Modelism - RHC Forum: Aeromodelism interzis in Romania - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 23 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Aeromodelism interzis in Romania incepind din 1 februarie 2014

#271 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1345
  • Inregistrat: 20-November 06

Postat 24 January 2014 - 02:13 PM

Federatia asta are vre-un teren omologat pe care sa se poata zbura tot timpul? in provincie de exemplu unde suntem 3 modelisti intr-un oras, cam ce efort financiar implica achizitionarea terenului si constructi unui aerodrom conform cerintelor federatiei? cam cine-si permite? noi ce facem? ai cui ramanem? ne ajuta federatia cu ceva? sau doar incaseaza bani de pe urma noastra ca si membri cotizanti? tinerele talente ce se pot naste pe meleagurile unde traiesc eu ce au sa faca? au sa vina la Bucuresti sa se antreneze? in visele federalilor poate.tara asta nu se limiteaza la Strejnic, Tariceni, Sanpetru , Luica, Adunatii Copaceni sau eu stiu care aerodroame mai exista, acolo s-au adunat o mana de oameni potenti financiar care, bravo lor ,au facut ceva.eu de unde sa-i iau pe aia potenti cand la noi ne zbatem in saracie? cine hotaraste ca avem dreptul sa zburam sau nu? impozitele platite de mine ca cetatean al tarii sunt facute in alta moneda decat restul ?
repet: tara de rahat,avem conducatorii pe care ii meritam.

Aceasta postare a fost editata de worms: 24 January 2014 - 02:14 PM

0

#272 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 24 January 2014 - 02:15 PM

Stiganas .. mai incerc si altfel ... cu o gluma dar care poate face mai usor de inteles ..

Sa zicem ca mie si tie ne place al naiba de tare sa .... cantam !
Mergem la Cerbul de Aur ( prin te miri ce conjunctura ca doar avem talent ).
Concursul e sub egida .. cuiva.. nu stiu .. a Consiliului Local iar noi avem .. legitimatii de cantareti !

Buey .. si asa tare ne-a placut cum am cantat ca la o sptamana dupa ce s-a strans scena, tribuna spectatorilor,
gunoaiele , tot , noi doi ne reintoarcem, tragem curent de la un chiosc ( dam si noi o spaga ) si cu mii de watti
putere, incepem sa ne ... ANTRENAM ! .. pana noaptea tarziu exact ca la Cerbul de Aur ca sa fim in forma anul viitor !

Eeee .. ce zici .. crezi ca scapam ?

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 24 January 2014 - 02:18 PM

Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#273 Useril este offline   Teo-Costin 

• T.C.I.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1399
  • Inregistrat: 13-June 07

Postat 24 January 2014 - 02:22 PM

Vezi postareaSHAKS, la 24 January 2014 - 01:21 PM, a spus:

"Armata Romana este administratorul spatiului aerian national.
Autoritatea Aeronautica Romana este adminstratorul cailor aeriene de pe teritoriul Romaniei si reglementeaza utilizarea aparatelor de zbor civile, cu, sau fara pilot.
Federatia Romana de Modelism este singura autoritate care are in atributii reglementarea aeromodelismului sportiv (deci si recreativ).

Aparatele de zbor fara pilot pot fi impartite in 4 categorii :
- aeronave fara pilot
- aeromodele utilizate cu alte scopuri in afara de cel sportiv si recreativ (filmari, antrenament militar, etc.)
- aeromodele utilizate exclusiv cu scop sportiv si recreativ
- jucarii (zboara sub 50 m) 

Primele doua categorii sunt reglementate de Armata Romana si de AARC (functie de scopul utilizarii), a treia de FRMd si a patra poate fi practicata fara sa existe constrangeri.

Ordinul 8/2014 specifica conditiile de zbor pentru primele doua categorii expuse mai sus. 
A treia categorie este exceptata de la prezentul ordin prin art 5, aliniat 2,  litera a. Singura conditie este ca practicarea acesteia sa se faca sub egida FR Modelism. Deci, pentru a putea zbura un aeromodel, in scop sportiv, sau recreativ, este necesara o licentiere din partea FR Modelism. Aceasta situatie este similara celei intalnite in multe tari vest europene sau in SUA. Unele tari folosesc aceste reglementari de peste 20 de ani, putand intalni si situatii mai drastice decat cele stabilite de Ordinul 8/2014.

Personal, practic aeromodelismul de vreo 20 de ani, am licenta de zbor valida (ROU 161) si nu ma simt constrans in nici un fel de prezentul ordin., incadrandu-ma la art. 5, aliniat 2, litera a si putand pilota aeromodele, asa cum sunt definite de Federatia Aeronautica Internationala.

Secretar General FR Modelism,
Cringu Alexandru Popa"

Cum se poate obtine acea licenta FR Modelism, ce trebuie facut pentru a o obtine, cat costa, etc ..... MULTUMESC
Take the first step in faith. You don't have to see the whole staircase, just take the first step.
0

#274 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 24 January 2014 - 02:27 PM

Vezi postareaworms, la 24 January 2014 - 02:13 PM, a spus:

Federatia asta are vre-un teren omologat pe care sa se poata zbura tot timpul? in provincie de exemplu unde suntem 3 modelisti intr-un oras, cam ce efort financiar implica achizitionarea terenului si constructi unui aerodrom conform cerintelor federatiei? cam cine-si permite? noi ce facem? ai cui ramanem? ne ajuta federatia cu ceva? sau doar incaseaza bani de pe urma noastra ca si membri cotizanti? tinerele talente ce se pot naste pe meleagurile unde traiesc eu ce au sa faca? au sa vina la Bucuresti sa se antreneze? in visele federalilor poate.tara asta nu se limiteaza la Strejnic, Tariceni, Sanpetru , Luica, Adunatii Copaceni sau eu stiu care aerodroame mai exista, acolo s-au adunat o mana de oameni potenti financiar care, bravo lor ,au facut ceva.eu de unde sa-i iau pe aia potenti cand la noi ne zbatem in saracie? cine hotaraste ca avem dreptul sa zburam sau nu? impozitele platite de mine ca cetatean al tarii sunt facute in alta moneda decat restul ?
repet: tara de rahat,avem conducatorii pe care ii meritam.

chiar daca ar vrea, mi-e imposibil de imaginat cum "coana" federatia ar putea sa aprecieze TEHNIC, ECHILIBRAT si CORECT daca o locatie este sau nu in parametri tehnici corespunzatori pentru facut modelism rc, cita vreme, daca ai sa observi ATENT concursurile(circurile) federale ai sa remarci foarte usor FLAGRANTE erori de organizare si desfasurare a evenimentului in sine, daramite sa mai si administreze dumnealor vreun teren/locatie rc...
mai mult, cum crezi matale ca poate elabora dumneaei(aceeasi "coana" federatia ...) CRITERII tehnice de clasificare sau evaluare a terenurilor/locatiilor pretabile la modelism rc, cind nu sint in stare sa administreze niste biete regulamente DEJA facute la concursurile curente?...
aud?
bafta si minuni!

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#275 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 24 January 2014 - 02:32 PM

Cred ca federatia, acum, cu un ochi ride si cu celalalt plinge pentru ca-i cresc muschii dar creste si raspunderea. Vor trebui sa faca fata, nu?
Poate in felul asta "se arata pricina"...

0

#276 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 24 January 2014 - 02:33 PM

Vezi postareawabo1, la 24 January 2014 - 12:33 PM, a spus:

Idea buna, daca limba mea romana ar fi mai buna, asi fi postat deja intrebarea daca este constineta ca prin ordin nr/xx practic a interzis un hooby intreg si cu afacerile aferente plus activitatea palatele copiilor la un loc. In plus ca ordinul nici macar nu este congruent cu regulari in alte tari und chiar sint foarte multi care practica.

Imi trimiti textul pe mesagerie, fac corectiile necesare si ti-l retrimit tot pe mesagerie. Eu n-as putea face ceva inteligibil in germana, asa ca nu trebuie sa te jenezi.
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#277 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 24 January 2014 - 02:38 PM

Am inteles foarte bine unde bati.

FRMD este o federatie sportiva recunoscuta si de Ministerul Sportului si de Ministerul Transportului.

Activitatile oficiale ale sportivilor nu se rezuma doar la a participa la competitii. Sportivii, tot in mod oficial si legal pot sa se si antreneze.

Aparent Ministerul nu se baga (inca) peste activitatea FRMD.

FRMD a devenit brusc foarte importanta. Pana acum puteam zbura la fel de bine si cu si fara FRMD, doar cei cu ambitii competitionale aveau contact cu federatia.

De acum incolo o sa se schimbe totul.

Pe de o parte cei de Federatie se vor bucura caci sunt in sfarsit bagati in seama. Pe de alta parte vor afla foarte repede ca nu mai merge ca pana acum, intr-o dulce somnolenta. Or sa aibe sute de oameni pe cap, foarte hotarati sa isi ceara drepturile si foarte posibil sa isi impuna oameni care sa le repezinte interesele.

Vezi postareaREAL DESIGN, la 24 January 2014 - 02:15 PM, a spus:

Stiganas .. mai incerc si altfel ... cu o gluma dar care poate face mai usor de inteles ..

Sa zicem ca mie si tie ne place al naiba de tare sa .... cantam !
Mergem la Cerbul de Aur ( prin te miri ce conjunctura ca doar avem talent ).
Concursul e sub egida .. cuiva.. nu stiu .. a Consiliului Local iar noi avem .. legitimatii de cantareti !

Buey .. si asa tare ne-a placut cum am cantat ca la o sptamana dupa ce s-a strans scena, tribuna spectatorilor,
gunoaiele , tot , noi doi ne reintoarcem, tragem curent de la un chiosc ( dam si noi o spaga ) si cu mii de watti
putere, incepem sa ne ... ANTRENAM ! .. pana noaptea tarziu exact ca la Cerbul de Aur ca sa fim in forma anul viitor !

0

#278 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 24 January 2014 - 02:40 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 24 January 2014 - 02:03 PM, a spus:

Nu ne intelegem ...

Acum .. se termina competitia si vii acasa .. vrei sa ma convingi ca Federatia va intreba pe fiecare cam pe unde
vreti sa zburati si va inregistra in documentele proprii toate tarlalele ca fiind campuri de antrenament pentru
" sportivii " afiliati ? .. ma indoiesc !

Se va zbura strict in ziua concursului in baza proceselor verbale incheiate la fata locului si a programului competitional
cu mult timp inainte stabilit si evident in prezenta reprezentantilor federatie ...

Ramane fara raspuns intrebarea .. cum mai zbori zi de zi

Asa cum am zis. Deloc numai zbori. Si "Shaks" a interpretat ce scrie in ordin. Asa cum zice nu scrie acollo chiar deloc.
In plus federatia asta nu primeste membri individuali cum sint eu membru individual in Germania de unde am si asigurare. Ei vor sportivi, cu toata hartoagaraie aferenta, doctor, abtituine etc, formulare si stampile. Mai caut harat Icao si va arat ca Romania este acoperit de zona controlata administrata de armata si theoretic nici zmeu ai voie sa ridici

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 24 January 2014 - 02:41 PM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#279 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 24 January 2014 - 02:41 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 24 January 2014 - 02:15 PM, a spus:

...Buey .. si asa tare ne-a placut cum am cantat ca la o sptamana dupa ce s-a strans scena, tribuna spectatorilor,

Presupunere eronata ca antrenamentul trebuie sa se desfasoare in conditii de concert/competitie.
In baie (sub dus), unplugged, sunt posibilitati, fara numar...
... cu picioarele pe pamant ...
0

#280 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2014 - 02:43 PM

Vezi postareawabo1, la 24 January 2014 - 02:40 PM, a spus:

Asa cum am zis. Deloc numai zbori. Si "Shaks" a interpretat ce scrie in ordin. Asa cum zice nu scrie acollo chiar deloc.
In plus federatia asta nu primeste membri individuali cum sint eu membru individual in Germania de unde am si asigurare. Ei vor sportivi, cu toata hartoagaraie aferenta, doctor, abtituine etc, formulare si stampile. Mai caut harat Icao si va arat ca Romania este acoperit de zona controlata administrata de armata si theoretic nici zmeu ai voie sa ridici

Asa am inteles si eu si asta tot incerc sa zic .. dar unii se imbata cu apa rece !
0

#281 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 24 January 2014 - 02:54 PM

Cautam si noi portite. In Romania tot timpul se gasesc portite.

Nu ai voie cu caini de lupta, solutia - nimeni nu mai are caini de lupta - doar metisi.

Altfel, da, ne imbatam cu apa rece.

A mai aparut un articol care vorbeste si de noi:

http://www.hotnews.r...ne-oficiale.htm

Vezi postareaREAL DESIGN, la 24 January 2014 - 02:43 PM, a spus:

Asa am inteles si eu si asta tot incerc sa zic .. dar unii se imbata cu apa rece !

0

#282 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2014 - 03:07 PM

Vezi postarearenatoa, la 24 January 2014 - 02:41 PM, a spus:

Presupunere eronata ca antrenamentul trebuie sa se desfasoare in conditii de concert/competitie.
In baie (sub dus), unplugged, sunt posibilitati, fara numar...

Renatoa NU ai inteles ... era vorba despre locatie .. s-a sustinut ideea ca NU DOAR in ziua concursului esti sub egida Federatiei ci ca tot timpul daca esti legitimat, si mai mult .. ca toate tarlalele vor fi sub egida federatiei zi si noapte
ca sa i se poata antrena sportivii ..

Eu am exemplificat crezand ca mai pe inteles ca daca dupa Cerbul De Aur , mai fac eu un duet cu Stiganas in Piata Sfatului de capul nostru nu are cine sa ne zica ceva ca doar suntem legitimati si " tarlaua " ( Piata Sfatului din Brasov ) ramane permanent sub egida alora la care suntem legitimati .. " Trubadurii Fermecatori " !

O sa mai dau si alte exemple ... sper ca Stiganas s-a prins acum cum ca Chitila nu e sub nici o egida ( poate a alora de
la unitatea militara sau a radarului )

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 24 January 2014 - 03:11 PM

0

#283 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2014 - 03:10 PM

Aici harta Romaniei cu zonele de zbor.
Explica le la omeni, RealDesign, tu esti mai nou din scoala de pilotaj, care este explicatia liniilor alea visiniu unde scrie ATC/GND.
Link Harta

Pentru ca BOOOOM,dintrodata numai este loc liber necontrollat.

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 24 January 2014 - 03:12 PM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#284 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2014 - 03:14 PM

Moldova
Walter Born
rhc@born.ro
0

#285 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip

Vezi postareastiganas, la 24 January 2014 - 02:54 PM, a spus:

A mai aparut un articol care vorbeste si de noi:

http://www.hotnews.r...ne-oficiale.htm

Mi-a placut comentariul de la sfirsit:
"Aparate foto sau de filmat cu zoom prea mare pe cind intra sub control?" Iti vine sa rizi cu lacrimi...adevarate.

Cit dspre Chitila, Ratarie sau alte locatii, la un moment dat cei ce zboara acolo vor trece la "ilegalisti".

Chiar nu ma asteptam la atitea comentarii limpezi din partea celor din afara hobby ului.

Aceasta postare a fost editata de bizu: 24 January 2014 - 03:15 PM

0

#286 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Muntenia
Walter Born
rhc@born.ro
0

#287 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2014 - 03:16 PM

Buey .. toata grija mea e ca unii dintre colegi cu multa daruire, cu mult efort financiar , cu multa munca fizica , cu
multe batai de cap au reusit sa amenajeze un loc de zbor minunat .. care peste inca cativa ani devenea de vis ... ar fi
un ghinion inimaginabil sa nu mai poate fi folosit din cauza unui act normativ facut de niste birocrati, niste teoreticieni care nu au iesit din birou mai departe de restaurantul de lux din colt ...
0

#288 Useril este offline   David11 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 14-August 13

Postat 24 January 2014 - 03:23 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 24 January 2014 - 03:16 PM, a spus:

Buey .. toata grija mea e ca unii dintre colegi cu multa daruire, cu mult efort financiar , cu multa munca fizica , cu
multe batai de cap au reusit sa amenajeze un loc de zbor minunat .. care peste inca cativa ani devenea de vis ... ar fi
un ghinion inimaginabil sa nu mai poate fi folosit din cauza unui act normativ facut de niste birocrati, niste teoreticieni care nu au iesit din birou mai departe de restaurantul de lux din colt ...

sau la prostituate
0

#289 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2014 - 03:24 PM

Eu aleg sa cred ca e doar o scapare de moment. Nu e normal sa sara cu un act negindit si discutat asa, din prima dar pare sa fie obiceiul locului.
Daca ramine asa, la limita, federatia este inutila. Pot incepe sa impacheteze de p'acum.
Nu poate ramine asa dar sintem noi ofticati ca sa zic asa, din'ainte. Citi altii au trecut prin asta in alte domenii...
0

#290 Useril este offline   ViorelX 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 537
  • Inregistrat: 06-October 09
  • Interests:modelism, electronica, mecanica

Postat 24 January 2014 - 03:25 PM

Vezi postareawabo1, la 24 January 2014 - 03:10 PM, a spus:

Aici harta Romaniei cu zonele de zbor.
Link Harta

Eu nu pot vedea hartile respective, imi da mesajul:
The image “http://www.azlr.ro/doc/Navigatie/Muntenia.jpg” cannot be displayed because it contains errors.
0

#291 Useril este offline   David11 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 24 January 2014 - 03:27 PM

sau la doamne.

Eu am investit timp, bani si spatiu (amenajarea unui atelier cat de cat echipat , fosta incapere inundata circa 1.50m apa... scos apa , redirectionat tevi de apa, spart pereti pus gresie , rigips tras 220 samd .
Cat despre locurile amenajate, in toate tarile din ue exista asa ceva . pacat ca toti gandim asa departe acum , si nu inainte cand am fi putut sa facem o asociatie,un club ceva care sa ne reprezinte in fata acestor oameni

Aceasta postare a fost editata de David11: 24 January 2014 - 03:28 PM

0

#292 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2014 - 03:27 PM

Tind sa cred ca cam totul in sistem birocartic romanesc asa este facut, pe fuga si fara ca si fara coada. De unde de altel atita portite, clienteöism si coruptie? Ca altfel nu poti trai pe linga aberatiile alea.
Si comentarile sint bune pe hotnews. Chiar la subiect si nici nu am gast jignir ca de obicei cind citesti comentari la altceva.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#293 Useril este offline   adyc 

• Fly-Free DreamTeam
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 764
  • Inregistrat: 02-November 08

Postat 24 January 2014 - 03:36 PM

Da nea Gigi, ai dreptate!

Vezi postareaREAL DESIGN, la 24 January 2014 - 02:43 PM, a spus:

(2) Prezentul ordin nu se aplică:

a) aeromodelelor, aşa cum acestea sunt definite şi clasificate de către Federaţia Internaţională de Aeromodelism şi de către Federaţia Română de Modelism, atunci când sunt utilizate în cadrul competiţiilor, demonstraţiilor aeriene sau al altor manifestaţii oficiale organizate de Federaţia Română de Modelism;

E car ca buna ziua, vom zbura cand o vrea porcul! Sa zicem ca ma inscriu intr-un club agreat de FRDM, platesc taxele de rigoare indiferent care or fi ele, FRDM imi da un carnet de membru care sa ateste ca sunt acreditat, ok... pana aici e ok si simplu insa "legea" spune clar ca pot sa zbor numai daca FRDM este organizatorul. In acest caz m-am legitimat si am fost acreditat in zadar caci la un eventual control, daca Garcea suna la federatie si cere lista cu activitatile aeromodelistice organizate in ziua respectiva, cel care va raspunde la telefon are sa-si inghita limba si eu am sa raman sub incidenta legii.

Nu va mai imbatati cu apa rece, acest ordin e o mare porcarie, nu reglementeaza nimic ci interzice practicarea aeromodelismului.

Acestea fiind datele problemei, ii dau dracu cu ordinul lor cu tot iar cei de la FRDM daca vor membri cotizanti, trebuie mai intai sa-i merite!

Aceasta postare a fost editata de adyc: 24 January 2014 - 03:39 PM

0

#294 Useril este offline   David11 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 24 January 2014 - 03:44 PM

Cam la asta ar trebui sa renunt eu!

Fisiere atasate

0

#295 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3621
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 24 January 2014 - 03:44 PM

Orice se va decide eu tot o sa zbor ca si pana acum pe maidane fara sa deranjez pe nimeni, FPV zbor doar la inaltimi sub 200m sa nu ma intalnesc cu SMURD-ul, cand vreau sa zbor mai sus zbor doar pe aerodromul TG MURES unde imi anunt in totdeauna prezenta si zbor doar pe verticala aerodromului.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#296 Useril este offline   Sere4uall 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 580
  • Inregistrat: 11-October 08

Postat 24 January 2014 - 03:47 PM

stirile pro tv :

http://stirileprotv....-nu-exista.html
Off-road: HPI Baja 5sc SS 1:5
Losi 8ight-T 2.0 - 4WD Truggy
Traxxas Summit

On-road: HPI Mirco RS4 -4WD 1:18
Mini-Z
Tamya MR-03 Alfa Romeo Giulieta -2WD 1:10

Spektrum DX-3E
Spektrum DX-3S
0

#297 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1429
  • Inregistrat: 19-December 13
  • Interests:Aeromodelism

Postat 24 January 2014 - 03:48 PM

Salut,

1. Nu se specifica contraventia, deci legea nu cumva e gresita deja?
2. De ce nu ne unim toti fortele si cerem intalnire cu ministrii responsabili sa ii intrebam de ce nu s-a facut o dezbatare publica in primul rand si in al doilea rand ca cetateni de drept sa le spunem ca ne impotrivim atata timp cat nu exista niste reglementari clare si un suport din partea statului si vom intra in ultima instanta in greva foamei in fata palatului.
3. Daca stam cu mainile in buzunar si doar comentam dar nu facem nimic atunci vom fi ca restul cetatenilor din aceasta tara, vorba unui politician austriac "Nu stiu cum puteti pleca capul asa usor la tot ce vi se intampla". Noi un stim decat sa comentam, dar sa actionam, deloc :(. Trist dar adevarat.

Multumesc,
Bogdan

Aceasta postare a fost editata de bogdan.motrici: 24 January 2014 - 03:52 PM

0

#298 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 24 January 2014 - 03:51 PM

Vezi postareaadyc, la 24 January 2014 - 03:36 PM, a spus:

Da nea Gigi, ai dreptate!

(2) Prezentul ordin nu se aplică:

a) aeromodelelor, aşa cum acestea sunt definite şi clasificate de către Federaţia Internaţională de Aeromodelism şi de către Federaţia Română de Modelism, atunci când sunt utilizate în cadrul competiţiilor, demonstraţiilor aeriene sau al altor manifestaţii oficiale organizate de Federaţia Română de Modelism;

E car ca buna ziua, vom zbura cand o vrea porcul! Sa zicem ca ma inscriu intr-un club agreat de FRDM, platesc taxele de rigoare indiferent care or fi ele, FRDM imi da un carnet de membru care sa ateste ca sunt acreditat, ok... pana aici e ok si simplu insa "legea" spune clar ca pot sa zbor numai daca FRDM este organizatorul. In acest caz m-am legitimat si am fost acreditat in zadar caci la un eventual control, daca Garcea suna la federatie si cere lista cu activitatile aeromodelistice organizate in ziua respectiva, cel care va raspunde la telefon are sa-si inghita limba si eu am sa raman sub incidenta legii.

Nu va mai imbatati cu apa rece, acest ordin e o mare porcarie, nu reglementeaza nimic ci interzice practicarea aeromodelismului.

Acestea fiind datele problemei, ii dau dracu cu ordinul lor cu tot iar cei de la FRDM daca vor membri cotizanti, trebuie mai intai sa-i merite!

inca ceva: cum sa-ti imaginezi ca sub umbrela federala o sa ai parte de ceva corect, echilibrat si adevarat, cind, de exemplu, la un concurs recent de barci, dumnealor au omologat rezulatele unei manse in care niste "isteti" au pus pe apa un model NEGUVERNABIL, doar ca sa se omologheze "treaba" si sa-si treaca dumnealor in "palmares" inca o activitate rc in linia lor de "succesuri" ...!!!???la o simpla inspectie tehnica(necesara la orice concurs cu implicari de material sportiv/tehnic) barca aia nu "trecea"!...la concursul-circ federal s-a putut!....
of!
bafta si minuni!

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#299 Useril este offline   David11 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 24 January 2014 - 03:52 PM

Vezi postareabogdan.motrici, la 24 January 2014 - 03:48 PM, a spus:

Salut,

1. Nu se specifica contraventia, deci legea nu cumva e gresita deja?
2. De ce nu ne unim toti fortele si cerem intalnire cu ministrii responsabili sa ii intrebam de ce nu s-a facut o dezbatare publica in primul rand si in al doilea rand ca cetateni de drept sa le spunem ca ne impotrivim atata timp cat nu exista niste reglementari clare si un suport din partea statului si vom intra in ultima instanta in greva foamei in fata palatului.
3. Daca stam cu mainile in buzunar si doar comentam dar nu facem nimic atunci vom fi ca restul cetatenilor din aceasta tara, vorba unui politician austrica "Nu stiu cum puteti pleca capul asa usor la tot ce vi se intampla". Noi un stim decat sa comentam, dar sa actionam, deloc :(. Trist dar adevarat.

Multumesc,
Bogdan

in alta parte a inceput sa se faca deja o lista cu cei care ar fi dispusi sa mearga dincolo de vorbe si comentarii
0

#300 Useril este offline   adyc 

• Fly-Free DreamTeam
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 764
  • Inregistrat: 02-November 08

Postat 24 January 2014 - 03:52 PM

O alta varianta ar fi urmatoarea, ne acreditam la FRDM si ii obligam sa trimita un oficial acolo unde ne adunam sa zburam indiferent cand vor muschii nostrii... sa vad cum se vor impartii cei de la federatie sa acopere toate zonele de zbor din Bucuresti si din tara in acelasi timp.
0

Arata acest topic

• 23 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis