Ahaaaa ... la lege se lucreaza de mult timp !
Eu am amintit de aceasta lege de un an si ceva ( imi spusese un prieten care chiar ii cunoaste pe cei care lucrau la lege ).
Atunci am amintit-o mai mult datorita unor eforturi de amenajare a unui teren de zbor si am spus ca vor apare restrictii vis
a vis de libertatea zborului RC si punctam asupra distantelor minime fata de zonele locuite - fie ele locuinte, sedii,spatii
comerciale, ateliere, ferme, etc .
Pentru oficialitati va fi simplu
1 - vei putea zbura doar in conditiile care probabil vor fi precizate prin normele de aplicare ale legii si
care poate vor face referire cu caracter restrictiv la :
a - tipul de aeromodel , dimensiune , greutate, sursa de propulsie, etc ...
b - tipul echipamentului de comanda ( statie, putere emisie, frecvente etc )
c - echipamente splimentare permise sau nu ce se pot atasa aeromodelului ( camere video, rachete, pocnitori etc )
d - zonele delimitate special avand ca destinatie zborul RC
Un teren de zbor fie privat, fie al administratiei locale etc, pe langa dimensiuni, distante minime fata de zone pupulate , amenajat la anumite standarde sau NU
sigur va trebui A U T O R I Z A T ! ... nu ii intereseaza ca e plin de gropi dar va trebui mai mult ca sigur A U T O R I Z A T si asta probabil contra unei
taxe care va fi supusa eventual omolagorii initiale si autorizarii anuale .. tot cu taxa ...
Societatile de Asigurari se vor plia in baza legii ( probabil vor fi si obligate ) si le va fi foarte usor sa aplice niste polite de asigurare egale valoric
ca si pentru un avion real ... si sa vedem cine mai este dornic de zbor in conditii legale ?
Daca se vor gasii zmei, posibil le va trece repede daca sanctiunile vor intra si sub incidenta penalului sau vor fi amenzi pentru a caror plata un singur
rinichi nu va ajunge ...
Deci de bine nu este !
Cum este in tarile civilizate in amanunt poate ne mai povesteste si colegul nostru de pe alte meleaguri Domnul Dan Mitea ... dar sa
nu uitam ca nicaieri in lume nu va fi ca in Romanica noastra draga
P.S.
Daca tragi cu pusca in curte la tine doar pe motiv ca esti pe teren privat nu il ajuta pe pistolar .. ca nu are voie la o distanta mai mica
de fata de casele vecinilor .. vrea sa se joace .. la poligon cu el !
Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 22 January 2014 - 10:28 PM
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !