Modelism - RHC Forum: Aeromodelism interzis in Romania - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 23 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Aeromodelism interzis in Romania incepind din 1 februarie 2014

#331 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 24 January 2014 - 07:12 PM

Vezi postareastiganas, la 24 January 2014 - 07:02 PM, a spus:

Nu toti aeromodelistii stau in Bucuresti (sau Brasov), in cele mai multe locuri din tara este imposibila existenta unui loc special amenajat, aprobarea zborului doar in locuri special amenajate iar avantaja doar pe "boierii" cu posibilitati mai precis sunt doar 4 astfel de locuri dupa stiinta mea:

- Luica, AdunatiiCopaceni, Alba Iulia si Bistrita

...

In Bistrita est istorie deja de 3 ani din cauza sabotajului a ciobaniilor si nepartiparea modelistiilor. Eram doua persoane care o foloseau si pentru atit nu am avut nici chef si nici timp saptamanal sa tund 2 hectare de teren, plus reparatiile de garduri si ce se mai fura din saptamana in saptamana.
Deci Bistrita o poti uita, aici sa afla un aerodrom ULM la care sintem bineveniti si cu aeromodele.

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 24 January 2014 - 07:13 PM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#332 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 24 January 2014 - 07:14 PM

Si nesportivii ? :)
... cu picioarele pe pamant ...
0

#333 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 24 January 2014 - 07:18 PM

Nesportivii ? Sictir, sa-si gaseasca alt hobby (conform ordinului)

Vezi postarearenatoa, la 24 January 2014 - 07:14 PM, a spus:

Si nesportivii ? :)

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 24 January 2014 - 07:18 PM

0

#334 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2074
  • Inregistrat: 16-March 08
  • Interests:Aeromodelism, navomodelism

Postat 24 January 2014 - 07:20 PM

Sper că o spui în spirit de glumă.
Sultan Eduard
0

#335 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 24 January 2014 - 07:23 PM

Am senzatia ca ceva de genul asta i-a dat si lui Bin Laden ideea cu 11 Septembrie.... :pardon:
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#336 Useril este offline   Rares 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 649
  • Inregistrat: 28-September 03

Postat 24 January 2014 - 07:27 PM

inca suntem condusi de spiritul carpato-banubian-pontic si marea poarta!
daca e sa moara, sa moara si capra vecinului!
e mult mult mai usor sa criticam gandurile/parerea altora decat sa ajungem la un numitor comun...
imi aduc aminte de creanga si drobul de sare.
0

#337 Useril este offline   David11 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 14-August 13

Postat 24 January 2014 - 07:36 PM

Vezi postareawabo1, la 24 January 2014 - 07:12 PM, a spus:

In Bistrita est istorie deja de 3 ani din cauza sabotajului a ciobaniilor si nepartiparea modelistiilor. Eram doua persoane care o foloseau si pentru atit nu am avut nici chef si nici timp saptamanal sa tund 2 hectare de teren, plus reparatiile de garduri si ce se mai fura din saptamana in saptamana.
Deci Bistrita o poti uita, aici sa afla un aerodrom ULM la care sintem bineveniti si cu aeromodele.

http://drone.videoport.ro/
0

#338 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2014 - 07:47 PM

Nu ma atrag multicopterele, dar am semnat pentru libertate. Nu vreau sa retraiesc vremurile apuse.

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 24 January 2014 - 07:49 PM

Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#339 Useril este offline   ViorelX 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 537
  • Inregistrat: 06-October 09
  • Interests:modelism, electronica, mecanica

Postat 24 January 2014 - 07:48 PM

As semna petitia, dar filmul atasat este cum nu se poate mai prost ales. NU SE POATE ASA CEVA. Trebuia pusa o filmare de peisaje naturale, departe de orase.
0

#340 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 24 January 2014 - 07:50 PM

chiar acum se difuzeaza pe A3, la Dana Grecu, interviu in direct cu Eduard Schneider, se discuta despre drone...
bafta si minuni!

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#341 Useril este offline   belloo 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 09-January 14
  • Interests:Tot ce zboara e frumos , chiar si porcul :)

Postat 24 January 2014 - 08:02 PM

Unde e petita aia sa semnam ca eu nu gasesc nimic
ALIGN 450 SPORT
0

#342 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 24 January 2014 - 08:03 PM

Vezi postareabelloo, la 24 January 2014 - 08:02 PM, a spus:

Unde e petita aia sa semnam ca eu nu gasesc nimic

vezi postul 337
merge
0

#343 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 13-June 03

Postat 24 January 2014 - 08:09 PM

Oare de ce deranjeaza pe unii din noi ca trebuie sa fie sportivi ca sa faca in continuare acest hobby. 90% dintre noi sunt langa un club de modelism si nu cred ca 55 lei pe an este o suma exorbitanta. In codul FAI (ce am gasit eu pana acum ) aeromodel este pana la 15Kg, ( sa zicen ca 10% dintre noi au modele mai mari sau poate mai putini) si nu cred ca un teren care va trebui omologat va fi obligatoriu cu pista betonata, ce te deranjaza sa zbori la 1000 m de sosea sau case. Teren de zbor poate fi probabil orice teren care se afla la x metri de case sau sosea conditia ca proprietarul sa fie de acord. Noi la cluj zburam pe aerodreomul planoristilor, pote ar trebui sa anuntam aeroportul cand zburam dar nu am facut-o niciodata, este adevarat ca atunci cand zburam unul din noi urmareste traficul aerian in zona suntem cu pista paralela cu aeroportul international.
Am un prieten care zboara in germania plateste 80 euro pe an la club si 40 euro asigurarea care acopera pana la 2 000 000 euro daune care terti sau pote plati 10 euro pentru zi de zbor ca si invitat, este adevarat ca locuieste intr-un orasel cu 80 000 locuitori iar in club sunt PESTE 120 de cotizanti. Eu sunt convins ca dracul nu este atat de negru cum pare (poate pentru nonconformist) care vrea sa faca numai ce vrea muschi lui. Sunt mai in varsta si sunt mai obisnuit cu disciplina (uni vor intelege cu constrangerile)decat cei mai tineri si de aceea nu m-ar deranja putina disciplina si in RC
Tot mai bine pe picioare cand te sprijini pe pamant
0

#344 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 24 January 2014 - 08:17 PM

Ati inteleg gresit, sau poate eu...

Eu din ordinul ala inteleg ca nici ca sportiv nu poti zbura ce vrei, ci numai ce intra in aria de competitie.
Nici UAV-ul de ati prezentat build log aici, nici copterul de le-ati construit recent nu sunt acoperite de afiliere la structurile existente. Le veti zbura in continuare tot ilegal, sau, mai exact, cineva din clubul respectiv care stie regulamentul pe de rost ar trebui sa vina sa va atentioneze ca asemenea aparate de zbor nu fac parte din activitatile inscrise in regulament.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 24 January 2014 - 08:19 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#345 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2014 - 08:23 PM

Ma deranjeaza si pe mine si pe foarte multi altii ca in "muncipiu" meu nu exista sectie de aeromodelism nici macar la Palatul Copiilor,nu avem nici un fel baza amenajata ca modelodrom ca in tarile civilizate si nici posibilitati s-o facem, iar onor guvernantii prefera sa ne distruga decat sa-si mai bata capul si cu problemele noastre cand ei nu mai au nici bani de pensii; iar daca-i vorba de legalitate nici o lege care sa ne ofere o cale de a exista. Vezi postul despre incercarea de la Craiova. In concluzie voi ignora acest ordin cu orice risc. Bine macar ca exista CEDO.

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 24 January 2014 - 08:25 PM

Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#346 Useril este offline   belloo 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 January 2014 - 08:28 PM

Acum m-am uitat pe TVR 1 la stiri si cica filmarea cu drone e interzisa si asta datorita faptului ca o drona a filmat accidentul din muntii apuseni...LOLOLOL
ALIGN 450 SPORT
0

#347 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 24 January 2014 - 08:29 PM

Tot mai mult am tentatia sa inchid topicul.
Numai vine nimic constructiv.
Din contra cele constructive nu sint citite si acum Oldboy ne abureste cu cifre gresite din Germania, chiar dublate cu tot ca mai sus v-am dat linkuri si cifre actuale plus informatii traduse.
Unele chestii parca nu va intereseaza si de mai multe ori vin altceas propuneri si altceas greseli de citire/interpretare.
Ar fi bine citit totul, chiar daca este mult, ca sa nu discutam si re-discutam de la zero.
GigiGL are singura atitudine care pot acepta. Si eu voi continua sa zbor, pana ma baga in puscarie daca este cazul. Ca sunt asigurat, nu zbor in oras, ma comport la zbor ca si cum am fi fost in Germania. Si nu o sa acept chestiile Nord Koreene...

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 24 January 2014 - 08:32 PM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#348 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5662
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 24 January 2014 - 08:31 PM

Vezi postareaold-boy, la 24 January 2014 - 08:09 PM, a spus:

Oare de ce deranjeaza pe unii din noi ca trebuie sa fie sportivi ca sa faca in continuare acest hobby...

Nu deranjeaza pe nimeni ce spui tu, dar nu sunt locuri conforme cu cerintele legii, in care sa poti zbura legal, dupa legile propuse de unii. Nu-i vorba numai de bani ci de situatia de fapt. Hai sa-ti dau un exemplu: am eu un hectar de teren care merge folosit perfect ca pista pentru aeromodele. Zi-mi tu daca in 2 ani pot sa-l scot din circuitul agricol, daca pot sa fac acte sa-i schimb destinatia in ce vrea legiuitorul, si daca e chiar floare la ureche sa ajung sa zbor legal pe el. Ca as face-o cu mare placere, daca ar exista aceasta posibilitate. Nu mai pun ca nu e clar ce e cu inmatricularea (inregistrarea modelelor) si cu asigurarea... Adica legea zice de inmatriculare dar asta presupune si alte lucruri. Ce faci daca ai mai multe modele identice, ce faci daca ai crash cu un aeromodel inregistrat, ce procedura urmezi? E ca si la cele 1:1? Ca in cazul asta te apuca iarna pana schimbi o aripa bulita la model. Nu zic ca nu e bine de respectat reguli, dar mi-as dori sa apara la coada la autoritati cateva sute de proprietari de aeromodele de 2 kg ca sa le inregistreze, sa faca asigurari fictive, cu tot ce implica asta.

PS. Si nu inteleg de ce trebuie legiferata o activitate, daca nu era cazul. Adica sunt destule legi care se ocupau de toate problemele, nu prea inteleg de trebuie legiferat excesiv, totul. Zicea cineva ca era vid legislativ. Si care-i problema? Am nevoie de lege ca sa pot merge pe trotuar in linie dreapta? Nu stiu ca asa este natural? E nevoie de o lege care sa-mi interzica sa merg "serpuind"? Consider ca e anormal sa legiferezi situatiile normale. Legea ar trebui sa fie facuta pentru cazurile exceptionale, pentru cele atipice. Ramane sa apara o lege sa-mi impuna cum sa-mi f...t nevasta, pe motiv ca inca nu exista legislatie in domeniu.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 24 January 2014 - 08:38 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#349 Useril este offline   David11 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 14-August 13

Vezi postareabelloo, la 24 January 2014 - 08:28 PM, a spus:

Acum m-am uitat pe TVR 1 la stiri si cica filmarea cu drone e interzisa si asta datorita faptului ca o drona a filmat accidentul din muntii apuseni...LOLOLOL

proasta natie mai suntem , daca aveam tehnologie si colaborare din partea guvernului ar fi putut profita si ei de serviciile de search and rescue si poate lucrurile nu ar fi fost asa cum sunt acum.
dua ce ca nu ajuta tinerii sa se dezvolte dpdv tehnologic si totodata sa ajute la dezvoltarea tehnologica a Romaniei , ei ne interzic..

eu sunt un om mort , posed vreo 7 multicoptere:(
0

#350 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Reglementari in domeniu sunt necesare . Insa ordinul in discutie face cu indiferenta victime colaterale ( ceea ce rimeaza perfect cu national so....-mul ) asa incat, in afara semnarii petitiei, putem actiona mai concret ( organizat ) ?
0

#351 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2014 - 08:33 PM

@ Renatoa de pe uav am dat jos camera, autopilotul nu inseamna transmitere de date, iar hexa il zbor in casa si nu pun filme pe net :yahoo:
Glumesc bineanteles vor fi reglementate probabil in norme si FPV si filmarile aeriene, daca nu ......am ascultat EUROPA LIBERA destui ani fara sa fiu vizitat de securitate, nu cred ca zburind la catva km in pustietate ma va vizita cineva. Niciodata nu am fost adeptul zborului in apropierea locurilor publice, si nici la intalniri nu-mi place sa zbor cu public ( zburatorii se mai feresc)de aceea si poate pentru asta voi fi blamat nu am agreat niciodata RR si am preferat alba.
0

#352 Useril este offline   belloo 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 January 2014 - 08:35 PM

Vezi postareaDavid11, la 24 January 2014 - 08:31 PM, a spus:

proasta natie mai suntem , daca aveam tehnologie si colaborare din partea guvernului ar fi putut profita si ei de serviciile de search and rescue si poate lucrurile nu ar fi fost asa cum sunt acum.
dua ce ca nu ajuta tinerii sa se dezvolte dpdv tehnologic si totodata sa ajute la dezvoltarea tehnologica a Romaniei , ei ne interzic..

eu sunt un om mort , posed vreo 7 multicoptere:(

Tot asa o sa zbor si in curte :) si o sa ma duc si pe camp unde se intalnesc aeromodelisti sa vina cine vrea acolo sa ne dea amenda...eu am hk 450 deci sunt sub 1 kg

Aceasta postare a fost editata de belloo: 24 January 2014 - 08:39 PM

ALIGN 450 SPORT
0

#353 Useril este offline   belloo 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 January 2014 - 08:38 PM

Totusi erau revolatati ca filmam locuri publice....in cazul prabusirii avionului in apuseni era loc public ....:) cineva s-a dus acolo cu o clona si a filamt locul accidentului...cu ce a deranjat spatiul aierian aceea drona care filma la 70-100 m alt?
ALIGN 450 SPORT
0

#354 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 24 January 2014 - 08:41 PM

Si daca pe tine ( @belloo ) Ordinul in cauza nu te afecteaza ( acum cand zbori "hk 450" ) este in regula ? ...eu zbor pe Chitila de regula spume si doar 2 avioane de balsa - sunt incepator de fapt - care n-au mai mult de 1200 gr. Cu putin efort as putea sa ma incadrez in 1000 gr. Si ce daca ? ... principiul dupa care este formulat ordinul este INADMISIBIL !!!

Aceasta postare a fost editata de pccdtk: 24 January 2014 - 08:41 PM

0

#355 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2014 - 08:43 PM

@Walter cifrele despre cotizatiile din germania le am de la mircea care zboara de 2 ani in germania si nu cred ca ar fi avut vriun motiv sa ma minta.
@Bitex daca esti sportiv legitimat ar trebui sa sti ca inmatricularea modelului se face scriind pe el numarul de licenta FAI pe care il ai, asa ca singura coada pe care o faci este la taiat litere si cifre, daca nu vrei sa le tai cu foarfeca
0

#356 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2014 - 08:52 PM

@bitex am mai vrut sa scriu o chestie, legat de asigurare, asigurarea se face pentru daune catre terti si nu pe model asa ca daca rupi o aripa o schimbi pe banii tai caci CASCO nu-ti va face nimeni la model.
0

#357 Useril este offline   belloo 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 January 2014 - 09:16 PM

Vezi postareapccdtk, la 24 January 2014 - 08:41 PM, a spus:

Si daca pe tine ( @belloo ) Ordinul in cauza nu te afecteaza ( acum cand zbori "hk 450" ) este in regula ? ...eu zbor pe Chitila de regula spume si doar 2 avioane de balsa - sunt incepator de fapt - care n-au mai mult de 1200 gr. Cu putin efort as putea sa ma incadrez in 1000 gr. Si ce daca ? ... principiul dupa care este formulat ordinul este INADMISIBIL !!!

Din contra sunt impotriva acestor noi legi si o sa semnez petita aceea eu si o sa rog si alti amici sa faca la fel am un hk 450 dar pe viitor poate un 600 dar sunt impotriva acestor noi legi chiar daca nu ma afecteaza eu sustin restu colegiilor care au heli drone sau avioane peste 1 kg....
ALIGN 450 SPORT
0

#358 Useril este offline   belloo 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 January 2014 - 09:18 PM

petitie semnata desi ma indoiesc ca se va rezolva ceva....
ALIGN 450 SPORT
0

#359 Useril este offline   aurel10 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1268
  • Inregistrat: 13-August 10

Postat 24 January 2014 - 09:38 PM

Vezi postareastiganas, la 24 January 2014 - 07:02 PM, a spus:

Nu toti aeromodelistii stau in Bucuresti (sau Brasov), in cele mai multe locuri din tara este imposibila existenta unui loc special amenajat, aprobarea zborului doar in locuri special amenajate iar avantaja doar pe "boierii" cu posibilitati mai precis sunt doar 4 astfel de locuri dupa stiinta mea:

- Luica, AdunatiiCopaceni, Alba Iulia si Bistrita

In toata tarile din lumea asta (poate mai putin in Korea de Nord) se zboara pe campurile, muntii si dealurile patriei, nu doar in locuri special amenajate.

De pilda planoristii zboara in toata lumea la panta (neamenajata)

Asa este, dar de ce se poate face asta in toata lumea, doar la noi nu?
Si fac pariu ca nu toti sunt sportivi afiliati
Cred ca domnu' face ceea ce vedem in filmulet in cadrul unui antrenament foarte atent organizat de federatia din tara lui. :rolleyes: http://www.youtube.c...h?v=i6LvQaaSqNg

Aceasta postare a fost editata de aurel10: 24 January 2014 - 09:40 PM

0

#360 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5662
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 24 January 2014 - 09:42 PM

Vezi postareaold-boy, la 24 January 2014 - 08:43 PM, a spus:

@Bitex daca esti sportiv legitimat ar trebui sa sti ca inmatricularea modelului se face scriind pe el numarul de licenta FAI pe care il ai, asa ca singura coada pe care o faci este la taiat litere si cifre, daca nu vrei sa le tai cu foarfeca

Da, din intamplare mai sunt sportiv legitimat de vreo 30 de ani si stiu foarte bine ce vrei sa spui. Ceva similar faceam pe vreamea lui Ceasca, dar aveam etichetele primite de la federatie. Erau precizate pe acel sticker mai multe, precum ca aeromodelul este proprietatea statului si erau acolo toate datele de contact. Dar acum se doreste altceva. Iti garantez ca inregistrarea actuala consta in luarea in evidenta a aeromodelului undeva (si nu doar la federatie), cu toate caracteristicile sale. Nu asta e problema, o putem face. Dar inseamna ca ai de facut tot felul de hartii ca sa inregistrezi, (e aceeasi procedura ca la un aero 1:1 c anu precizeaza legea ca avem privilegii ca modelisti) sa faci modificari, sa declari accidentele, sa scoti din "circulatie". Nu mai e ca un biletel lipit pe aeromodel.

Si legat de asigurare, tot eu am mai spus ca sunt mari sanse sa gasim pe cineva care sa faca asigurare, cu niste clauze in care niciodata nu-ti va plati nimic sau nu va plati nimic nimanui, dar nici in conditiile astea nu am gasit pe nimeni. E discutie veche si pe forum pe tema asta. Ca si asa, o fac cu placere, doar sa respect legea. Dar nu e inca posibil. Adica accept sa platesc unui asigurator ceva bani chiar cu clauza clara ca il pup in fund in caz de incident si nimic mai mult, doar sa am hartia la mana, ca asa prevede legea. Nici asa nu a aparut nimic pe piata. Sau daca stii tu pe cineva care iti da hartie valabila la camp ca ai asigurare in ce conditii vrea asiguratorul, sa-mi zici si mie ca merg sa fac si eu. Si ramane sa platesc din buzunar tot ce stric...
Adica inregistrarea va fi cu cantec si asigurarea imposibila.

PS. ca sa fiu mai clar, scrie la a): "deţine un certificat de identificare emis de Autoritatea Aeronautică Civilă Română " Convinge-ma tu ca asta inseamna doar sa scriu eu pe model numarul de licenta FAI. N-am experienta in domeniu, dar cand te inscrii undeva, trebuie tot acolo sa spui si cand faci modificari si cand scoti din uz.... Gresesc? E simplu, avem proceduri simple sa facem asta? Sau daca ai o aripa rupta trebuie sa declari ca ai avut accident, ca faci reparatie, apoi vii cu teancul de hartii sa demonstrezi ca e ca inainte... ? Sa raspunda cineva care stie cum se procedeaza la AACR cand sunt probleme de genul asta. Si ca sa nu uit, eu am un numar FAI, dar mai multe modele. Fiecare va trebui sa detina certificat de identificare emis de AACR, dupa noul ordin. Gresesc?

Aceasta postare a fost editata de bitex: 24 January 2014 - 10:07 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

Arata acest topic

• 23 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14