Cafenea FPV ...ca sa ne amintim de vremurile cand puteam...
Postat 08 October 2015 - 01:27 AM
Am demontat avionasul FPV pentru revizie si ceva upgrade-uri si m-am gandit ca ar fi moment foarte bun sa descopar si treaba asta. Vreau sa fac doar un "pan" foarte simplu, sa ma pot uita stanga/dreapta dar ceva pare sa nu mearga bine. Am incercat cu mai multe servo-uri diferite si se comporta exact la fel: in dreapta merge cum trebuie, pana in capatul cursei dar in stanga, cum ajunge pe la jumatate, se reseteaza, servoul sare la mijloc si TX plange ca pierde semnalul ppm. Daca misc un pic ochelarii, fara sa apas pe nimic, isi revine si merge din nou:
Postat 09 October 2015 - 03:39 PM
Postat 10 October 2015 - 06:28 PM
Ciprian97, la 09 October 2015 - 03:39 PM, a spus:
E o prostie sa te gandesti ca daca pui doua dastea poate faci "FPV" . Dar poate fi util daca vrei sa faci zbor cu apatatul la vedere si vrei sa verifici incadrarea camerei,altfel decat pe tableta care te forteaza iti iei ochii de la aparat.
Postat 10 October 2015 - 08:08 PM
avy, la 10 October 2015 - 06:28 PM, a spus:
Nu. Pentru ce spui exista solutii transparente, care nu-ti blocheaza cu totul un ochi. Incearca sa zbori la vedere cu un ochi inchis, fara simt de profunzime.
Postat 13 October 2015 - 05:01 PM
Varianta e tot monitorul pe trepied... te uiti la el cand iti convine.
Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 13 October 2015 - 05:02 PM
Postat 14 October 2015 - 10:47 AM
Cei de la Hobby Wireless o coc de mai mult timp, si au pus-o pe site deocamdata in stadiul de "coming soon", fara pret sau alte detalii.
Deocamdata au dat niste spec tehnice sarace, VTx de 500mW, cu care au facut 4km in mediu urban in care cu 5.8G 200mW faceau sub 2km, antene omni.
La ei in state poate sa prezinte un interes, banda de 5.8G fiind cam aglomerata de operatorii de date, la noi inca e liniste si pace si nu prevad coada daca pretul va fi ca la un LRS UHF, cum e de asteptat la inceput.
Postat 16 October 2015 - 05:19 PM
http://www.hobbyking...Drones_PAL.html
daca vreti ceva mic si adevarat pentru destinatia asta, alegerea corecta este mai jos:
http://www.surveilzo...uper-fpv-camera
Da, stiu, alti bani... merge si asa :p
Postat 16 October 2015 - 06:30 PM
Vreti viteza, dar nu va uitati si voi la un Corvette cum arata...
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 16 October 2015 - 06:30 PM
Postat 16 October 2015 - 06:36 PM
http://www.surveilzo...loy-Case-g-1380
Postat 16 October 2015 - 07:37 PM
Postat 21 October 2015 - 05:10 PM
https://www.youtube....h?v=VnEL1epGnyE
Aceasta postare a fost editata de Sere4uall: 21 October 2015 - 05:10 PM
Losi 8ight-T 2.0 - 4WD Truggy
Traxxas Summit
On-road: HPI Mirco RS4 -4WD 1:18
Mini-Z
Tamya MR-03 Alfa Romeo Giulieta -2WD 1:10
Spektrum DX-3E
Spektrum DX-3S
Postat 23 October 2015 - 11:47 AM
GoPro 13 hours ago
Thanks to everyone for your patience and contributions helping identify and provide resolution in regard to this post. As always we appreciate the opportunity to help out! The recent firmware update for HERO3+ models ONLY, Black 3.03 and Silver 3.02, made changes to the USB to automate the file transfer process to GoPro software on the computer. Unintentionally, this may prevent video OUT service via the USB port to FPV devices as seen in this post in some, not all, display devices. We recommend that customers experiencing this issue reach out to our Support team to roll back their firmware, which will not remove any critical features from those HERO3+ models. Our sincere apologies on the temporary inconvenience to those users affected and thank you to our community for identifying and working with us to provide a prompt resolution.
Show less
Losi 8ight-T 2.0 - 4WD Truggy
Traxxas Summit
On-road: HPI Mirco RS4 -4WD 1:18
Mini-Z
Tamya MR-03 Alfa Romeo Giulieta -2WD 1:10
Spektrum DX-3E
Spektrum DX-3S
Postat 25 October 2015 - 08:33 AM
victoras_h, la 21 October 2015 - 05:58 PM, a spus:
In orice caz, cel mai bine e sa nu zbori fpv prin gopro. Daca zburatoarea poate sa duca un gopro, sigur poate sa duca si un board cam mic dedicat pentru fpv. Mult mai safe.
nu stiu daca toata lumea e de acord cu tine dar eu sincer nu as mai adauga la un 250 racer inca ~50g daca cu GoPro pot sa fac recording si live view in acelasi timp
-------------------------
DJI Mini 4 PRO
Hornet Tunel Hull Sprint F1
Fly Low. Go Fast. Turn Left.
Do. Or do not. There is no try.
Postat 25 October 2015 - 08:39 AM
Latenta face asta imposibil, daca vorbim de racing adevarat.
Calculeaza cati metri faci in 200 milisecunde la... macar 40km la ora... ;)
Plus variatiile de luminozitatea care un cmos nu e capabil sa le ajusteze la viteza aia.
Plus ca la racing se rupe, chiar ai gopro-uri de facut varza ?
Lumea foloseste mobius ca e mic - un gopro are suprafata cat tot cadrul - si ca e ieftin si ca schimbi lentila mai simplu ca la un gopro... si d'aia... :)
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 25 October 2015 - 08:42 AM
Postat 25 October 2015 - 08:42 AM
Aceasta postare a fost editata de Tealk: 25 October 2015 - 08:42 AM
DJI Mini 4 PRO
Hornet Tunel Hull Sprint F1
Fly Low. Go Fast. Turn Left.
Do. Or do not. There is no try.
Postat 25 October 2015 - 08:43 AM
Si sa inregistrezi toata ziua full hd e o prostie ca nu stai sa revezi fiecare clip.
Eu am dvr la sol pentru asa ceva, si ala nu adauga grame la oratanie :D
Postat 27 October 2015 - 01:42 PM
http://flitetest.com...Helical_Antenna
Poate te ajuta astea :)
Postat 27 October 2015 - 03:35 PM
Parfenov, la 27 October 2015 - 01:42 PM, a spus:
http://flitetest.com...Helical_Antenna
Poate te ajuta astea :)
Le stiu pe alea :) multumesc.
Chestia e ca sunt informatii contradictorii intre tutoriale... si unele cazuri calculatoarele de pe net pentru helixuri dau valori diferite..
Postat 27 October 2015 - 04:38 PM
icsss, la 27 October 2015 - 03:35 PM, a spus:
Chestia e ca sunt informatii contradictorii intre tutoriale... si unele cazuri calculatoarele de pe net pentru helixuri dau valori diferite..
http://jcoppens.com/...lix/calc.en.php
Nu încerca să faci un helix cu precizie de 0.01mm. N-are rost.
Întâi de toate, vTX-ul poate transmite pe o plajă mare de spectru. Distanţa între canale e mare.
După confecţionare faci ajustarea live, pe receptor. Pui TX-ul cu semnal, undeva la o distanţă mare de tine şi reglezi fin* antena la RX pentru cele mai bune rezultate.
Eu m-aş concentra la o adaptare cât mai bună în impendanţă la RX şi la o reflectată minimă la TX.
Câtă lume pune un SWR-metru între vTX şi antenă să ajusteze antena? :D
*tronsonul de adaptare a impedanței - distanţa între ground-plane şi sectorul de spiră.
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
Postat 27 October 2015 - 05:18 PM
Săndel, la 27 October 2015 - 04:38 PM, a spus:
Nu încerca să faci un helix cu precizie de 0.01mm. N-are rost.
Întâi de toate, vTX-ul poate transmite pe o plajă mare de spectru. Distanţa între canale e mare.
După confecţionare faci ajustarea live, pe receptor. Pui TX-ul cu semnal, undeva la o distanţă mare de tine şi reglezi fin* antena la RX pentru cele mai bune rezultate.
Eu m-aş concentra la o adaptare cât mai bună în impendanţă la RX şi la o reflectată minimă la TX.
Câtă lume pune un SWR-metru între vTX şi antenă să ajusteze antena? :D
*tronsonul de adaptare a impedanței - distanţa între ground-plane şi sectorul de spiră.
Cui ii pasa... pune ! Si diferenta este intre cei care se vaita ca nu au 2km cu 600mW si cei care fac 10 km cu 200mW...
Intr-adevar precizia nu este asa critica, helix-ul are o banda mult prea mare, tocmai de asta adaptare este asa critica sa fie facuta ca la carte.
Ceva, ceva se poate face si cum zici matale... ii pot da lui icsss imprumut o sarcina fictiva, un connector dummy load, care pus pe Vtx il amuteste suficient ca sa ai un range de cativa zeci de metri si atunci poti intr-adevar sa reglezi receptorul fara swr-metru, altfel trebuie sa te duci la cativa km ca sa zici ca faci o treaba.
Postat 27 October 2015 - 06:25 PM
Probabil mai apar şi nişte reflexii aiurea dar e fezabil.
Pe vremea asta parcă e de preferat. Ieri mi-au îngheţat sticks-urile pe radiocomandă numai pentru câteva probe.
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
Postat 27 October 2015 - 09:53 PM
Pana acum am facut helixuri cu 1/4 bucla la .x mm de reflector si atat. Merita oare dreptunghiul pus (Wave Trap)? Unii zic ca da, altii zic ca e un efort inutil pt. 5.8G.
@renato: se potriveste cu RP-SMA?
O sa merg pe asta http://jcoppens.com/...lix/calc.en.php +asta http://fpvlab.com/fo...IY-5-8GHz-Helix
Citeaza
* Wave Trap spacing from feed point 2mm
* Feed point height 2.5mm (wire center), maintained over 1/4 turn
Aceasta postare a fost editata de icsss: 27 October 2015 - 09:53 PM
Postat 30 October 2015 - 12:44 AM
Cam mare diferenta, care o fi buna?
Postat 30 October 2015 - 09:33 AM
Cred ca el acolo se refera la inaltimea bucatii aleia de tabla, cu care practic aduce sfertul de spira la 0.5mm de reflector :unsure: