Modelism - RHC Forum: Metoda de impanzire a navelor - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Metoda de impanzire a navelor

#1 Useril este offline   dant1992 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 26-March 05

Postat 04 September 2005 - 04:18 AM

Azi mi-a trecut o inee mare prin cap!
Uite cum a inceput totul: Ma plinbam si ma intrbam ce nava as putea sa fac.
Pana la urma m-am hotarit. Dar marea intrebare a fost: Cu ce o impanzesc???
Balsa nu Palcaj nu si dintr-odata am observat orola de folie de aluminiu si m-am gandit ca nu mi-ar strica sa incerc si am obearvat ca merge dar penuru a pute fi vopsita trebuir pusa cu parte grunjuroasa in afara!!
0

#2 Useril este offline   b38lea 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 404
  • Inregistrat: 29-June 05

Postat 04 September 2005 - 10:00 AM

pentru a lipi folii de al. treba grea si nerentabila , pe timpuri cand aveam acces la metode mai uzinale faceam modele din lemn pe care le metalizam prin galvanoplastie si iesea ceva
0

#3 Useril este offline   victordegalati 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-May 04
  • Interests:shipmodels

Postat 04 September 2005 - 10:57 PM

incearca sa imbraci corpul cu spuma poliuretanica,il finisezi si pe urma sper ca va fi mai usor.
ceva in genul acesta

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1125867431.jpg

0

#4 Useril este offline   victordegalati 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 04 September 2005 - 10:58 PM

incearca sa imbraci corpul cu spuma poliuretanica,il finisezi si pe urma sper ca va fi mai usor.
il poti imbraca foarte usor cu orice.
0

#5 Useril este offline   olly 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 676
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 04 September 2005 - 11:11 PM

eu , am acoperit barcuta mea cu baghete de lemn si pe deasupra am lipit un strat de panza (de asta la 60.000 lei metrul ) si a iesit super. nici nu se cunoaste unde au fost imbinaturile.
<<<ZA MOLDAVIAN BRAZARS>>>
Don't drink and drive, smoke and FLY!
Radiolink AT10, 2,4GHz
GRUNAU BABY 2.3M
ASW-28 2M
0

#6 Useril este offline   patric 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 23-August 05

Postat 21 November 2005 - 09:55 AM

Am facut rost de un navomodel realizat dintr-un Kit, destul de deteriorat, din fapt intacte sunt doar corpul si o parte din punte. Dupa cum arata, cred ca era o nava barc sau un cliper din sec 18 ( 3 arbori) Greementul lipsea, asa ca nu-mi pot da seama ce velatura avea. Se cunoaste ca a cunoscut si zile mai bune, era vopsit cu mare grija, cu "respect" pentru toate detaliile.
Corpul este in buna stare, asa ca m-am gandit sa il folosesc la realizarea unui model de vitrina, mai precis a unei goelete cu 3 arbori. As dori sa imbrac corpul cu baghete din lemn (tei, plop, nuc).
Intrebare: corpul fiind dintr-un material plastic, nu stiu de care, iar baghetele din lemn (cum spuneam), ce solutie de lipit i-mi recomandati?
Orice ideie constructiva este bine venita, ca la sedintele de brainstrorming.
0

#7 Useril este offline   nasa 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 387
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 29 November 2005 - 03:20 PM

PATRIC- ai la dispozitie mai multe metode. Sti numele navei?
Pot sa iti dau un sfat super care se aplica de regula la barcile de salvare dar si la modelele mari daca vrei sa ai corpul foarte usor. Se preteaza foarte bine la modele navigante. Si anume pe corpul tau, il intaresti cu niste nervuri transversale in zona puntii. Faci niste baghete de 5X2 mm pe care le aplici peste corp in sens transversal., adica le dai pur si simplu rolul de coaste. Dupa asta incepi si lipesti baghetele numai si numai de baghetele aplicate transversal aplicate pe corp. poti sa folosesti linistit S.G. sa mearga mai repede. O s aiti mareasca latimea corpului, dar daca nu mergi la un concurs nu e nici o problema (cca.5-6 mm in cazul tau)
SAU

se preteaza si sa lipesti bghetele direct pe corp cu SUPER GLUE -merge de minune, dar sa ai mare grija sa pui simultan in tribord-babord, altfel exista riscul sa deformezi coca de plastic.
O alta metoda ar fi sa zgarii plasticul cu un ac foarte subtire, dar e mai complicat deoarece in zonele pupa si prova bagheteel se ingudteaza si capata anumite curburi specifice corpului.
Stima,
Sorin
0

#8 Useril este offline   patric 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 05 December 2005 - 04:29 PM

Multumesc, Nasa.
Ceea ce vreau eu e sa imbrac corpul prin lipirea baghetelor direct pe corp, cu contact pe toaoa suprafata, dupa o matuire prealabila a acestuia. Modelul are inscriptionat pe interior urmatoarele: SIHARULI TIBILISI, made in USSR, uite ca n-am avut curiozitatrea sa-l masor, dar are in jur de 400 mm. In legatura cu SUPER GLUE . te referi la cel cumparat din comert la tuburi mici?
0

#9 Useril este offline   victordegalati 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 December 2005 - 05:03 PM

ai posibilitatea sa pui o poza,va fi mult mai usor.
0

#10 Useril este offline   patric 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 05 December 2005 - 09:32 PM

Pozele pe care le pot face eu sunt prea mari pentru acest forum. O sa incerc totusi sa le modific.
0

#11 Useril este offline   nasa 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 05 December 2005 - 10:42 PM

modifica pozele ca sa putem vorbi pe caz concret
Stima,
Sorin
0

#12 Useril este offline   victordegalati 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 December 2005 - 05:52 PM

incearca sa le modifici cu irfan view,sau daca nu reusesti trimite-le pe e-mail si le rezolvam.
0

#13 Useril este offline   patric 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 06 December 2005 - 11:04 PM

Multumesc,Victor, o sa incerc. Oricum, nu este in prima urgenta, dar eram curios daca aveti habar de o solutie miraculoasa de lipit (super glue nu mi se pare nimerit pentru o lipitura pe toata suprafata). Am pregatit baghetele din lemn de tei, grosime 1 mm, latime deocamdata de 12 mm, o sa trebuiasca sa le aduc la o cota convenabila. Modelul este destul de marisor, are lungimea de 430 mm si latimea la cuplu maestru de 90 mm. O sa incerc maine sa modific niste poze, asa, ...
0

#14 Useril este offline   nasa 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 14 December 2005 - 11:27 PM

daca sti alt adeziv pentru lipit lemn de plastic te rog foarte mult sa imi zici si mie pentru ca ma intereseaza.
Stima,
Sorin
0

#15 Useril este offline   patric 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 15 December 2005 - 10:36 PM

Nu stiu, Sorine, dar cum prind putin timp liber, o sa incerc cu prenandez, simt ca asta-i solutia. Materialul plastic matuit corespunzator cu smirghel de 150 fara apasare. Bagheta fiind relativ subtire, nu cred ca apar tensiuni mari la curbare care ar face ca sa apara exfolierea.O sa-ti spun dupa incercare.
0

#16 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1065
  • Inregistrat: 02-May 03
  • Interests:navomodelism ,airsoft ,etc.

Postat 15 December 2005 - 10:44 PM

NU incerca cu prelandez pentru ca nu o sa mearga,ai o suprafata dura pe care nu va face priza.la ce vrei sa faci tu,super glue este cel mai potrivit.bafta
Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in pozitia de a le face."- C.Brancusi
user vechi:stamy
0

#17 Useril este offline   patric 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 January 2006 - 09:44 PM

Am incercat in seara asta experimental si cu prenandez si cu super glue. La prenandez lipitura este nesatisfacatoare, dar si eu am folosit o bagheta cu grosimea de 1,5 mm, iar pe la portiunea cu curbura mare....Cu super glue a mers si mai rau, lemnul a "supt" tot adezivul.... Alte sfaturi, va rog.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro