nicajohn, la 26 April 2015 - 12:08 AM, a spus:
In fiecare saptamana peste Codlea isi fâlfâie elicea cel puțin două elicoptere militare si unul civil, zburand fara probleme peste case, blocuri, piete si alte zone intens populate, avand uneori atarnat cate un fotograf la usa larg deschisa. Tot peste Codlea, in fiecare sfarsit de saptamana cu conditii de zbor, un june băștinaș își arată măiestria de șofer de avion, spre încântarea domnitelor de la sol si a interpreților șlagărului ,,Avion cu motor'' aflați în recital pe leagănele din parc.
Tonele de metal zburator cu lame invartite de sute de cai putere nu reprezinta nici un pericol in comparatie cu monstrii insetati de sânge numiți generic
Se vedem la RR anul asta cu survoluri cum va fi. Tind se cred dupa cum vad des cum zboara ULMuri din patria asta ca chiar si cocalari de modelisti sint mai civilizati de multe ori. Cel putin nu am vazut aeromodelele altorar sau multicoptere deasupra casei mele la inaltimea mica, dar ULMuri am avut. Statistica mea personala cu Piloti de ULMuri arata ca 50% din piloti au tendinta sa supraevolueze sansa lor de supravetuire in caz de impact. Si daca ma uit la statistica din ultimi 30 de ani si dintre clienti mei si acollo rata de nereusinta de supravetuire este cu 1000% mai mare de cit a modelistiilor. Modelisti au sansa mai mare de supravetuire si sa intre in batrinete, de cit piloti 1:1 care au pozibilitate se intre in stiri cu "meritele". Asta este din pacate valabil worldwide, nu doar in Ro.
Nu ma deranjeaza ca isi risca viata lor, ci pun in pericol viata mea si in plus aviatia mare se preface de ar fi stapanul unui grup cu mult mai mare a aeromodelistiilor. In Bistrita avem 5 piloti ULM din care unul zboare frecvent, doi au abandonat si restul vezi o data pe an. Modelist sint vreo 10 cu 4 activi dar hobbyul nostru este reglementat practic dupa necesitati unui minoritate si mai mica.
Aceasta postare a fost editata de wabo1: 28 April 2015 - 04:00 PM