Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#1651 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 23 March 2015 - 06:43 PM

Vezi postareaGarett, la 23 March 2015 - 05:19 PM, a spus:

Mda, e clar!
Exact cum ziceam, cat s-au agitat unii cu zone, ne-zone, isu, romatsa si alte acronime, altii ii tot dadeau cu "privacy" si alte glume din astea, intre timp idiotii care ne conduc au rezolvat definitv problema!
Cred ca ma reprofilez pe navomodele, pana nu s-o cere si pentru alea certificare de la ANR!
Tara de... :angry:

Ba nu e chiar degeaba... asa cum unii pe aici au mirosit de dinainte de ord.8, cea mai nebatatoare la cap solutie este gasita intelegere la AR. Caz in care s-ar incadra vezi mai jos si gata, zbor placut fara limite...

"Prin excepție, o aeronavă civilă fără pilot la bord poate efectua un zbor într-o zonă de control de aerodrom, fără a fi necesare înființarea unei zone temporar segregate și solicitarea unei autorități sau instituții publice, în condițiile în care operatorul aeronavei a încheiat cu unitatea de control al traficului aerian, înainte de începerea activității de zbor, un protocol pentru coordonarea activității de zbor și stabilirea limitelor de operare"
... cu picioarele pe pamant ...
0

#1652 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 23 March 2015 - 06:44 PM

Vezi postarearenatoa, la 23 March 2015 - 05:56 PM, a spus:

Definite distinct unde ?

Aici am scris pe scurt, acolo m-am referit si la modificarea Ordinului 8, unde ar trebui sa apara si definitia. Am convingerea ca se intelege ce doresc si redactarea corecta o pot face dumnealor daca vor considera necesar acest lucru.

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 23 March 2015 - 06:47 PM

Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#1653 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 23 March 2015 - 06:56 PM

http://www.rhcforum....post__p__794206
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#1654 Useril este offline   adyrex 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1489
  • Inregistrat: 06-September 08

Postat 23 March 2015 - 08:28 PM

Nu inteleg de ce incercam sa inventam noi aeromodelismul si legile dupa care sa functioneze acesta!
Romatsa functioneaza dupa niste legi si reglementari cel putin europene, ca sa nu zic mai mult.La fel si cu aeromodelismul, care nu a fost inventat de romani, si am fi putut sa preluam modelul legislativ al ungurilor, sau al altora de prin zona, modele care la ei functioneaza fara probleme fara sa ... pice boeing-urile. Oare li s-a spus celor din MT ca nu-s singuri in Europa?

Exemplu: http://www.modellspo.../index_eng.html

Aceasta postare a fost editata de adyrex: 23 March 2015 - 08:32 PM

0

#1655 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 23 March 2015 - 09:46 PM

Vezi postarearenatoa, la 23 March 2015 - 06:43 PM, a spus:

... cea mai nebatatoare la cap solutie este gasita intelegere la AR.

Salutare!
Inteleg bine ce spui, dar cum ramane cu avionasul de polistiren de 200 lei, cumparat din Cora, drept cadou pentru un copil? Statia aia nu bate mai mult de 50 metri, totul e polistiren frumos decorat, acumulatorii nu rezista nici 2 minute. Sa umble si el dupa autorizatii, spatiu segregat...? Mai exista pe la 90 lei niste elicoptere de jucarie la care statia nu bate mai mult de 10 metri. Gasesti loc de zbor intr-o sala mai marisoara, dar chiar sa fie interzis sa iesi cu jucaria afara?
Adica nu s-ar impune niste limite in definirea fenomenului UAV, drone sau alte minuni? Ca ajungem la solutiile finale de a zbura indoor sau la a dresa pasari sa filmeze aerian. Si alea nu pot fi considerate nici aeronave, nici UAV-uri si nici drone sau alte minuni.
Poate vor sa revenim la avioanele de carton, aruncate din mana.

Daca inaintasii nostri precum Vuia, Coanda sau Vlaicu ar fi avut conducatori de tara precum avem noi acum, sigur deveneau horticultori. Noi am ajuns sa avem o tara de rahat...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 23 March 2015 - 09:50 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#1656 Useril este offline   Travel Air 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1225
  • Inregistrat: 26-September 12
  • Interests:Zbor

Postat 23 March 2015 - 10:02 PM

Ok, dpdv al autoritatilor orice zboara este aeronava civila :drinks:

Odata asimilata aceasta logica - barza, licurici, bixler, quad = aeronava civila - am inteles ca:

1. paseaza problema "celor mici" (fara a incerca sa defineasca ceva) unui viitor ordin stabilit de comun acord de catre cei 2 ministri - MTr si MAN

2. ne ajuta cumva dezinteresat adaugand lit.e la art.9, alineatul 1, exceptandu-ne astfel de la conditiile stricte ale zborului in zona G de la art.8

7. La art. 9 alin. (1), după lit. d) se introduce o nouă literă, lit. e), cu următorul cuprins:
„e) aeronavele civile fără pilot la bord care îndeplinesc dispozițiile art. 3 alin. (2) sau, după caz, ale
art. 3 alin. (41) şi care au masa maximă la decolare mai mică sau egală cu 30 de kg.”

art.3 alineat 2, modificat:

„(2) Zborul VFR al unei aeronave civile, executat în întregime într-o zonă de spaţiu aerian de clasa
G, se consideră autorizat dacă aeronava este asigurată, după caz, conform legii, pentru daune produse
terţilor iar pentru zborul respectiv operatorul aeronavei a depus un plan de zbor în conformitate cu
reglementările aeronautice în vigoare sau, la alegerea operatorului, a făcut o informare de trafic VFR
la Ministerul Apărării Naţionale, în conformitate cu procedura prevăzută în anexa nr. 1,
cu excepția
aeronavelor civile fără pilot la bord ale căror zboruri se consideră autorizate numai dacă sunt respectate condițiile și restricțiile de operare, aprobate prin ordin comun al ministrului transporturilo și al ministrului apărării naționale în funcție de caracteristicile și performanțele tehnice și operaționale ale aeronavelor.”

3. rezolva elegant zborul nostru in zone ctr prin posibilitatea protocolului.

Aceasta postare a fost editata de Travel Air: 23 March 2015 - 10:02 PM

Bogdan Floria

bogdan.floria@aeromodelism.ro
bogdanfloria@gmail.com
0757110983

"Norocul astepta tacut stiind viitorul"
0

#1657 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2652

Postat 23 March 2015 - 10:02 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 23 March 2015 - 06:56 PM, a spus:

Andrix, nu poti face si tu un efort de comunicare in limbaj articulat?
0

#1658 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 06-October 06

Postat 23 March 2015 - 10:04 PM

"Ca ajungem la solutiile finale de a zbura indoor sau la a dresa pasari sa filmeze aerian"

https://www.youtube....h?v=EPaa0yI09R8

Oare ce autorizatii or fi avut?

Aceasta postare a fost editata de nicolas: 23 March 2015 - 10:07 PM

Its nice to be important, but its more important to be nice ...
0

#1659 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 March 2015 - 10:09 PM

Poate ar fi util sa studiem cauza, metoda, si instrumentul care l-au folosit guvernantii, inainte de propuneri personale.
Am sa va dau niste exemple recente: carutele, mopedele, barcile... Credeti ca le-au pasat de vre-un ong?
0

#1660 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 March 2015 - 10:51 PM

Vezi postareaadyrex, la 23 March 2015 - 08:28 PM, a spus:

Nu inteleg de ce incercam sa inventam noi aeromodelismul si legile dupa care sa functioneze acesta!
Romatsa functioneaza dupa niste legi si reglementari cel putin europene, ca sa nu zic mai mult.La fel si cu aeromodelismul, care nu a fost inventat de romani, si am fi putut sa preluam modelul legislativ al ungurilor, sau al altora de prin zona, modele care la ei functioneaza fara probleme fara sa ... pice boeing-urile. Oare li s-a spus celor din MT ca nu-s singuri in Europa?

Exemplu: http://www.modellspo.../index_eng.html

Link-ul care l-ai pus am asa o banuiala ca este echivalentul FRMD la noi, iar diferenta intre institutii este cam la fel ca in multe alte privinte intre noi si altii...

Preluarea modelului ar fi cea mai simpla treaba, dar ce te faci dac modelul ala postuleaza ca totul graviteaza in jurul unui club, adica nu zboara nimeni de capul lui, iar clubul e definit de terenul care il detine? adica nu infiintezi clubul fara sa ai unde zbura ... o sa mai aplauzi atunci modelul ?
0

#1661 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 March 2015 - 10:59 PM

Ce ziceti ce frumos suna categoria Open din propunerea viitoarei reglementari europene ? :D

... will not require any authorization by aviation authorities for flight, so long as the operation stays within defined boundaries.
Overseen by local police in the same way that automobiles are dealt with by local authorities.
Aviation authorities will have no involvement in these operations, even for commercial operations.
No airworthiness approvals or licenses for operators or pilots. However industry standards may be applied to the airworthiness requirement. Some industry standards may involve safety features like parachutes or mitigation of failures through software and redundancy.
Risk to other airspace operators is mitigated through separation from manned aviation. Specifically, the drone must be flown within direct visual line of sight of the operator, at an altitude not to exceed 150 meters above the ground or water, and outside of specified areas (such as airports, areas protected for environmental purposes, or areas like military installations that are cordoned off for security purposes)
To mitigate risks to persons on the ground, the aircraft will be low energy and will need to remain a safe distance from people on the ground.
Flights above crowds will be prohibited, but flights above people not related to the operation in cities or populated areas will be allowed.
Toys weighing less than 500g (1.1 pounds) will be exempt from industry standards.

http://www.forbes.co...ore-permissive/

Nu stiu de ce imi suna mie rau acele "industry standards" pomenite la tot pasul... :D
Parca vad ca o sa regretam vremurile cand aveam voie 1kg, lol

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 23 March 2015 - 11:01 PM

0

#1662 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 23 March 2015 - 11:39 PM

O să scriu mult, dar asta e ... :rolleyes:
Faceţi voi cosmetizarea că eu scriu direct, fără ciornă.

Art.2 alin 1 lit. (a') Aeromodel = aparat de zbor fără echipaj la bord, comandat de la sol, sau preprogramat mecanic ori electronic, de construcţie artizanală, sau achiziţionat de la magazine/producători de profil, motorizat, sau nu, cu masă totală la decolare mai mică sau egală cu 5050 grame conform clasificărilor F.A.I. şi F.R.Md, având scop exclusiv recreaţional, educativ şi/sau competiţional, care are şi posibilitatea de a decola/ateriza şi pe terenuri neamenajate special.

Art.3 - alin.(6) sunt exceptate de la îndeplinirea condiţiilor stipulate de prezenta hotărâre aparatele de zbor definite "aeromodele" care zboară exclusiv în zonă de spaţiu aerian de clasă G, după regulile de zbor de tip VFR. În condiţiile în care zborul va fi efectuat în spaţiul aerian administrat special, se consideră a fi autorizat dacă se comunică autorităţii teritoriale competente detaliile necesare desfăşurării în siguranţă a zborului cu aeromodele. Comunicarea se poate face şi numai telefonic cu cel puţin o oră înainte de începerea zborului. Obligatoriu se va comunica şi încetarea activităţii de zbor.
alin.(7) zborurile cu aeromodele vor fi obligatoriu coordonate de cel puţin o persoană desemnată de F.R.Md, A.R.A., ori de cluburile sau asociaţiile sportive afiliate acestora, sau a oricărei alte organizaţii care păstrează scopul recreativ, educativ, sau sportiv, înfiinţate ulterior publicării prezentei hotărâri.

Puţintică răbdare că nu am terminat. :rolleyes:
URA şi la zbor fofezelor !
0

#1663 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 March 2015 - 11:49 PM

alin."(8)" Toţi distribuitorii şi comercianţii de profil sunt obligaţi de a pune pe acest tip de produs următorul anunţ: "Acest produs nu este o jucărie şi poate fi folosit pe teritoriul României doar în condiţiile respectării HG 912/2010, republicată în M.Of. nr. ... "

alin. (9) Zborul aeromodelelor deasupra zonelor dens populate este strict interzis.

Art.13. litere noi p) nerespectarea prevederilor art.3 alin.(6),(7),"(8)"
q)nerespectarea prevederilor art.3 alin. (9)

Art.14 (1') Contravenţiile prevăzute la art.13 lit. p) se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1000 lei;
se completează la art. 14 alin (1) şi cu lit. q)

Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 23 March 2015 - 11:51 PM

0

#1664 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 March 2015 - 11:52 PM

pff.... acolo unde e ăla cu balonaşe e 8.

:D
8 pus în paranteze face balonaşe.

0

#1665 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 01:29 AM

Tocmai v-am trimis cererea de aderare. Nu fac ca Bitex să vă trimit banii înainte că sunteţi în stare să refuzaţi cererea. :D
Să văd io de unde scoateţi tricou pe mărimea mea !!! Aha !!! XXXL
0

#1666 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 24 March 2015 - 07:27 AM

Vezi postareaViP_Eol, la 23 March 2015 - 11:39 PM, a spus:

...zborurile cu aeromodele vor fi obligatoriu coordonate de cel puţin o persoană desemnată de F.R.Md, A.R.A., ori de cluburile sau asociaţiile sportive afiliate acestora, sau a oricărei alte organizaţii care păstrează scopul recreativ, educativ, sau sportiv, înfiinţate ulterior publicării prezentei hotărâri...

Aaaaasta era problema! :rolleyes:
Fiecare viseaza sa fie sef, macar nitel, macar peste "jucarii", numai sa fie...
0

#1667 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1826
  • Inregistrat: 05-February 09
  • Interests:Planoare RC din 2016 - prezent
    Paramotoare RC din 2007 - 2014.

Postat 24 March 2015 - 07:38 AM

Art.3, paragraful 7 = moartea aeromodelismului ca hobby ? O sa ducem dorul Ordinului MT nr.8/2014.

Completati, eventual paragraful, pentru a defini cand e nevoie de un coordonator. Daca iese omul la zbor singur, pe un teren viran, asteapta sa vina un coordonator. E HOBBY !!! Nu am nevoie de sefi in hobby :)
Aterizari fericite !

PopaD
0

#1668 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 08:51 AM

S-a cerut un "feedback" urgent. În loc să tastați critici fade și discuții inutile, completați cu ceea ce considerați că mai este necesar.
Am spus clar că scriu direct, fără ciornă și cu siguranță mai trebuie "cosmetizat".
Nu sunt Stăpânul Inelelor, dar știu sigur că în afara spațiului de tip G nu vor accepta zbor de orice fel fără ca cineva (persoană fizică ori juridică) să-și asume o responsabilitate și să existe o coordonare clară.
Șef ? :D Nu mă cunoști mister Garett. Nu-mi doresc deloc responsabilități mai multe decât cele pe care le am în prezent. :)
0

#1669 Useril este offline   Rower 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 13-February 11

Postat 24 March 2015 - 08:59 AM

5050 gr nu e cam putin?
Sa vad cum va reusi ARA sa gestioneze cordonatorii aia de zbor cand in fiecare zi de vara (in concediu, mai ales), se va trezi cate unul din toata tara ca vrea sa iasa la JOACA. Eu zic ca ne luam prea mult in serios "micile si nevinovatele" noastre placeri. Mai ales cand stabilim noi insine plafonul de amenda in caz de... De ce nu propuneti o amenda de la 5 lei la 50 lei? Cum ati stabilit plafonul amenzilor aplicabile? Dupa propriul buzunar?
MXS-R 1,92m AGM-30cc >>> CMPro Marathon 1,80m AGM-30cc >>> Pitts Special 1,45m NGH 35cc >>> Thunder Tigre Piper J3 Cub 2,10m OS Max 91 Fx >>> Canary 40 Phoenix Models 1,6m ASP .46 7,5cc >>> Pitts Special 1,40m OS 91 FX Max 15cc >>> Cessna 182 1,6m NITROPLANE FIBERGLASS ASP.52 8,5cc >>> Sbach 342 Phoenix Models 1,42m ASP.52 8,5cc >>> Great Planes Slinger Flying Wing 1,2m >>> Extra 260 EP Jamara 1,4m AXI 2826/12 >>> Sukhoi 26M EP Jamara 1,25m AXI 2826/10 >>> Robbe Cardinal 1,5m >>> Yak 54 Extreme Flight 1,2m >>> Robbe Arcus 1,8m >>> Sebart Pitts Challenger S >>> Parkzone Stinson Reliant SR-10 1,26m >>> Thunder Tiger Yak-54 1,15m, EP Kyosho >>> Nitroplanes P-47 Thunderbolt 1,40m, ASP .52, 8,5cc >>> Phoenix Models Edge 540 1,41m, Magnum .61, 10cc >>> Graupner Extra 300 1,50m OS 91 FX Max >>> Dululutu Sukhoi 26M EP 1000mm >>> Dululutu Yak 55 EP 1,15m >>> Hitec Aurora 9 2,4GHz >>> Spektrum DX6i 2.4GHz Mode 2
0

#1670 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 09:03 AM

Vezi postareaViP_Eol, la 23 March 2015 - 11:49 PM, a spus:

...
Art.14 (1') Contravenţiile prevăzute la art.13 lit. p) se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1000 lei;
se completează la art. 14 alin (1) şi cu lit. q)

si confiscarea obiectului ;)

Nu ti-as dori sa iti intre nevinoata mea jucarie de sub 1kg nicaieri... 5kg este bomba cu ceas in maini nepricepute...

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 24 March 2015 - 09:05 AM

0

#1671 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 09:15 AM

Vezi postarearenatoa, la 24 March 2015 - 09:03 AM, a spus:

Nu ti-as dori sa iti intre nevinoata mea jucarie de sub 1kg nicaieri... 5kg este bomba cu ceas in maini nepricepute...

Da mainile pricepute au 'guaranty eror free' ? Aia nu crash-eaza?
0

#1672 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 24 March 2015 - 09:21 AM

Recomandarile privind completarea fisei de proiect le gasiti aici: http://www.mt.ro/web...d_propuneri.pdf
Forumul suporta multe, dar daca aveti prouneri concrete va rog, incercati sa va conformati cerintelor specificate. De aici puteti descarca fisa de proiect:http://www.mt.ro/web14/transparenta-decizionala/consultare-publica/acte-normative-in-avizare/766-proiectul-de-hotarare-pentru-modificarea-si-completarea-hotararii-guvernului-nr-912-2010-pentru-aprobarea-procedurii-de-autorizare-a-zborurilor-in-spatiul-aerian-national-precum-si-a-conditiilor-in-care-decolarea-si-aterizarea-aeronavelor-civile-se-pot-efectua-si-pe-alte-terenuri-sau-suprafete-de-apa-decat-aerodromurile-certificate
Modificarile pot fi trimise catre MT, pana cel tarziu astazi orele 23:59

Aceasta postare a fost editata de xorg: 24 March 2015 - 09:25 AM

0

#1673 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 09:24 AM

Aeromodelismul se practica de multe zeci de ani in Romania si cu exceptia a catorva incidente personale minore cu elicea la pornirea unui motor sau o taietura accidentala cu cutterul in timpul lucrului, n-am auzit sa fi fost vreun incident major legat de aeromodelism. Acum, subit, am devenit pericolul public numarul unu. Cineva-si cam bate joc de noi in timp ce noi ne lamentam cu drobul de sare pe soba in loc sa luptam cu cei ce ne ignora si ne pun piedici in activitate. Asa le convine, noi fiind o problema in plus pe care nu si-o doresc.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#1674 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 09:24 AM

Orice discuție legislativă se face într-o comisie, sau echipă. Asta presupune existența mai multor persoane, care judecă și încearcă să obțină un text mulțumitor pentru toată lumea. Se pleacă de la idei și principii considerate a fi de bază și se ajunge la o formă finală, care încearcă să cuprindă cam tot ce se dorește. Dacă aveam impresia că textul propus de mine este soluția finală îl trimiteam direct pe mail-ul lui Andras. Dacă cei din conducerea ARA aveau impresia că sunt și ei "Stăpânii inelelor" nu mai cereau păreri (feedback) aici. Cu siguranță că ei sunt cei care vor compila părerile de aici și le vor transmite mai departe, lucru absolut normal și necesar.
De asemenea, știu sigur că nu ajunge să-ți trimiți doleanțele. Nu vor "avea timp și personal" să le transpună în lege. Există totuși o șansă dacă li se trimite un text gata redactat cu modificările și completările dorite care să fie, eventual, însoțite și de argumentație.
Am rugămintea de a încerca să înlocuim cuvântul hobby cu activitate recreativă. Presupun că nu dorește nimeni, atunci când ridică un pachet din afara UE, să platească pe lângă TVA-ul la transport și o acciză pe hobby.
0

#1675 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 09:37 AM

Vip_Eol, legea le cere consultarea publica, nu o fac din proprie initiativa. Pe de alta parte, cetatenii obisnuiti nu cunosc toate elementele necesare unei astfel de reglementari si nici nu au pregatirea necesara redactarii corecte a unui text pentru introducerea in lege. In ultima instanta dumnealor au datoria sa ne asculte si sa sintetizeze doleantele noastre pentru ca apoi sa le transpuna in text de lege corelat cu celelalte prevederi. In ceea ce ne priveste, noi trebuie doar sa ne expunem doleantele cat mai clar posibil.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#1676 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 09:39 AM

Dacă are cineva impresia că vom fi băgați în seamă fără "să batem din picioare" se înșeală.
Xorg, fișa respectivă o completați voi. Pentru aspecte de genul acesta a luat ființă ARA, iar cei care au aderat au făcut-o pentru a avea un cadru de reprezentare.

Condiția de masă maximă de 5050 gr. este limita superioară a aeromodelelor acceptate în clasa F3A. În clasificarea FAI și FRMd există și modele cu masă mai mare, dar care necesită înmatriculare.
0

#1677 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 09:50 AM

Gigi, chestia cu consultarea publică este doar praf în ochi. Nu dau importanță unor păreri decât dacă vin din partea unei organizații și de multe ori nici atunci.
Hotărârea de Guvern va fi publicată oricum dincolo de voința noastră așa că mai bine ne-o manifestăm. Cel puțin vom ști că am făcut demersurile necesare să fim luați în seamă.
Mai departe ... se poate face "scandal" și în presă, sau de ce nu, ieșiri de protest.
0

#1678 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 09:57 AM

P.S. Numele meu este Viorel Petca (ViP). :)
0

#1679 Useril este offline   Rower 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 13-February 11

Postat 24 March 2015 - 10:09 AM

Asa si glontul nu are decat cateva grame si ia uite ce face. Viteza e problema (sau energia cinetica, cum vreti s-o luati). Atunci sa propun "fara numar" la gramele alea, insa sa plafonam viteza. E bine asa? Cred ca o sa sara in sus cei care vor sa bata recorduri cu jeturi. Concluzie: legea e proasta, dar chiar trebuie s-o stricam si noi mai mult?
MXS-R 1,92m AGM-30cc >>> CMPro Marathon 1,80m AGM-30cc >>> Pitts Special 1,45m NGH 35cc >>> Thunder Tigre Piper J3 Cub 2,10m OS Max 91 Fx >>> Canary 40 Phoenix Models 1,6m ASP .46 7,5cc >>> Pitts Special 1,40m OS 91 FX Max 15cc >>> Cessna 182 1,6m NITROPLANE FIBERGLASS ASP.52 8,5cc >>> Sbach 342 Phoenix Models 1,42m ASP.52 8,5cc >>> Great Planes Slinger Flying Wing 1,2m >>> Extra 260 EP Jamara 1,4m AXI 2826/12 >>> Sukhoi 26M EP Jamara 1,25m AXI 2826/10 >>> Robbe Cardinal 1,5m >>> Yak 54 Extreme Flight 1,2m >>> Robbe Arcus 1,8m >>> Sebart Pitts Challenger S >>> Parkzone Stinson Reliant SR-10 1,26m >>> Thunder Tiger Yak-54 1,15m, EP Kyosho >>> Nitroplanes P-47 Thunderbolt 1,40m, ASP .52, 8,5cc >>> Phoenix Models Edge 540 1,41m, Magnum .61, 10cc >>> Graupner Extra 300 1,50m OS 91 FX Max >>> Dululutu Sukhoi 26M EP 1000mm >>> Dululutu Yak 55 EP 1,15m >>> Hitec Aurora 9 2,4GHz >>> Spektrum DX6i 2.4GHz Mode 2
0

#1680 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 24 March 2015 - 10:11 AM

Vezi postareaViP_Eol, la 24 March 2015 - 08:51 AM, a spus:

Șef ? :D Nu mă cunoști mister Garett. Nu-mi doresc deloc responsabilități mai multe decât cele pe care le am în prezent. :)

Nu era vorba neaparat despre tine, dar anumite persoane de pe aici imi cam lasa impresia ca ar fi extrem de incantati daca ar ajunge in postura de a li se cere aprobarea pentru ridicarea unui avion de hartie...

In anumite conditii un zmeu manuit de un copil de 10 ani poate fi mortal! Il interzicem si pe ala?
O masina are de la o tona in sus, eliminam "pericolul" de la radacina?

Vezi postareaGigiGL, la 24 March 2015 - 09:24 AM, a spus:

Cineva-si cam bate joc de noi in timp ce noi ne lamentam cu drobul de sare pe soba in loc sa luptam cu cei ce ne ignora si ne pun piedici in activitate.

Cam asta este si parerea mea, doar dezbateri sterile despre what-if-uri ireale...

Vezi postareaViP_Eol, la 24 March 2015 - 09:39 AM, a spus:

Dacă are cineva impresia că vom fi băgați în seamă fără "să batem din picioare" se înșeală.

Pai pana acum n-am prea vazut "batut din picioare" doar "Nenea, ne lasati si pe noi sa ne jucam? Va rugam frumos!" de parca n-am fi oameni in toata firea, platitori de impozite!

Vezi postareaViP_Eol, la 24 March 2015 - 09:50 AM, a spus:

Mai departe ... se poate face "scandal" și în presă, sau de ce nu, ieșiri de protest.

Ordinul 8 are un an, A.R.A. din ce am vazut e de prin toamna anului trecut, cam era destul timp de facut "scandal" in presa. N-am vazut...
O ocazie perfecta era cand cu elicopterul picat: "uitati domnilor din presa, noroc cu noi, "dronistii", ca autoritatile vroiau doar sa-si mascheze incompetenta crasa. De asta interzic dronele, sa nu poata vedea publicul cat sunt de incapabili!"
In schimb lumea era ocupata cu tot felul de "protocoale"!
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis