Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#1861 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 29 March 2015 - 10:53 AM

S-ar parea ca ajungem sa limitam performantele tehnice si incepem cu ce ne deranjeaza ca nu mai putem controla: deplasarea fizica. Deja multi nu o suporta nici pe cea virtuala. S-ar parea ca ne-am atins limitele umane, recunoastem ca tehnica ne poate depasi si punem punct dezvoltarii ei.
Acum este usor cu domeniul aero, dar se va limita dezvoltarea autovehiculelor, si a tot ce inseamna autonomia tehnicii. Ori asta este limita pe care o suportam, ori altcineva se teme de evolutie.

Garett are dreptate. Doar ca nu mai stiu cine este statul. Vad ca nu imi reprezinta interesele.

Fiecare perioada a avut problemele ei. Nu demult, o perioada a avut Inchizitia, perioada noastra are Statul.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 29 March 2015 - 11:13 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#1862 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 29 March 2015 - 11:16 AM

Chiar vi se pare ca navigarea autonoma este ceva ce tine MUSAI de hobby ? Adica de fun to fly !

Hai sa fim serios... oricine scream(e) dupa asa ceva o vrea pentru nevoi profesionale, cercetare, militare, sa nu fim ipocriti.

Sau daca vreti cu orice pretz, scoateti naiba hobby din denumirea forumului asta :angry:
... cu picioarele pe pamant ...
0

#1863 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 29 March 2015 - 11:44 AM

Nu tine neaparat de hobby dar nu vad ratiunea pentru care ar fi justificata interzicerea sa!
Daca eu vreau sa programez morisca sa faca cerculete sau opturi care este problema statului?
Nu tot ce debiteaza "statul" este a priori corect.
Dupa cum nu tot ce bubuie prin mintea unui trepadus este automat litera de lege doar pentru ca este un "trepadus oficial"!
In locul celui de la FAE Drones as cere daune materiale direct de la functionarii MT responsabili cu elaborarea ordinului 8!
"Incompetenta lor mi-a adus prejudicii materiale!"
0

#1864 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 20-August 06
  • Interests:aeromodele

Postat 29 March 2015 - 12:44 PM

Vezi postarearenatoa, la 29 March 2015 - 11:16 AM, a spus:

Chiar vi se pare ca navigarea autonoma este ceva ce tine MUSAI de hobby ? Adica de fun to fly !

Hai sa fim serios... oricine scream(e) dupa asa ceva o vrea pentru nevoi profesionale, cercetare, militare, sa nu fim ipocriti.

Sau daca vreti cu orice pretz, scoateti naiba hobby din denumirea forumului asta :angry:

Poate ca tine de hobby....poate constructia si programarea unui dispozitiv autonom este o pasiune. Satisfactia realizarii unei astfel de minuni este la fel ca un zbor de duminica. Sa nu cadem in absurd. Si inca o problena legata de absurd: De ce trebuie sa avem ura pe profesionisti? E problema lor cum fac bani. Fiecare raspunde pt ce face.
Noi ca amatori trebuie doar sa ne bucuram de zbor si de mestereala.
pasarile fac oua si din ele ies pui iar avioanele fac oua de aluminiu si ies aeromodele....din intelepciunile lui fiu-meu<span style='font-size:8pt;line-height:100%'> </span><!--coloro:red--><span style="color:red"><!--/coloro--> <!--colorc--></span><!--/colorc-->
0

#1865 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 523
  • Inregistrat: 12-May 11
  • Interests:Aeromodelism, Aeronautica, Aviatie, Desen, Muzica (chitara)

Postat 29 March 2015 - 01:05 PM

Permiteti-mi sa ma "introduc" in "tumultul" acestor discutii libere - interminabile si contraproductive - cu o intrebare:
Cite coliziuni de aeronave cu aeromodele s-au intimplat in ultimii 70 de ani ? Aveti vreo statistica?

Cer senin!
"Odata ce ai cunoscut zborul...vei pasi pe pamint privind spre cer...pentru ca acolo ai fost si acolo...ai vrea sa te intorci" -Leonardo Da Vinci
0

#1866 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 March 2015 - 01:10 PM

Absurda este si restrictia propusa in definitia aeromodelului privind partea comerciala. Daca o firma de modelism vinde aeromodele sau face o demonstratie pentru promovare, este clar o activitate cimerciala. Asta inseamna ca noi achzitionam aeronave si le transformam prin cumparare in aeromodele???? Sa nu ne jucam cu vorbele si legile. Ne batem aiurea cuie in cap.
pasarile fac oua si din ele ies pui iar avioanele fac oua de aluminiu si ies aeromodele....din intelepciunile lui fiu-meu<span style='font-size:8pt;line-height:100%'> </span><!--coloro:red--><span style="color:red"><!--/coloro--> <!--colorc--></span><!--/colorc-->
0

#1867 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 March 2015 - 01:13 PM

Vezi postareaaeromax, la 29 March 2015 - 01:05 PM, a spus:

Permiteti-mi sa ma "introduc" in "tumultul" acestor discutii libere - interminabile si contraproductive - cu o intrebare:
Cite coliziuni de aeronave cu aeromodele s-au intimplat in ultimii 70 de ani ? Aveti vreo statistica?

Cer senin!

Bine punctat.....extrem de putine.
0

#1868 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 29 March 2015 - 01:24 PM

Diferenţa dintre o dronă şi un aeromodel este evidentă, chiar dacă un aeromodel poate deveni dronă.
Să nu uităm cum au apărut primele drone, chiar la noi. De la apariţia lor şi până în prezent definiţia dronelor a suferit modificări semnificative. Dacă la început UAV, sau dronă erau cam acelaşi lucru, acum nu.
Drona este un aparat de zbor echipat cu tehnica necesară pentru a efectua zboruri autonome fără intervenţie umană, sau cu intervenţii minore. Este un aparat de zbor programabil care poate efectua o misiune complexă în funcţie de indicaţiile din soft-ul încărcat în computerul de bord.
Aeromodelul cu programul cel mai complex pe care-l cunosc şi rămâne tot aeromodel, este cel clasificat la clasa F1, sau A2, dar e o programare mecanică cu un număr de comenzi foarte limitate, executate de un mecanism cu ceas, similar celor de la aparatele foto vechi - autodeclanşatoarele.

Dacă tricopterul, sau quadro, multicopterul, sau orice alt aparat de zbor este comandat de la sol prin unde radio evoluând în raza vizuală a operatorului, chiar dacă are la bord instalate dispozitive electronice de transmisie date şi/sau imagine şi are o masă la decolare mai mică sau egală cu 20 kg (reglementări USA), rămâne în definiţia de aeromodel. Dacă depăşeşte limita de greutate trece în categoria de UAV.
De asemenea, orice aparat de zbor, fără a exista o limită de greutate, care are la bord aparatura necesară pentru a putea fi pilotat în afara razei vizuale a operatorului, dar nu poate zbura fără intervenţia permanentă a acestuia, va fi definit UAV.
Orice aparat de zbor, fără limită de greutate, care este capabil să execute misiuni de zbor preprogramate fără intervenţia unui operator, sau doar cu intervenţie la decolare şi aterizare, va fi definit ca Dronă.

Am să continui să caut să văd dacă mai găsesc ceea ce am scris mai sus. Am mai spus că acum ceva mai mulţi ani am încercat să-mi autorizez o activitate comercială de genul UAV şi Dronă şi m-am lovit de o multitudine de piedici. În primul rând, autorităţile române habar nu aveau despre chestiile astea, nu erau şi încă nu sunt definite, iar persoanele decidente atunci nu-ţi semnau sub nicio formă o autorizaţie de gen. Definiţiile le găsisem întâmplător pe un site al FBI cu trimitere la o pagină liberă (relaţii cu publicul) a NSA. Problema se punea foarte serios pentru ei, în special pentru imediata vecinătate a graniţei cu Mexicului din cauză că traficanţii de droguri începuseră să folosească aeromodele de dimensiuni mai mari pentru a-şi trece drogurile în SUA.

Deci dacă ai un aeromodel şi filmezi de la bordul lui, dar îl pilotezi în raza ta vizuală, va rămâne definit aeromodel şi nimeni nu are nimic cu tine atâta vreme cât îl zbori după reglementări, iar în imagini nu apar persoane particulare, sau proprietăţi private. Nu te opreşte nimeni să zbori în Deltă, de exemplu, şi să iei imagini de la înălţime, cu condiţia ca aeromodelul să fie motorizat electric.

Cum spunea şi Renato : "să nu fim ipocriţi !" Dacă este să duc la extrem definiţia de hobby, de mâine mă apuc de meşterit la un dispozitiv explosiv nuclear, nu cu intenţii teroriste, ci doar aşa că aş putea încerca să văd dacă-mi iese. Ei şi dacă tot îl construiesc, de ce să nu-l testez ? Trebuie să ştiu dacă mi-a reuşit construcţia, nu ?
URA şi la zbor fofezelor !
0

#1869 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 March 2015 - 01:28 PM

Vezi postareaaeromax, la 29 March 2015 - 01:05 PM, a spus:

Cer senin!

Statistică nu cred că a făcut cineva, dar cunosc personal două cazuri (am fost martor) şi am mai auzit de două (unul la Sânpetru şi unul la Timişoara). În trei din cele patru menţionate nu au existat consecinţe, în cel de-al patrulea, avionul de pasageri care a aspirat un lampion în motor (deci nu aeromodel) a fost nevoit să aterizeze de urgenţă.

Este adevărat că pot fi numite puţine, dar după ce criteriu ? Cineva ar putea spune că sunt prea multe. Cine îl poate contrazice ?
Să nu uităm că tehnologia a avansat foarte mult şi este foarte posibil să ne intersectăm din ce în ce mai des cu pările cele mari, care s-au înmulţit.

Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 29 March 2015 - 01:31 PM

0

#1870 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 March 2015 - 01:36 PM

Pfff. Scuzaţi greşelile. Sunt de tastare. :rolleyes:
0

#1871 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 29 March 2015 - 01:38 PM

Vezi postareaViP_Eol, la 29 March 2015 - 01:24 PM, a spus:

Dacă este să duc la extrem definiţia de hobby, de mâine mă apuc de meşterit la un dispozitiv explosiv nuclear, nu cu intenţii teroriste, ci doar aşa că aş putea încerca să văd dacă-mi iese. Ei şi dacă tot îl construiesc, de ce să nu-l testez ? Trebuie să ştiu dacă mi-a reuşit construcţia, nu ?

Asta e doar asa, de dragul contradictiei...
0

#1872 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 March 2015 - 02:00 PM

Vezi postareaGarett, la 29 March 2015 - 01:38 PM, a spus:

Iar cadem in absurd cu astfel de vorbe. Ce treaba avem noi cu armele atomice? Astfel de comparatii nu isi au locul aici.
0

#1873 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 March 2015 - 02:02 PM

Replica era pt VIP
0

#1874 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 29 March 2015 - 02:08 PM

Aeromodelul cu programul cel mai complex pe care-l cunosc şi rămâne tot aeromodel, este cel clasificat la clasa F1, sau A2, dar e o programare mecanică cu un număr de comenzi foarte limitate, executate de un mecanism cu ceas, similar celor de la aparatele foto vechi - autodeclanşatoarele.

Parca au ajuns si ei la comenzi electronice si alea mecanice au ajuns pe la 6-7 bucati ca numar. Limitarea e data de numarul comenzilor necesare nu de dispozitiv. De mai multe nu e nevoie.
0

#1875 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 March 2015 - 02:50 PM

[quote name='ViP_Eol' timestamp='1427628518' post='795564']
Statistică nu cred că a făcut cineva, dar cunosc personal două cazuri (am fost martor) şi am mai auzit de două (unul la Sânpetru şi unul la Timişoara). În trei din cele patru menţionate nu au existat consecinţe, în cel de-al patrulea, avionul de pasageri care a aspirat un lampion în motor (deci nu aeromodel) a fost nevoit să aterizeze de urgenţă.
[/quote
De asta e indicat sa zburam pe maidan. Acolo sigur nu aspira nimeni caricioplane :)
0

#1876 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 06-October 06

Postat 29 March 2015 - 05:14 PM

Propun schimbarea denumirii acestui topic, din"Discutii Libere" in "Zbor deasupra unui cuib de cuci".....nebunie, ce sa mai zic!
Oricand acest topic poate fi un bun scenariu, de teatru sau film, fara a fi nevoie de nici o modificare, sunt "dovezi solide" in anumite posturi. :rofl: :rofl:
Its nice to be important, but its more important to be nice ...
0

#1877 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 March 2015 - 06:33 PM

Vezi postareanicolas, la 29 March 2015 - 05:14 PM, a spus:

sunt "dovezi solide" in anumite posturi. :rofl: :rofl:

Noroc ca nu au miros...:))
0

#1878 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 29 March 2015 - 07:04 PM

...
...

De asta esti matale asa de relaxat... ca nu esti la 220 pe unde s-a ajuns cu amatorismul...
Ar fi bine sa nu arunci o privire ce poate APM-ul, te-ar demoraliza complet si ai incepe sa militezi pentru interzicerea dronelor. :)
Navigarea automata este maruntis, s-a ajuns la vanare de termice fara nici o interventie de la sol, pur si simplu pe baza analizei parametrilor mediului inconjurator si al evolutiei zburatoarei.
Devine chiar un hobby plicticos :)
... cu picioarele pe pamant ...
0

#1879 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 March 2015 - 07:40 PM

Vezi postareaGarett, la 29 March 2015 - 01:38 PM, a spus:

Dacă ar fi fost de dragul contradicţiei citam persoana. Aşa a fost doar un lucru dus la absurd extrem. Aşa cum este absurd să compari aeromodelul şi spaţiul unde evoluează cu un automodel, sau navomodel.
0

#1880 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 March 2015 - 07:44 PM

Vezi postareabitex, la 29 March 2015 - 02:08 PM, a spus:

Parca au ajuns si ei la comenzi electronice si alea mecanice au ajuns pe la 6-7 bucati ca numar. Limitarea e data de numarul comenzilor necesare nu de dispozitiv. De mai multe nu e nevoie.

Sincer, nu ştiu precis, dar parcă am auzit ceva de comenzi electronice, numai că probele respective au ieşit din zona mea de interes de vreo 28 de ani. :rolleyes:
0

#1881 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 March 2015 - 07:56 PM

Vezi postarearenatoa, la 29 March 2015 - 07:04 PM, a spus:

De asta esti matale asa de relaxat... ca nu esti la 220 pe unde s-a ajuns cu amatorismul...
Ar fi bine sa nu arunci o privire ce poate APM-ul, te-ar demoraliza complet si ai incepe sa militezi pentru interzicerea dronelor. :)
Navigarea automata este maruntis, s-a ajuns la vanare de termice fara nici o interventie de la sol, pur si simplu pe baza analizei parametrilor mediului inconjurator si al evolutiei zburatoarei.
Devine chiar un hobby plicticos :)

Ete fleoşc ! :D
Unde mai e plăcerea ? Şi io ce să fac ? Să stau să-mi aprind o ţigare şi să mă uit ca viţelu' cum zboară păsăroiul singur ?
Păi io nu am stare cu un planor normal. Până nu-i trag măcar un looping nu mă las.
Din cauza asta nu am plecat de la sportiv la civil deşi mi se oferiseră câteva ocazii. Nici nu am vrut să aud. Şi acum le mulţumesc celor care mi-au respins dosarul pentru şcoala de ofiţeri naviganţi, deşi la vremea respectivă i-am înjurat. Mde ... le era frică să nu fug cu Migu'. :D

Sunt foarte convins că dronele sunt extrem de utile. Nu voi fi niciodată împotriva lor. Sunt împotriva folosirii haotice şi fără nicio regulă, sau cu folosirea lor în alte scopuri decât cele paşnice.
0

#1882 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 March 2015 - 08:05 PM

Mda. Unul de ăla mi-ar fi de folos pentru "strato". Cu siguranţă voi avea nevoie de termică, poate chiar de undă lungă. Nu sunt sigur că doar cu motoarele pot urca la 15.000.
0

#1883 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 29 March 2015 - 08:30 PM

Vezi postareaViP_Eol, la 28 March 2015 - 08:35 PM, a spus:

Discuţiile despre o definiţie a aeromodelului nu mai au sens la momentul actual. A expirat timpul. :rolleyes:
MT nu s-a luat de aeromodele ci de aeromodelele care sunt drone.

Că tot pomenisem ceva mai devreme de semantică, semiotică, logică şi metamesaj, voi da unele mici citate din ceea ce a fost scris şi a sensului real, plus codul (metamesajul din spatele formulărilor).
Trebuie să înţelegem (mai ales cei din conducerea ARA) că este foarte important să fie atenţi la exprimare altfel apar confuzii majore.
Primul extras, scris de Xorg:

" [...} ARA este oficial numita Agent Aeronautic Civil consultat in procesul de elaborare al reglemetarilor privind operarea aeronavelor fara pilot la bord in spatiul aerian national. "

Traducere : ARA a fost numită Agent Aeronautic Civil - procedură nepermisă de lege, deoarece Agenţii Aeronautici Civili se supun unor reglementări speciale şi obţin autorizarea în urma depunerii unei cereri însoţită de o documentaţie obligatorie. După depunerea cererii, agentul respectiv este vizitat şi inspectat pe domeniul pentru care cere autorizare, se redactează un raport cu concluziile şi se propune aprobarea, sau respingerea cererii de autorizare. Mai departe ... neinteresant. Partea cu consultarea devine obligatorie în cazul AAC.

Ceea ce se ascunde în spatele formulării (mă scuzaţi, dar o să fiu puţin mai plastic, glumeţ :rolleyes: ):
Băieţii de la ARA, cei puţini care muncesc pe brânci să obţină ceea ce-şi doresc ceilalţi mult mai mulţi, au primit o adresă.
Eh ... dorinţele astea, inclusiv cele de a fi recunoscuţi ca fiind importanţi. Normal că băieţii au sărit în sus de bucurie, li s-a mărit pulsul şi pupilele ca la drogaţi (exagerare în spirit de glumă, dar poate reuşiţi să vă daţi seama de efectul pe care l-a avut adresa în mintea lor). Cunosc sentimentul. Nu mai analizezi, nu mai vezi nimic, în afară de bucurie. E normal şi omenesc. Se pare că nici mai târziu nu au mai stat să analizeze ce înseamnă de fapt formularea din adresă. Au vrut să păstreze cât mai mult sentimentul. Din nou ceva perfect normal şi de înţeles. Nu li se poate face o vină. Oricine în situaţia lor ar fi reacţionat la fel.
Într-adevăr adresa respectivă este o recunoaştere a muncii lor şi faptul că au primit-o este de lăudat, dar apare Diavolul (adică eu) care le strică bucuria şi-i serveşte cu duşuri scoţiene. :D

Acum realitatea care nu e de dat la o parte. Ce scrie de fapt în adresă şi cum se traduce:
"[...]
Direcţia Transport Aerian a solicitat AACR cu adresa 4.129 din 02.02.2015 să includă Asociaţia Română de Aeromodelism în grupul agenţilor aeronautici civili care vor fi consultaţi în procesul de elaborare a acestor reglementări."

Am îngroşat anumite cuvinte pentru că fac parte dintr-un lanţ logic şi reprezintă codul interpretării textului.
Nu am să dau explicaţii amănunţite în ceea ce priveşte partea semantică pentru că nu e necesar. De fapt, sunt de părere că simpla îngroşare a lor a "luminat" deja înţelesul textului.
ARA nu a fost numită AAC, ci a fost introdusă pe o listă drept recunoaştere a faptului că reprezintă un grup de cetăţeni care se zburătăcesc şi ei, din diferite motive de bun simţ, pe lângă păsările cele mari şi puternice, dar şi destule de vulnerabile.
DTA a recunoscut acest atribut ARA şi a solicitat celor care ştiu cum să administreze cu adevărat problema să asculte şi opiniile lor. AAC sunt trecuţi într-un registru pe domenii de activitate în domeniul aeronautic, navigant, sau activităţi conexe.
solicitat - includere - grup - consultaţi ... în cazul de faţă grupul reprezintă lista, iar ARA nu este considerată AAC, ci mai mult este alăturată ideii de reprezentare (sindicat). Nici pe departe nu se pune problema de numire, sau alte ... .

Acesta este înţelesul real (cu condiţia să fi priceput cineva ce naiba scriu) şi nu este deloc o realizare de neluat în seamă.

Cu alte cuvinte conform analizei dvs. semantică, semiotică, logică şi a metamesajului, rezulta ca find la fel de fireasca si solicitarea oricarei X entitati de includere a caprelor in randul legumelor.
0

#1884 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 March 2015 - 08:34 PM

Vezi postareaxorg, la 29 March 2015 - 08:30 PM, a spus:

Cu alte cuvinte conform analizei dvs. semantică, semiotică, logică şi a metamesajului, rezulta ca find la fel de fireasca si solicitarea oricarei X entitati de includere a caprelor in randul legumelor.

Doar dacă leguma e varză, sau varza e legumă. Asta doar în spirit de glumă.

M-am exprimat destul de clar : "[...], ci a fost introdusă pe o listă drept recunoaştere a faptului că reprezintă un grup de cetăţeni care se zburătăcesc şi ei, din diferite motive de bun simţ, pe lângă păsările cele mari şi puternice, dar şi destule de vulnerabile."
0

#1885 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 March 2015 - 08:39 PM

De la a fi numit AAC aşa cum v-aţi exprimat clar, până la faptul că o instituţie recunoaşte că ARA reprezintă un grup a cărui teren de joacă se poate intersecta cu păsările cele mari şi recunoaşte că nu este normal să interzică acea "joacă", este o mare diferenţă.

Mă întrebam dacă ironia ajută la ceva atunci când lucrurile sunt evidente. :rolleyes:
0

#1886 Useril este offline   misumat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 19-November 08

Postat 29 March 2015 - 10:59 PM

Vezi postareaViP_Eol, la 29 March 2015 - 08:39 PM, a spus:

Mă întrebam dacă ironia ajută la ceva atunci când lucrurile sunt evidente. :rolleyes:

Mda, se pare ca nu ajuta. Nici ironia, nici aluzia. De data asta va lansez direct o provocare: sa va exprimati toate miile de ganduri si pareri in maxim 3 randuri de text pe zi (pe acest forum). E posibil ? Glumesc, evident ca nu e posibil. Nu va faceti probleme, tineti-o tot asa, ca doar am rotita de scroll la mouse si trec direct la urmatoarea postare a unuia care mai are si altceva de facut in viata decat sa scrie pe un forum...
ALIGN Trex 600N (in fuselaj de Bell Jet Ranger), OS 50SX-H, Futaba T10C 2,4 Ghz, GY-520/S9254, GV-1 Governor, 3xS3152
CMPro YAK-54 (1,3m) fiberglass, 100 g/dm2, OS 91 FX, 5xS3003, MA 14x8
CMPro Transall C-160 (1,85m) fiberglass, 118 g/dm2, 2 x OS 35 AX, 6xS3003, 2xAPC 10x6 cu 4 pale
CMPro Cessna 182 Skylane (1,65m) fiberglass, 109 g/dm2, OS 55 AX, 7xS3003, MA 13x6
Canadair CL-415 (2,05m) fiberglass, 2 x OS 55 AX, 9xS3003, 2 x MA 13x6
0

#1887 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 30 March 2015 - 04:01 PM

Incep sa inteleg de ce statul roman se pisa pe noi de cate ori are ocazia: pt. ca orice initiativa privata este ucisa din fasa, pt. ca capra vecinului merita sa moara, pt. ca ne scotem ochii unul altuia de cate ori avem ocazia, pt ca bem de suparare cand e altul fericit si pentru ca MERITAM!
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#1888 Useril este offline   adyrex 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1489
  • Inregistrat: 06-September 08

Postat 30 March 2015 - 06:01 PM

Vezi postareamisumat, la 29 March 2015 - 10:59 PM, a spus:

Mda, se pare ca nu ajuta. Nici ironia, nici aluzia. De data asta va lansez direct o provocare: sa va exprimati toate miile de ganduri si pareri in maxim 3 randuri de text pe zi (pe acest forum). E posibil ? Glumesc, evident ca nu e posibil. Nu va faceti probleme, tineti-o tot asa, ca doar am rotita de scroll la mouse si trec direct la urmatoarea postare a unuia care mai are si altceva de facut in viata decat sa scrie pe un forum...

Subscriu ! :yahoo:
0

#1889 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 30 March 2015 - 06:21 PM

Vezi postareamisumat, la 29 March 2015 - 10:59 PM, a spus:

Tot respectul meu! Ca sa fiu sigur ca ma incadrez in termenii provocarii, o sa incerc sa fiu ceva mai exigent si o sa-mi exprim miile de ganduri o data la trei ani, in 3 randuri. Nu mi-as impune un astfel de termen, dar stiu sigur ca deseori nu rezist si mai fac abuzuri. Dar data asta chiar o sa incerc. Prin urmare, ne mai auzim peste 3 ani. Tot respectul pentru munca pe care o depuneti...
Raman pe automodele captive, o proba la care sunt legitimat din '85. La aero nu bag mana in foc ca merit.
Spor la treaba si mult succes in tot ce faceti.
Ovidiu.

PS. Prin urmare, ori o sa activez in competitiile oficiale unde nu ma doare capul de nimic, ori o sa zbor pe un teren care sa-mi ofere toata siguranta, undeva intre doua dealuri uitate de lume, mult sub nivelul orizontului. Adica pe proprietatea mea, in gradina casei cum s-ar zice...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 31 March 2015 - 07:58 AM

0

#1890 Useril este offline   misumat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 19-November 08

Postat 30 March 2015 - 11:12 PM

Imi cer scuze, m-am exprimat gresit sau macar neclar in postul anterior: provocarea era lansata strict domnului VIP-EOL care are capacitatea de a scrie mai mult decat toti ceilalti la un loc...
ALIGN Trex 600N (in fuselaj de Bell Jet Ranger), OS 50SX-H, Futaba T10C 2,4 Ghz, GY-520/S9254, GV-1 Governor, 3xS3152
CMPro YAK-54 (1,3m) fiberglass, 100 g/dm2, OS 91 FX, 5xS3003, MA 14x8
CMPro Transall C-160 (1,85m) fiberglass, 118 g/dm2, 2 x OS 35 AX, 6xS3003, 2xAPC 10x6 cu 4 pale
CMPro Cessna 182 Skylane (1,65m) fiberglass, 109 g/dm2, OS 55 AX, 7xS3003, MA 13x6
Canadair CL-415 (2,05m) fiberglass, 2 x OS 55 AX, 9xS3003, 2 x MA 13x6
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou