Modelism - RHC Forum: Cumpar sau Construiesc? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Cumpar sau Construiesc?

#1 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1429
  • Inregistrat: 19-December 13
  • Interests:Aeromodelism

Postat 10 February 2014 - 01:04 PM

Vin cu o intrebare la cei care au experienta in construit si vorbim aici de modele electrice pana in 1-2 KG cu tot cu electrica. Este mai ieftin din calculele facute de mine sa construiesti decat sa cumperi, corect? Exceptie evident facand investitia initiala in radiocomanda. E drept ca la un model cumparat este zburabil pe cand la unul construit mai ales la inceput poti sa dai rateu si sa nu fie zburabil. Daca e sa dau un exemplu m-am uitat la Easy Start II si costa 295 de lei la noi fara electrica iar in comparatie cu o constructie similara home made vorbim de undeva la 100 de lei (evident si aici fara investitia initiala in trusa clasica de scule). Ma uitam la FliteTest in USA si au niste preturi incredibil de bune la acele KIT-uri comparat cu preturile de la noi si din Europa in general. Daca as vrea sa imi comand de acolo cu tot cu TVA si taxe iese tot mai ieftin decat cele din Europa, evident cu aceleasi caracteristici. Concluzia mea ar fi ca mai bine construiesti decat sa cumperi iar costul este mult mai mic. Acum, voi aveti experienta vasta in acest domeniu, eu fiind doar incepator de aceea va intreb daca gresesc.
Astept parerile voastre cu privire la acest aspect.
Multumesc,
0

#2 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 523
  • Inregistrat: 12-May 11
  • Interests:Aeromodelism, Aeronautica, Aviatie, Desen, Muzica (chitara)

Postat 10 February 2014 - 01:27 PM

Salut Bogdan,

Avem de-a face cu doua concepte diverse:

1- Daca iti place sa construiesti - nu are importanta daca esti incepator sau nu - ai timp, un minim de scule, un plan de calitate, construiesti...mai ieftin, cum spui, dar cu imensa satisfactie ca acel model l-ai construit cu propriile tale miini.
2- Daca nu iti place sa construiesti si... vrei doar sa zbori, atunci cumperi. Atentie ! nu toate aeromodelele cumparate au calitati de zbor satisfacatoare.
Alegerea iti apartine !

O zi buna !
"Odata ce ai cunoscut zborul...vei pasi pe pamint privind spre cer...pentru ca acolo ai fost si acolo...ai vrea sa te intorci" -Leonardo Da Vinci
0

#3 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 February 2014 - 02:56 PM

Multam de raspuns Aeromax. Merg pe construit, mi se pare mult ma ieftin si cum ziceai, satisfactia e mare cand il vezi gata.
0

#4 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2652
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 10 February 2014 - 03:16 PM

Bogdan,
Nu e mai ieftin sa construiesti, nu ai materialele, echipamentele si cunostintele atasate modelelor reusite.

Incearca un Kit. Sunt sanse mai mari sa aiba o finalitate zburatoare.
0

#5 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 February 2014 - 03:56 PM

Multumesc Vlad1 de raspuns. Am construit STC de pe rcgroups si m-a costat fara electrica sub 50 de lei iar STS varianta cu fuselaj ma ajunge 100 lei maxim. Nu exista model fara electrica in momentul de fata pe piata cu 100 de lei. Perfect adevarat ca poate sa nu fie zburabil, astept sa fac testul cu STC la zbor liber si dupa cand fac rostul de bani sa pun si electrica. Daca ar fi sa imi cumpar kit-uri de construit as lua FliteTest fara dar si poate ca sunt la preturi bune doar ca vine din USA si am reticenta sa command. Parerea mea cel putin din ce am construit e ca te ajunge mai ieftin decat sa cumperi cu mentiunile date in declaratia initiala.
0

#6 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 279
  • Inregistrat: 20-July 11

Postat 11 February 2014 - 05:52 PM

Cei de la FliteTest au si planuri gratis, poti sa le construiesti, nu trebuie sa comanzi kit-uri. Depron de 6mm cred ca ai :)

Aceasta postare a fost editata de catamures: 11 February 2014 - 05:53 PM

Statie: Turnigy 9x
AERO: Wing Dragon, EDGE 540T, Planor Guppy homemade, EZ Glider Pro, BEAVER 2,5m, Robbe ARCUS 1.8m, BETA1400, ST MX2, ArtTech P51-D Mustang, Lil Ripper homemade, FT BloodyWonder homemade, Micro Cessna homemade, Robbe SeaGull 2,2m
HELI: Angel 300, LRP Disco Hornet, clona SYMA 107
AUTO: CARSON CPT 27cc, LRP Blast S10 TX
0

#7 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 February 2014 - 09:22 AM

Asa este Cata, am si scos deja 2 doar ca uneori parca simt si nevoia sa iau vreo 2 kit-uri de genul asta mai ales ca sunt taiate aproape perfect si gata de asamblat dar intr-adevar satisfactia e mult mai mare cand construiesti totul de la zero.
0

#8 Useril este offline   SID 

• Search Prettys Womans in your town for night
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1451
  • Inregistrat: 26-December 09
  • Interests:discussion

Postat 30 June 2014 - 09:44 AM

Vezi postareavlad1, la 10 February 2014 - 03:16 PM, a spus:

Bogdan,
Nu e mai ieftin sa construiesti, nu ai materialele, echipamentele si cunostintele atasate modelelor reusite.

Incearca un Kit. Sunt sanse mai mari sa aiba o finalitate zburatoare.

Intradevar e mai simplu sa iei un kit si aproape 100% va zbura. Dar nici kitul nu-i tocmai ieftin si ce te faci cand vei da cu el de pamant mai ales daca te afli la inceput vei fi poate descurajat sa continui. Daca ai putina daruire, curaj, indemanare ,rabdare si ceva timp liber poti construi modele simpla la inceput si chiar daca vor zbura sau nu cel putin vei avea satisfactia ca ceva a iesit din mainile tala si aproape sigur te va ambitiona si vei continua.
Planuri se gasesc destule daca stii unde sa cauti, depron si blasa exista trebuie doar sa te hatarasti cand incepi sa construiesti

Asta-i parerea mea si sper ca nu am deranjat pe cineva
Bafta si spor la bricolat
Dan
0

#9 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2077
  • Inregistrat: 16-March 08
  • Interests:Aeromodelism, navomodelism

Postat 01 July 2014 - 09:06 PM

Apropo de modelele celor de la Flite Test: se pare că a început să se găsească aşa ceva: My link
Spor la treabă.
Sultan Eduard
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro