Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#1471 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 03 March 2015 - 03:21 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 03 March 2015 - 03:14 PM, a spus:

Buna,

Foarte bine punctat.
Doresc sa te informez ca cel putin de o luna avem in vedere sa contactam Ministerul Tineretului ÅŸi Sportului.
Din cate stiu eu nu putem fi membri la FAI. Daca ai cumva un doc official care ne da posibilitatea sa fim recunoscuti de FAI si sa fim mebri FAI fi sigur ca vom face toate demersurile sa fim.
.............................................
O zi buna,

Andras

:rolleyes:
Să nu uitaţi că orice faptă bună se pedepseşte pe măsură. Mai mult ca sigur că activitatea asta o să vă ocupe 120% din timp, dar trebuie să fiţi şi conştienţi că nu vă face nimeni statuie. :rolleyes:
Documentul oficial este Statutul FAI. Ca precedent: Germania, Franţa şi Italia unde există câte 2-3 federaţii.
URA ÅŸi la zbor fofezelor !
0

#1472 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 03 March 2015 - 03:24 PM

Vezi postarearenatoa, la 03 March 2015 - 01:01 PM, a spus:

Pentru cine nu s-a plictisit inca, un exemplu interesant de aplicare (sau ingradire) a anumitor libertati de detinere a unor imagini, atunci cand sunt unice ! Un album foto din secolul 19, castigat la o licitatie, este interzisa scoaterea lui din tara de catre guvernul englez pana cand imaginile nu sunt studiate de istorici si critici de arta... scurt ! mai discutam de drepturi si libertati ?
http://www.dpreview....otography-album

"The ban will prevent the album from being sold to a foreigner and leaving the country"
Adica n-are legatura cu "privacy"-ul persoanelor respective ci pur si simplu cu patrimoniul national!
Similar cu, de exemplu, bratarile dacice!
0

#1473 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 03 March 2015 - 03:30 PM

A cumparat cineva la vreo licitatie publica, cu acte in regula si detine privat bratari dacice ? :unsure:
Acel album era bun privat la ora interdictiei.
Ideea era ca limitele proprietatii in domeniul vizual sunt foarte elastice.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#1474 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 03 March 2015 - 04:27 PM

Bun privat de patrimoniu! ;)
Poti detine un tablou, carte, document whatever, dar daca tine de patrimoniul national nu il poti scoate din tara. Il poti vinde, evident, dar cumparatorul trebuie sa il pastreze in tara. Si mi se pare absolut normal!
0

#1475 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 04 March 2015 - 02:26 AM

Lasand bratarile dacice pentru mai tarziu, revin cu probleme legate tot de ARA. Mai mult sau mai putin inchipuite, mai mult sau mai putin reale.
Este pentru a doua oara cand incerc sa ma inscriu si cand renunt. As vrea sa precizez motivele.
Trebuie sa intru pe pagina recomandata. Asta pot face. Spre final, trebuie sa completez si sa semnez un formular, apoi sa-l trimit inapoi. Intai ca trebuie sa-l descarc de pe site, sa-l tiparesc, sa-l completez de mana si sa-l scanez ca sa-l trimit inapoi completat si semnat. Suplimentar, trebuie sa trimit si o poza, ori direct in format electronic, ori ceva scanat.

Hai sa explic ce nu functioneaza. De multa vreme nu mai completez formulare de mana. Nu ca n-as mai sti sa scriu. Prin urmare, faptul ca primesc formularul in format PDF, desi am soft de editare, ma incurca. Putea fi ceva in format usor editabil, dar nu este. De regula cand primesti un formular batut in cuie ca aspect, pare ciudat ca el sa fie completat sau editat si sa arate in alt mod. Spatiile si aranjamentul in pagina, vor fi modificate sau pot fi modificate. Asta inseamna ceva efort din partea celui care face operatiunea... Chiar daca am semnatura electronica, in cele din urma tot o sa fiu nevoit sa trimit inapoi un document, fie tiparit completat de mana si scanat, fie manarit cu mult efort si trimis in format electronic asa cum a fost editat. Suplimentar, fie scanez o poza, fie pun una direct in format digital. Dupa tot circul asta, astept confirmarea inscrierii, si abia dupa aia depun banii in contul recomandat. Nu mai spun ca sunt penibile aproape toate solicitarile din formular.
Cod postal:... Sa ma ierte cel de sus, aveti de gand sa-mi trimiteti colete postale si nu ajung fara cod?
Profesia:....... Sa avem pardon, alta ocupatie chiar nu aveti? Va plangeti de lipsa timpului liber, dar chiar va intereseaza profesiile eventualilor membri?
Practicant al zborului cu aeromodele din anul: ..... Acelasi comentatiu: infiintati o asociatie si va plangeti de lipsa membrilor. Chiar trebuie ca un posibil sustinator care poate nu este modelist sa se simta prost pentru simplul fapt ca nu practica aeromodelismul de un anumit numar de ani? Inteleg ca poate sa traga linie acolo, dar rubrica aia nu era esentiala pentru inscrierea membrilor. Sau daca a facut doar auto dar vrea sa ajute, nu-l primiti in ARA? Poate omul nici nu doreste sa zboare, dar doreste sa va ajute...
Marime tricou dorita:..... Sa-mi bag piciorul, exact pentru asta ma inscriam in ARA! Sa primesc un tricou. O rubrica pentru marimea sutienului nu se putea face? Ca poate sunt pasionate care nu doresc tricouri.

Stimati domni, cu tot respectul, deja faceti treaba dupa tiparul romanesc si asta este o mare calitate a noastra de a complica lucrurile.
Era necesara o singura precizare:
"Stimate doamne si stimati domni, trecem prin vremuri cacacioase si avem nevoie de sprijinul dumneavoastra. Deveniti membri ARA in momentul confirmarii intrarii in contul xxx a sumei de 50 de lei din partea dumneavoastra."

SI ATAT!.

Si in momentul de fata aveati cel putin de 10 ori mai multi membri.
Dar conform procedurii, asteptati sa-mi fac eu o poza frumusica, sa o trimit pe mail, sa tiparesc pe hartie o panarama de formular, s-o completez, s-o scanez si s-o trimit inapoi. Apoi voi s-o aprobati (de parca sunteti in situatia de a respinge ceva) si s-o trimiteti inapoi la mine aprobata. Apoi eu sa platesc banii in cont.

Va rog sa ma iertati, dar parca la conducerea ARA ar fi un roman pur sange, legat la o perfuzie de 2 litri de birocratie.
Si spun asta cu toata raspunderea, fiind membru in multe asociatii si organizatii care nu mi-au cerut niciodata o poza, profesia si numarul la tricou. Dar au beneficiat de sprijinul meu (macar moral sau ca taxa de inscriere si apoi cotizatie anuala).

PS. Am sters ultima fraza, dar restul ramane... Imi pare rau.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 04 March 2015 - 09:00 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#1476 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1826
  • Inregistrat: 05-February 09
  • Interests:Planoare RC din 2016 - prezent
    Paramotoare RC din 2007 - 2014.

Postat 04 March 2015 - 07:56 AM

A aparut si concurenta, relativ la ISU : LINK :)

Aceasta postare a fost editata de popad: 04 March 2015 - 08:00 AM

Aterizari fericite !

PopaD
0

#1477 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 March 2015 - 09:44 AM

Chiar nu cunoasteti personajul ? Are si un topic dedicat... :)

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 04 March 2015 - 09:44 AM

0

#1478 Useril este offline   Travel Air 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1225
  • Inregistrat: 26-September 12
  • Interests:Zbor

Postat 04 March 2015 - 10:07 AM

Vezi postareabitex, la 04 March 2015 - 02:26 AM, a spus:

Intai ca trebuie sa-l descarc de pe site, sa-l tiparesc, sa-l completez de mana si sa-l scanez ca sa-l trimit inapoi completat si semnat. Suplimentar, trebuie sa trimit si o poza, ori direct in format electronic, ori ceva scanat.

La mine asta cu editatul a mers direct pe document. Am deschis documentul pdf cu Acrobat, nu cu Reader si este editabil.
Bine ca tot l-am listat ca sa-l semnez - n-am semnatura electronica :)
Bogdan Floria

bogdan.floria@aeromodelism.ro
bogdanfloria@gmail.com
0757110983

"Norocul astepta tacut stiind viitorul"
0

#1479 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 March 2015 - 10:42 AM

Pot sa intreb... parshiv :D ... daca ai licenta la acel Acrobat full ?
Pentru ca daca nu, si documentul completat si salvat ar fi circulat mai departe, si nu te-ai fi limitat la listare si faxare, atunci ti-ai fi lasat practic semnatura in clar in documentul salvat, si destul de repede aceasta informatie ar fi ajuns la Adobe, care procedeaza de la caz la caz, in functie de gravitatea situatiei.
In acest caz cred ca ar fi contactat ARA...
Nu ma intreba de unde stiu :D

Cum se poate completa acest document legal si cu efort minim:
- descarcati Foxit Reader, alternativa la Acrobat care o folosesc de cand ma stiu... de fapt nu am nici un produs Adobe pe calculatoarele mele, stiu ei de ce :D
- cu Foxit Reader se poate edita documentul
- semnati pe o foaie alba de hartie si fotografiati semnatura, apoi o decupati intr-o imagine patrata
- folositi aceasta imagine ca sa "stampilati" documentul
- salvati si trimiteti prin email la ARA, pass listare/fax
0

#1480 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 523
  • Inregistrat: 12-May 11
  • Interests:Aeromodelism, Aeronautica, Aviatie, Desen, Muzica (chitara)

Postat 04 March 2015 - 12:11 PM

Vezi postareaViP_Eol, la 03 March 2015 - 03:21 PM, a spus:

:rolleyes:
Să nu uitaţi că orice faptă bună se pedepseşte pe măsură. Mai mult ca sigur că activitatea asta o să vă ocupe 120% din timp, dar trebuie să fiţi şi conştienţi că nu vă face nimeni statuie. :rolleyes:
Documentul oficial este Statutul FAI. Ca precedent: Germania, Franţa şi Italia unde există câte 2-3 federaţii.

Corect! La FAI se pot afilia toti aceeia care doresc sa o faca.
"Odata ce ai cunoscut zborul...vei pasi pe pamint privind spre cer...pentru ca acolo ai fost si acolo...ai vrea sa te intorci" -Leonardo Da Vinci
0

#1481 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 05 March 2015 - 12:28 AM

Vezi postareabitex, la 04 March 2015 - 02:26 AM, a spus:

Lasand bratarile dacice pentru mai tarziu, revin cu probleme legate tot de ARA. Mai mult sau mai putin inchipuite, mai mult sau mai putin reale.
Este pentru a doua oara cand incerc sa ma inscriu si cand renunt. As vrea sa precizez motivele.
Trebuie sa intru pe pagina recomandata. Asta pot face. Spre final, trebuie sa completez si sa semnez un formular, apoi sa-l trimit inapoi. Intai ca trebuie sa-l descarc de pe site, sa-l tiparesc, sa-l completez de mana si sa-l scanez ca sa-l trimit inapoi completat si semnat. Suplimentar, trebuie sa trimit si o poza, ori direct in format electronic, ori ceva scanat.

Hai sa explic ce nu functioneaza. De multa vreme nu mai completez formulare de mana. Nu ca n-as mai sti sa scriu. Prin urmare, faptul ca primesc formularul in format PDF, desi am soft de editare, ma incurca. Putea fi ceva in format usor editabil, dar nu este. De regula cand primesti un formular batut in cuie ca aspect, pare ciudat ca el sa fie completat sau editat si sa arate in alt mod. Spatiile si aranjamentul in pagina, vor fi modificate sau pot fi modificate. Asta inseamna ceva efort din partea celui care face operatiunea... Chiar daca am semnatura electronica, in cele din urma tot o sa fiu nevoit sa trimit inapoi un document, fie tiparit completat de mana si scanat, fie manarit cu mult efort si trimis in format electronic asa cum a fost editat. Suplimentar, fie scanez o poza, fie pun una direct in format digital. Dupa tot circul asta, astept confirmarea inscrierii, si abia dupa aia depun banii in contul recomandat. Nu mai spun ca sunt penibile aproape toate solicitarile din formular.
Cod postal:... Sa ma ierte cel de sus, aveti de gand sa-mi trimiteti colete postale si nu ajung fara cod?
Profesia:....... Sa avem pardon, alta ocupatie chiar nu aveti? Va plangeti de lipsa timpului liber, dar chiar va intereseaza profesiile eventualilor membri?
Practicant al zborului cu aeromodele din anul: ..... Acelasi comentatiu: infiintati o asociatie si va plangeti de lipsa membrilor. Chiar trebuie ca un posibil sustinator care poate nu este modelist sa se simta prost pentru simplul fapt ca nu practica aeromodelismul de un anumit numar de ani? Inteleg ca poate sa traga linie acolo, dar rubrica aia nu era esentiala pentru inscrierea membrilor. Sau daca a facut doar auto dar vrea sa ajute, nu-l primiti in ARA? Poate omul nici nu doreste sa zboare, dar doreste sa va ajute...
Marime tricou dorita:..... Sa-mi bag piciorul, exact pentru asta ma inscriam in ARA! Sa primesc un tricou. O rubrica pentru marimea sutienului nu se putea face? Ca poate sunt pasionate care nu doresc tricouri.

Stimati domni, cu tot respectul, deja faceti treaba dupa tiparul romanesc si asta este o mare calitate a noastra de a complica lucrurile.
Era necesara o singura precizare:
"Stimate doamne si stimati domni, trecem prin vremuri cacacioase si avem nevoie de sprijinul dumneavoastra. Deveniti membri ARA in momentul confirmarii intrarii in contul xxx a sumei de 50 de lei din partea dumneavoastra."

SI ATAT!.

Si in momentul de fata aveati cel putin de 10 ori mai multi membri.
Dar conform procedurii, asteptati sa-mi fac eu o poza frumusica, sa o trimit pe mail, sa tiparesc pe hartie o panarama de formular, s-o completez, s-o scanez si s-o trimit inapoi. Apoi voi s-o aprobati (de parca sunteti in situatia de a respinge ceva) si s-o trimiteti inapoi la mine aprobata. Apoi eu sa platesc banii in cont.

Va rog sa ma iertati, dar parca la conducerea ARA ar fi un roman pur sange, legat la o perfuzie de 2 litri de birocratie.
Si spun asta cu toata raspunderea, fiind membru in multe asociatii si organizatii care nu mi-au cerut niciodata o poza, profesia si numarul la tricou. Dar au beneficiat de sprijinul meu (macar moral sau ca taxa de inscriere si apoi cotizatie anuala).

PS. Am sters ultima fraza, dar restul ramane... Imi pare rau.

Cu permisiunea dvs. am sa incerc si eu o opinie asupra acestor probleme ridicate, mai mult sau mai putin inchipuite, mai mult sau mai putin reale.
Chiar as tinde sa va dau dreptate in privinta necesitatii simplificarii procedurii de inscriere. Doar ca, va rugam sa ne scuzati, nu prea ne permitem angajati. Asociatia asta-si sustine cauza prin forta de munca voluntar oferita prin bunavointa unor membrii activi care dedica atat cat pot din timpul lor liber obiectivelor asociatiei si mai ales prin munca si timpul Presedintelui acestei asociatii, care dedica wekenduri intregi si multe nopti nedormite scopurilor ARA. Pana la urma principalul obiectiv al acestei asociatii este obtinerea unui cadru legislativ permisiv acestui hobby, astfel ca intelegem cu totii sa dirijim putinele resurse de care dispunem in aceasta directie pentru moment. De rezultatele acestor eforturi vor beneficia cu totii in egala masura si cei activi care-si dedica acum timpul si energia acestei cauze, dar si cei care se plang de complexitatea procedurii de inscriere. Cred ca ar fi cazul sa intelegem ca suntem cu totii datori sa sustinem aceasta cauza, atat timp cat asteptam rezultate, fie chiar si prin alocarea timpului necesar completarii actulului formular de inscriere. Daca considerati ca procedurile pot fi simplificate, veniti in asociatie, propuneti solutii concrete si apucativa de treaba pentru implementarea lor. Poate doar ca lucruile sunt putin altfel atunci cand sunt atent analizate. De ce trebuie sa trimiteti o fotografie? Pentru ca orice entitate respectabila care emite legitimatii ataseaja fotografie acestora. De ce cod postal? pentru ca vrem sa va trimitem legitimatia prin posta, nu prea sunt bani de curier rapid si nici cu cred ca a.ti dori sa o ridicati personal. De ce profesia? Pentru ca multii din membrii asociatiei inteleg sa ajute mai mult decat prin simpla inscriere punandu.si la dispozitia asociatiei cunostinntele si aptitudinile dobandite inclusiv pe plan profesional. De ce vrem sa stim experienta dvs. in RC? Din acelasi motiv ca si cel de mai sus: Spre exemplu avem nevoie de membrii care sa creeze regulamente de siguranta a zborului, si am prfera pt. asta sa-i solicitam pe cei cu experienta intr-ale RC-ului, desigur asta nu inseamna ca cei lipsiti in experienta zborului RC nu-si pot aduce contributia pe alte teme daca doresc asta. De ce se solicita marimea tricoului? Simplu in urma unei sponsorizari ARA a facut un obicei din a face cadou un tricou fiecarui nou membru si daca tot il primiti conform obiceiului, cred ca a-ti prefera totusi marimea potrivita.

PS
Referitor la semnatura electronica, de cele mai multe ori, aplicabilitatea este prost inteleasa chiar si de autoritati, nu doar de noi simplii cetateni. Este inutil sa intru in detalii aici, dar pentru mai multe lamuriri puteti accesa decizia nr. 6 (dosar nr. 14/2014) din 16 februarie 2015 data de Inalta Curte de Casaţie şi Jusţiţie la recursul în interesul legii formulat de către Avocatul Poporului. Prin aceasta decizie multe acte semnate electronic devin nule de drept, astfel ca desi dispunem de tehnologii moderne trebuie sa invatam si cum trebuiesc folosite corect legal, in opinia mea clasica semnatura olografa ramane preferabila multi ani de aici in colo, daca nu dorim inutile batai de cap.

Aceasta postare a fost editata de xorg: 05 March 2015 - 12:31 AM

0

#1482 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2015 - 09:40 AM

Si ziceti ca nu o sa ajungem la RCA pentru modele ?! :angry:
Uite ca trusa de prim ajutor bagara... :blink:

http://www.hobbyking...idProduct=75960
0

#1483 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 05 March 2015 - 10:14 AM

Buna ziua.
O sa trunchiez putin mesajul din care citez, las doar pasajele despre care vreau sa discut pe scurt, cu speranta ca sensul lor ramane neschimbat.

"Pana la urma principalul obiectiv al acestei asociatii este obtinerea unui cadru legislativ permisiv acestui hobby, astfel ca intelegem cu totii sa dirijim putinele resurse de care dispunem in aceasta directie pentru moment."
Toata lumea pricepe asta si tocmai de aceea nu inteleg de ce va incurcati de lucruri marunte inca din cererea de inscriere.

"Daca considerati ca procedurile pot fi simplificate, veniti in asociatie, propuneti solutii concrete si apucativa de treaba pentru implementarea lor."
In asociatie tot sper sa vin dar ma scoate din sarite procedura de inscriere. M-as apuca cu drag de treaba daca ar intelege cineva ce vreau sa spun.

"De ce trebuie sa trimiteti o fotografie? Pentru ca orice entitate respectabila care emite legitimatii ataseaja fotografie acestora. "
Cu tot respectul, entitatea este la inceput si are cativa membri. Nu ca n-ar fi respectabila. Dar emiterea unei legitimatii nu are nici o logica in conditiile de fata. Sa-mi foloseasca la ce? Momentul putea fi amanat pana cand conditiile o permiteau.

Absolut toate lucrurile pe care le amintiti sunt laudabile si suna frumos, dar nu fac parte din obiectivul principal al asociatiei in acest moment.

Formularul de inscriere si inscrierea trebuiau facute simplu, toate celelalte ramanand sa fie completate ulterior, nefiind urgente. Pentru ca totul presupune o legatura la net, nu era nevoie de mult personal sa faceti ulterior sau separat de formularul de inscriere o baza de date (sau un banal fisier usor de completat) cu absolut tot ce doreati. Si acolo nimic nu parea exagerat sau anormal. Ca sa nu mai spun ca scuteati multa munca. Era munca celor care se inscriau, nefiind necesara existenta unei persoane care sa rescrie manual de pe cererile de inscriere toate datele: adresele, codul, sexul numarul de tricou... Ati inteles aluzia, acum cineva din acel putin personal consuma timp sa rescrie in format electronic tot ce exista. Ca in mod sigur nu aveti echipamentul capabil s-o faca automat.
Nu e cazul de emis legitimatii ca nu aveti unde sa va legitimati cu ele.

Va spun eu cum se putea proceda in situatia de fata.
Varianta lunga ar fi fost: O singura pagina cu prezentarea ARA pe scurt (obiective, etc...) si in josul paginii o singura fraza prin care se solicita aderarea la ARA urmata de o data si semnatura a celui care o solicita. Atat si nimic mai mult, Asta ca sa aveti un nume si o semnatura, desi nu era importanta in acest caz.
Varianta scurta ar fi fost, asa cum fac multi altii: dovada platii in cont a sumei de inscriere reprezenta exact cererea de inscriere. Acolo erau mult mai multe date pe care le puteati folosi direct in format electronic. Si ramanea ca ulterior, in functie de timpul si posibilitatile tuturor sa se treaca la detalii. Daca peste 6 luni primiti sponsorizare pentru incaltaminte sport? Se completeaza alt formular cu numarul de la pantofi?

"De ce profesia? Pentru ca multii din membrii asociatiei inteleg sa ajute mai mult decat prin simpla inscriere punandu.si la dispozitia asociatiei cunostinntele si aptitudinile dobandite inclusiv pe plan profesional. "
Asta o pot face si daca nu completeaza acea rubrica sau daca o completeaza nu inseamna ca vor si ajuta sau ca informatia va foloseste la ceva. Este ca si cum la scoala te-ar intreba invatatoarea la inceputul anului ce este mama si ce este tata? Daca cineva poate ajuta o face si fara sa fie rugat.

"De ce se solicita marimea tricoului? Simplu in urma unei sponsorizari ARA a facut un obicei din a face cadou un tricou fiecarui nou membru si daca tot il primiti conform obiceiului, cred ca a-ti prefera totusi marimea potrivita. "
N-as vrea sa par rautacios, ma simt ca si cand auzeam de vanzarea votului pe cate o galeata de plastic inscriptionata sau nu. Sincer, m-as fi simtit mandru sa primesc un tricou cu 3 numere mai mari sau mai mici obtinut in urma unei activitati depuse, organizata de sau in asociatie, nu doar ca m-am inscris.
Felicitari pentru sponsorizare! Presupun ca existau mult mai multe variante in care sa fie folositi acei bani. Inteleg ca poate asa este natura sponsorizarii, dar trebuie avuta mai multa grija cu sponsorizarile, uneori paguba cu ele este mai mare decat beneficiul. Ce pot crede cand dau 50 lei pentru inscriere si primesc ceva in valaoare de 40 inapoi (legitimatie, pliante, tricou)? V-ar avantaja sa va sponsorizez cu 3 kg de cuie, sa le inscriptionati si sa trimiteti noilor membri cate un cui, la inscriere?

Indiferent cum este inteleasa sau nu semnatura elctronica, faptul ca eu trimit un document semnat de mana dar scanat si tiparit ulterior de dumneavoastra, tot la semnatura electronica se numeste ca ati ajuns. Adica dumneavoastra o aveti doar in format electronic fie ca vreti, fie ca nu. Si mai mult, daca tipariti acea hartie, nimeni sau nimic nu poate stabili sursa semnaturii. Adica n-ati inlaturat problema legala. Intelegeam ce spuneti daca trimiteam formularul de inscriere semnat de mana si o poza in format pe hartie. Ca sa nu mai zic ca dumneavoastra tipariti formularul, il semnati, il scanati iar si mi-l trimiteti pe mail. Unde o fi semnatura de mana? CA m-am referit la o semnatura de mana pusa in format electronic nu orice maimutarie facuta din pixeli... Si ca sa fiu tot sincer, asa puteam primi si legitimatia, tot pe mail.

O sa-mi fac timp si o sa completez cererea, poate daca n-am suparat prea tare o s-o si vad semnata, o sa vad ce pot face in continuare sa sprijin "cauza", dar va rog sa nu-mi trimiteti niciun tricou. Si nici legitimatia prin posta. O sa fac efortul sa ne intalnim personal, sa va strang mana pentru tot ce faceti si sa ma bucur de ea atunci. Stau si ma intreb la ce-mi foloseste sa tiparesc hartia "aprobata" tiparita de mine la final si la ce-mi foloseste legitimatia si stau si ma intreb daca toata munca pentru ele nu putea fi folosita mai eficient in momentul asta.

O sa ma multumesc doar cu sigla (logo-ul) in format electronic, acceptul dumneavoastra sa o folosesc la imprimare si-mi imprim singur la un centru specializat, tricoul dorit.

Spor la treaba tuturor si sa auzim numai de bine!
Ovidiu.

Va inteleg si nu este grav... Dar daca tot ati amintit "pentru ca vrem sa va trimitem legitimatia prin posta, nu prea sunt bani de curier rapid" vedeti ca in formularul de inscriere e precizat invers si nu o singura data. Adica si eu pot trimite actele de inscriere prin curier rapid cuplata la destinatie si dumneavoastra o sa trimiteti ce aveti tot prin curier. Si mai este o problema cu formularul. N-ati precizat la inceput pentru ce este adresa si mai toata lumea intelege ca trebuie sa completeze adresa de domiciliu, cum se face in acte. Adresa de corespondenta este de multe ori diferita. Daca e un act, cum se modifica in cazul schimbarii datelor? Aproape aceeasi procedura? Si mai spuneti ca nu este complicat... Inscrierea e inscriere si baza de date e cu totul altceva.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 05 March 2015 - 10:30 AM

0

#1484 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 05 March 2015 - 04:09 PM

Bitex si Andras si celor alti care vorbiti unul pe linga altul, va recomand cartea asta ca se intelegti oare din ce cauza nu va regasiti in ARA sau din ce cauza va simtiti bin in ea:
http://coaching4you....litatii/18.html

Multe care ai reclamat, formular stufos etc de exemplu am zis si eu la inceput si argumentul era ca " asa se face in Romania ". Dar de altfel daca nu s-ar fi facut asa probibil veneai cu " oare de ce nu se face ca in Romania, ca nu vrem ca la Germania". Cum o faci este gresit.

Exista pana la urma doar o simpla decisie. Vrei se ajuti la cauza sau nu?

Daca vrei o poti face si acest mic efort. Pana la urma daca vrei trimiti datele prin mail si o poza si virezi cele 50 de Lei de unde vrei tu si scrie cineva un formular la Ara. Sau daca vrei si se nu consumi atita timp cu textul aici pe forum da un apel telefonic la Andras se fi lamurit.

Nu stiu daca este prevazut sau propus sau chiar si organizat, dar eu am propus cred ca cindva se fie un stand info ARA la RR si chiar si sedindta generala facute in aer liber. Asi fi pentru :)

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 05 March 2015 - 04:11 PM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#1485 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2015 - 04:16 PM

Eu am scris in topicul RR2014, ca anul asta RR ca fi etapa de "campionat ARA" dar nu stiu din ce motive nu am vazut nici o reactie... suspect, mai ales stiind ca BIG e acea parte din ARA responsabila cu penele negre...
0

#1486 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2015 - 04:27 PM

Apropo, ce alta locatie/ocazie mai ideala de prima adunare ARA s-ar gasi, care sa nu mai puna oamenii pe drumuri si cheltuieli suplimentare ?
Sper ca nu se vrea sala de sedinte cu protocol...
0

#1487 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 05 March 2015 - 06:46 PM

Vezi postarearenatoa, la 05 March 2015 - 04:16 PM, a spus:

Eu am scris in topicul RR2014, ca anul asta RR ca fi etapa de "campionat ARA" ....

Cind eu am citit asta credeam ca e ca si organizat deja ;)
Walter Born
rhc@born.ro
0

#1488 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 05 March 2015 - 08:44 PM

Vezi postareawabo1, la 05 March 2015 - 04:09 PM, a spus:

... Vrei se ajuti la cauza sau nu?
Daca vrei o poti face si acest mic efort.

Domnule "Wabo" Ati pus oarecum punctul pe I. Am vrut si vreau sa ajut "cauza". Dar am ocazia sa comentez liber, adica sa vorbesc singur. Imi este greu sa inteleg anumite lucruri. Si nu lucrurile in sine care ma deranjeaza, cat explicarea sau argumentarea lor. Cred ca nu-mi dau seama daca problema este la mine sau la "tipul de la cablu". Nevasta este cu comanda cartilor pe net, deci am "insarcinat-o" cum trebuie si sper sa faca treaba buna cu comanda acelei carti.
Din ce va cunosc, va garantez ca o sa citesc, nu e nevoie sa-mi trimiteti poza ca sa am incredere indumneavoastra sau sa va intreb de...!:clapping:

Fara nici un regret o sa fac tot ce trebuie sa ma inscriu, o sa ajut cum o sa pot, dar ideea este ca se putea mult mai bine. Puteam fi inscris de mult timp, la fel ca multi altii.
Tocmai de asta n-am comentat aiurea prin alte parti si am scris doar cand am dat de probleme, exact in subiectul de discutii libere, legate de ARA si in ideea ca toata lumea are si respectul meu pentru tot ce face.
Am eu un defect ca sunt mai inclinat spre partea practica a problemelor? Ca o paranteza, legat de legitimatie. Sunt legitimat la un club (au fost doua in realitate) afiliat la FRMD, din 1985 si nu cred ca am atins legitimatia de modelist de 5 ori de cand o am (ca sa fiu exact, au fost tot doua legitimatii). Chiar nu inteleg logica complicatiilor de acum, din simplul motiv ca nu ajuta pe nimeni. Adica era greu sa fie facute lucrurile simplu de la inceput?
Poate gresesc, dar dupa ce fac eu un mic efort pentru completare, adica tiparire formular, completare, semnare, scanare, facut poza sau scanare una existenta, trimiterea lor pe mail, mai are cineva de facut alt efort la destinatie: tiparire, semnare, scanare si trimitere inapoi pe mail. Si suplimentar, exista inutil alt efort de trimitere inapoi de obiecte fizice? Si din nou suplimentar cineva are de copiat manual a datele din cerere in format electronic intr-o baza de date interna? Care este sau unde este logica in acestor operatii inutile? Rezultatul final: membri putini si bani cheltuiti ineficient. Ma inscriu cu 50 lei, primesc inapoi ceva de aproape 40, doi oameni pierd timpul (si ce este mai rau este ca cel mai mult timp pierde cel de la ARA), se consuma in final inutil si ienficient bani. Sper din toata inima ca activitatea desfasurata sa nu fie la fel productiva.
Imi amintesc de unele sedinte anuale ale FRMD in care se aproba cheltuirea bugetului din anul trecut de activitate. Parca recent am scapat de aceasta ciudatenie, dar vedem anul asta daca a fost o scapare...

Doar de fandoseala as incerca varianta precizata la punctul 8, desi este absurda formularea chiar si acolo. Din start ARA iese pe minus financiar cu fiecare membru inscris. Ce sperante pot sa-mi pun in astfel de initiativa, daca ar fi sa judec corect totul?

PS. Cel mai bun comentariu din partea cuiva, putea fi: "Cat ai scris cele 2-3 mesaje lungi, completai cererea de inscriere si terminai cu tot balamucul." Mie nu-mi place cum se procedeaza...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 05 March 2015 - 08:56 PM

0

#1489 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 09-January 14

Postat 05 March 2015 - 08:58 PM

In timpul care l-ai petrecut scriind postul, puteai sa descarci PDF-ul, sa instalezi driverele de imprimanta, sa printezi, completezi de mana, scanezi si atasa la un mail aproximativ 278 de cereri de aderare.
Atata teorie pentru CE? Daca consideri ca nu vrei sa divulgi acele informatii, lasa spatiul gol.

Vorba multa, saracia omului......

Vezi postareabitex, la 05 March 2015 - 10:14 AM, a spus:

Buna ziua.
O sa trunchiez putin mesajul din care citez, las doar pasajele despre care vreau sa discut pe scurt, cu speranta ca sensul lor ramane neschimbat.

"Pana la urma principalul obiectiv al acestei asociatii este obtinerea unui cadru legislativ permisiv acestui hobby, astfel ca intelegem cu totii sa dirijim putinele resurse de care dispunem in aceasta directie pentru moment."
Toata lumea pricepe asta si tocmai de aceea nu inteleg de ce va incurcati de lucruri marunte inca din cererea de inscriere.

"Daca considerati ca procedurile pot fi simplificate, veniti in asociatie, propuneti solutii concrete si apucativa de treaba pentru implementarea lor."
In asociatie tot sper sa vin dar ma scoate din sarite procedura de inscriere. M-as apuca cu drag de treaba daca ar intelege cineva ce vreau sa spun.

"De ce trebuie sa trimiteti o fotografie? Pentru ca orice entitate respectabila care emite legitimatii ataseaja fotografie acestora. "
Cu tot respectul, entitatea este la inceput si are cativa membri. Nu ca n-ar fi respectabila. Dar emiterea unei legitimatii nu are nici o logica in conditiile de fata. Sa-mi foloseasca la ce? Momentul putea fi amanat pana cand conditiile o permiteau.

Absolut toate lucrurile pe care le amintiti sunt laudabile si suna frumos, dar nu fac parte din obiectivul principal al asociatiei in acest moment.

Formularul de inscriere si inscrierea trebuiau facute simplu, toate celelalte ramanand sa fie completate ulterior, nefiind urgente. Pentru ca totul presupune o legatura la net, nu era nevoie de mult personal sa faceti ulterior sau separat de formularul de inscriere o baza de date (sau un banal fisier usor de completat) cu absolut tot ce doreati. Si acolo nimic nu parea exagerat sau anormal. Ca sa nu mai spun ca scuteati multa munca. Era munca celor care se inscriau, nefiind necesara existenta unei persoane care sa rescrie manual de pe cererile de inscriere toate datele: adresele, codul, sexul numarul de tricou... Ati inteles aluzia, acum cineva din acel putin personal consuma timp sa rescrie in format electronic tot ce exista. Ca in mod sigur nu aveti echipamentul capabil s-o faca automat.
Nu e cazul de emis legitimatii ca nu aveti unde sa va legitimati cu ele.

Va spun eu cum se putea proceda in situatia de fata.
Varianta lunga ar fi fost: O singura pagina cu prezentarea ARA pe scurt (obiective, etc...) si in josul paginii o singura fraza prin care se solicita aderarea la ARA urmata de o data si semnatura a celui care o solicita. Atat si nimic mai mult, Asta ca sa aveti un nume si o semnatura, desi nu era importanta in acest caz.
Varianta scurta ar fi fost, asa cum fac multi altii: dovada platii in cont a sumei de inscriere reprezenta exact cererea de inscriere. Acolo erau mult mai multe date pe care le puteati folosi direct in format electronic. Si ramanea ca ulterior, in functie de timpul si posibilitatile tuturor sa se treaca la detalii. Daca peste 6 luni primiti sponsorizare pentru incaltaminte sport? Se completeaza alt formular cu numarul de la pantofi?

"De ce profesia? Pentru ca multii din membrii asociatiei inteleg sa ajute mai mult decat prin simpla inscriere punandu.si la dispozitia asociatiei cunostinntele si aptitudinile dobandite inclusiv pe plan profesional. "
Asta o pot face si daca nu completeaza acea rubrica sau daca o completeaza nu inseamna ca vor si ajuta sau ca informatia va foloseste la ceva. Este ca si cum la scoala te-ar intreba invatatoarea la inceputul anului ce este mama si ce este tata? Daca cineva poate ajuta o face si fara sa fie rugat.

"De ce se solicita marimea tricoului? Simplu in urma unei sponsorizari ARA a facut un obicei din a face cadou un tricou fiecarui nou membru si daca tot il primiti conform obiceiului, cred ca a-ti prefera totusi marimea potrivita. "
N-as vrea sa par rautacios, ma simt ca si cand auzeam de vanzarea votului pe cate o galeata de plastic inscriptionata sau nu. Sincer, m-as fi simtit mandru sa primesc un tricou cu 3 numere mai mari sau mai mici obtinut in urma unei activitati depuse, organizata de sau in asociatie, nu doar ca m-am inscris.
Felicitari pentru sponsorizare! Presupun ca existau mult mai multe variante in care sa fie folositi acei bani. Inteleg ca poate asa este natura sponsorizarii, dar trebuie avuta mai multa grija cu sponsorizarile, uneori paguba cu ele este mai mare decat beneficiul. Ce pot crede cand dau 50 lei pentru inscriere si primesc ceva in valaoare de 40 inapoi (legitimatie, pliante, tricou)? V-ar avantaja sa va sponsorizez cu 3 kg de cuie, sa le inscriptionati si sa trimiteti noilor membri cate un cui, la inscriere?

Indiferent cum este inteleasa sau nu semnatura elctronica, faptul ca eu trimit un document semnat de mana dar scanat si tiparit ulterior de dumneavoastra, tot la semnatura electronica se numeste ca ati ajuns. Adica dumneavoastra o aveti doar in format electronic fie ca vreti, fie ca nu. Si mai mult, daca tipariti acea hartie, nimeni sau nimic nu poate stabili sursa semnaturii. Adica n-ati inlaturat problema legala. Intelegeam ce spuneti daca trimiteam formularul de inscriere semnat de mana si o poza in format pe hartie. Ca sa nu mai zic ca dumneavoastra tipariti formularul, il semnati, il scanati iar si mi-l trimiteti pe mail. Unde o fi semnatura de mana? CA m-am referit la o semnatura de mana pusa in format electronic nu orice maimutarie facuta din pixeli... Si ca sa fiu tot sincer, asa puteam primi si legitimatia, tot pe mail.

O sa-mi fac timp si o sa completez cererea, poate daca n-am suparat prea tare o s-o si vad semnata, o sa vad ce pot face in continuare sa sprijin "cauza", dar va rog sa nu-mi trimiteti niciun tricou. Si nici legitimatia prin posta. O sa fac efortul sa ne intalnim personal, sa va strang mana pentru tot ce faceti si sa ma bucur de ea atunci. Stau si ma intreb la ce-mi foloseste sa tiparesc hartia "aprobata" tiparita de mine la final si la ce-mi foloseste legitimatia si stau si ma intreb daca toata munca pentru ele nu putea fi folosita mai eficient in momentul asta.

O sa ma multumesc doar cu sigla (logo-ul) in format electronic, acceptul dumneavoastra sa o folosesc la imprimare si-mi imprim singur la un centru specializat, tricoul dorit.

Spor la treaba tuturor si sa auzim numai de bine!
Ovidiu.

Va inteleg si nu este grav... Dar daca tot ati amintit "pentru ca vrem sa va trimitem legitimatia prin posta, nu prea sunt bani de curier rapid" vedeti ca in formularul de inscriere e precizat invers si nu o singura data. Adica si eu pot trimite actele de inscriere prin curier rapid cuplata la destinatie si dumneavoastra o sa trimiteti ce aveti tot prin curier. Si mai este o problema cu formularul. N-ati precizat la inceput pentru ce este adresa si mai toata lumea intelege ca trebuie sa completeze adresa de domiciliu, cum se face in acte. Adresa de corespondenta este de multe ori diferita. Daca e un act, cum se modifica in cazul schimbarii datelor? Aproape aceeasi procedura? Si mai spuneti ca nu este complicat... Inscrierea e inscriere si baza de date e cu totul altceva.

0

#1490 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 05 March 2015 - 09:00 PM

Cu 2 minute ai raspuns iun urma mea. Nu se pune. Stiam ca multi gandesc ca tine. Multumesc pentru sfat, stiam de el. Asta nu schimba realitatea.
0

#1491 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 05 March 2015 - 09:05 PM

"Atata teorie pentru CE?"Pentru ca este gresit cum se procedeaza. De aia.
Si ca este ineficient si neproductiv cum se lucreaza acolo si nu ma incanta cu nimic sa fac ceva in acest mod.
DESI IDEALUL ESTE NOBIL.

PS. Si ca sa nu te simti ignorat, am facut aproape tot ce ai scrisc acolo. Am copiat de pe net formularul si l-am tiparit pe hartie. L-am completat in format electronic. L-am semnat tot asa. N-am avut o poza sa scanez si asta inseamna sa-mi fac una si nu este marea mea pasiune, sa ma fotografiez pentru facut legitimatii.
N-am avut timp sa scanez si sa trimit.
Chiar nu intelegi ca de 100 de ori imi era mai simplu sa completez datele direct pe pagina ARA, in loc sa umblam cu documente scanate pentru ca in final cineva sa refaca toata munca? Nu mai stiu in ce secol suntem dar vorbim de evolutie.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 05 March 2015 - 09:10 PM

0

#1492 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2015 - 09:06 PM

Vezi postareatibko, la 05 March 2015 - 08:58 PM, a spus:

In timpul care l-ai petrecut scriind postul, puteai sa descarci PDF-ul, sa instalezi driverele de imprimanta, sa printezi, completezi de mana, scanezi si atasa la un mail aproximativ 278 de cereri de aderare.
Atata teorie pentru CE? Daca consideri ca nu vrei sa divulgi acele informatii, lasa spatiul gol.

Vorba multa, saracia omului......

Am expus aici forma complet electronica in care se poate completa PDF-ul direct pe ecran, fara printare, fara faxare, fara trimis prin posta, si care permite ARA sa preia din PDF datele fara retastare.
Reamintesc doar pentru cei care au ratat postarea.
0

#1493 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 05 March 2015 - 09:18 PM

m-am tot abtinut sa scriu, dar, o fac totusi, pentru ca in mica masura cunosc cam ce se intampla inside ARA. parte din sponsorizari au fost facute nu in bani, ci in servicii. eu de ex, nu mi-am permis sa sponsorizez in bani, fizic, dar in colaborare cu alta firma, am gasit un mod de a ajuta ARA, prin diverse servicii. asa ca nu vad o mare pirdere financiara din partea ARA. cu timpul, poate se va reusi trecerea la un alt nivel.

taxa de aderare platita prin virament, inscrieri on-line, ceea ce duce automat la o baza de date (se elimina omul care baga manual datele de la cererile venite pe mail. adevarat, ca in mom de fata, legitimatia ARA nu prea is are rostul, dar mai tarziu, cand totul va fi pus la punct cat de cat (ma refer la legislatia de KKO), poate sa ne fie de folos.

legat de tricou, sincer, l-am purtat odata si acum e in rama (la propriu), langa cel al DT-ului.

nimic nu este perfect, dar, totul se poate perfectiona, insa nu peste noapte. si aici ARA trebuie sa invete din greselile facuta si sa corecteze pe parcurs ceea ce nu este OK. ce vad eu aici, este un pic de mentalitate corporatista, proceduri si alte alea (ce sa-ti fac Andras, daca lucri in multinationala?????). hai sa ajutam, care cum putem asociatia. pentru ca e singura entitate juridica care incearca sa faca ceva pt hobisti.

_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#1494 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 05 March 2015 - 09:20 PM

Doar ca n-au precizat ei asta de la inceput si prefera calea cea mai complicata. Multi editeaza in ce format pot si ARA nu mai poate refolosi informatia direct. In cel mai fericit caz, trebuie fiecare camp folosit individual, cu copy/paste. Nu este eficient. Puteam sa-mi trec eu direct datele in oarece tabel... Formularul completat, vad ca trebuia semnat si datat de ARA apoi retrimis pe mail. Inutil pentru cel ce se inscrie, nu-i foloseste la nimic, nu are valoare de contract. Nu are rost sa mai comentez, o sa urmez pasii recomandati in formular, dar raman la ideea ca mai complicat de atat nu se putea.
0

#1495 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 05 March 2015 - 09:29 PM

Vezi postareabitex, la 05 March 2015 - 09:00 PM, a spus:

Cu 2 minute ai raspuns iun urma mea. Nu se pune. Stiam ca multi gandesc ca tine. Multumesc pentru sfat, stiam de el. Asta nu schimba realitatea.

Intr-adevar, cam proasta sincronizarea, in defavoarea mea.
Tu ai postat la 8:44, iar eu la 8:58, desi am inceput compunerea mai devreme.

Parerea mea este ca inscrierea pur electronica ar fi viabila doar cand va exista posibilitatea de a achita direct pe site taxa de inscriere/anuala.
Pana ajungem acolo, procesarea formularelor pentru aprox. 100 de membri nu cred ca dureaza o vesnicie, mai ales ca au fost doar cativa/zi.

Nu cred ca refuzul/amanarea ta de a te inscrie in ARA se bazeaza pe refuzul de a completa un formular. Sau ai 11 ani? :)
0

#1496 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 05 March 2015 - 09:31 PM

Vezi postareaALLEN, la 05 March 2015 - 09:18 PM, a spus:

...parte din sponsorizari au fost facute nu in bani, ci in servicii. eu de ex, nu mi-am permis sa sponsorizez in bani, fizic, dar in colaborare cu alta firma, am gasit un mod de a ajuta ARA, prin diverse servicii. asa ca nu vad o mare pirdere financiara din partea ARA. cu timpul, poate se va reusi trecerea la un alt nivel.

taxa de aderare platita prin virament, inscrieri on-line, ceea ce duce automat la o baza de date (se elimina omul care baga manual datele de la cererile venite pe mail. adevarat, ca in mom de fata, legitimatia ARA nu prea is are rostul, dar mai tarziu, cand totul va fi pus la punct cat de cat (ma refer la legislatia de KKO), poate sa ne fie de folos.

legat de tricou, sincer, l-am purtat odata si acum e in rama (la propriu), langa cel al DT-ului.

nimic nu este perfect, dar, totul se poate perfectiona, insa nu peste noapte. si aici ARA trebuie sa invete din greselile facuta si sa corecteze pe parcurs ceea ce nu este OK. ce vad eu aici, este un pic de mentalitate corporatista, proceduri si alte alea (ce sa-ti fac Andras, daca lucri in multinationala?????). hai sa ajutam, care cum putem asociatia. pentru ca e singura entitate juridica care incearca sa faca ceva pt hobisti.

Nu stiu cum sa fac sa-mi cer scuze fata de cei pe care-i supar si cum sa fac sa se inteleaga ca apreciez initiativa ARA si efortul celor care isi irosesc resursele acolo. N-am nici o rea intentie.
Banuiam ca unele sponsorizari se fac mai degraba in servicii sau alte alea si ca ori le accepti la pachet, ori deloc. Dar trebuiesc si astea calculate. Nu ma ajuta cu nimic daca primesc un tricou (poate gata inscriptionat) de 20 lei dar eu cheltuiesc tot 20 lei sa-l trimit la destinatie. Si nu revin cu alte exemple.
Nu neg importanta unei legitimatii in general, afirm doar ca nimeni nu murea daca un o primea acum. Sunt absolut sigur ca toti ar fi inteles situatia si ar fi putut astepta vremuri mai bune... Daca sunt atat de multi membri, imi spune careva daca e o legitimatie de plastic, card? Un LIKE de la mine pentru toata lumea, daca raspunsul e pozitiv.
Se pierde inutil timpul unor oameni care puteau face lucruri mai importante pentru ARA si e greu de trecut peste asta.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 05 March 2015 - 09:38 PM

0

#1497 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 05 March 2015 - 09:37 PM

Vezi postareatibko, la 05 March 2015 - 09:29 PM, a spus:

Intr-adevar, cam proasta sincronizarea, in defavoarea mea.
Tu ai postat la 8:44, iar eu la 8:58, desi am inceput compunerea mai devreme.

Parerea mea este ca inscrierea pur electronica ar fi viabila doar cand va exista posibilitatea de a achita direct pe site taxa de inscriere/anuala.
Pana ajungem acolo, procesarea formularelor pentru aprox. 100 de membri nu cred ca dureaza o vesnicie, mai ales ca au fost doar cativa/zi.

Nu cred ca refuzul/amanarea ta de a te inscrie in ARA se bazeaza pe refuzul de a completa un formular. Sau ai 11 ani? :)

Proasta sincronizarea, nu contest. Dar te rog sa ma crezi ca stiam ca cineva imi va spune candva ce ai spus tu, si te rog sa ma crezi ca n-am citit inainte de a scrie ce scriai tu.
Parerea mea este ca inscrierea putea fi facuta doar pe baza datelor din extrasul de cont. Restul erau fleacuri pe care le puteam completa fiecare online, extrem de usor. Dupa ce am precizat ce ma deranjeaza la acel formular de inscriere care pare orice numai a formular de inscriere nu, ma tine in loc fotografia. Trebuie sa-mi fac una sau sa caut una mai veche, si nu-mi face placere. Sau trebuie sa merg la un centru specializat si iar ma enerveaza.

Gresesti, amanarea de a ma inscrie in ARA este tocmai formularul de inscriere. Pot transfera 50 lei in contul recomandat oricand dar nu inteleg logica celorlalte lucruri. E ca si cum as vrea sa merg din Bucuresti la Constanta si trebuie sa ma urc in singura masina care merge acolo dar nu are cauciucuri. Asta este problema.

Si alt PS. Daca doar in prima legatura pe care o am cu cineva gasesc atatea defecte, cum crezi ca ma simt? N-as vrea sa rapund. Partea rea e ca vreau sa merg la Constanta si n-am cu ce, asa ca aleg orice se misca...

PS. daca maine imi schimb adresa sau meseria sau numarul de tricou, cum procedez? Trimit un alt formular de inscriere? Sau mai corect era sa pot trimite niste date actualizate in oarece fisier? Adica un anumit format de fisier care sa poata fi folosit la o baza de date.
Si departe de mine ca informatiile solicitate sunt multe sau indecente sau private. Trebuiesc mai multe, dar nu era "momentul" in cererea de inscriere.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 05 March 2015 - 09:49 PM

0

#1498 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 05 March 2015 - 09:41 PM

man, nu cred ca ai suparat pe cineva. ai un punct de vedere si e normal sa-l expui. aici ar trebui ca staff-ul ara sa fie pe receptie si sa traga niste concluzii. eu cred ca entuziasmul a fost mai mare si ca de acum incolo treburile vor intra pe un fagas normal. si auite, pentru tine am facut un PDF care se auto trimite

Fisier atasat  Cerere_Aderare_Membru_ARA_V6.pdf (138.88K)
Number of downloads: 7

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 05 March 2015 - 09:42 PM

Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
0

#1499 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 05 March 2015 - 09:51 PM

Vezi postareabitex, la 05 March 2015 - 09:37 PM, a spus:

........... Pe langa ce am precizat ca ma deranjeaza la acel formular de inscriere care pare orice numai a formular de inscriere nu, ma tine in loc fotografia. Trebuie sa-mi fac una sau sa caut una mai veche, si nu-mi face placere. Sau trebuie sa merg la un centru specializat si iar ma enerveaza.
...........

daca nu utilizezi un Nokia 3310, fa-ti un selfie si totul e in grai!

:)
0

#1500 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 05 March 2015 - 09:56 PM

Dar nu mai bine le trimit eu o poza pe hartie format 3x4 impreuna cu cererea scrisa de mana cu un curier rapid cu plata la destinatar, sa le scaneze singuri? Pentru ca instructiunile permit si asta...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 05 March 2015 - 09:57 PM

0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52