Lasand bratarile dacice pentru mai tarziu, revin cu probleme legate tot de ARA. Mai mult sau mai putin inchipuite, mai mult sau mai putin reale.
Este pentru a doua oara cand incerc sa ma inscriu si cand renunt. As vrea sa precizez motivele.
Trebuie sa intru pe pagina recomandata. Asta pot face. Spre final, trebuie sa completez si sa semnez un formular, apoi sa-l trimit inapoi. Intai ca trebuie sa-l descarc de pe site, sa-l tiparesc, sa-l completez de mana si sa-l scanez ca sa-l trimit inapoi completat si semnat. Suplimentar, trebuie sa trimit si o poza, ori direct in format electronic, ori ceva scanat.
Hai sa explic ce nu functioneaza. De multa vreme nu mai completez formulare de mana. Nu ca n-as mai sti sa scriu. Prin urmare, faptul ca primesc formularul in format PDF, desi am soft de editare, ma incurca. Putea fi ceva in format usor editabil, dar nu este. De regula cand primesti un formular batut in cuie ca aspect, pare ciudat ca el sa fie completat sau editat si sa arate in alt mod. Spatiile si aranjamentul in pagina, vor fi modificate sau pot fi modificate. Asta inseamna ceva efort din partea celui care face operatiunea... Chiar daca am semnatura electronica, in cele din urma tot o sa fiu nevoit sa trimit inapoi un document, fie tiparit completat de mana si scanat, fie manarit cu mult efort si trimis in format electronic asa cum a fost editat. Suplimentar, fie scanez o poza, fie pun una direct in format digital. Dupa tot circul asta, astept confirmarea inscrierii, si abia dupa aia depun banii in contul recomandat. Nu mai spun ca sunt penibile aproape toate solicitarile din formular.
Cod postal:... Sa ma ierte cel de sus, aveti de gand sa-mi trimiteti colete postale si nu ajung fara cod?
Profesia:....... Sa avem pardon, alta ocupatie chiar nu aveti? Va plangeti de lipsa timpului liber, dar chiar va intereseaza profesiile eventualilor membri?
Practicant al zborului cu aeromodele din anul: ..... Acelasi comentatiu: infiintati o asociatie si va plangeti de lipsa membrilor. Chiar trebuie ca un posibil sustinator care poate nu este modelist sa se simta prost pentru simplul fapt ca nu practica aeromodelismul de un anumit numar de ani? Inteleg ca poate sa traga linie acolo, dar rubrica aia nu era esentiala pentru inscrierea membrilor. Sau daca a facut doar auto dar vrea sa ajute, nu-l primiti in ARA? Poate omul nici nu doreste sa zboare, dar doreste sa va ajute...
Marime tricou dorita:..... Sa-mi bag piciorul, exact pentru asta ma inscriam in ARA! Sa primesc un tricou. O rubrica pentru marimea sutienului nu se putea face? Ca poate sunt pasionate care nu doresc tricouri.
Stimati domni, cu tot respectul, deja faceti treaba dupa tiparul romanesc si asta este o mare calitate a noastra de a complica lucrurile.
Era necesara o singura precizare:
"Stimate doamne si stimati domni, trecem prin vremuri cacacioase si avem nevoie de sprijinul dumneavoastra. Deveniti membri ARA in momentul confirmarii intrarii in contul xxx a sumei de 50 de lei din partea dumneavoastra."
SI ATAT!.
Si in momentul de fata aveati cel putin de 10 ori mai multi membri.
Dar conform procedurii, asteptati sa-mi fac eu o poza frumusica, sa o trimit pe mail, sa tiparesc pe hartie o panarama de formular, s-o completez, s-o scanez si s-o trimit inapoi. Apoi voi s-o aprobati (de parca sunteti in situatia de a respinge ceva) si s-o trimiteti inapoi la mine aprobata. Apoi eu sa platesc banii in cont.
Va rog sa ma iertati, dar parca la conducerea ARA ar fi un roman pur sange, legat la o perfuzie de 2 litri de birocratie.
Si spun asta cu toata raspunderea, fiind membru in multe asociatii si organizatii care nu mi-au cerut niciodata o poza, profesia si numarul la tricou. Dar au beneficiat de sprijinul meu (macar moral sau ca taxa de inscriere si apoi cotizatie anuala).
PS. Am sters ultima fraza, dar restul ramane... Imi pare rau.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 04 March 2015 - 09:00 AM