In arest pentru zbor drona
Postat 18 February 2014 - 05:11 PM
Asta-i un caz in care nu-mi doresc sa fie in tara "ca afara".
-->> My YouTUBE channel <<--
Postat 18 February 2014 - 05:56 PM
Postat 18 February 2014 - 06:03 PM
costash, la 18 February 2014 - 05:11 PM, a spus:
Asta-i un caz in care nu-mi doresc sa fie in tara "ca afara".
Exista legi care spun ca ai nevoie de acurdul cuiva sa il filmezi, nu conteaza calitate doar ai nevoie de acord
LaserCut, la 18 February 2014 - 05:39 PM, a spus:
este absolut imbecilitate sa zbori in locuri populate, oricat de expert ai fi, exista riscul sa se defecteze ceva, ca un exemplu la vechile motoare de la quad mereu aveam problema iesirii lor din talpica de prindere, oricat de tare strangeam suruburile, motoare tip clopot.
in poza se vede cum partea de prindere in talpica s-a rupt cand am demontat motorul, motoru ala putea sa sara oricand in zbor si daca eram deasupra unei piete pline cu oameni oare ce se intampla, quadul meu are 1,1 kg.
Postat 18 February 2014 - 09:31 PM
Postat 18 February 2014 - 11:24 PM
Aceasta postare a fost editata de EBA: 18 February 2014 - 11:29 PM
Postat 19 February 2014 - 12:47 PM
De bine de rau bicicleta stim cam toti sa o folosim (la fel de bine poti in fuga sa dai peste cineva), dar sa zbori o drona, eu nu le-as considera echivalente. De cite ori ai picat de pe bicicleta vs. de cite ori ti-a picat zburatoarea din diverse motive.
Mai un pic si hai cu 600-le nitro sa zburam deasupra terenului de joaca, ca, hei, e tot aia.
Postat 19 February 2014 - 03:05 PM
EBA (si altii), as fi curios daca ti-ar cadea in cap o "drona" (chiar si un phantom), daca ai avea aceeasi parere
O drona nu mi-a cazut in cap.Da de bicicleta am fost lovit.E nasol rau crede-ma.Si tot nu s-au interzis bicicletele in parc.Si nici nu as vrea asa ceva.Daca nici in parc nu te poti plimba cu bicicleta atunci unde dracu sa o mai faci?.
Nu trebuie sa interzici acel lucru.
Doar faci LEGI.
Nu ai voie in cutare loc,amenda de cutare etc........
Postat 19 February 2014 - 04:05 PM
Eu personal chiar n-am chef sa ma uit si-n sus, sa nu-mi pice vreo drona in cap. Mi-e suficient ca ma uit pe unde calc si in jur dupa chestii in miscare care ar putea avea o traiectorie de intilnire cu mine.
Asa ca... va rugam nu zburati deasupra lumii, decit daca e soacra personala si aveti ceva cu ea. Si fara filmari prin curtile oamenilor.
Postat 19 February 2014 - 04:16 PM
RedDevil, la 18 February 2014 - 06:03 PM, a spus:
Vin cu o completare, ca sa nu spun direct ca te contrazic. Exista conventii internationale care nu tin cont de nici o legislatie interna. Sau s-o iau invers, pricepi... legislatia interna trebuie armonizata cu cea internationala.
Direct la obiect, ti-a cerut cineva acordul ca sa fii inregistrat de camerele de supraveghere de la metrou sau de la o benzinarie oarecare? Sau cand intri in orice magazin te intreaba proprietarul daca ii dai acordul sa te filmeze? Si iti filmeaza inclusiv copilul minor, fara nici o remuscare, ca are in spate o legislatie care ii permite asta. Ca sa o iau pe scurt, filmarea este permisa. Problema e cunoscuta bine doar de cei care fac filmari. Conteaza mult ce avocat ai in spate. Pana la urma poti filma orice, dar ai limitari la a face publice filmarile.
In toata lumea nu sunt interzise filmarile ci folosirea materialelor filmate.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 19 February 2014 - 04:20 PM
Telefon: 0721 385365
Postat 19 February 2014 - 07:05 PM
Plus ca daca nu ma insel trebuie sa fii inregistrat ca operator care prelucreaza date personale
Citez mai jos de aici http://acru.ro/camer...raveghere-legi/
"Prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea sistemelor de supraveghere video se efectuează numai cu consimţământul expres şi neechivoc al persoanei vizate.
cu excepţia cazurilor prevăzute de articolul 5, alineatul 2, din Legea nr. 677/2001. Adică exceptând situaţiile în care persoana fizică solicită încheierea unui contract (ex: cu angajatorul), viaţa îi este pusă în pericol, în interesul public al autorităţilor, când operatorul e obligat prin lege să monteze camere video (ex: instituţiile bancare) pentru un interes legitim, în scopuri statistice sau de cercetare ştiinţifică, doar dacă datele sunt anonime pe toată durata prelucrării. Acestea sunt singurele excepţii de la obligativitatea obţinerii acordului scris al tuturor persoanelor vizate."
Postat 20 February 2014 - 12:05 PM
Orice activitate poate fi periculoasa pentru cei din jur pana la urma...tocmai de aia sunt reglementari / reguli in lumea asta ,...iar in majoritatea cazurile ele limiteaza in primul rand posibilitatea unor evenimente nefericite. Evident ca aceste reguli ingradesc libertatea individuala si iar evident este si faptul ca aceste reguli sunt mai prost sau mai bine facute.
Eu cred ca trebuie sa militam pentru o lege bine pusa la punct..pentru cluburi de aeromodelism corect amenajate care ne permit sa evoluam in acest hobby.
Postat 20 February 2014 - 04:46 PM
Pana mai in 21.01.2014 aeromodele nu erau incluse in nici o categorie de aeronave, nu aveau nici un regulament si practic era anarhie complet. Acum libertatea asta se incerca prin methode neadecuate sa ingradeasca. Evident este ca:
1) nu a exista nimic pana acum
2) inca nu existe nimic
3) ordinul respectiv nu este aplicabil ca sa ingroape AAR in acte daca se aplica
4) nu scapam sa adapatam vreo regulatie
5) nu avem inca pe nimeni care ne reprezinta oficial
6) este momentul potrivt sa intervenim in mod legal si sa impingem reguli de bun simt si de convetuire cu alti care folosesc spatiu aerean..
rhc@born.ro
Postat 20 February 2014 - 05:41 PM
Celalalt este de cu totul alta factura, sunt curios cat de largi la libertatile individuale sunteti in acest al doilea caz... :D
http://motherboard.v...eadly-car-crash
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 20 February 2014 - 05:41 PM
Postat 20 February 2014 - 08:38 PM
Si da, pentru a practica aeromodelism in zone populate (urbane), de exemplu manifestatii ori demonstratii la expozitii, e nevoie de autorizatie emisa special pentru acest lucru, in plus de licenta federala, asigurarea implicita, si atestatul de pilot, pentru a putea participa la o astfel de manifestare.
Eu zbor cel mai des pe campurile din apropiere, dar cu mare atentie, am un aerodrom la 2km si prefer sa ma departez un pic. In general nu urc la mai mult 100 de m daca sunt la mai putin de 5 km de aeroport.
Aceasta postare a fost editata de Primus: 20 February 2014 - 08:41 PM
Postat 20 February 2014 - 08:46 PM
Va fi chemat in fata unei instante pentru punerea in pericol a altor persoane.
Postat 21 February 2014 - 09:37 AM
Legea exista deja de 2 ani, in Franta legal este interzis AP sau AV in regim de hobby, punct !
Deci ei au OG.8 de 2 ani, s-a rasculat careva ? In tara lui liberte, egalite... care a facut revolutie si a taiat capete de regi... sa ne mai lamentam ca suntem cei mai jalnici ?
Arrêté du 11 avril 2012 de la DGAC, zice clar, in momentul cand ai pus pe el o camera aeromodelul devine UAV, nu mai este aeromodel, si ai nevoie de autorizare pentru operare.
http://www.legifranc...EXT000025834986
http://www.rcgroups....d.php?t=2108842
Postat 11 March 2014 - 06:36 PM
DanB, la 19 February 2014 - 12:47 PM, a spus:
De bine de rau bicicleta stim cam toti sa o folosim (la fel de bine poti in fuga sa dai peste cineva), dar sa zbori o drona, eu nu le-as considera echivalente. De cite ori ai picat de pe bicicleta vs. de cite ori ti-a picat zburatoarea din diverse motive.
Mai un pic si hai cu 600-le nitro sa zburam deasupra terenului de joaca, ca, hei, e tot aia.
Nu sunt de acord cu tine , gandeste-te ca un animal de vreo 90-100 kg alearga ca turbatu' prin parc cu bicicleta ( nu pe pista speciala amenajata ) si da peste un copil de 8 ani , atunci sa te vad care este parerea ta despre biciclisti , oricat de bine intentionat ai fi in acel moment ti se intuneca mintea , dobitocul a fugit si de la locul faptei este cautat de politie si are intocmit si dosar penal pentru vatamare , asa ca varianta cu drona este una foarte foarte ok , te uiti pe strada / parc , si vezi cati biciclisti sunt cu capul in nori si te uiti si vezi cati sunt cu drona pe strada / parc ????
ps , iti spun din proprie experienta
Postat 27 February 2015 - 04:56 PM
-------------------------
DJI Mini 4 PRO
Hornet Tunel Hull Sprint F1
Fly Low. Go Fast. Turn Left.
Do. Or do not. There is no try.
Postat 27 February 2015 - 05:02 PM
DJI Mini 4 PRO
Postat 27 February 2015 - 05:14 PM
Uite si legea greceasca, a fost simplu de gasit
http://www.wipo.int/...2#LinkTarget_86
Alte informatii:
http://ucandrone.com...formation_id=14
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 27 February 2015 - 05:17 PM
Postat 27 February 2015 - 05:20 PM
DJI Mini 4 PRO
Postat 27 February 2015 - 05:42 PM
Eu am ajuns la nivelul la spatiul ocupat de zburatoare este inferior celui statie+charger.
Incep sa ma uit dupa alta modalitate de dirijare, pentru ca o statie standard mi se pare ca ocupa prea mult spatiu in bagaje... comceptul Multiplex smart Sx mi se pare fabulos...
Cu chargerul mic cred ca e rezolvabila mai usor decat statia.