Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#1801 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 27 March 2015 - 09:54 AM

Vezi postareaavy, la 27 March 2015 - 09:11 AM, a spus:

Bine punctat !!! :good:

++ 100 ^^
... cu picioarele pe pamant ...
0

#1802 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 09-April 09
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 27 March 2015 - 10:56 AM

Vezi postareaALLEN, la 27 March 2015 - 08:49 AM, a spus:

dragilor, va repet. noi nu operam aeronave fara pilot la bord. ce dracu e asa de greu de inteles? noi zburam, recreational, sportiv, AEROMODELE!!

CORECT.Dar noi nu vrem sa mai fie asa RECREATIONAL.Tre sa intram si noi in randul lumii nu?,adica daca neamtu sau francezu nu mai are voie sa zboare oriunde pe un maidan sau la mine-n curte,noi de ce sa avem voie?.

Traim intr-o lume in care tot ce zboara este un posibil pericol sau cu putin noroc poate sa te treaca usor la terorism,o obsesie la moda acum.

Pe nebunul cu vila din mijlocul campului de la ..ratarie"" nu-l mai deranjeaza nimeni acum cu zgomotul motoarelor nitro ca ne mutaram mai in colo cu citiva km dar acu are IMPRESIA ca-i filmeaza cineva proprietatea cu dronele si binenteles ca facu plangere din nou la politie si binenteles ca venira sa vada despre ce e vorba, rezultatul fiind in favoarea noastra dar ca idee asa,se vede ca o luam incet incet razna de tot,sau unii cel putin.

Maine poimaine o sa ma trezesc cu politia la poarta ca i se paru lu vecinu ca-l filmeaza ala micu cu coaxialul ca a zburat mai sus de gardul lui de 2 metri.

Acu colac peste pupaza ne mai ingradim si noi cu nu stiu ce legi care mai de care mai istete,ca asa trebe.

La revedere RECREARE nici in curtea ta nu o sa mai ai voie sa zbori.

Aprorpo can expira ordinu lu peste 8 ?

Sunt tare curios ce vine dupa ce expira asta.Binenteles ca mai bine NU. :good:

Aceasta postare a fost editata de EBA: 27 March 2015 - 10:59 AM

SUNTEM FUDULI
0

#1803 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 27 March 2015 - 11:57 AM

Vezi postareaALLEN, la 27 March 2015 - 08:49 AM, a spus:

dragilor, va repet. noi nu operam aeronave fara pilot la bord. ce dracu e asa de greu de inteles? noi zburam, recreational, sportiv, AEROMODELE!!

Haideti sa mai citim odata actualul ordin 8. Pentru ce anume stabileste el restrictii? Pana ce o sa fie introdusa in lege notiunea de aeromodel, ca vrem sau nu zburam aeronave civile fara pilot la bord. Inclusiv cele mai usoare de 1Kg, tot aeronave civile fara pilot se numesc conform actualei forme a ordinului8. Noi putem sa vrem verzi si uscate dar autoritatile nu pot oficializa cereri fara un temei legal. In alta ordine de idei dupa cum stiti zilele trecute a fost rediscutata si propusa MT-ului o definitie a aeromodelului, abia cand in Monitorul Oficial vor fi publicate legi privind aeromodele vom putea sa ne ocupam oficial de reglementarile privind aeromodelismul. Pana atunci din punct de vedere legal pentru autoritati tot aeronave civile fara pilot se numesc zburatoarele noastre.
0

#1804 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 27 March 2015 - 12:10 PM

tu ai dreptate, esti jurist stii mai multe.

te intreb atunci, ipotetic, desi sunt destui in aceasta situatie: sunt legitimat la un club, afiliat la federatie. federatia spune clar ca organizeaza concurs, mansa de antrenament cu aeromodele. (tocmai ce e in we concurs la salina). eu ce zbor? aeromodel, cf ce zice federatia? sau aeronava? si mondialul de la slanic unde se incadreaza? tot la aeronave??? hai sa fim seriosi, toata povestea e o mare aberatie.

iar cu zburatul pe maidan, chiar sunt ferm impotriva. o sa-mi sariti in cap, dar, pe nici unde pe afara nu se zboara pe maidan, dupa cum il taie capul pe fiecare. aici e problema si de aici apar legi facute cu curu de niste neica nimeni habarnisti. (politicieni de kko)

asa ca domnilor, va urez success in demersuri, faceti bine ce faceti, dar atentie si la urmarile actiunilor si propunerilor intreprinse.

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 27 March 2015 - 12:12 PM

_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#1805 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 27 March 2015 - 12:46 PM

Vezi postareaALLEN, la 27 March 2015 - 12:10 PM, a spus:

...iar cu zburatul pe maidan, chiar sunt ferm impotriva...

Poti sa detaliezi putin de ce? Daca "maidanul" respectiv nu e langa un aeroport, sau in oras, sau in zona G, X, Y whatever, care e problema?
"Argumentul" cu "nici afara nu e asa" nu tine, m-am cam saturat de mimetisme facute fara cap si aplicate anapoda.

Unde propui sa zburam? Ziceai ceva de salina. Cea mai apropiata e la vreo 200 de km, ma duc pana acolo sa ma dau o ora cu morisca? Cand am campuri intregi de jur imprejur?
Doar pentru ca cineva "decide" ca e "uncool" sa zbori pe camp?
0

#1806 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3950
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 27 March 2015 - 01:37 PM

http://portal.just.r...19631&id_inst=2
Hai la zbor.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 27 March 2015 - 01:37 PM

0

#1807 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 March 2015 - 01:38 PM

Dragilor, ne certam degeaba... suntem intr-o tara minunata, unde se poate orice...
Ord.8 tocmai a fost anulat ! ARA poate sa se ocupe de agentura, ca obiectul principal al muncii tocmai i-a fost pus in cui...
Iar pe dramida propun sa il numim moderator la multicoptere :)
Plus topicul-statuie de rigoare sticky in home page, prin care sa fie pomenita peste vaecuri aceasta batalie.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 27 March 2015 - 01:38 PM

0

#1808 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 27 March 2015 - 01:44 PM

Sa vedem cu ce va fi inlocuit ordinul anulat. Ceea ce va urma depinde si de ARA.
0

#1809 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 27 March 2015 - 02:12 PM

Vezi postareaadioperator, la 27 March 2015 - 01:44 PM, a spus:

Sa vedem cu ce va fi inlocuit ordinul anulat. Ceea ce va urma depinde si de ARA.

https://www.aeromode...rile-noastre-3/
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#1810 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 27 March 2015 - 02:43 PM

Vezi postarearenatoa, la 27 March 2015 - 01:38 PM, a spus:

Dragilor, ne certam degeaba... suntem intr-o tara minunata, unde se poate orice...
Ord.8 tocmai a fost anulat ! ARA poate sa se ocupe de agentura, ca obiectul principal al muncii tocmai i-a fost pus in cui...
Plus topicul-statuie de rigoare sticky in home page, prin care sa fie pomenita peste vaecuri aceasta batalie.

Ordinul 8 va fi anulat doar atunci cand decizia instantei devine definitiva si irevocabila, momentan este in vigoare. Totodata ordinul 8 isi pierde efectele de la sine conform art.8, la 30 ianuarie 2016. Este pozitiv rezultatul obtinut de Fae Drone dar, mai apare o situatie in sensul ca prin anularea ordinului 8 dispare si termenul de 30 iunie 2015 in care AACR era obligat sa elaboreze proiectele reglementarilor aeronautice civile, conf art.6 alin 2) ordin8/2014. In cazul in care ordinul 8 se anuleaza inainte de termen fara a fi inlocuit cu o alta reglementare, avem o situatie interpretabila, pentru ca in codul aerian civil deja este indrodusa definitia aeronavei fara pilot la bord prin art 3.8 indice 1, din iulie 2014.
CODUL AERIAN din 22 august 1997 (**republicat**)(*actualizat*)
3.8^1. aeronave fără pilot - aeronavele ghidate fie de către un pilot automat de la bordul lor, fie prin telecomandă de la un centru de control de la sol sau dintr-o altă aeronavă pilotată de echipaj uman;
Sa speram ca nici o autoritate din tara asta nu va mai incadra aeromodelul in categoria aeronavelor fara pilot la bord, dar fara ordinal 8 ne cam incadram vara voie. Pentru noi este un lucru bun aceasta hotarare, dar poate capata si conotatii negative daca viitoarele reglementari vor fi mai stricte decat primele si aici trebuie sa ne concentram cu totii eforturile. Daca considerati ca rolul ARA in aceasta privinta este la final va anunt cu bucurie ca si eu si Andras decomun acord ne vom lua concediu de la voluntariat pana la viitoarele reglementari.
https://www.aeromode...rile-noastre-3/

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 27 March 2015 - 02:48 PM

0

#1811 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 March 2015 - 03:01 PM

Pai nu meritati si voi un respiro ? :)

Pacat doar ca primul weekend de "libertate" e cu ploaie.
0

#1812 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 March 2015 - 04:10 PM

Vezi postarearenatoa, la 27 March 2015 - 01:38 PM, a spus:

Ironic sau nu, persoana respectiva este singurul care a urmat calea care trebuia urmata de la inceput!
0

#1813 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 March 2015 - 04:18 PM

Sa iti scot pe masa toate legile in vigoare si acum si inainte de Ord.8 care te-ar impiedica sa zbori cum vrei matale ?

Anularea asta pentru profesionisti e fix pix, in Bucuresti este in continuare interdictie de filmare aeriana comerciala, nici un studio de productie film nu poate scoate derogare.
0

#1814 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 27 March 2015 - 04:38 PM

Vezi postareaGarett, la 27 March 2015 - 04:10 PM, a spus:

Ironic sau nu, persoana respectiva este singurul care a urmat calea care trebuia urmata de la inceput!

sa ii facem statuie!!!!! dar fara soclu

Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
0

#1815 Useril este offline   misumat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 19-November 08

Postat 27 March 2015 - 05:25 PM

Dupa ce l-am balacarit pe Dramida si eu din belsug pe aici ani de zile, trebuie sa recunosc ca ne-a tras-o. Cat timp aici se vaicareau toate babele aiurea in tramvai si se infiintau asociatii obscure, baiatul a tacut si a facut. Bravo lui. Desigur, omul a actionat in interes propriu, ca era painea lui in joc, dar uite ca beneficiaza si altii de munca lui.
ALIGN Trex 600N (in fuselaj de Bell Jet Ranger), OS 50SX-H, Futaba T10C 2,4 Ghz, GY-520/S9254, GV-1 Governor, 3xS3152
CMPro YAK-54 (1,3m) fiberglass, 100 g/dm2, OS 91 FX, 5xS3003, MA 14x8
CMPro Transall C-160 (1,85m) fiberglass, 118 g/dm2, 2 x OS 35 AX, 6xS3003, 2xAPC 10x6 cu 4 pale
CMPro Cessna 182 Skylane (1,65m) fiberglass, 109 g/dm2, OS 55 AX, 7xS3003, MA 13x6
Canadair CL-415 (2,05m) fiberglass, 2 x OS 55 AX, 9xS3003, 2 x MA 13x6
0

#1816 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 March 2015 - 05:46 PM

Vezi postarearenatoa, la 27 March 2015 - 04:18 PM, a spus:

Sa iti scot pe masa toate legile in vigoare si acum si inainte de Ord.8 care te-ar impiedica sa zbori cum vrei matale ?

Si cam cum crezi dumneata ca as vrea eu sa zbor? :huh:
Dpmdv singurele probleme reale vis-a-vis de ordinul respectiv in varianta initiala ar fi limitarea la 1 kg si interdictia camerei.
Numai ca de la asta s-a ajuns la tot felul de protocoale, zone, ne-zone s.a.m.d.
0

#1817 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 March 2015 - 05:48 PM

Vezi postareamisumat, la 27 March 2015 - 05:25 PM, a spus:

Dupa ce l-am balacarit pe Dramida si eu din belsug pe aici ani de zile, trebuie sa recunosc ca ne-a tras-o. Cat timp aici se vaicareau toate babele aiurea in tramvai si se infiintau asociatii obscure, baiatul a tacut si a facut. Bravo lui. Desigur, omul a actionat in interes propriu, ca era painea lui in joc, dar uite ca beneficiaza si altii de munca lui.

My point exactly! :rolleyes:
0

#1818 Useril este offline   Rower 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 13-February 11

Postat 27 March 2015 - 06:18 PM

Caderea regilor, bucuria nebunilor...
Sa nu ne bucuram prea tare, ca nici nu banuim ce ni se poate pregati. Daca am inteles eu bine, anularea Ordinului 8 implica aplicarea Codului Aerian, care e mult mai "sever".
Ma insel cumva?
MXS-R 1,92m AGM-30cc >>> CMPro Marathon 1,80m AGM-30cc >>> Pitts Special 1,45m NGH 35cc >>> Thunder Tigre Piper J3 Cub 2,10m OS Max 91 Fx >>> Canary 40 Phoenix Models 1,6m ASP .46 7,5cc >>> Pitts Special 1,40m OS 91 FX Max 15cc >>> Cessna 182 1,6m NITROPLANE FIBERGLASS ASP.52 8,5cc >>> Sbach 342 Phoenix Models 1,42m ASP.52 8,5cc >>> Great Planes Slinger Flying Wing 1,2m >>> Extra 260 EP Jamara 1,4m AXI 2826/12 >>> Sukhoi 26M EP Jamara 1,25m AXI 2826/10 >>> Robbe Cardinal 1,5m >>> Yak 54 Extreme Flight 1,2m >>> Robbe Arcus 1,8m >>> Sebart Pitts Challenger S >>> Parkzone Stinson Reliant SR-10 1,26m >>> Thunder Tiger Yak-54 1,15m, EP Kyosho >>> Nitroplanes P-47 Thunderbolt 1,40m, ASP .52, 8,5cc >>> Phoenix Models Edge 540 1,41m, Magnum .61, 10cc >>> Graupner Extra 300 1,50m OS 91 FX Max >>> Dululutu Sukhoi 26M EP 1000mm >>> Dululutu Yak 55 EP 1,15m >>> Hitec Aurora 9 2,4GHz >>> Spektrum DX6i 2.4GHz Mode 2
0

#1819 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 27 March 2015 - 06:19 PM

Nu va imbatati cu apa rece! Oricum Ordinul 8 era mort si acum se pregateste urmasul lui! Prima mutare este modificarea HG 912.

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 27 March 2015 - 06:20 PM

Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#1820 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 March 2015 - 06:39 PM

Pai hai cu vinul ala, mai asteptam pana la RR ? :)
0

#1821 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 March 2015 - 07:57 PM

Vezi postareaRower, la 27 March 2015 - 06:18 PM, a spus:

Caderea regilor, bucuria nebunilor...
Sa nu ne bucuram prea tare, ca nici nu banuim ce ni se poate pregati. Daca am inteles eu bine, anularea Ordinului 8 implica aplicarea Codului Aerian, care e mult mai "sever".
Ma insel cumva?

Si care poate fi la randul sau atacat in contencios! Important e sa intelegem ca trebuie sa ne aparam drepturile, nu sa punem capul in pamant si sa acceptam orice tampenie!
0

#1822 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 27 March 2015 - 10:35 PM

Vezi postareaxorg, la 27 March 2015 - 01:17 AM, a spus:

@ Vip_Eol
Daca nu ai cel putin 100.000 de cetateni, nu ai dreptul la initiativa legislativa art.74 Constitutia Romaniei. [...] Ca sa putem atinge acest scop trebuie in primul rand sa fim bagati in seama si asta este o cale, de fapt ati si observat ca suntem deja consultati in unele privinte.

Prima dată te-am lăsat şi nu am mai insistat în privinţa circumstanţelor agravante. Acum e a doua oară când practici aceeaşi metodă, dar nu te mai las.
Nu ajunge să arunci un articol din Constituţia României în discuţie, mai ales că respectivul articol este doar esenţa. Procesul legislativ şi procedura este mult mai complexă decât pot citi cei de aici într-un simplu articol.
Pe scurt: În momentul în care ARA a fost invitată să-şi dea cu părerea, a fost invitată să ia parte la o iniţiativă legislativă, cea a Guvernului. Nu mai detaliez pentru că sper că poate înţelege oricine că, de fapt şi dezbaterile publice sunt tot invitaţii la iniţiative legislative. În articolul respectiv se tratează cine are dreptul să iniţieze şi ce fel de legi are dreptul să iniţieze.
Poate vrei să-mi spui că ARA a fost invitată/rugată/consultată să dea o definiţie în procesul de pregătire a mămăligii ? :rolleyes:
Al doilea aspect este cel legat strict de formularea Agent Aeronautic Civil. Exact aşa aţi formulat.
Încep să cred că aveţi impresia că toţi suntem proşti şi uşor de manipulat cu sferturi de advăr. Asta e practica televiziunilor de scandal care prostesc lumea cu un sâmbure de adevăr şi restul invenţii şi minciuni.
Sunt destui aici care au pregătirea necesară şi ştiu despre ce vorbesc.
Părerea mea e că ARA a fost băgată în seamă ca un fel de sindicat al aeromodeliştilor şi nici pe departe ca Agent Aeronautic Civil care reprezintă cu totul altceva decât poate să fie ARA la acest moment. A fost băgată în seamă pentru că FRMd nu se bagă şi ar fi cam singura organizaţie care le poate da idei cum pot rezolva problema cu aeromodelele, pentru că trebuie s-o rezolve. Nu pentru că vrem noi, ci pentru că este necesar ca această activitate să se desfăşoare controlat.

A treia oară când mai încercaţi să insinuaţi că nu ştiu despre ce vorbesc, trec la analiza din punct de vedere semantic, semiotic şi logic a statutului şi a altor câteva texte. Pe lângă asta facem şi o analiză a metamesajului încorporat să vedem care este realitatea.
I-am spus şi lui Andras în convorbirile telefonice (alea lungi în care încearcă să vorbească numai el :D ) că din punctul meu de vedere ..., nu mai dezvolt.
Ceea ce e surprinzător este fatul că la început, Xorg, era foarte "împătimit" împotriva ARA. Oare de unde o asemenea schimbare totală de atitudine ?
Andras, nota 10++ pentru asta. :clapping: :clapping:

Să nu aveţi impresia că dacă nu am avut cont pe site şi nu am scris nimic, nu am urmărit ce se întâmplă pe aici.
URA şi la zbor fofezelor !
0

#1823 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 27 March 2015 - 10:41 PM

În concluzie, FAE Drones nu a obţinut nimic în afară de publicitate. În realitate, fără Ordinul 8 există mai multe şanse să fim interpelaţi de orice Garcea.
Aş vrea să văd cum atacă cineva Codul Aerian Civil în contencios. Pe ce bază ?
Nu mai vorbesc de termen.
Până se va înlocui Ordinul 8 se aplică legile în vigoare. Aveţi grijă pe unde şi când zburaţi.

P.S. Faptul că se modifică un HG nu înseamnă că prevederile ei nu produc efecte. Vor produce efecte până la curgerea termenului de 30 de zile de la publicarea în MOf a modificărilor.

Zboruri multe, fără evenimente.
URA şi la zbor fofezelor !
0

#1824 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2015 - 06:55 AM

Discutabil. In primul rand bag mana in foc ca orice garcea n-are habar nici de ordinul 8 nici de codul aerian, in al doilea rand in baza carei competente ar putea sa ne interpeleze?
Parerea mea e ca se pierde timpul insistand pe conformare, inventare de reguli inutile si what if-uri in loc sa se puna piciorul in prag: aeromodelele SUNT jucarii! Mai costisitoare, mai pentru oameni mari, dar tot simple jucarii si atat! Repet, teoria "constipatiei" ca mama Doamne se apuca teroristii sa faca si sa dreaga e fix pix, a. ORICE obiect poate fi transformat in arma (apropo, ce facem cu masinutele teleghidate?), dispozitiv capcana etc si b. NICI UN TERORIST nu va fi impresionat de "ilegalitatea" actiunilor sale!
Nu neaparat atacat codul aerian in sine cat aplicabilitatea sa asupra aeromodelelor. Prin analogie, nu se aplica reglementarile ANR asupra navomodelelor sau cele ale Codului Rutier asupra masinutelor teleghidate, ar fi ilogic, spre aberant, sa se pretinda ca se aplica pentru aeromodele!

Aceasta postare a fost editata de Garett: 28 March 2015 - 06:59 AM

0

#1825 Useril este offline   adyrex 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1489
  • Inregistrat: 06-September 08

Postat 28 March 2015 - 07:09 AM

Vezi postareaGarett, la 28 March 2015 - 06:55 AM, a spus:

Discutabil. In primul rand bag mana in foc ca orice garcea n-are habar nici de ordinul 8 nici de codul aerian, in al doilea rand in baza carei competente ar putea sa ne interpeleze?
Parerea mea e ca se pierde timpul insistand pe conformare, inventare de reguli inutile si what if-uri in loc sa se puna piciorul in prag: aeromodelele SUNT jucarii! Mai costisitoare, mai pentru oameni mari, dar tot simple jucarii si atat! Repet, teoria "constipatiei" ca mama Doamne se apuca teroristii sa faca si sa dreaga e fix pix, a. ORICE obiect poate fi transformat in arma (apropo, ce facem cu masinutele teleghidate?), dispozitiv capcana etc si b. NICI UN TERORIST nu va fi impresionat de "ilegalitatea" actiunilor sale!
Nu neaparat atacat codul aerian in sine cat aplicabilitatea sa asupra aeromodelelor. Prin analogie, nu se aplica reglementarile ANR asupra navomodelelor sau cele ale Codului Rutier asupra masinutelor teleghidate, ar fi ilogic, spre aberant, sa se pretinda ca se aplica pentru aeromodele!

Perfect de acord cu tine.
Ne dam de ceasum mortii ca ce importanti suntem noi, si jucariile noastre. Cand va ajunge toata mascarada asta in massmedia, vom fi de rasul lumii. Unii dintre noi, se vad piloti, controlori de trafic,.... si alte asemenea atribute care nu isi au loc in lumea jucariilor. Daca si-au gresit cariera, ... asta e. Trebuiau sa se faca piloti nu sa ne intoxice aici cu protocoale, reguli, zone CTR, si alte prostii. Au vrut atentie din partea autoritatilor, ... poftim o au acum. Astept sa ii vad pe cei cu navomodele plangand pe la usile autoritatilor navale, pe cei cu masinutele pe la portile RAR-urilor, dar ma tem ca macar ei vor fi mai destepti decat noi,..."pilotii"!
0

#1826 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 28 March 2015 - 08:49 AM

Vezi postareaALLEN, la 27 March 2015 - 12:10 PM, a spus:

....pe nici unde pe afara nu se zboara pe maidan, dupa cum il taie capul pe fiecare....

Ba da, in Germania poti in continuare cu singure doua exeptii: se te afli cu greutate sub limita si se ai acord de prorietar si asta nu esrte schimbat.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#1827 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 28 March 2015 - 08:55 AM

Vezi postareamisumat, la 27 March 2015 - 05:25 PM, a spus:

...se infiintau asociatii obscure...

Adica pe cine doresti se jignesti?
Walter Born
rhc@born.ro
0

#1828 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2015 - 08:56 AM

Vezi postareawabo1, la 28 March 2015 - 08:49 AM, a spus:

Ba da, in Germania poti in continuare cu singure doua exeptii: se te afli cu greutate sub limita si se ai acord de prorietar si asta nu esrte schimbat.

Limita fiind ?
Si nici o limitare de inaltime / distanta ?

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 28 March 2015 - 08:57 AM

0

#1829 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2015 - 08:58 AM

Vezi postareaViP_Eol, la 27 March 2015 - 10:35 PM, a spus:

Prima dată te-am lăsat şi nu am mai insistat în privinţa circumstanţelor agravante...
Nu ajunge să arunci un articol din Constituţia României în discuţie,
...
Să nu aveţi impresia că dacă nu am avut cont pe site şi nu am scris nimic, nu am urmărit ce se întâmplă pe aici.

Ooofff.. unde ati fost cand la Brasov se constituia ARA ? :(
0

#1830 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2652
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 28 March 2015 - 09:32 AM

Nu puteti eluda (ocoli) reglementarea generala, prin asociere cu copii, de fapt cu raspunderea lor limtata (jucarii):
- la barci cum e, avem barca de serviciu si barca de promenada?
- la mopede cum e, avem mopeda SRL si mopeda de plimbare?
- la pescuit cum e, avem undita industriala si undita de amatori? daca pescuiesti si te-a prins, te intreaba. Daca te-a gasit cu pestele in porbagaj, nu te mai intreaba cum l-ai prins...

Fapta e zborul, corpul delict (in viziunea lor) e aeromodelul. Chiar pe maidan, si cu capul plin de bune intenii. Aministrarea circumstantelor (atenuante sau agravante) nu se face in flagrant.
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis