Pagina 1 din 1
metodele de vopsire ce se stie de vopsirea impecabila
Postat 19 October 2005 - 01:09 PM
Depinde foarte mult de MATERIALUL pe care vrei sa-l vopsesti. ;)
Cauta vopsire la aero, sau tehnice si o sa gasesti pe acolo ce ai nevoie!
Bafta
Cauta vopsire la aero, sau tehnice si o sa gasesti pe acolo ce ai nevoie!
Bafta
Postat 19 October 2005 - 01:31 PM
barcuta, la 19 Oct 2005, 12:03, a spus:
se pare ca nimeni nu se incumete sa dea sfaturi sau macar vre-o idee
Din pacate timpul nu este intotdeuna de partea noastra (de partea mea sigur nu este) si partea de Navo este si aici si la "machete statice".
Am inceput sa scriu cate ceva despre ce te intereseaza pe tine la "Machete statice" si sper cat de curand sa reusesc sa-mi fac timp sa continui ce am scris acolo. Un raspuns la "plezneala" n-ar folosi nimanui.
Vezi daca te ajuta ce este scris acolo.
Ca sfat - nu faci vopsirea direct pe macheta pana n-ai incercat pe alceva ca sa vezi ce iese mai ales daca n-ai inca mana formata. Asta ("mana") se formeaza in timp si nu te sfatuiesc s-o faci direct pe macheta.
Prima parte din asa zisul meu articol o gasesti in acest topic:http://www.rhc.ro/fo...t/ST/f/7/t/5893
Bafta!
Postat 22 October 2005 - 08:56 AM
daca vrei sa vopsesti la dunga, de exemplu la linia de plutire unde este diferenta dintre cele doua colori, vopsesti de exemplu cu rosu burta vasului pana unde este indicata linia de plutire si bineinteles, cu mana libera nu poti trasa cu pensula o linie dreapta.
Astepti sa se usuce vopseaua rosie inainte sa aplici si vopseaua a doua.
Dupa uscare aplici o banda de scoci de hartie lat, pe vopseaua rosie, pana la linia de plutire, apoi aplici si vopseaua a doua, lasi putin sa se inchege , dupa care dezlipesti scociul si vei vedea ca ai obtinut o linie impecabila,
eu am aplicat metoda aceasta la macheta titanicului
salutari si succese
Astepti sa se usuce vopseaua rosie inainte sa aplici si vopseaua a doua.
Dupa uscare aplici o banda de scoci de hartie lat, pe vopseaua rosie, pana la linia de plutire, apoi aplici si vopseaua a doua, lasi putin sa se inchege , dupa care dezlipesti scociul si vei vedea ca ai obtinut o linie impecabila,
eu am aplicat metoda aceasta la macheta titanicului
salutari si succese
Postat 23 October 2005 - 12:06 PM
ai grija cu scothc-ul de hartie deoarece vopseaua ar putea trece prin el si atunci ai stricat tot. eu am folosit la vopsirea unei rachete banda adeziva(din aia de se foloseste la izolat cabluri)marca Sky. este subtire, lipicul e foarte bun si se lucreaza foarte usor cu ea. daca cauti bine vei gasi la diferite latimi
Schimbat Nick in Dexter_Jr ca sa resetam numaru de mesaje
Postat 24 October 2005 - 07:33 AM
Salutare tuturor, referitor la metoda de vopsire , parerea mea care a fost pusa in aplicare de multe ori este:
- sa dai prima data toata nava cu o vopsea de control alba ca sa vezi daca mai ai defecte ramase din chituire, si ramane ca si fond deschis si iti este si mai usor de vopsit, apoi trasezi linia de plutire unde vine, si ca sa iti ramana o dunga ca si linie de plutire tai pe geam o suvitza de scotch de hartie de 2-3 mm in functie de scara modelului, apoi acoperi partea de sus ca sa dai burta cu culoarea care iti trebuie (hartia o lipesti peste scotchiul liniei de plutire), dupa ce termini repeti metoda si in partea de sus si unde mai ai nevoie de vopsire in 2 culori. Sper ca ai inteles si daca mai ai nelamuriri nu ezita sa intrebi :lol:
- sa dai prima data toata nava cu o vopsea de control alba ca sa vezi daca mai ai defecte ramase din chituire, si ramane ca si fond deschis si iti este si mai usor de vopsit, apoi trasezi linia de plutire unde vine, si ca sa iti ramana o dunga ca si linie de plutire tai pe geam o suvitza de scotch de hartie de 2-3 mm in functie de scara modelului, apoi acoperi partea de sus ca sa dai burta cu culoarea care iti trebuie (hartia o lipesti peste scotchiul liniei de plutire), dupa ce termini repeti metoda si in partea de sus si unde mai ai nevoie de vopsire in 2 culori. Sper ca ai inteles si daca mai ai nelamuriri nu ezita sa intrebi :lol:
Postat 24 October 2005 - 10:57 AM
sal
referitor la vopseaua alba ce trebuie data inainte de a vopsi definitiv. Nu este mai bine sa dai cu nitochit sau la corabiile de epoca acest lucru este "mortal" fiindca imbinarile dintre file[ mai ales cele din opera vie] trebuie sa fie vizibile.Si atunci cand se aplica nitrochit respectiv vopsea alva pentru a vedea eventualele greseli acele imbinari vor fi astupate. k m-am cam abatut putin de la subiect dar aceeasta este o problema serioasa
bafta tuturor
referitor la vopseaua alba ce trebuie data inainte de a vopsi definitiv. Nu este mai bine sa dai cu nitochit sau la corabiile de epoca acest lucru este "mortal" fiindca imbinarile dintre file[ mai ales cele din opera vie] trebuie sa fie vizibile.Si atunci cand se aplica nitrochit respectiv vopsea alva pentru a vedea eventualele greseli acele imbinari vor fi astupate. k m-am cam abatut putin de la subiect dar aceeasta este o problema serioasa
bafta tuturor
Postat 26 October 2005 - 01:59 PM
pentru corabii nu folosesti nitrochit, ci incerci sa confectionezi cat mai bine corpul si imbinarile, preferabil dupa primul strat de imbracaminte pe coasta vii cu al doilea strat dar de data asta de furnir ca sa maschezi imperfectiunile baghetelor, acolo unde nu s-au imbinat bine. apoi aplici un strat de lac incolor si apoi dai cu smirghel de granulatie 400 pentru ca dupa vopsire sa nu te trezesti ca apar multe brobonele de la slefuirea lemnului. apoi mai aplici unul si apoi vopseaua sau direct vopseaua(cum vrei tu).
Postat 20 November 2005 - 06:05 PM
un lac mat pot sa-obtii din lac obisnuit la care adaugi pudra de talc dar nu prea multa ca-ti iese chit.
in ceea ce priveste vopsitul recomand sa iti iei un aerograf (cu suflaiul ai numai batai de cap)- se gaseste la lindinger un aerograf foarte bun la numai 35 euroi.
in plus la corectat eu folosesc un diluant special si care combinat cu vopsea nu ataca plasticul sau alte vopsele (straturi anterioare) si daca ai gresit poate fi sters cu o bucata de panza (sa nu lase scame).
eu unul am patit-o de multe ori (am varsat vopsea peste o macheta de plastic si era compromisa) apoi am sters-o cu diluant din asta http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...e=post&id=69944 si am rezolvat-o elegant.
in ceea ce priveste vopsitul recomand sa iti iei un aerograf (cu suflaiul ai numai batai de cap)- se gaseste la lindinger un aerograf foarte bun la numai 35 euroi.
in plus la corectat eu folosesc un diluant special si care combinat cu vopsea nu ataca plasticul sau alte vopsele (straturi anterioare) si daca ai gresit poate fi sters cu o bucata de panza (sa nu lase scame).
eu unul am patit-o de multe ori (am varsat vopsea peste o macheta de plastic si era compromisa) apoi am sters-o cu diluant din asta http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...e=post&id=69944 si am rezolvat-o elegant.
Postat 21 November 2005 - 10:15 PM
Se gaseste lac mat la spray, de foarte buna calitate.Cautati pe la Bricostor.Lacul e produs de firma SINTO si exista atat mat, semimat cit si lucios.
A si inca un lucru.Vopseaua rosie se da ultima, ca se dilueaza si iese in stratul de la suprafata.E dificil de acoperit
A si inca un lucru.Vopseaua rosie se da ultima, ca se dilueaza si iese in stratul de la suprafata.E dificil de acoperit
Homo Nauticus
Arata acest topic
Pagina 1 din 1