Cafenea FPV ...ca sa ne amintim de vremurile cand puteam...
Postat 27 December 2015 - 06:45 PM
Ca incepator nu m-as apuca sa dau cu banii, ca sa ai pe urma ce vinde pe nimic.
Ia mai bine casca DIY cu ecran V2 la 55$ si ibca tot cam atat un set similar, camera/downlink 5.8G, de la survellzone sau secu2000.
Poti sa iesi sub jumatate de pret si eu zic ca vezi mai bine, mai ales daca ai o distanta IP atipica.
Postat 27 December 2015 - 06:53 PM
Postat 27 December 2015 - 07:38 PM
Daca esti dispus sa iei pe bucati(asa cum ar trebui sa se faca FPV-ul) atunci iesi si mai ieftin si mai bucuros. Un set in 5.8G de 200mw e chiar ieftin in ultima vreme, si ca monitor merge ceva de 5" sau 7", ba chiar unele telefoane permit AV-in. La camera nu m-as risca si as lua din start PZ0420. Doar asta folosesc de 2 ani dupa ce am aruncat banii pe geam pe alte 3 camere mai scumpe si mai ieftine.
Daca vrei mai bun(pe partea de monitor/ochelari) iei direct ochelarii aia skyzone si incerci camera cu care vine. Daca nu-i ok camera cu 30$ reintrii pe calea batatorita.
Postat 29 December 2015 - 09:45 AM
totusi fatshark are niste culori f aproape de real, si au avantajul portabilitatii.
de curand am achizitionat o pereche de dominator v2 vazand ca au ipd max 73.
nimic mai fals, cred ca undeva pe la 70 max, sunt la limita de jos a ce pot eu folosi confortabil
Postat 07 January 2016 - 11:40 PM
dar mie imi creste voltajul cand invart potentiometrul..
dupa ohm V=IR mi se pare corect, dar totusi despre ce vorbeste ala acolo?
PS: favours B = voltaj mai mare pe B, exact ca si la mine. Iar intre RSSI B si Modul B aveam rezistenta 0
Aceasta postare a fost editata de icsss: 07 January 2016 - 11:42 PM
Postat 08 January 2016 - 01:07 AM
Rx-ul nu e dus, fiind scos din carcasa, i-am pus mufa in av out Ch.B si normal ca scotea doar Ch B.
Acum i-am redus diferenta de la 70mV la 18mV si schimba mult mai repede, iar imaginea pare mai buna.
PS: am ars totusi ceva, letconul :)
Postat 09 January 2016 - 12:25 AM
Postat 09 January 2016 - 08:39 AM
Daca vrei ceva "comestibil", in raza vizuala, 200m, poti lua asta cu 585$:
http://www.hdgenius....ters_p1067.html
Sau poti face unu cu raspberry PI, tot cam in aceiasi bani, este thread pe rcgroups.
Sau, cel mai ieftin si simplu, la 300 Euro, poti lua un Bebop :p nu glumesc, cu un range extender ai 4-700m, nacela poate fi detasata, are 150g si poate fi folosita doar pentru camera si transmisie video. Pot livra, am stock :p
Postat 14 January 2016 - 08:43 AM
Postat 14 January 2016 - 01:07 PM
Spider Quad LRS FPV
Quad Eachine 250 FPV
Egreta Glider
Phoenix 2000 Glider
Skyfun
Combat Wing
T-45 Goshawk
T9 & FrSky mod
FrSky Taranis Plus
Life is short, fly fast fly low !
Postat 24 January 2016 - 09:46 AM
Se comanda la chinezul cel mai ieftin o lada de camere pe care sa iti printeze logo-ul...
Se da drumul la o campanie de reclama gratis pe rcgroups, ca pe forumul propriu fpvlabs deja au obosit de aplaudat...
http://www.rcgroups....d.php?t=2586381
si in continuare mai jos in acelasi topic sunt facuti de kko de alti chinezi care au abandonat camera respectiva acum 1-2 ani, de fapt nefiind buna de FPV, lol... si care o vindeau cu 30$ la vremea aia.
Deci ei o vand la acelasi pret cu care o camera cu acelasi chipset si senzor se vinde in RO, unde stim ce adaosuri sunt:
https://shopdelta.eu...m_l2_p8041.html
Tineti cont ca ce se vinde la noi are zoom, si nu lentila fixa, care numai zoom-ul cost jumate din pretul camerei, si va dati seama cam cat e profitul la o afacere din asta...
Postat 24 January 2016 - 09:13 PM
Niște sony-uri vechi, da' vechi redau culoarea excelent, oferă wdr/hdr și au o sensibilitate foarte bună la lumină scăzută.
Și da... observ și eu cum senzori și module din camere ce securitate ajung pe piață ca "fpv tuned". Tuned la price, cel mai probabil.
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
Postat 24 January 2016 - 10:12 PM
Imaginea aia nu o poti transmite bine decat pe cablu, pentru cctv circuit inchis in cladiri, nu prin downlink radio pe pal sau ntsc !
Deja la 700 tvl sunt osd-uri care nu pot decoda corect imaginea ;) Deci nu va repeziti la linii fara numar, ca degeaba...
Postat 24 January 2016 - 11:03 PM
De fapt o să pun camera pe tot lanțul osd-tx-rx-monitor. :D Camera aia nu o pot folosi la fpv din cauză că e lentă ca mortu la schimbările de iluminare dar calitatea imaginii e excelentă... pe dvr.
Teoretic, tx-ul ar accepta modulația pe bandă un pic mai largă, iar la recepție nu mai e ca pe vremuri că murea traful de linii cu final cu tot la frecvențe non-standard...
Dar, da, câteva linii în plus nu aduc cine știe ce plus în definiție. Care, din urmă va fi limitată de receptor, demodulator și monitor. Mă refer la ăstea specifice RC FPV.
Mai visez la DVB-T FPV... criptat... dar mai curge niște apă pe Bărsa până atunci.
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
Postat 10 February 2016 - 05:55 PM
http://www.myrcmart....?page=2&sort=2a
Vedeti voi ceva ce poate fi folosit decent pt. FPV?
PS: cumpar camera si la SH, merge si un mini vTX de max 400mW
Postat 10 February 2016 - 06:26 PM
Săndel, la 24 January 2016 - 11:03 PM, a spus:
De fapt o să pun camera pe tot lanțul osd-tx-rx-monitor. :D Camera aia nu o pot folosi la fpv din cauză că e lentă ca mortu la schimbările de iluminare dar calitatea imaginii e excelentă... pe dvr.
Teoretic, tx-ul ar accepta modulația pe bandă un pic mai largă, iar la recepție nu mai e ca pe vremuri că murea traful de linii cu final cu tot la frecvențe non-standard...
Dar, da, câteva linii în plus nu aduc cine știe ce plus în definiție. Care, din urmă va fi limitată de receptor, demodulator și monitor. Mă refer la ăstea specifice RC FPV.
Mai visez la DVB-T FPV... criptat... dar mai curge niște apă pe Bărsa până atunci.
La cate micro sunt....
pe Hk si in general Super Simple Mini OSD si cele din gama care au doar voltajul si cu modificare rssi, nu se foloseste MAX7456 .
De la minim osd in colo incepe problema.
Un MAX7456 "original" are costul de productie de 15$. Va dati seama ca tot ce gasim noi pe piata sunt clone la clone , de asta apar si problemele...
Easystar/Bixler
Arcus Airy
Radjet 800
Zagi 1000/1200
Postat 10 February 2016 - 09:22 PM
Că m-am chinuit eu cu mono și faptul că-i trebuia neapărat RTS pe serial pentru update, e altă poveste.
http://www.hobbyking...Warehouse_.html
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.