Modelism - RHC Forum: f3j - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 18 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

f3j 4000mm anvergura

#391 Useril este offline   Lajos 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 469
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 29 May 2014 - 01:10 PM

..acesta la Surjany

Aceasta postare a fost editata de Lajos: 29 May 2014 - 01:13 PM

0

#392 Useril este offline   Lajos 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 May 2014 - 01:12 PM

..scuze de "off"

0

#393 Useril este offline   fly 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3415
  • Inregistrat: 09-November 08
  • Interests:Jeturi ,f3j ,f5j

Postat 31 May 2014 - 06:40 PM

Acum intrebare intrebatoare :D epoxiul cu ce il pot dilua dar sa nu ii strice proprietatile cand se intareste ? Am mai auzit ca se poate cu alcol tehnic ?!! Cei care stiti ajutatima :)
0

#394 Useril este offline   F2B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 921
  • Inregistrat: 30-November 11

Postat 31 May 2014 - 06:53 PM

isopropil alcool 95% puritate minima
Nu adauga mai mult de 10% in epoxy.

Aceasta postare a fost editata de F2B: 31 May 2014 - 06:53 PM

0

#395 Useril este offline   fly 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 May 2014 - 06:54 PM

Unde gasesc asa ceva ? :pardon:
0

#396 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 31 May 2014 - 07:00 PM

Mugurel cu acetona e cel mai bine, retine acetona, nu diluant nitro care e facut din tot felul de porcarii.

Ciao Sorin
0

#397 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2074
  • Inregistrat: 16-March 08
  • Interests:Aeromodelism, navomodelism

Postat 31 May 2014 - 08:10 PM

Izopropil găseşti la magazinele de componente electronice.
Sultan Eduard
0

#398 Useril este offline   fly 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 May 2014 - 08:13 PM

Mersi :-)
0

#399 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 31 May 2014 - 10:16 PM

http://www.adelaida....ilic-100ml.html
... cu picioarele pe pamant ...
0

#400 Useril este offline   Lajos 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 31 May 2014 - 11:05 PM

...sa zburam un pic,cu Discus..

http://vimeo.com/43699869
0

#401 Useril este offline   Lajos 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 31 May 2014 - 11:11 PM

Vezi postareafly, la 31 May 2014 - 06:40 PM, a spus:

Acum intrebare intrebatoare :D epoxiul cu ce il pot dilua dar sa nu ii strice proprietatile cand se intareste ? Am mai auzit ca se poate cu alcol tehnic ?!! Cei care stiti ajutatima :)

..usor de procurat,si sigur,eu l-am practicat de multe ori;alcool metilic pur,folosit la motoare cu bujii incadescente,bineinteles fara ulei si nitrometan!!!Se evapora usor,si se polimerizeaza normal dupa evaporare.
0

#402 Useril este offline   fly 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 June 2014 - 07:35 AM

Usor de procurat ,dar eu nu stiu de unde :D
0

#403 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 June 2014 - 08:19 AM

Alcool metilic pur 99,6 % cum era pe vremuri nu am mai gasit.Din pacate ca as face combustibilul pentru motoare din el.

Mugurel nu te prosti cu alcool izopropilic , alcool tehnic , etc. ca o sa plangi FOLOSESTE ACETONA, e cea mai buna es evapora repede si nu actioneaza asupra rasinii.
Orice lucru trebuie sa-ti spun de mai multe ori?
Lucrez cu materiale compozite de 40 de ani .

Ciao Sorin
0

#404 Useril este offline   fly 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 June 2014 - 08:31 AM

Am invatat sa ascult mai multe pareri ,nu este vorba ca trebuie sa imi zici de mai multe ori ,iar mai este un lucru uni au ani de munca dar nu si experienta sau toti tamplari ajung batrani dar nu si buni ,nu ca tu nu ai avea experienta ,dar cum am zis este un forum unde ascultam mai multe pareri . Un bun exemplu il am eu ,dorinta mea de a construii o tubina pe kerosen m- a facut sa o construiesc dar au fost 98 % carcotasi care au spus ca nu va functiona nici o data una facuta acasa si ce sa vezi am reusit , :D si de acea ascult mai multe pareri si aleg ce imi spune instinctul. :drinks:
0

#405 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 June 2014 - 11:05 AM

Mugurel,

stiinta nu e ca la piata sau ca la fotbal chibitatul, sau ca politica, tu ai vazut cam ce am facut si fac eu, deci poti sa fii convins ca atunci cand spun ceva spun in cunostiinta de cauza.
Ai vazut ca ce am spus eu a intarit dl. Lajos cu care ma cunosc bine si pe care il apreciez si dansul pe mine.
Nu ca unii, altii care isi dau cu parerea pe forum, dar nu au nici o treaba cu tehnica.Spre deosebire de ei eu daca nu stiu ceva spun ca nu stiu fara rusine.
In ceea ce priveste treaba cu tamplarii, eu am fost vreo 20 de ani director tehnic sau director pe la vreo 3 firme straine care lucrau numai export, si acuma fac ultrausoare export Germania (singurul in tara) deci si daca am imbatranit sunt printre aia buni, poate nu cel mai bun, dar oricum printre primii.
Sa stii ca nu m-am suparat , dar si daca m-as fi suparat nu conteaza.
Cred ca cel mai bine ar fi sa nu mai zic nimic la nimeni , sa faca fiecare cum il taie capul si sa vada ce iese,asa imi zicea dl. Lajos acum 2-3 zile, ca nivelul e prea jos si oricum nu asculta nimeni.

Ciao Sorin
0

#406 Useril este offline   Lajos 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 01 June 2014 - 11:06 AM

Vezi postareafly, la 01 June 2014 - 07:35 AM, a spus:

Usor de procurat ,dar eu nu stiu de unde :D

F.usor de procurat!!Vii la mine si-ti dau,dar daca ai pe cineva la un laborator,farmacie si de acolo poti sa primesti 100 grame cit i-ti trebuie!Ninci acetona nu-i usor de procurat,dar daca vrei pot sa-ti dau si acetona.

Aceasta postare a fost editata de Lajos: 01 June 2014 - 11:09 AM

0

#407 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 01 June 2014 - 11:51 AM

De acetona nu stiu dar izopropilicul e foarte bun cu conditia sa fie pur. In nici un caz nu il gasesti in magazin.

Acetona e pe lista neagra cu drogurile dar izopropilicul nu e pe nici o lista si nici nu e toxic asa ca se vinde fara restrictii la firmele de reactivi de laborator. Eu am avut ultrapur (99.99%) dar pentru ce ai tu nevoie p.a. (pentru analiza) e excelent.

Metilicul e toxic si de aceea e cu mari restrictii. Altfel curge valuri in laboratoare.
0

#408 Useril este offline   fly 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 June 2014 - 01:12 PM

Scuze daca am suparat pe cineva nu este cu intentie ,pana la urma nu avem de ce ne supara este doar un hobby ,numai bine la toti si multumesc :)
0

#409 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 01 June 2014 - 01:18 PM

Din link-ul care ti l-m dat la adelaida, ajungi la categoria substantelor folosite in electronica, si acolo ai izopropilic IPA, dublu ca pret fata de cel care ti l-am dat eu prima oara.

Un electronst ar putea sa iti spuna care e chestia cu izopropilicul mai bine... si anume ca se evapora fara sa lase absolut nici un reziduu, iar utilizare lui la curatirea circuitelor care au luat la bord umezeala se bazeaza pe faptul ca spreiat pe o placa cu componente se strecoara pe sub piese pe unde ar mai putea sa "balteasca" apa, o impinge afara de acolo, si apoi se evapora n cateva secunde fara urme.

In rest, daca e bun la diluare sau nu... nu am idee... dar din folclor mi s-a zis ca acetona e buna de curatat mainile dupa ce lucrezi cu epoxy, am incercat si nu a prea avut efect, cel putin aia de diluat oja de unghii...
Ma intreb evaporarea asta as instant a izo... daca ai timp sa lucrezi cu rasina diluata, sau te trezesti cu ea cum era initial :unsure:
... cu picioarele pe pamant ...
0

#410 Useril este offline   fly 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 June 2014 - 03:02 PM

Acetona de unghi de fapt este foarte slaba ,acetona din sprei de curatat poliuretanicul este mult mai tare .voi folosi de aceea .
0

#411 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 01 June 2014 - 03:49 PM

Bai nu le mai ametiti. Acetona este una singura. O substanta care se evapora se evapora si gata, nu lasa nimic, daca raman chestii la evaporare era un amestec si nu o substanta. Ce se vinde in comert nu e acetona. E un amestec care nici nu stiu daca contine acetona.

Acetona, alcoolul izopropili,etilic, metilic sau apa nu lasa nimic la evaporare.

Izopropilicul nu impinge apa nicaieri, este foarte miscibil cu apa si foarte penetrant, daca il pui pe o placa cu urme de apa o sa o dilueze si o sa o intinda pe toata placa, cand se usuca alcoolul o sa se usuce si apa caci nu mai sta gramada intr-o picatura.

Eu am facut ceva experimente cu un rest de rasina pe care am diluat-o cu foarte mult acool izopropilic (peste 1:10). Dupa cateva zile alcoolul s-a evaporat si rasina a polimerizat.

Alte experimente nu am facut.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 01 June 2014 - 03:53 PM

0

#412 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 June 2014 - 04:26 PM

http://shop1.r-g.de/item/130150

Este si la la noi la firme ce vand materiale compozite, mai ieftina in jur de 20 de Roni litrul.
Alcool metilic reactiv pentru analiza 99,6 nu am idee pe unde ar mai fi nu am mai vazut de mult.

Ciao Sorin
0

#413 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5156
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 01 June 2014 - 06:35 PM

Alchoolul metilic e substanta interzisa la comercializare in Romania. Se foloseste la sinteza cocainei. Nu incercati sa gasiti prin comert...nu ar trebui sa existe.

Eu diluex epoxi din ala albastru cu spirt sanitar, si merge de minune...(asta ca sa ranforsez lipiturile cu fibra de sticla)...
PS:
Anul trecut am avut ocazia sa ajung la o specializare in statul Washington. Aia de acolo aveau nevoie de licente pentru metanol, si-l puteau folosi doar in cadrul unui singur club, la vreo 30km de Portland. Stateau la coada cate doua ore sa dea o tura cu un OS 55AX!!...
0

#414 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 01 June 2014 - 07:02 PM

Nu e adevarat, nu e pe lista de precursori ( http://www.google.co....67720277,d.bGE ). Nu mai povestiti din auzite. Metanolul nu are nimic special, e toxic dar multe sunt toxice.

Ce il face periculos e usurinta cu care poate fi confundat cu etanolul (desi in stare pura nu seamana deloc cu spirtul la miros).

Odata amestecat cu nitro si ulei nu mai e la fel de periculos caci nu il mai bea nimeni pe post de vodca.

Inainte de 1990 avea regin special, era o lista de vreo zece substante pe care le urmarea militia. Acum are regin normal de toxice.

Vezi postareaMihai_supy, la 01 June 2014 - 06:35 PM, a spus:

Alchoolul metilic e substanta interzisa la comercializare in Romania. Se foloseste la sinteza cocainei. Nu incercati sa gasiti prin comert...nu ar trebui sa existe.

0

#415 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 June 2014 - 07:30 PM

Stefan are dreptate,

pentru a lucra in domeniul materialelor compozite ai nevoie de acetona nu se poate fara.
Noi consumam cam 1500-2000 de litri pe luna si pentru a o putea achizitiona a trebuit sa ne facem autorizatie si a fost chiar complicat a trebuit sa ajungem pe la Bucuresti pe la IGP etc.Da nici dracu nu a venit sa ne controleze sa vada ce facem cu ea.
Acuma sunt firme care o comercializeaza dar ii spune diluant nitro ca sa nu fie nevoie de autorizatie dar e acetona nu diluant nitro.

Metanolul sau alcoolul metilic nu e pe lista de precursori dar nu prea se foloseste la lucrul cu materiale compozite nu ai la ce sa-l folosesti . Totusi pentru detinere crd ca trebuie si acum ceva autorizatie tot de la Militie ma rog politie.Asta cred ca pentru ca sa nu il beie betivanii, 20-30 de ml cica ar fi doza mortala (daca e din ala de analiza 99,6%) cu doza mai mica orbesti nu pot spune exact ca nu am fost curios sa incerc.
Ultima data cand am cumparat alcool metilic a fost inainte de revolutie de la Reactivul Bucuresti parca si l-am adus la Arad cu avionul cu interventii erau cam 200 de sticle si fiecare sticla avea peste 1 kg dar nu-mi mai amintesc exact cat ,oricum in jur de 1,5-1,7 litri daca nu ma inseala memoria.
Nu mai avem de vreo 3-4 ani dar se pare ca am mai prins o filiera la 4,5 Roni litrul mai ieftin ca benzina.

Ciao Sorin
0

#416 Useril este offline   OcsiRC 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 567
  • Inregistrat: 16-April 14

Postat 01 June 2014 - 08:03 PM

... toti utilizatorii din domeniul compozitelor folosesc acetona pentru diluarea rasinei , mai mult este singurul solvent comercializat de dealerii de compozite

din pacate aprovizionarea e dificila ..cel putin la noi ... motiv pentru care nici nu se livreaza din afara nici macar pt activitati de hobby

Vezi postareaMihai_supy, la 01 June 2014 - 06:35 PM, a spus:

... e substanta interzisa la comercializare in Romania. Se foloseste la sinteza cocainei.....

corect aici , dar e referitor la acetona , se poate totusi detine si utiliza dar e novoie de o derogare , care inseamna multa birocratie si nu putina bataie de cap...
0

#417 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5156
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 01 June 2014 - 08:38 PM

Vezi postareastiganas, la 01 June 2014 - 07:02 PM, a spus:

Nu e adevarat, nu e pe lista de precursori

cum, zici tu Stefane..poate nu mai sunt eu la zi cu toate cele...
0

#418 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 01 June 2014 - 08:39 PM

Ok, acetona e cea mai buna dar e cu cantec.

Intrebare: daca folosesc izopropilic (pur, nu porcarie de magazin) obtin rezultate asemanatoare sau altfel spus, e un inlocuitor decent de acetona ? Pentru compozite bineinteles.
0

#419 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2648

Postat 02 June 2014 - 07:27 AM

Vezi postareastiganas, la 01 June 2014 - 08:39 PM, a spus:

Ok, acetona e cea mai buna dar e cu cantec.

Intrebare: daca folosesc izopropilic (pur, nu porcarie de magazin) obtin rezultate asemanatoare sau altfel spus, e un inlocuitor decent de acetona ? Pentru compozite bineinteles.

De fapt si acetona... e un amestec omogen in care predomina cetonele de tip alfa...
0

#420 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 June 2014 - 09:10 AM

Vlad ,

ai uitat sa dai formula chimica (CH3)2CO era foarte interesanta, ca si explicatia de altfel.

Acetone is a good solvent for many plastics and some synthetic fibers. It is used for thinning polyester resin, cleaning tools used with it, and dissolving two-part epoxies and superglue before they harden. It is used as one of the volatile components of some paints and varnishes. As a heavy-duty degreaser, it is useful in the preparation of metal prior to painting.

Cred toutusi ca mai interesanta explicatie e asta de mai sus.

Ciao Sorin
0

Arata acest topic

• 18 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou