Modelism - RHC Forum: Multistar 30A ESC ars - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Multistar 30A ESC ars

#1 Useril este offline   TMihai 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 14-February 14

Postat 16 February 2014 - 03:13 PM

Salut,

Am ales pentru un quad urmatoarea configuratie:

APM 2.5
Motoare Multistar 4822-390KV cu 15"x5.5"
ESC Multistar 30A ( http://hobbyking.com...s_ESC_2_4S.html )
Nano-tech 6000ma 4S

In primele teste cu elicile puse, tineam quad-ul in mana la aproximativ 40% throttle sa vad cum sta cu pidurile. Dupa aproximativ 2 minute de teste, turatia motoarelor varia ( inclinam eu in toate directiile ), totul era ok si brusc se arde un ESC. Am observat ca si restul ESC-urilor erau destul de calde pentru o utilizare de doar 2 minute, in schimb cel ars aproape luase foc.

A mai avut cineva probleme similare cu ESC-urile Multistar ? Pentru motoarele mele 30A mi se pare mai mult decat suficient, nu cred sa fie nevoie de mai mult...

Intre timp am comandat niste ESC-uri Afro 30A cu SimonK sa vad cum se comporta.

P.S. Cele 3 ESC-uri ramase, folosite 2 minute se scot la vanzare, cel putin pentru motoarele mele nu par sa fie o alegere buna ( astept oferte .. )
0

#2 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 2111
  • Inregistrat: 16-March 13
  • Interests:Aero, 3D

Postat 16 February 2014 - 11:45 PM

Vezi postareaTMihai, la 16 February 2014 - 03:13 PM, a spus:

Salut,

Am ales pentru un quad urmatoarea configuratie:

APM 2.5
Motoare Multistar 4822-390KV cu 15"x5.5"
ESC Multistar 30A ( http://hobbyking.com...s_ESC_2_4S.html )
Nano-tech 6000ma 4S

In primele teste cu elicile puse, tineam quad-ul in mana la aproximativ 40% throttle sa vad cum sta cu pidurile. Dupa aproximativ 2 minute de teste, turatia motoarelor varia ( inclinam eu in toate directiile ), totul era ok si brusc se arde un ESC. Am observat ca si restul ESC-urilor erau destul de calde pentru o utilizare de doar 2 minute, in schimb cel ars aproape luase foc.

A mai avut cineva probleme similare cu ESC-urile Multistar ? Pentru motoarele mele 30A mi se pare mai mult decat suficient, nu cred sa fie nevoie de mai mult...

Intre timp am comandat niste ESC-uri Afro 30A cu SimonK sa vad cum se comporta.

P.S. Cele 3 ESC-uri ramase, folosite 2 minute se scot la vanzare, cel putin pentru motoarele mele nu par sa fie o alegere buna ( astept oferte .. )

tu nu ai citit la specificatii???

Citeaza

Prop: 12 x 3 - 14 x 5

in plus ei recomanda esc de 45 A. cand creste elicia creste si curentul supt, in plus un asa motor cam greu sa traga 11-15 A la 300W, 300W=14.8V * xA => x=300/14.8 => 20A dar cu eliciile recomandate de ei, la 15" sigur ar tras peste 30
Fly it, like you stole it!
0

#3 Useril este offline   Para 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 462
  • Inregistrat: 20-December 11

Postat 17 February 2014 - 11:27 AM

@RedDevil:
Nu tii in mana un outrunner cu 15x5.5 cand pompeaza ESC-ul 30A prin el. Daramite patru.
Rugaminte: pana nu pui macar 5-6 perechi motor/elice pe un banc de probe, cu watt-metru si cantar, nu-ti mai da cu parerea, caci dezinformezi colegii. Iar un 4S proaspat are 16.8V, nu 14.8...
FIY: La cum inteleg eu ca tinea in mana quadul sa-i simta reactia la inclinare, n-avea 2,5A pe motor.

@TMihai:
ESC-urile Multistar sunt niste pocnitori. Nu cred sa gasesti oameni cu experienta in asa ceva aici, pentru simplul motiv ca nu le cumpara nimeni.
Despre restul de piese, s-o luam pe rand:
Combinatia 390kV / 4S / 15x5.5 nu-i cea mai fericita. 390kV cere un 6S. 15x5.5 si 4S merg excelent cu un motor de 600kV, gen Heng-Li 4225. La 390kV ti-ar trebui elice de 18 sau poate 20 daca exista pe undeva (cele de la foxtech au montura incompatibila). O sa ai timpi buni de zbor, dar manevrabilitatea unui camion.
Problema cea mai mare e data de cele 24 de infasurari ale motorului. Iti trebuie ESC foarte bun, cu frecventa de comutare mare si FETi rapizi. Multistarurile sunt P/N, si probabil merg cu 8KHz comutatie si asta le distruge. Afro-urile au FETi rapizi, dar e procesorul lent, si merg doar in 16KHz, ceea ce e marginal pentru 24 de infasurari. Plus ca elicea mica (15x5.5) ti le forteaza in plaja de turatie mare, si acolo e pericolul cel mai mare de desincronizare. Asa ca nu bag mana in foc ca Afro-urile sa-ti rezolve problema.
Un ESC bun pentru tine, la 4S, e noul HK Plush 30A, resoftat cu BLHeli. FETi rapizi, procesor rapid, comutatie in 32KHz, n-ai probleme. Sau, daca treci la 6S, cum ar cere-o platforma, K-Force-urile de 40A.
0

#4 Useril este offline   TMihai 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 14-February 14

Postat 17 February 2014 - 11:59 AM

Salut,

Fiind primul quad pe care il fac m-am luat dupa eCalc, combinatia 4S cu 15x5.5 arata destul de bine... Pot sa fac rost de elici mai mari dar m-am gandit sa optez pt. 15" pentru a fi mai manevrabil.
Sa inteleg ca 30A pana la urma sunt suficienti pentru setup 4S 15x5.5 ? Am comandat niste Plush-uri 30A pe care o sa le flashuiesc cu BLheli.

Dupa cum am zis nu ma prea pricep in domeniu asta, ar merita trecerea la 6S ? Vreau sa pastrez cat de cat manevrabilitatea quad-ului chiar daca asta inseamna o scadere a timpului de zbor.
0

#5 Useril este offline   Para 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 462
  • Inregistrat: 20-December 11

Postat 19 February 2014 - 07:21 PM

Experienta mea e pe un combo 360kV / 4S / 16x5.5.

Zboara mult, cu 6600 mAh, pe la 30 min. Chiar ma oboseste sa stau cu gatul stramb si ochii pe cer atat timp :) Nu-i sportiv deloc, nu ma incumet sa fac flipuri cu el, si pe vant trag de el sa-si mentina directia. Daca e in rafale, e chiar distractiv, nu-l mai zbor, il pilotez.
Elicele mari si turatia mica dau efecte de armonica vibratiilor. E foarte important sa fie rigid cadrul iar FCul sa fie montat pe amortizoare de vibratii. La ultima modificare a frame-ului am creeat o cusca pentru FC si pack-ul LiPo decuplata elastic de brate, ca sa ma folosesc de inertia packului la atenuat vibratii.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro