Modelism - RHC Forum: Aeromodelism interzis in Romania - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 23 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Aeromodelism interzis in Romania incepind din 1 februarie 2014

#181 Useril este offline   savagefan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 359
  • Inregistrat: 08-May 11
  • Interests:Aero

Postat 23 January 2014 - 08:16 PM

""Laur73" Din cate stim toti ai un bussines in domeniu dar NU te ai exprimat in nici un fel. Nu te cunosc, te admir pt ce ai facut/ faci dar avem nevoie de cat mai multe pers care sa si exprime parerea si pana la urma sa ajungem la o solutie sa ti/sa mi continui jobul fara prea multe prb. iMI CER SCUZE DAR PANA VOM GASI O SOLUTIE MAI PERMISIVA VOI FI CAM DIN TOPOR.

Daca supar pe cineva imi cer scuze dar mahnirea din suflet e prea mare si pe masura ce trec orele vad ca multe pers pe care le cunosc cu toate ca stiu ceea ce se intampla si le afecteaza direct nu au nici o reactie. RUSINE.
0

#182 Useril este offline   David11 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 14-August 13

Postat 23 January 2014 - 08:17 PM

niciunde un lumea asta nu sunt legile astea dar s-au gandit sa le bage la noi unde nu avem apa si curent in toate localitatile. O sa sesizati ca odata cu interzicerea aeromodelismului o sa creasca si salarii si alocatii si multe altele!
0

#183 Useril este offline   DronaGMG 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 171
  • Inregistrat: 10-December 13
  • Interests:Muzica, Aviatie, Auto, Radioamatorism.

Postat 23 January 2014 - 08:20 PM

http://economie.hotn...-pentru-ele.htm
0

#184 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 2111
  • Inregistrat: 16-March 13
  • Interests:Aero, 3D

Postat 23 January 2014 - 08:21 PM

Vezi postareadan 73, la 23 January 2014 - 08:16 PM, a spus:

Deja s-a vorbit la radio despre aceasta lege.
Un bun prieten m-a sunat in aceasta seara ca a auzit la radio la emisiunea lui Mihai Badea,discutii despre aceasta lege.
Binenteles in stilul lui caracteristic,Badea ii lua peste picior pe guvernanti in privinta acestei legi.
Probabil va urma sa vedem si la strile PRO TV.

Vezi postareasavagefan, la 23 January 2014 - 08:16 PM, a spus:

""Laur73" Din cate stim toti ai un bussines in domeniu dar NU te ai exprimat in nici un fel. Nu te cunosc, te admir pt ce ai facut/ faci dar avem nevoie de cat mai multe pers care sa si exprime parerea si pana la urma sa ajungem la o solutie sa ti/sa mi continui jobul fara prea multe prb. iMI CER SCUZE DAR PANA VOM GASI O SOLUTIE MAI PERMISIVA VOI FI CAM DIN TOPOR.

Daca supar pe cineva imi cer scuze dar mahnirea din suflet e prea mare si pe masura ce trec orele vad ca multe pers pe care le cunosc cu toate ca stiu ceea ce se intampla si le afecteaza direct nu au nici o reactie. RUSINE.

Vezi postareaDavid11, la 23 January 2014 - 08:17 PM, a spus:

niciunde un lumea asta nu sunt legile astea dar s-au gandit sa le bage la noi unde nu avem apa si curent in toate localitatile. O sa sesizati ca odata cu interzicerea aeromodelismului o sa creasca si salarii si alocatii si multe altele!

Momentran nu este nici o lege, este un amarat de ordin, care intra in vigoare la 20 februarie 2014 si pana in 30 ianuarie 2016. Ca ordin nu are putere penala nici macar nu sunt specificate pedepse, amenzi, avertismente. In baza acestui ordin NIMENI nu va poate face dosar penal si nu va poate amenda. Pana se va formula sub forma unei legi suntem acoperiti, dar pana atunci trebuie sa ne organizam noi ca atunci cand va aparea ca lege sa fie reglementare nu interdictiva.
Fly it, like you stole it!
0

#185 Useril este offline   David11 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 23 January 2014 - 08:22 PM

Vezi postareasavagefan, la 23 January 2014 - 08:16 PM, a spus:

Si eu incerc sa fac un business din asta si crede-ma ca as fi instare sa fac aproape orice sa pot continua sa MUNCESC FACAND CEEA CE IUBESC si-mi place!
0

#186 Useril este offline   dan 73 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1513
  • Inregistrat: 06-May 10
  • Interests:Aeromodelism

Postat 23 January 2014 - 08:31 PM

Astept cu nerabdare{sper ca va avea} si puntul de vedere oficial al FRdM.
0

#187 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 23 January 2014 - 08:43 PM

Vezi postareasavagefan, la 23 January 2014 - 08:00 PM, a spus:

"Real Design" Nu stiu de ce dar daca toti ti ar citi posturile as putea sa jur ca ai avut un cuvant de spus in aceasta lege . Tot ce ar sugera oricare din noi esti pe o singura directie. 39 ala de la pantofi ar trebui sa mi spuna ceva si totusi.Chiar imi doresc sa te intalnesc( pe masura posturilor din ce in ce mai mult ) Indiferent de ce veti spune majoritatea singurul lucru care ne leaga ar trebui sa fie hobby-ul si nu orgoliile indiferetnt ca e unul,altul. Eu ma voi prezenta in strada, voi plati daca este nevoie impreuna cu alte persoane un avocat o persoana care te poate reprezenta in fata oricui din minister, poate vorbi in termeni si poate intelege termeni, lucruri pe care eu sau multi dintre noi chiar daca vom avea vointa nu le vom putrea face

Poti sa platesti pe cine doresti .. ca persoana fizica nu te baga nimeni in seama ... da mai bine ne auzim in 2016 .

P.S.

Nu am nici o legatura cu legea dar nici nu pot abera la nesfarsit ...
Asa de incalzire fa un drum in Viena ( cand or sa apara oferte
la cursele aeriene ), ia si un model, doua care doresti ( unul mic si unul mai mare ) si
" joaca-te " nitel cu ele asa .. pe unde crezi ca iti place .. in parc, la periferie , pe camp etc ..

Daca te vor "deranja" poti iesii in strada ca de platit pe cineva sigur va trebui ..

Bafta !
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#188 Useril este offline   savagefan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 23 January 2014 - 08:50 PM

momentan ma abtin dar vad ca ti place sa rasucesti cutitul. Nu ai spus nimic contructiv nu ai nici o legatura cu aero ? imi voi dedica ceva timp pt a te cunoaste "cand vor aparea oferte"

Aceasta postare a fost editata de savagefan: 23 January 2014 - 08:53 PM

0

#189 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 23 January 2014 - 08:54 PM

Vezi postareasavagefan, la 23 January 2014 - 08:50 PM, a spus:

momentan ma abtin dar vad ca ti place sa rasucesti cutitul. Nu ai spus nimic contructiv nu ai nici o legatura cu aero si imi voi dedice ceva timp pt a te cunoaste "cand vor aparea oferte"

ROTFL... Nea Gigi, n-ai nici o legătură cu aero, ți-e clar, da? :D (E drept, sublinierea îmi aparține.)

Nu mai zic de gramatică, era prea opțională la școală. Pardon, n-am vrut să insult pe nimeni cu școala...

savagefan: te rog nu te abține. Înțeleg că tu ai multă legătură cu aero. Mult mai multă decât Real Design.
Ave
0

#190 Useril este offline   Laur73 

• fotograf aerian
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1855
  • Inregistrat: 26-September 06
  • Interests:Filmari si fotografie aeriana

Postat 23 January 2014 - 08:56 PM

Vezi postareasavagefan, la 23 January 2014 - 08:10 PM, a spus:

In mod normat trebuia sa apara o reglementare in cea ce priveste filmarea aeriana dar cred ca ar trebui impartit domeniul in doua categorii:
1. Activitati de filmare aeriana profesionale.
2. Hobby.

La sectiunea de filmare aeriana profesionala sa fi obligat sa platesti o taxa anuala sa ai asigurare( eu unul nu am gasit in 2 ani o firma sa-mi asigure drona)sa fi inregistrat si sa anunti inainte de zbor zona in care urmeaza sa zbori( sa filmezi).
La sectiunea de hobbY sa poti zbura ( filma ) in spatii special amenajate in afara localitatilor (CEt-VEst Chitila e.t.c).
Fotografie Aeriana
0

#191 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 23 January 2014 - 08:57 PM

Vezi postareasavagefan, la 23 January 2014 - 08:00 PM, a spus:

"Real Design" ........ singurul lucru care ne leaga ar trebui sa fie hobby-ul si nu orgoliile indiferent ca e unul,altul.

Cuvinte frumoase .. dar cand s-a amenajat un teren de zbor civilizat , cu disciplina de zbor, conditii etc .. toata legatura asta izvorata
din hobby-ul comun nu a tentat pe nimeni .. vorbe da, barfa da, si a continuat zborul pe coclauri , haotic printre elicopterele Smurd ca doar
era moca ... si nu ne apucam noi sa ii pricopsim pe unii sau altii de se gasira ei destepti sa zboare organizat ca in afara pe terenuri private si amenajate ..... probabil ca si tie ti se parea aberant sa achiti o taxa modica sau un abonament, util doar pentru autointretinere nu afacere a
modelodromului ... acu da banuu afara din voi pe avocati, juristi .. incearca cu Paula Iacob daca nu adoarme la intrunirea cu autoritatile ...

Om trai , om vedea .. si om vorbi mai tarziu ... 2016 cum am spus ..
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#192 Useril este offline   savagefan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 23 January 2014 - 08:59 PM

"Ave" ma bucur ca pui mai mult pret pe gramatica mea decat pe hobby-ul care il afisezi in poza. Cand am scris "aero" stii prea bine la ce m-am referit. Felicitari pentru post.
0

#193 Useril este offline   savagefan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 23 January 2014 - 09:04 PM

Äi mare dreptate dar din pacate legea nu este diferentiata. Cu asigurearea cunosc problema si la fel ai dreptate. Ideea este sa gasim o solutie si asa cum ai spus si tu cei care au un bussines sa plateasa un abonament un curs/atestat care sa iti permita sa zbori cand doreste potentialul client si nu CAND VREA MINISTERUL.
0

#194 Useril este offline   Mihai Oprescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 666
  • Inregistrat: 03-October 08

Postat 23 January 2014 - 09:06 PM

Coincidenţă sau nu, pe 21 ianuarie 2014, odată cu pierderea vieţii a doi oameni într-un teribil accident de avion, e rândul zborului fără pilot să fie "prăbuşit" şi uitat de guvernanţi.

Odihnească-se în Cer cei doi care au pierit, RIP aeromodelism !
0

#195 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 23 January 2014 - 09:07 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 23 January 2014 - 08:57 PM, a spus:

cand s-a amenajat un teren de zbor civilizat , cu disciplina de zbor, conditii etc .. toata legatura asta izvorata
din hobby-ul comun nu a tentat pe nimeni .. ..

Ba eu cred ca a tentat pe multi si nu cred ca-i vreun idiot p'aici care sa creada ca astfel de lucruri sint gratis. Chiar daca nu-ti cere nimeni bani, e clar ca cineva plateste.
E foarte posibil, ca nu stiu sigur, ca taxa anuala sa fie undeva la nivelul tigarilor pe o luna... doua dar, pentru multi e o problema vignieta si benzina. E trist dar microbul ramine viu chiar daca unii au ajuns in curu' gol. D'ale vietii...
Incearca sa privesti zburatul pe la periferie ca pe o "impunere" financiara pentru multi aeromodelisti.
Acum, cu planurile astora, fiecare-si va aseza prioritatile dar, oricum ai da-o, "la balega moale, o cana de apa lipseste"...
0

#196 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 23 January 2014 - 09:08 PM

Nea Gigi nu fi rau. La Chitila se zboara cu mult inainte sa apara aerodromuri private si se zboara acolo in continuare pentru ca e foarte aproape de oras, pana la Chitla fac 15 minute (si altii mult mai putin) pana la Adunati o ora.

Elicopterele SMURD zboara haotic printre noi ca noi nu ne-am mutat nicaieri si din discutii in jurul unei tigari am inteles ca au si ei niste culoare de zbor, culoare care nu trec peste pista noastra.

Singura informatie utila de pana acum e cea cu procuratura; asadar fiind ordin de ministru nu te poate baga la penal. Daca nu e penal lucrurile sunt deja mult mai relaxate.

Oricum tinta lor nu sunt modelistii de campie ci dronistii filmatori.

Vezi postareaREAL DESIGN, la 23 January 2014 - 08:57 PM, a spus:

vorbe da, barfa da, si a continuat zborul pe coclauri , haotic printre elicopterele Smurd ca doar
era moca ...

0

#197 Useril este offline   David11 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 23 January 2014 - 09:17 PM

Vezi postareastiganas, la 23 January 2014 - 09:08 PM, a spus:

Nea Gigi nu fi rau. La Chitila se zboara cu mult inainte sa apara aerodromuri private si se zboara acolo in continuare pentru ca e foarte aproape de oras, pana la Chitla fac 15 minute (si altii mult mai putin) pana la Adunati o ora.

Elicopterele SMURD zboara haotic printre noi ca noi nu ne-am mutat nicaieri si din discutii in jurul unei tigari am inteles ca au si ei niste culoare de zbor, culoare care nu trec peste pista noastra.

Singura informatie utila de pana acum e cea cu procuratura; asadar fiind ordin de ministru nu te poate baga la penal. Daca nu e penal lucrurile sunt deja mult mai relaxate.

Oricum tinta lor nu sunt modelistii de campie ci dronistii filmatori.
_
aparat de zbor peste 1kg are tot modelistul (asta daca nu zboara spume sau produsele lanlutlui de magazine Carrefour)
Dpmdv modelismul incepe dupa 1kg
0

#198 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 23 January 2014 - 09:34 PM

Vezi postareaworms, la 23 January 2014 - 10:27 AM, a spus:

asta e un motiv bun pentru a demite pe cei din FRM pentru incompetenta. in ambele cazuri sunt vinovati : daca nu au stiut nimic inseamna ca nu au facut nimic care sa-i evidentieze si sa aiba rol consultativ iar daca au stiut au incropit o lege proasta care ataca interesele aeromodelistilor din tara si care e departe de nevoile reale. de ce se cheama Federatia Romana de Modelism? cu ce ma reprezinta ca roman? ce cauta titulatura de roman acolo? sa-i zica Federatia lui Conu de Modelism si sa ia salarii din sponsorizari nu din impozitele platite de noi ca cetateni ai acestei tari.pe mine ma lasa rece daca se mai zboara sau nu dar au frant aripile tinerilor icari pentru ca federatia lui peste nu are sa faca niciodata in provincie sucursale din clasicul motiv "nu avem fonduri" iar tinerii din lipsa de ocupatie au sa stea cu seringa-n vene visand ce frumos e sa zbori. tara de rahat.tara te vrea prost.

am citit tot ce s-a scris in acest subiect; am citit si textul de lege; in plus, ma gindesc si la un anume posibil mod de evaluare a ceea ce se intimpla, si anume:
-de ceva timp, in mod evident polul de greutate in practicarea rc-ului adevarat s-a mutat din zona circului federal in zona celor care fac rc INDEPENDENT, liberi de apartenenta la vreun club, care populeaza de ani de zile tot mai consistente reuniuni modelistice, din ce in ce mai reusite.
acest lucru nu este si nu poate fi deloc imbucurator pentru domnii federali, care si-au vazut diminuata simtitor cota de influenta si dominatie la nivelul reuniunilor modelistice rc, este un fapt de notorietate ca reuniunile organizate INDEPENDENT de circurile federale au depasit cu mult, atit calitativ cit si cantitativ jalnicele de acum concursuri "nationale" de sub egida federala. acest comportament de "nu stim, n-am auzit" al domnilor de la federatie nu cumva ascunde incercarea de a se folosi de acest execrabil tertip legislativ pentru a se autoimpune din nou in peisajul rc autohton? nu cumva si-au vazut amenintata cota de piata si implicit bugetele, si vor sa ne oblige sa nu mai putem face rc INDEPENDENT? nu sint deloc impotriva practicarii rc-ului haotic si fara reguli, dar nu cred ca mai este cazul sa vrem ca coana federatia sa se instapineasca abuziv peste reuniuni rc deja incetatenite si traditionale in rindul marii mase de rc modelisti independenti, astfel ca nu se vor mai putea organiza RR, HF si altele fara "obladuirea" tatuceasca a decrepitei federatii? nu cumva am putea vedea si asa lucrurile? stiu SIGUR ca sint ingroziti si preocupati, in ultimii ani, de lipsa de membri legitimati, sint speriati pur si simplu ca se face modelism mult si adevarat si ei(federalii) pur si simplu sint ignorati, oamenii care fac rc d-adevaratelea neavind nevoie de "coana" federatia...???
nu cumva ar trebui sa fim un pic mai atenti printre rinduri? cum e posibil sa spuna ca nu stiu despre un document legislativ aparut peste noapte si care ii priveste si IMPLICA fundamental?....chiar asa de prosti sa fim?....nu cred...!
p.s.: @ worms:-nu ne cunoastem, dar sint placut impresionat de PRAGMATISMUL din textul matale...!
bafta si minuni!

Aceasta postare a fost editata de mizzone: 23 January 2014 - 09:36 PM

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#199 Useril este offline   cristilo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 364
  • Inregistrat: 14-January 12

Postat 23 January 2014 - 09:39 PM

Eu cred ca lucrurile se vor aseza intr-un fel si la noi dpdv legal asa cum este de altfel normal. Sigur ca toata lumea este fustrata dupa ce a citit ordonanta minune, dar nu cred ca aceasta odonanta va fi transpusa in lege sau cel putin nu in acesta forma. Nu va incepe din RO campania planetara de desfintare a acestui hobby.
In jurul lui exista in afara de pasionati, si o mica industrie care prospera, fie care are sau nu legatura directa cu domeniul.

Pe de alta parte, lumea continua sa existe si sa realizeze lucruri frumoase in tari care au reglementat de mult, si in mod mult mai stict acest aspect 9din cate m-am interesat si eu). Nu am avut senzatia citind posturile sau urmarind filmarile facute de altii de afara ca acei oameni sunt fustrati sau privesc peste umar de teama sa nu fie saltati de politie pentru ca ridica in aer o zburatoare de peste 1kg la mai mult de 100 de metrii altitudine. Cred ca pana la urma, trecand peste partea tipica de mizerii cu care ne-au obisnuit decidentii nostrii (cineva spunea ca avem politicienii pe care ni-i meritam), si noi vom gasi o cale de a coabita cu o lege similara cu cea din UE si a ne bucura in continuare de acest minunat hobby.
0

#200 Useril este offline   sandu62 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2144
  • Inregistrat: 25-November 13
  • Interests:Aeromodele & Elicoptere

Postat 23 January 2014 - 09:50 PM

mizzone inclin sa cred k are un pik de dreptate :pardon:

daca RR din AB si HC din BV sunt organizate Bine nu avem de ce ne TEME.

Fac si Eu la Pucioasa una de ani de zile si la Concursul national Memorial H Coanda si la Serbarile Orasului Pucioasa
Va invit sa Zburati pe Pista noastra sa va sara Pistoanele.GARANTEZ !!!!!!! :drinks:

Aceasta postare a fost editata de sandu62: 23 January 2014 - 09:50 PM

0

#201 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 23 January 2014 - 10:18 PM

Vezi postareasavagefan, la 23 January 2014 - 08:50 PM, a spus:

momentan ma abtin dar vad ca ti place sa rasucesti cutitul. Nu ai spus nimic contructiv nu ai nici o legatura cu aero ? imi voi dedica ceva timp pt a te cunoaste "cand vor aparea oferte"

ba tocmai asta e ca are. si partea mai frumoasa stiti care e? ca de multe ori a avut dreptate. cititi bine ce srie, asa... la essential. ca scrie intr-un mod mai "pamfletar" e altceva, dar de multe ori a avut dreptate. si bag de seama ca asta a deranjat pe multi.

vreti sa o luam punctual? intram iar in polemici aiurea. idea este ce putem face noi, ca hobbysti, sa fim cat de cat in legaliate (dar nu pe langa lege, asa cum s-a mai spus), In loc sa ma trezesc cu prostu de politati ca ma asteapta la usa, ca I se pare lui ca zbor cine stie cum....

daca ar fi dupa mine, treaba ar fi simpla, ca afara: esti membru intr-o asociere sportive? ai permis de zbor? asociatia are omologare pt terenul de zbor? atunci liber la zbor pe acel teren, in conditiile impuse se acea asociatie. nu ai... atunci la sol. PLUS ASIGURARE!!! si la noi am aflat ca se pot face asemenea asigurari. si mi-ar place sa fie OBLIGATORII!!!

_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#202 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 06-October 06

Postat 23 January 2014 - 10:24 PM

Vezi postareaDronaGMG, la 23 January 2014 - 08:20 PM, a spus:

Clar ca legea este data in stilul caracteristic al politicienilor nostri,adica pe genunchi.
Ea tine cont de anumite interese ale unei companii ,care produce drone de sute de mii de euro si nu doreste ca cineva sa spuna ca eu pot sa fac ce faceti voi cu mult mai putini bani.Din ce vad dronele lor au clar aplicabilitate militara dar in industria de armament nu intri doar deschizand usa.Asa ca e bine sa inceapa si cu aplicatii civile.Bravo lor ca fac asemena aeronave sofisticate dar nu cred ca activitatile noastre (modelistice) ar trebui puse in aceeasi oala.
E bine sa existe si o reglementare in domeniul modelistic dar nu una restrictiva ci una care sa dezvolte acest hobby.
Hai sa ne cunoastem interesul si sa venim cu propuneri constructive .
De exemplu o petitie ,asa cum sa propus, bine argumentata si semnata de cat mai multi ar putea fi un punct de plecare in noile reglementari.
Its nice to be important, but its more important to be nice ...
0

#203 Useril este offline   David11 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 23 January 2014 - 10:24 PM

Vezi postareaALLEN, la 23 January 2014 - 10:18 PM, a spus:

ba tocmai asta e ca are. si partea mai frumoasa stiti care e? ca de multe ori a avut dreptate. cititi bine ce srie, asa... la essential. ca scrie intr-un mod mai "pamfletar" e altceva, dar de multe ori a avut dreptate. si bag de seama ca asta a deranjat pe multi.

vreti sa o luam punctual? intram iar in polemici aiurea. idea este ce putem face noi, ca hobbysti, sa fim cat de cat in legaliate (dar nu pe langa lege, asa cum s-a mai spus), In loc sa ma trezesc cu prostu de politati ca ma asteapta la usa, ca I se pare lui ca zbor cine stie cum....

daca ar fi dupa mine, treaba ar fi simpla, ca afara: esti membru intr-o asociere sportive? ai permis de zbor? asociatia are omologare pt terenul de zbor? atunci liber la zbor pe acel teren, in conditiile impuse se acea asociatie. nu ai... atunci la sol. PLUS ASIGURARE!!! si la noi am aflat ca se pot face asemenea asigurari. si mi-ar place sa fie OBLIGATORII!!!

Obligatoriu ar trebui sa insemne normal cand vine vorba de asigurarea unui aparat de zbor peste 1kg. Sunt total de acord cu aceasta asigurare, eu o sa-mi fac una peste 2 sapt in Germania care se spune ca ar fi valabila si in UE.

in legatura cu legile pentru zburat rc in Germania se ia un permis de zbor care se obtine relativ usor (din cate am aflat de la un tip ) si se cere asigurare . 150 eur/an .

Sper sa ajungem si noi tot in stadiul asta la un moment dat.
0

#204 Useril este offline   David11 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 23 January 2014 - 10:26 PM

Vezi postareanicolas, la 23 January 2014 - 10:24 PM, a spus:

Clar ca legea este data in stilul caracteristic al politicienilor nostri,adica pe genunchi.
Ea tine cont de anumite interese ale unei companii ,care produce drone de sute de mii de euro si nu doreste ca cineva sa spuna ca eu pot sa fac ce faceti voi cu mult mai putini bani.Din ce vad dronele lor au clar aplicabilitate militara dar in industria de armament nu intri doar deschizand usa.Asa ca e bine sa inceapa si cu aplicatii civile.Bravo lor ca fac asemena aeronave sofisticate dar nu cred ca activitatile noastre (modelistice) ar trebui puse in aceeasi oala.
E bine sa existe si o reglementare in domeniul modelistic dar nu una restrictiva ci una care sa dezvolte acest hobby.
De exemplu o petitie ,asa cum sa propus, bine argumentata si semnata de cat mai multi ar putea fi un punct de plecare in noile reglementari.

Foarte buna treaba cu petitia. Cu atat mai buna cat nu va fi numai una online ci si una scrisa cu pixul pe foaie cu cnp serii de buletin si alte date.
0

#205 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 23 January 2014 - 10:57 PM

In marea poveste cu conspiratia dronelor ceva nu se leaga.

Priviti poza din articol si poza asta:

Fisier atasat  IMG_3654.jpg (427.34K)
Number of downloads: 264

nu-i asa ca seamana ?

Teoriile conspirationiste sunt magulitoare, inseamna ca cineva a gandit si premedit ceva. De obicei adevarul e mult mai prozaic, doar prostie, incompetenta si treaba facuta (scrisa) pe genunchi.

Vezi postareaDronaGMG, la 23 January 2014 - 08:20 PM, a spus:

0

#206 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2085
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Interests:Aeromodelism

Postat 23 January 2014 - 11:02 PM

"Stirea" ca "dronele" (de modelism nici nu se pomeneste) sunt interzise, se propaga cu viteza, cel putin pe net. Nu cred ca ne face bine, dar ce putem face..

Aceasta postare a fost editata de icsss: 23 January 2014 - 11:02 PM

0

#207 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 23 January 2014 - 11:06 PM

Vezi postareastiganas, la 23 January 2014 - 10:57 PM, a spus:

Atasament IMG_3654.jpg

nu-i asa ca seamana ?

Teoriile conspirationiste sunt magulitoare, inseamna ca cineva a gandit si premedit ceva. De obicei adevarul e mult mai prozaic, doar prostie, incompetenta si treaba facuta (scrisa) pe genunchi.

Stefan, fii mai explicit ca nu am inteles nimic. fara suparare.
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
0

#208 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 23 January 2014 - 11:07 PM

Vezi postareastiganas, la 23 January 2014 - 10:57 PM, a spus:

...
nu-i asa ca seamana ?

Seamana fiind identice... asa, si ? nu pricep :unsure:
... cu picioarele pe pamant ...
0

#209 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 23 January 2014 - 11:39 PM

Drona din articole este fix drona pe care am vazut-o mai toti si la Adunati si la Chitila. Eu nu stiu a cui e afacerea, cum se cheama compania, ce pile au, etc. (altii de aici ii cunosc mult mai bine).

Dar ce stiu eu e ca la dronele astea lucreaza niste modelisti foarte, foarte cunoscuti care sunt foarte foarte OK si nu ar face in veci magarii.

Asadar fie compania respectiva nu are nici o legatura cu ordinul (eu asta cred) fie sforile s-au tras la un nivel mult mai inalt si cei care lucreaza pe bune la drona din poza habar nu au avut de manarie.

Vezi postareaALLEN, la 23 January 2014 - 11:06 PM, a spus:

Stefan, fii mai explicit ca nu am inteles nimic. fara suparare.

Vezi postareanicolas, la 23 January 2014 - 10:24 PM, a spus:

0

#210 Useril este offline   Maverick 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 719
  • Inregistrat: 10-October 08

Postat 24 January 2014 - 12:33 AM

Teoria conspiratiei.. forma aeromodelistica

Asta nu inseamna ca nu poate fi si un sambure de adevar. Sa nu uitam ca painea nu o cumpara nimeni din buna dispozitie de la camp ci din ce produce la job.

Cea mai buna forma de a exclude posibila concurenta si de proteja pretul e restrictionarea cercetarii si dezvoltarii in randul maselor.
Both optimists and pessimists contribute to our society. The optimist invented the airplane and the pessimist the parachute. ~Gil Stern

If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
0

Arata acest topic

• 23 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis