator, trebuie sa te porti altfel.
Nu zau ? Eu, ca moderator, la heli, nu am facut decat sa corectez cate un titlu ici colo si sa strerg cate un post dublu. Asta a fost tot si n-am de gand sa fac altceva nici de acum incolo. Vreti moderator cu biciul in mana ? trebuie sa cautati in alta parte.
Si vrei sa spui ca bietului Wabo nici macar prin cap nu-i trecuse idea de a sustine modelul German cu inregimentarea termicelor, nici macar nu a tradus legislatia de acolo ca sa-si poata intemeia propunerile astea. Ia mai cauta tu pe acolo prin forum si vezi cine-i explica domnului Renatao despre modelismul civilazat din germania unde termicele sunt pe modelodroame si electricele si prin parcuri. Si vezi poate dai si de atacurile la persoana venite mai apoi de la Wabo.
Postat 06 April 2014 - 05:38 PM
Am citit mare parte din postarile din sectiunea ARA dar nu m-am lamurit ce e de facut.
Se da urmatoarea situatie:
- aripa zburatoare cu greutatea de 1,5 kg , are un aparat foto montat pe ea - fotografie aeriana(hobby nu comercial);
- telemetrie intre aripa si sol (laptop) ;
- aripa zboara ghidata de un autopilot la altitudine mai mica de 120m, in raza vizuala (aprox. 400m distanta de operator);
- zborurile sunt facute pe un teren extravilan- nu cunosc proprietarul (distanta mai mare de 500m fata de locuinte);
Care sunt conditiile care trebuie indeplinite pentru a zbura in legalitate?
Multumesc,
Alex
Postat 06 April 2014 - 05:41 PM
Deci: usurezi aripa la 1kg, dai jos camera si telemetria, zbori sub 100m si pana in 150m... :) iar de proprietar nu stiu daca zice ceva forma initiala a ordinului :unsure:
Postat 06 April 2014 - 06:43 PM
xorg, la 06 April 2014 - 04:51 PM, a spus:
De fapt, pentru Wabo termicele au disparut din 2010:
''Dar ma repet ca puteti sa asteptati inca 5 ani si va garantezi si la Dinosauri cas o sa fie cum am scris. viitorul nu eset Methanol de cat la aspect muzeal. In 2010 poate v amintiti si cautati subiectul daca mai exista Forum aceasta si veti stie. Nu sint prophet, doar technicican si am vazu 35 de ani de modelism si evolutie in ultimile 2 ani de accumulatori si motoare."
http://www.rhcforum....dpost__p__60486
De fapt nici acest forum nu este sigur ca mai exista.
Cu tot respectul pentru ceea ce face acum, imi fac o datorie de onoare sa-i reamintesc, din cand in cans, desprea aceasta profetie.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 06 April 2014 - 06:45 PM
Postat 06 April 2014 - 07:09 PM
Aceasta postare a fost editata de xorg: 06 April 2014 - 07:09 PM
Postat 06 April 2014 - 07:15 PM
xorg, la 06 April 2014 - 07:09 PM, a spus:
RELÍCVĂ, relicve, s.f. 1. Obiect rămas din trecut și păstrat ca o amintire scumpă sau valoroasă; vestigiu. 2. (La pl.) Moaște. – Din fr. relique, lat. reliquiae.
Mah, deci voi, pina la urma, va iubiti...
Postat 06 April 2014 - 07:44 PM
Postat 06 April 2014 - 07:49 PM
xorg, la 06 April 2014 - 07:09 PM, a spus:
Cu asta nu pot fi de acord, practic in felul asta limitezi electricele la conditiile de zbor ale termicelor care sunt mai restrictive, din cauza zgomotului si nu numai.
Nu poti zbura termic de 19 kg oriunde, ca vrei dumneata libertate. Ala chiar e drujba...
Si iar incepem... :)
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 06 April 2014 - 07:51 PM
Postat 06 April 2014 - 08:00 PM
renatoa, la 06 April 2014 - 07:49 PM, a spus:
Nu poti zbura termic de 19 kg oriunde, ca vrei dumneata libertate. Ala chiar e drujba...
Si iar incepem... :)
Sa incepem deci.
Eu unul cred ca diferenta este data strict de zgomot. In rest, un electric de 19Kg face la fel de mari ravagii. Ambele pot provoca un incendiu si nu trebuie sa aiba 'jde kile.
Mai mult, o spuma de 1 Kg ca zboara cu 150Km/h e la fel de periculoasa ca un treiner de 5 Kg care zboara cu 40Km/h.
Uite si asta e de discutat.
Eu zic ca singura limita e data de greutate si decibeli. Nu ne bagam la viteza ca-i afectam pe cei cu jeturi si din cite am vazut eu, la clasa aia sint oameni responsabili.
Hai ca am prins editul...
Ideea e ca motorul din bot nu le diferentiaza net ca element de pricol ci alte caracteristici.
Aceasta postare a fost editata de bizu: 06 April 2014 - 08:04 PM
Postat 06 April 2014 - 08:31 PM
@Renatao te rog nu mai insista cu poluarea sonora, MT nu a cerut incadrari in privinta zgomotului si nu cred ca vrem sa le sugerezi tu asta acum.
Postat 06 April 2014 - 08:38 PM
Exemplu cu musca a fost bun, nu stie lumea la noi ce inseamna activism ecologist adevarat... sa deviezi o autostrada ca sa protejezi nu stiu ce habitat de bufnita cu ochii crucis... asta e pe bune.
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 06 April 2014 - 08:38 PM