Modelism - RHC Forum: antena receiver - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

antena receiver e fly er61 2.4 ghz

#1 Useril este offline   schumydan 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 30-December 13

Postat 18 February 2014 - 09:41 PM

am radiocomanda efly 100 in 4 canale cu receptor cu 6 canale si am mai vazut pe aici ca s-a pus pe receivere antena de router wi fi.
merge pusa antena din poza pe receptor?

Fisiere atasate

0

#2 Useril este offline   vlad_pvr 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 200
  • Inregistrat: 08-January 11
  • Interests:Vand coci fibra
    Tel 0746.680.633

Postat 11 June 2014 - 11:16 PM

asta

asa trebuia sa lipesti firele
http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Fisiere atasate

0

#3 Useril este offline   neverback 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 29-August 13
  • Interests:pescuit si mai nou tot ce are telecomanda

Postat 14 June 2014 - 09:06 AM

ii mareste raza de atiune antena de router ?
0

#4 Useril este offline   LARY 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 559
  • Inregistrat: 31-October 09
  • Interests:VA SALUT CU RESPECT

Postat 14 June 2014 - 09:48 PM

Vezi postareaneverback, la 14 June 2014 - 09:06 AM, a spus:

ii mareste raza de atiune antena de router ?

la receptorul tau va fi utila, se va simti o inbunatatire a semnalului si va merge si ceva mai mult mai ales daca o vei scoate afara din coca.
0

#5 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3950
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 15 June 2014 - 08:26 AM

Domnilor,daca receptoarele voastre aveau 2 antene atunci puneti 2 antene de router,ambele perpendiculare cu apa,una in fata barcii una la spate.Astfel aveti semnal si la dus si la intors.
0

#6 Useril este offline   LARY 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 559
  • Inregistrat: 31-October 09
  • Interests:VA SALUT CU RESPECT

Postat 15 June 2014 - 11:18 AM

Vezi postareaCiprian97, la 15 June 2014 - 08:26 AM, a spus:

Domnilor,daca receptoarele voastre aveau 2 antene atunci puneti 2 antene de router,ambele perpendiculare cu apa,una in fata barcii una la spate.Astfel aveti semnal si la dus si la intors.

Cum ai ajuns la concluzia asta? Mie personal mi se pare ca nu aveti nici o treaba cu domeniul de care se discuta aici
0

#7 Useril este offline   schumydan 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 30-December 13

Postat 16 June 2014 - 11:33 AM

dupa ce am vandut radiocomanda respectiv receptorul a inviat topicul :crazy:
0

#8 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 16 June 2014 - 01:40 PM

Vezi postareaCiprian97, la 15 June 2014 - 08:26 AM, a spus:

...adanc putzul asta al gandirii domnilor, daca mai puneti 2 antene ,una la tribord si alta la babord veti avea semnal si in viraje, cu inca una dedesubt avem semnal si sub apa !!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#9 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3950
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 16 June 2014 - 03:33 PM

Se intampla sa stiu cate ceva despre RF.Cand incerci sa storci si ultimul dBi de semnal dintr-o antena atunci ai ceva de facut.Sau aici preferati sa mergeti dupa barca pe mal?http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Nu degeaba au receptoarele 2 antene(majoritatea).Se comuta intre ele pentru a alege cel mai bun semnal.Treaba e cea mai proeminenta la distante mari(>400m).Studiati putin despre ecranarea antenei si o sa intelegeti de ce recomand folosirea a 2 antene(daca tot v-a dat doamne doamne receptor cu 2 antene).Regula de aur e sa ai mereu cale libera(adica nimic intre) receptor si emitator.Sunt pozitii pe orice platforma in care modelul se pune intre statie si antena receptorului.Si daca semnalul e deja la limita,atunci ecranarea asta e suficient ca sa pierdeti si ultima frantura de semnal.
Desi cred ca v-am pierdut de pe la randul 2,sper ca ati inteles macar ca trebuie sa aveti antenele paralele si necolineare tot timpul.Nu va ganditi ca cei care prind semnale de pe la 50-100km tot asa se intreaba de ce naiba au doua antene pe receptor ca puteau face economie la greutate.
0

#10 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2014 - 06:07 PM

...chiar atat de cald e in Galati ?!!!
0

#11 Useril este offline   vlad_pvr 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 200
  • Inregistrat: 08-January 11
  • Interests:Vand coci fibra
    Tel 0746.680.633

Postat 16 June 2014 - 07:38 PM

:blush:

Eu am postat pozele, datorita calegilor nostri care nu au postato cand acesta a solicitat ajutor ,,iar colegul de Hobby ...in loc sa puna o antena pe riceivar ,a dato , datorita distantei la care functiona ...( Nici macar o suta de metri. )Ajutorul trebuia dat ... Cu ceva timp in urma. Dar cum niciodata nu e tarziu pe viitor poate vad si altii acest topic..asa cum si eu am vazut poza postata de un DOMN (( PAMFiL)) Multumim pe aceasta cale celor care dau sfaturi utile si foate pretioase.pentru noi cei mai putini experimentati ..

Aceasta postare a fost editata de vlad_pvr: 16 June 2014 - 07:42 PM

0

#12 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2014 - 08:44 PM

...receptoarele cu 2 antene de regula sunt destinate zburatoarelor pt acoperirea celor 2 axe , vertical si orizontal astfel incat indiferent de pozitia aeromodelului , mai ales cand il chinui in acrobatie ,receptia sa fie optima, de aia se pozitioneaza in unghi de 90 grade, avand in vedere faptul ca lungimea fiderului este critica la genul asta de antene ,pozitionarea a 2 antene la 70-80 de centimentri una fata de cealalta si in acelasi plan deja imi pare stupid !!!
...antenele de router nu sunt intotdeauna o solutie, uneori aduc chiar o atenuare a semnalului in loc sa imbunatateasca performanta !!!
...la receptoarele de e-fly, cu una sau 2 mustati, am inlocuit firele antenei cu altele de cupru multifilare, lungi de 14cm, neecranate, cu o sectiune de maxim 0,2mm ,ca rezultat toate statiile alea nerecomandate a fi folosite pe balta si-au imbunatatit range-ul nesperat de mult, asadar uneori solutiile simple sunt si cele mai eficiente !!!
0

#13 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 17 June 2014 - 01:28 PM

Cipriane, poate se intampla sa sti cate ceva despre RF dar prea putin. Citeste si memoreaza cu incredere postarea lui Ipsihi si multumeste-i ca se straduieste sa te lumineze.

0

#14 Useril este offline   mellbo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 508
  • Inregistrat: 26-August 13

Postat 24 July 2015 - 12:51 AM

Vezi postareanavigator, la 17 June 2014 - 01:28 PM, a spus:

Cipriane, poate se intampla sa sti cate ceva despre RF dar prea putin. Citeste si memoreaza cu incredere postarea lui Ipsihi si multumeste-i ca se straduieste sa te lumineze.

daca are doua antene atunci fie una este pentru emisie celalta receptie, fie face rf switch intre cele doua, asa cum spunea cineva mai sus. dar..daca totusi modelul de receiver foloseste prima varianta ? de unde siguranta ca nu ? dupa cum spuneti voi, se ia un traseu de antena, si se "cupleaza" la antena externa. celalalt...ce faci cu el ? il lasi acolo sau il "rupi". am inteleg eu corect ? :pardon:

si de ce 14 si nu 12.5 ? sau nu e in 2.4GHz ?

Aceasta postare a fost editata de mellbo: 24 July 2015 - 12:56 AM

TEL: 0786.607.466
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro