Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#2311 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 20 May 2015 - 02:41 PM

Viorel, ce a fost cu federatia, a fost. pana la urma s-a gasit la vremea aceea intelegere de ambele parti. ce ma deranjeaza cel mai tare e, asa cum s-a scris si mai sus, faptul ca nu vor sa vada noul in aero. zborul liber e spectaculos, la fel si planorismul, dar RC-ul ia amploare foarte mare si eu nu vor sa priceapa acest lucru. pana nu se va schimba ceva in mentalitatea lor (si aici ma refer ca trebuie sa vina oameni noi, nu cei crescuti la sanul lor), este o lupta cu morile de vant.

deranjant este faptul ca mister FAkE drone, incearca cu nesimtire sa ne-o traga la geoale, la fel ca si federatia. dar, il inteleg, mai ales din prisma faptului ca are scoala de securist (oare de ce a plecat din sts? de bun ce era?)

problema e cum ne aparam noi interesele, in fata magariilor care ni se servesc. din pacate, putinul timp liber de care beneficiez il canalizez spre alte scopuri (copil mic) dar fac pe cat posibil, din backgroud, sa ajut asa cum pot si cat pot.

_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#2312 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 20 May 2015 - 03:50 PM

Vezi postareaViP_Eol, la 20 May 2015 - 02:40 PM, a spus:

... Germania. Ulterior, am avut grijă să-i sugerez ideea că ar trebui să se întoarcă în ţară şi să încerce împreună cu alţii să mai facă ceva, cu cele învăţate acolo, aici.

Si încă n-ai sughițat? :p
Sau încă nu s-a întors, să vadă first hand ce înseamnă lupta cu morile de vânt româneşti? :D
0

#2313 Useril este offline   misumat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 19-November 08

Postat 20 May 2015 - 03:56 PM

Allen, mai traiesti ? Ca nu te-ai mai exprimat de mult timp aici. Credeam ca forumul a fost preluat cu totul de baietii astia intreprinzatori cu 2 bete in X, 4 motorase si un aparat foto... Apropos, bai "aeromodelistii" lui peste, cu rahaturile alea de drone faceti si voi un looping, ceva, vreo figura din aviatie, ca doar sunteti aeromodelisti, nu ? Serios acum, chiar nu se poate separa acest forum, cu aeromodele si drone separat ? Ca sa nu fim nevoiti sa citim zilnic prostii care nu ne intereseaza.
ALIGN Trex 600N (in fuselaj de Bell Jet Ranger), OS 50SX-H, Futaba T10C 2,4 Ghz, GY-520/S9254, GV-1 Governor, 3xS3152
CMPro YAK-54 (1,3m) fiberglass, 100 g/dm2, OS 91 FX, 5xS3003, MA 14x8
CMPro Transall C-160 (1,85m) fiberglass, 118 g/dm2, 2 x OS 35 AX, 6xS3003, 2xAPC 10x6 cu 4 pale
CMPro Cessna 182 Skylane (1,65m) fiberglass, 109 g/dm2, OS 55 AX, 7xS3003, MA 13x6
Canadair CL-415 (2,05m) fiberglass, 2 x OS 55 AX, 9xS3003, 2 x MA 13x6
0

#2314 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2015 - 04:14 PM

traiesc dom'le, traiesc!! :drinks:

da prefer sa muncesc si sa zbor, decat sa discut discutii interminabile.

da, ar fi o treaba buna daca noi (inclusive ARA) ar delimita partea de hobby de comercial.

acu ca se sburataceste aveoane, heli, bête-n X, nu conteaza, atat timp cat e hobi sau performanta. cand se trece la comercial... intervin alte lucruri, si nu cred ca au ce cauta pe aici.

PS: sper ca Andras sa obtina ceea ce ne dorim cu totii in relatia cu AACR (unde tocmai se afla acum).:clapping:

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 20 May 2015 - 04:15 PM

Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
0

#2315 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 20 May 2015 - 04:25 PM

Pai mai sta AACR-ul de vorba cu el :unsure: acum dupa ce au aflat cine e singurul for autorizat, bla, bla... :D
... cu picioarele pe pamant ...
0

#2316 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1125
  • Inregistrat: 31-October 07
  • Interests:arhitectura, aero

Postat 20 May 2015 - 04:46 PM

Vezi postareamisumat, la 20 May 2015 - 03:56 PM, a spus:

Allen, mai traiesti ? Ca nu te-ai mai exprimat de mult timp aici. Credeam ca forumul a fost preluat cu totul de baietii astia intreprinzatori cu 2 bete in X, 4 motorase si un aparat foto... Apropos, bai "aeromodelistii" lui peste, cu rahaturile alea de drone faceti si voi un looping, ceva, vreo figura din aviatie, ca doar sunteti aeromodelisti, nu ? Serios acum, chiar nu se poate separa acest forum, cu aeromodele si drone separat ? Ca sa nu fim nevoiti sa citim zilnic prostii care nu ne intereseaza.

Boss, in primul rand, nu te pune nimeni sa citesti sectiunile unde posteaza cei cu rahaturile de drone, iar in al doilea rand, printre cei pusi in oala cu terciul tau mai sunt si cativa de practica aeromodelism clasic de ceva vreme.
0

#2317 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 20 May 2015 - 04:48 PM

Vezi postareamisumat, la 20 May 2015 - 03:56 PM, a spus:

Apropos, bai "aeromodelistii" lui peste, cu rahaturile alea de drone faceti si voi un looping, ceva, vreo figura din aviatie, ca doar sunteti aeromodelisti, nu ?

Ce-mi place cand mi se confirma parerea despre unii conationali! :D
Fratilor, va nascurati cu mansa-n mana sau absolvirati toti Bobocu' cum laudae?
Ca la cata suficienta aveti in voi, "zburatorii", Miramaru' e minciuna, stau Blue Angels la coada sa-i invatati meserie! :p
0

#2318 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 20 May 2015 - 06:20 PM

Nu cred ca problema vine de la ce zboara fiecare ci cum, unde si mai ales de ce zboara! Ca intamplator multe bravade sunt 90% realizate cu o drona, asta e altceva, nu toti cei ce zboara quad-uri pot fi bagati in aceeasi oala. Cred ca jumatate dintre ei sunt aeromodelisti normali nu vanatori de vizualizari pe youtube. Pt. cei ce tin mortisi sa iasa in evidenta ca paduchele-n frunte avem o dedicatie: https://www.youtube....h?v=QLffHGdDn8s
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#2319 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 20 May 2015 - 06:50 PM

Ar merge şi asta : https://www.youtube....h?v=-43BRf90v1s
:clapping: :yahoo:

Ar merge şi asta : https://www.youtube....h?v=-43BRf90v1s
:clapping: :yahoo:
URA şi la zbor fofezelor !
0

#2320 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2015 - 07:11 PM

Nu sunt de acord cu asemenea manifestări. :pardon:
În definitiv, primele multicoptere au fost construite tot de aeromodelişti şi nu văd nimic rău în a evolua cu aşa-ceva. Posibil să ajungă şi în problele FAI. Cu siguranţă că se poate face acrobaţie şi cu un multicopter. Dacă face flip pe un switch, cu siguranţă e posibil să facă şi looping pe comenzi manuale. Dacă nu au apărut deja aeromodelişti care să facă asta, cu siguranţă vor apare în curând.
0

#2321 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2015 - 07:14 PM

Cât am mai meşterit pe la club mi-a venit o idee.
De ce să ieşim din FRMd ? Mai bine ne înscriem toţi FRMd-iştii nemulţumiţi (sunt mulţi) şi în ARA. Cu puţină mediatizare s-ar realiza ceva presiune.
Oricum ... "copilul care nu ţipă, rămâne flămând !" ... parcă aşa era.

Mama lor de mori de vânt .... :pardon:
0

#2322 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2015 - 08:55 PM

Vezi postareaViP_Eol, la 20 May 2015 - 07:11 PM, a spus:

Cu siguranţă că se poate face acrobaţie şi cu un multicopter. Dacă face flip pe un switch, cu siguranţă e posibil să facă şi looping pe comenzi manuale. Dacă nu au apărut deja aeromodelişti care să facă asta, cu siguranţă vor apare în curând.

se poate. buburuza mea face flip manual, nu cu switch, si, am vazut live si un fel de looping. problema e unde si cum zbori. asa cum bine a evidential si Gore, in 90% din cazuri sunt bravade si vanatoare de like-uri pt YT/FB. parca a inebunit lumea, de acord, in era in care traim, digitalizarea e dusa la extrem. ma uit si la fimea si la colegii ei, mare parte din timp il petrec pe FB sau alte retele. genul de teribilism duce in multe cazuri la accidente cu urmari grave, iar in astfel de cazuri, se gasesc cate unii sa puna piciorul in prag.

da-ti timpul inapoi si gaditi-va de unde a inceput nebunia la noi. si cum s-a dat ordinul 8. si pentru ca unii nu gandesdc cum trebuie, au ingropat sau incercat sa puna in aceeasi oala totul.

VIP, la federatie poti sa pui cata presiune vrei, cata vreme in staff sunt oameni care nu gandesc in perspectiva, nu ai ce sa faci. plus ca, fiind singura entitate recunoscuta de fAI, ii doare fix la basca.

si in incheiere, va mai spun un lucru. o sa ma injurati poate, dar mi-o asum. nu se poate fara niste reguli. vreti sa fim bagati in seama? atunci trebuie sa demonstram ca suntem capabili sa respectam, ca sa fim respectati. principiul win-win.

Eu îmi doresc ceva de la cineva, ce pot să-i ofer în schimb? aici ar trebui umblat in primul rand. noi ne dorim niste reglementari normale din partea autoritatilor, dar noi ce le oferim in chimb? teribilism, bravade si alte tampenii. sa fim seriosi, cu asemenea lucruri nu castigam nimic si va fi o lupta de ambele parti care nu se va termina curand.

hai ca scriu mult si trec din una in alta, dar asta e adevarul.

0

#2323 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2015 - 10:25 PM

Deci nu sunt singur. Începusem să mă întreb serios dacă nu mi s-a prăjit şi ultimul neuron.

Hei Aleluia ! :rolleyes:
0

#2324 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 21 May 2015 - 09:41 AM

Stimati Aeromodelisti,

In data de 20 mai 2015 la sediul AACR a avut loc o intalnire consultativa la care ARA a fost invitata alaturi de FRMD, ANCOM, firme ce opereaza in domeniul dronelor si alte autoritati ale statului Roman.
La aceasta intalnire s-au discutat propunerile venite din partea partilor implicate, in elaborarea noii reglementari cu privire la proiectul de reglemenatre RACR-RPAS, a aeromodelelor si a activitatilor specifice acestora.

Din partea ARA au participat:

Babos Andras – Presedinte
Ovidiu Bora – Vice Presedinte
Iorga Daniel – Coordonator Proiecte
Covasa Alin- Nicolae - Avocat

Astfel in luarile de opinie ARA a sustinut interesul aeromodelistilor prin propuneri directe de amendamente la reglemenatrea RACR-RPAS. Inca de la primul contact cu reprezentantul FRMD d-lui Crangu Popa au format un front comun in sutinerea obtinerii unor conditii cat mai favorabile aeromodelismului Romanesc, atat in cea ce priveste latura sa recreationala cat si cea sportiva.
FRMD, prin intermediul d-lui Crîngu Alexandru Popa, a sustinut punctul de vedere si amendamentele elaborate si propuse de catre ARA in totalitate dar a si beneficiat de tot sprijinul echipei ARA in sustinerile problemelor specifice FRMD.
Avem placerea sa va informam ca ARA si FRMD s- au cualizat perfect (fara o intalegere prealabila) pentru a reprezenta toate activitatile de aeromodelism, atat competitional cat si cel in scop recreativ sau educativ fiecare entitate pe specificul activitatii sale.
FRMD isi sustine activitatile competitionale si educationale, iar ARA reprezinta aeromodelismul sub forma recreativa, educativa etc, exceptand competitiile sub egida FAI.

Tot cu ocazia acestei prime intalniri au fost deschise cai de comunicare si fronturi ale unor viitoare colaborari intre ARA si FRMD in interesul tuturor aeromodelistilor din latura recreationala cat si cea sportiva.

Ca o parafare a inceputului unui colaborari intre ARA si FRMD si pentru a sublinia necesitatea acum mai mult ca niciodata a acestui front comun ce lupta pentru aeromodelismul Romanesc, Secretarul general al FRMD domnul Crîngu Alexandru Popa a hotarat sa devina membru ARA, iar presedintele ARA domnul Babos Andras Sandor in semn de apreciere a acestei decizii va deveni membru FRMD.
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#2325 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 21 May 2015 - 09:45 AM

E de bine, sper! Macar in al 12lea ceas!
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#2326 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 21 May 2015 - 10:17 AM

Vezi postareaAndrix_y, la 21 May 2015 - 09:41 AM, a spus:

...Ca o parafare a inceputului unui colaborari intre ARA si FRMD si pentru a sublinia necesitatea acum mai mult ca niciodata a acestui front comun ce lupta pentru aeromodelismul Romanesc, Secretarul general al FRMD domnul Crîngu Alexandru Popa a hotarat sa devina membru ARA, iar presedintele ARA domnul Babos Andras Sandor in semn de apreciere a acestei decizii va deveni membru FRMD.

Pupat piata... PNL-PDL... presedintele de la care partid va fi ?
... cu picioarele pe pamant ...
0

#2327 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 21 May 2015 - 10:35 AM

Vezi postarearenatoa, la 21 May 2015 - 10:17 AM, a spus:

Pupat piata... PNL-PDL... presedintele de la care partid va fi ?

Nu-i chiar asa... Doua entitati independente, cu activitati convergente si complementare, un scop comun! Este prima luare de pozitie oficiala a FRMD despre care aud dupa aparitia Ordinului 8 si ma bucur ca au inteles si dumnealor ca avem un interes comun si trebuie sa luptam impreuna. Sa fie intr-un ceas bun!:drinks:
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#2328 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 21 May 2015 - 11:56 AM

Stimati Aeromodelisti,

In data de 20 mai 2015 la sediul AACR a avut loc o intalnire consultativa la care ARA a fost invitata alaturi de FRMD, ANCOM, firme ce opereaza in domeniul dronelor si alte autoritati ale statului Roman.
La aceasta intalnire s-au discutat propunerile venite din partea partilor implicate, in elaborarea noii reglementari cu privire la proiectul de reglemenatre RACR-RPAS, a aeromodelelor si a activitatilor specifice acestora.

Din partea ARA au participat:

Babos Andras – Presedinte
Ovidiu Bora – Vice Presedinte
Iorga Daniel – Coordonator Proiecte
Covasa Alin- Nicolae - Avocat

Astfel in luarile de opinie ARA a sustinut interesul aeromodelistilor prin propuneri directe de amendamente la reglemenatrea RACR-RPAS. Inca de la primul contact cu reprezentantul FRMD d-lui Crangu Popa au format un front comun in sutinerea obtinerii unor conditii cat mai favorabile aeromodelismului Romanesc, atat in cea ce priveste latura sa recreationala cat si cea sportiva.
FRMD, prin intermediul d-lui Crîngu Alexandru Popa, a sustinut punctul de vedere si amendamentele elaborate si propuse de catre ARA in totalitate dar a si beneficiat de tot sprijinul echipei ARA in sustinerile problemelor specifice FRMD.
Avem placerea sa va informam ca ARA si FRMD s- au cualizat perfect (fara o intalegere prealabila) pentru a reprezenta toate activitatile de aeromodelism, atat competitional cat si cel in scop recreativ sau educativ fiecare entitate pe specificul activitatii sale.
FRMD isi sustine activitatile competitionale si educationale, iar ARA reprezinta aeromodelismul sub forma recreativa, educativa etc, exceptand competitiile sub egida FAI.

Tot cu ocazia acestei prime intalniri au fost deschise cai de comunicare si fronturi ale unor viitoare colaborari intre ARA si FRMD in interesul tuturor aeromodelistilor din latura recreationala cat si cea sportiva.

Ca o parafare a inceputului unui colaborari intre ARA si FRMD si pentru a sublinia necesitatea acum mai mult ca niciodata a acestui front comun ce lupta pentru aeromodelismul Romanesc, Secretarul general al FRMD domnul Crîngu Alexandru Popa a hotarat sa devina membru ARA, iar presedintele ARA domnul Babos Andras Sandor in semn de apreciere a acestei decizii va deveni membru FRMD.

Stimati Aeromodelisti,

In urma sedintei din data de 20 mai 2015 la sediul AACR cu privire la reglemenatrile ACR-RPAS, atasat veti putea gasi reglemenatrile agreate de comun accord intre ARA si FRMD pe care dorim sa le trimitem cat se poate de urgent catre AACR.
Asteptam feedback-urile voastre pana la sfarsitul acestei zile pe adresa de e-mail info@aeromodelism.ro.

Va doresc o zi buna,

Fisiere atasate

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#2329 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 May 2015 - 01:47 PM

eeee... ce va spuneam eu de WIN-WIN ... ??? am fost pe aceeasi lungime de unda cu Andras. exact asa a procedat si el. nu pot decat sa ma bucur pentru aceasta reusita si sa-l felicit. ramane acum de vazut cum va actiona/reactiona federatia (stim cu totii cine conduce cu adevarat acolo, nu dl Crangu)
0

#2330 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 21 May 2015 - 02:03 PM

Vezi postareaALLEN, la 21 May 2015 - 01:47 PM, a spus:

eeee... ce va spuneam eu de WIN-WIN ... ??? am fost pe aceeasi lungime de unda cu Andras. exact asa a procedat si el. nu pot decat sa ma bucur pentru aceasta reusita si sa-l felicit. ramane acum de vazut cum va actiona/reactiona federatia (stim cu totii cine conduce cu adevarat acolo, nu dl Crangu)

Avand in vedere ca ARA si-a facut temele mult mai bine si in acelasi timp propunerile pe care le-a facut sunt si in interesul FRMD, reactia normala nu poate fi decat buna. De asemenea, cei care vremelnic conduc destinele FRMD trebuie neaparat sa tina cont si de realitatea din tara, unde sportivii legitimati afiliati FRMD si amatorii formeaza un tot, cu exceptia competitiilor. Nu in ultimul rand trebuie sa tina cont ca sunt destui sportivi legitimati inscrisi si in ARA. Aceste realitati ii vor face sa se adapteze de buna voie sau nu.
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#2331 Useril este offline   Rower 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 13-February 11

Postat 21 May 2015 - 07:19 PM

O mica greseala in motivatia de la amendamentul 1: "reducerea aeromodelelor la o replica a unei aeronave originale limiteaza creativitatea si posibilitatile aeromodelistilor de a gasi alte solutii decât cele cunoscute." (posibilitatile, nu posibilitatilor)
MXS-R 1,92m AGM-30cc >>> CMPro Marathon 1,80m AGM-30cc >>> Pitts Special 1,45m NGH 35cc >>> Thunder Tigre Piper J3 Cub 2,10m OS Max 91 Fx >>> Canary 40 Phoenix Models 1,6m ASP .46 7,5cc >>> Pitts Special 1,40m OS 91 FX Max 15cc >>> Cessna 182 1,6m NITROPLANE FIBERGLASS ASP.52 8,5cc >>> Sbach 342 Phoenix Models 1,42m ASP.52 8,5cc >>> Great Planes Slinger Flying Wing 1,2m >>> Extra 260 EP Jamara 1,4m AXI 2826/12 >>> Sukhoi 26M EP Jamara 1,25m AXI 2826/10 >>> Robbe Cardinal 1,5m >>> Yak 54 Extreme Flight 1,2m >>> Robbe Arcus 1,8m >>> Sebart Pitts Challenger S >>> Parkzone Stinson Reliant SR-10 1,26m >>> Thunder Tiger Yak-54 1,15m, EP Kyosho >>> Nitroplanes P-47 Thunderbolt 1,40m, ASP .52, 8,5cc >>> Phoenix Models Edge 540 1,41m, Magnum .61, 10cc >>> Graupner Extra 300 1,50m OS 91 FX Max >>> Dululutu Sukhoi 26M EP 1000mm >>> Dululutu Yak 55 EP 1,15m >>> Hitec Aurora 9 2,4GHz >>> Spektrum DX6i 2.4GHz Mode 2
0

#2332 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 May 2015 - 12:20 AM

:clapping: :clapping: :clapping:
0

#2333 Userul este online   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 22 May 2015 - 01:10 PM

Intr-adevar o atitudine matura care nu poate fi decat benefica.
Felicitari si multa, multa bafta.
0

#2334 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 May 2015 - 01:32 PM

În numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh ... amvin ! :rolleyes:
Atitudine matură din partea ARA. Felicitări.
Băieţii s-au dus la discuţii bine pregătiţi, puşi la punct cu toate, aşa cum ar fi trebuit să fie toţi participanţii.
Vorba unui fost instructor al instructorului meu, domnul Fita : "Elegant". :rolleyes:
Cât despre cei din FRMd am mari rezerve chiar dacă domnul Crângu va fi membru ARA. Cum spunea şi Allen, jocurile în federaţie sunt făcute de alte persoane, sau mai corect, şi de alte persoane, influenţa domnului Crângu fiind uneori nulă.
Rămân la părerea mea, chiar de s-ar înscrie în caracterul lui Cervantes, FRMd-işti înscrieţi-vă în ARA.
Întrebări incomode pot fi puse şi sunt destule care pot fi mai mult decât incomode. Ar fi mulţumitor, totuşi ca cei de la FRMd să nu mai arunce cu hârtii şi acţiuni negândite şi pe viitor să se consulte şi cu ceilalţi jucători din domeniu, inclusiv cu proprii sportivi.

Vacanţă plăcută Andras.
0

#2335 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1065
  • Inregistrat: 02-May 03
  • Interests:navomodelism ,airsoft ,etc.

Postat 22 May 2015 - 01:32 PM

Vezi postareaALLEN, la 21 May 2015 - 01:47 PM, a spus:

Pai cine conduce?
Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in pozitia de a le face."- C.Brancusi
user vechi:stamy
0

#2336 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 May 2015 - 01:34 PM

Vezi postareaDan, la 22 May 2015 - 01:32 PM, a spus:

Pai cine conduce?

Nu are sens dezvoltarea subiectului. "Caracatiţa" e urâtă. :rofl:
0

#2337 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 May 2015 - 01:41 PM

Vezi postareaDan, la 22 May 2015 - 01:32 PM, a spus:

Pai cine conduce?

Dan, nu pot spune prea multe pe aici, si nici nu ar fi frumos. dar stiu ca dl Crangu nu este factorul decisional, asa cum se crede. in federatie sunt alte interese, si, ca in orice institutie de stat (stat degeaba), cei din umbra conduc. de aici trageti voi concluziile.

0

#2338 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1065
  • Inregistrat: 02-May 03
  • Interests:navomodelism ,airsoft ,etc.

Postat 22 May 2015 - 02:44 PM

Am inteles.
Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in pozitia de a le face."- C.Brancusi
user vechi:stamy
0

#2339 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 22 May 2015 - 02:57 PM

Stimati Aeromodelisti,

In urma sedintei din data de 20 mai 2015 la sediul AACR cu privire la reglemenatrile ACR-RPAS, atasat veti putea gasi reglemenatrile agreate de comun accord intre ARA si FRMD care deja au fost transmise catre AACR.

O zi buna,

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 22 May 2015 - 02:59 PM

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#2340 Useril este offline   Franz 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 28-April 15

Postat 06 June 2015 - 01:04 AM

din cauza unei erori grosiere la mecanismul acestui forum (buggy software...) nu am avut posibilitatea de editare imediata a recentului raspuns incomplet anterior - rog adminul sa l stearga pt ca mai jos e dat corect/integral:
va salut pe toti,la revenire!...Am dat o fuga prin Germania saptamana trecuta ocazie cu care mi-am luat Bebop Parrot ca sa intru in lumea dronerilor cat de cat mai legiferati pretutindeni, drona asta, mai desteapta si capabila decat multi legiuitori de la noi...are deja prevazut din fabrica limitarea de altitudine (ca are si senzori dedicati...) la 150 m prin programul de control FreeFlighter pe Android (telecomanda virtuala direct via smartphone...). Dar cu aceasta ocazie inainte sa ma hotarasc la ea am avut ocazia si am profitat la maxim de demourile din magazine cat si de return back care mi a permis succesiv sa cumpar 3 drone diferite apoi a 2-a zi sa le returnez ca...ma faceam ca...gaseam eu mereu kikitze...ca nu mi placeau(!!) si uite asa am putut consulta la detalii noile generatii de manuale drone mai avansate din UE la data curenta. Ce vreau sa spun cu astea e ca am constatat un adevarata revolutie in ce priveste noi sectiuni in manualele de utilizare dedicate efectiv legislatiei europene si peste tot sau cel putin pt Anglia, Franta si Germania erau specificate cam aceleasi norme de utilizare fara-atentie!-NICI o interdictie de genul celor dezbatute pe la noi, adica se declara in clar ca te poti juca cu drona oriunde si oricum in conditiile in care esti la peste 50 metri de orice persoana sau proprietate care nu-ti apartine si fireste in afara zonelor de interdictii fotografiere (care automat implica si aeroporturile si instalatiile confidentiale...). Si asta in conditiile in care statul se obliga sa afiseze la vedere si sa marcheze vizibil acele zone problema!! DJI Phantom chiar isi blocheaza lansarea daca gpsul te simte ca esti in apropierea unei zone din alea care sunt marcate deja in insasi programul-harta de navigatie. In rest nici o alta interdictie, conditionare sau limitare si am verificat toate cele mai de referinta drone actuale pentru uz comercial, public, spicuind manualele noi de la Parrot, DJI, Blade, Hubsan, RC Logger, Relly, Revell, Typhoon etc toate conchid cam aceleasi note avertizare inserate in package-urile dronelor catre clientii utilizatori. Poate ar fi cel mai firesc sa fie date autoritatilor de la noi exact acele reglementari deja europene avizate azi notoriu pana si la magazinele cele mai serioase care le si vand. Asta privind fireste dronele cumparate garantate si avizate prin insasi firme celebre avizate deja in domeniu de autoritati mult mai de referinta. Dar chiar si www.caa.co.uk, omologul britanic al autoritatilor de la noi in domeniu stipuleaza asta in clar AICI-Reglementari UE :excl:
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis