Aeromodelism interzis in Romania incepind din 1 februarie 2014
Postat 23 January 2014 - 05:28 PM
Nu dau sursa ca se aprind spiritele pe aici, dar se pare ca are dreptate.
Postat 23 January 2014 - 05:30 PM
David11, la 23 January 2014 - 05:18 PM, a spus:
Desi sint si eu "fiert" si ofticat se modul in care este pusa problema, un protest al aeromodelistilor, in strada, intr-o tara in care majoritatea se chnuieste sa plateasca utilitatile, ar arata cam ca un protest al jucatorilor de golf. Comunitate mica, vazuta ca fiind avuta si nu foarte necesara...
Acum ne varsam si noi naduful dar strada, cred eu, ar fi ultima pe lista demersurilor.
Aceasta postare a fost editata de bizu: 23 January 2014 - 05:31 PM
Postat 23 January 2014 - 05:39 PM
ALLEN, la 22 January 2014 - 09:12 PM, a spus:
so... intreberea mea este: cum me afecteaza pe noi legea asta?
si mai mult: de ce firmele de asig (firme de KKO din pct.ul asta de vedere) nu vos sa iti faca asigurare la aeromodel, automodel... etc???? asaaaa... ca in tarile civilizate... ai fost prost (sau poate nu), a picat modelu... da macar esti asigurat. ca doar nu in fiecare zi dai cu modelu in curtea, masina, capu lu nea ION.
la 1km de teren are casa nea ion (care imi este unchi ) eu ma dau cu benzinarul la mijlocul locului meu(3km pina la prima casa ,drum national) (cu toate ca eu zbor helii electrice)
deci nici cel mai indracit benzinar nu il poate trezi !
pica rx -helii nu poate ajunge tocmai la nea ion (probabilitate 99%)
avind in vedere ca este teren extravilan "prostul nu poate sa ma astepte cu legea in mina la poarta"
deci am sanse sa imi fac un teren de zbor!!!!
pe linga lege dar nu in afara ei!!!!
insa de cele mai multe ori deciziile pe care le luam in pripa nu sunt cele mai bune!
07470130360
Postat 23 January 2014 - 05:40 PM
MLGore, la 23 January 2014 - 04:33 PM, a spus:
Domnule MLGore, daca dumneavoastra cand va priviti in oglinda observati un ametit, nu trebuie sa extrapolati la toata comunitatea modelistilor. Daca se aduna colegii cu care am zburat la Ratarie si la CET Vest, in 40-50 de oameni nu-i unul ametit. Credeti ca daca vin si oamenii cu care n-am zburat niciodata, de la Chitila si Popesti-Leordeni scade asa mult calitatea adunarii !?
Postat 23 January 2014 - 05:41 PM
luci25gold, la 23 January 2014 - 05:39 PM, a spus:
deci nici cel mai indracit benzinar nu il poate trezi !
pica rx -helii nu poate ajunge tocmai la nea ion (probabilitate 99%)
avind in vedere ca este teren extravilan "prostul nu poate sa ma astepte cu legea in mina la poarta"
deci am sanse sa imi fac un teren de zbor!!!!
pe linga lege dar nu in afara ei!!!!
pentru helii sint asigurat !
insa de cele mai multe ori deciziile pe care le luam in pripa nu sunt cele mai bune!
07470130360
Postat 23 January 2014 - 05:49 PM
Postat 23 January 2014 - 05:52 PM
If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
Postat 23 January 2014 - 05:58 PM
Multumim de reclama minunata pe care ti-ai si ne-ai facut-o cu clipul tau viral in tonuri rapsodice.
Vezi daca fac oamenii astia miting in fata MT sau a guvernului sa te duci si tu repede cu gramada ta de bete sa le dai in cap cu ele, in ton cu "performanta" de la mitingurile de la Universitate cand ai prins prima pagina.
Aceasta postare a fost editata de Maverick: 23 January 2014 - 06:01 PM
If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
Postat 23 January 2014 - 06:07 PM
TeamNet spune intr-un comunicat ca este prima companie privată care a semnat protocolul de operare a avioanelor fără pilot (UAV) în spaţiul aerian al României.
Postat 23 January 2014 - 06:08 PM
Iar un protest organizat nu e cu "Nu ne vindem taara, nu ne vindem taaara!". N-o sa declaram greva foamei si n-o sa ne legam cu lanturi de portile ministerului. Trebuie explicat - iar corect si coerent - ca dezvoltarea industriei nu se poate face prin interdictia totala si prin ingroparea in hartogaraie si birocratie a activitatii. Si ca ministerul nu are competenta asupra aparaturii de bord necesara zborului in conditii de siguranta. Caci daca nu ne luam dupa definitia din DEX a cuvantului FILMARE, care a fost folosit explicit in Ordinul 8/2014, un senzor de Optical Flow e ilegal.
Postat 23 January 2014 - 06:44 PM
bizu, la 23 January 2014 - 05:13 PM, a spus:
ai dreptate, nu e nimeni sef, dar nici cei care sunt pe acel teren nu sunt. adica, eu, daca ma strofoc un pic, iti pot interzice sa mai ridici modelul de la sol, daca nu esti la minim X km de casa mea. si cand spun asta stiu ce spun....
in rest vad ca multi dau cu mucii-n fasole... ca de obicei. a zis bine Gore, x ametiti nu fac nimic cu un protest. e fix pix. trebuie mers pe cale legala, la "masa negocierilor" si inainte de asta trebuie consultant juridical specializata. sunteti dispusi de asa ceva? ca o treaba din asta costa. deja s-a demarat ceva pe partea de consultant, nu va spun mai multe, dar la final o sa va tai facture, atunci sa va vad. ca la mocangeala... toata lumea e buna. auzi, avind in vedere ca este teren extravilan "prostul nu poate sa ma astepte cu legea in mina la poarta" deci am sanse sa imi fac un teren de zbor!!!! pe linga lege dar nu in afara ei!!!! asta e mentalitate fix romaneasca. daca erai neamt, sau mai cine stie ce natie civilizata, nu gandeai asa. dar noi nuuuuuu... tipic romaneste.
o sa imi sariti in cap dupa aceste randuri, dar asta e adevarul, si, cineva trebuia sa o spuna. ete ca am facut-o eu.
cand strigam pe aici de mama focului, ba baieti, disciplina de zbor, safety, alea alea, ati sarit de cur in sus. ete ca ne-au tras-o alesii pe toate gaurile. si ma doare, pt ca dupa atatia ani, nu multi in cazul meu, sa ma uit la modele cum stau atarnate pe pereti....
asa e cand zicem ca suntem o comunitate (forumul) dar de fapt suntem fix cum a zis si Gore, niste ametiti, ca n-am fost in stare sa facem ceva. ma rog, unii au facut si au fost injurati, pe principiul sa moara capra vecinului (iar tipic romanesc).
bleah... trebuie curatat topical de unele posture, nu le vad nici rostul nici relevanta.
Hai sa avem aterizari line, dupa valul de proteste...
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
Postat 23 January 2014 - 06:46 PM
Romania avea clar un gol legislativ in domeniu .. a trebuit umplut si asa va fi .
Orice interventii nu vor starnii decat imaginatia si inventivitatea specifica romanului catre
interese financiare .. incusiv din partea Federatiei care si asa sufera de fonduri cat si din
partea cluburilor in care nu prea se inghesuie zeci de membrii cotizanti ca sa se poata
autofinanta ..
Sa vezi " grija " lor pentru soarta modelistului ca individ D O A R ca deeeeee.. ca la un meci
la care nu prea mai sunt bilete .. va trebui sa le "cumparati" la suprapret daca vreti sa vedeti
meciul ...
Sunt legi elaborate si cu toate presiunile sindicatelor la nivel national, a Asociatiei Patronatelor
din Romania, a medicilor, a profesorilor, a politistilor, a pensionarilor etc etc etc .. legile au fost
promulgate si isi fac simtit efectul nociv in domeniile respetive .. asa ca o mana de naivi , doua maini,
trei mani sau toti naivii din domeniu tot nu au sorti de izbanda ....
Nu mai vreau sa fac pariu ca am mai facut si cineva mi-a zis ca am gura aurita .. nu ! e portelan ! iar
restul il pun la capitolul .. cu picioarele pe pamant chiar daca port doar 39 la papuci !
Si nu uitati de TERENURILE DE ZBOR .. aici e jalea ..
O sa fie ca legea gratarelor .... cum vede politia doi, trei insi pe camp .. hopa vin langa ei ca nu cumva ...
desi nu iese fum !
Nu pot decat sa va doresc bafta dar am indoieli ...
Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 23 January 2014 - 06:51 PM
Postat 23 January 2014 - 06:48 PM
Para, la 23 January 2014 - 05:40 PM, a spus:
Cand ma uit eu in oglinda nu vad un ametit,dar in ochii celor de la minister, in fata carora vom manifesta, exact asta vom fi, o adunatura de ametiti.
Later: Acum am vazut postul lui Allen care a inteles la ce ma refeream.
Aceasta postare a fost editata de MLGore: 23 January 2014 - 06:52 PM
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
Postat 23 January 2014 - 06:55 PM
bizu, la 23 January 2014 - 05:30 PM, a spus:
Acum ne varsam si noi naduful dar strada, cred eu, ar fi ultima pe lista demersurilor.
nu conteaza ce e necesar, conteaza ca suntem o masa ade oameni, oameni care au drepturi ca toti ceilalti ,oameni care dupa zile de munca, vrem sa ne bucuram si noi de partea noastra creeativa a creierului(Pentru ca cei care au asta ca hobby de obicei au asa ceva)ca toti ceilalti oameni din tara asta . Daca parerea noastra nu conteaza in ceea ce influenteaza vietile noastre , in tara in care ne-am nascut inseamna ca suntem un popor de gaste .
Postat 23 January 2014 - 06:58 PM
[/quote]
Din pacate e singura forma de a ne exprima opinia in public!
Si ca sa spun altfel, daca acolo nu ne baga nimeni in seama atunci nu vad cum ar trebui sa procedam .
Aceasta postare a fost editata de David11: 23 January 2014 - 06:59 PM
Postat 23 January 2014 - 07:02 PM
Si inca nu au aparut normele de aplicare care nu pot decat sa o faca si mai restrictiva. Aia cu spume sub 1 Kg e amagire, nici cu alea nu o sa putem zbura nederanjati.
Titlul topicului e foarte bun, ordonanta a interzis practic aeromodelismul in Romania. Au ramas la "liber" doar aeromodelismul de sala sau salina si elicopterele din Carrefour.
Si nu cred ca e nici o greseala sau scapare. Ei vor sa scape fix de drone si FPV-isti. Cum nu pot controla fiecare aeromodel de camere video si echipament de transmisie le-au interzis pe toate.
Putem zbura fara acte doar la intalniri oficiale ale FRMD. Atat.
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
Postat 23 January 2014 - 07:04 PM
Postat 23 January 2014 - 07:10 PM
Si pe deasupra nu i-a privit nimeni ca pe o adunatura de ametiti
Aceasta postare a fost editata de David11: 23 January 2014 - 07:11 PM
Postat 23 January 2014 - 07:12 PM
Din pacate e singura forma de a ne exprima opinia in public!
Si ca sa spun altfel, daca acolo nu ne baga nimeni in seama atunci nu vad cum ar trebui sa procedam .
[/quote]
Tu ai dreptate, dar am si eu. Pleci la lupta, vezi cu cine ai de-a face... inainte de batalie.
Tara asta e speciala si unica in felul ei.
Dregatorii, si ei la fel...
Tocmai am servit personal, ceva proteste "fresh", de interes national, de o inalta tinuta si civilizatie si atit.
Eu as merge cu juristul in fata...
Da' ce zic eu; subsemnatul: fiul ploii si al vintului turbat.
Mai bine cluburi si federatie.
Cluburile pot creste in timpul care le trebuie lor sa impuna ceva cu adevarat.
Postat 23 January 2014 - 07:27 PM
bizu, la 23 January 2014 - 07:12 PM, a spus:
Citeaza
Tu ai dreptate, dar am si eu. Pleci la lupta, vezi cu cine ai de-a face... inainte de batalie.
Tara asta e speciala si unica in felul ei.
Dregatorii, si ei la fel...
Tocmai am servit personal, ceva proteste "fresh", de interes national, de o inalta tinuta si civilizatie si atit.
Eu as merge cu juristul in fata...
Da' ce zic eu; subsemnatul: fiul ploii si al vintului turbat.
Mai bine cluburi si federatie.
Cluburile pot creste in timpul care le trebuie lor sa impuna ceva cu adevarat.
asta cu cluburile este cea mai buna idee si cred ca unica solutie, cluburi si in conducere sa fie si un juristsau fiecare club sa aiba un jurist
Postat 23 January 2014 - 07:33 PM
RedDevil, la 23 January 2014 - 07:27 PM, a spus:
E mult si scump unul la fiecare club dar unul "national" cred ca e posibil.
Taxa de carnet de membru, taxa anuala sau lunara si separat, neaparat, taxa de zbor. Asta pentru ca fiecare ajunge la zbor cind poate.
Carnet de membru cu mentionarea nivelului de pilotaj; ceva de genul: zbor asistat (debutant cu pilot alaturi), zbor liber (majoritatea) si zbor de performanta (astia pot asista incepatorii). Problema este: cine are vreo hirtie cum ca poate pilota un aeromodel. Cine stabileste performantele pilotului, care sint criteriile.
Ca sa nu fie o chestie elitista, taxa de carnet (nu poate fi gratis oricit de simplut ar fi) si taxa de membru ar trebui sa fie mai mititele. Se poate compensa, probabil din taxa de zbor (pe zi), publicitate, site, comercializare promotionale, altele la care se mai pot gindi cei care se pricep. E doar o parere; a fost usor de dat (scris); poate ca cei care au incercat sau incearca deja stiu altfel. As vrea sa-i aud ca sa avem o imagine completa.
Aceasta postare a fost editata de bizu: 23 January 2014 - 07:35 PM
Postat 23 January 2014 - 07:41 PM
rhc@born.ro
Postat 23 January 2014 - 07:45 PM
wabo1, la 23 January 2014 - 07:41 PM, a spus:
Ma tem ca atunci era facultativ. Initiativa decenta. generoasa si civilizata subminata probabil de saracie (luata ca termen relativ) si de obiceiurile locului.
Acum, ca nu cred sa se "autorizeze" careva individual, va fi necesara afilierea. Pina la urma cred ca asa si este normal. O fi pina la urma si o "jumatate plina"?
Aceasta postare a fost editata de bizu: 23 January 2014 - 07:46 PM
Postat 23 January 2014 - 07:46 PM
bizu, la 23 January 2014 - 07:33 PM, a spus:
Taxa de carnet de membru, taxa anuala sau lunara si separat, neaparat, taxa de zbor. Asta pentru ca fiecare ajunge la zbor cind poate.
Carnet de membru cu mentionarea nivelului de pilotaj; ceva de genul: zbor asistat (debutant cu pilot alaturi), zbor liber (majoritatea) si zbor de performanta (astia pot asista incepatorii). Problema este: cine are vreo hirtie cum ca poate pilota un aeromodel. Cine stabileste performantele pilotului, care sint criteriile.
Ca sa nu fie o chestie elitista, taxa de carnet (nu poate fi gratis oricit de simplut ar fi) si taxa de membru ar trebui sa fie mai mititele. Se poate compensa, probabil din taxa de zbor (pe zi), publicitate, site, comercializare promotionale, altele la care se mai pot gindi cei care se pricep. E doar o parere; a fost usor de dat (scris); poate ca cei care au incercat sau incearca deja stiu altfel. As vrea sa-i aud ca sa avem o imagine completa.
si la cluburi se pot organiza si cursuri de aeromodelism, cum sunt prin tara, unde copilu vine, plateste o taxa lunara si invata despre aeromodelism.
Postat 23 January 2014 - 07:56 PM
De vina nu este nici un FPV-ist .
Nici macar Dramida nu a produs vre-o paguba materiala sau morala cuiva si mai toate televiziunile de la noi deja operau cate o jucarie de-asta asa ca nu se poate spune ca neandertalienii au aflat de la el(noi) ca aparatele foto pot zbura si cu altceva decat un avion de cateva tone .
De vina sunt aia de la butoane si idiotii ce i-au votat . Valabil in toate tarile .
La baza cred ca sta faptul ca o persoana foarte bogata de la noi a intrat in afaceri cu drone si tocmai si-a anihilat concurenta din fasa .Modul de executie a fost tipic pentru parlamentul notru - dincolo de tinta au mai prins si 300 de nevinovati dar nu ai ce cere de la ei.
Postat 23 January 2014 - 07:59 PM
Aceasta postare a fost editata de RedDevil: 23 January 2014 - 08:02 PM
Postat 23 January 2014 - 08:00 PM
Postat 23 January 2014 - 08:00 PM
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
Postat 23 January 2014 - 08:10 PM
Postat 23 January 2014 - 08:16 PM
Un bun prieten m-a sunat in aceasta seara ca a auzit la radio la emisiunea lui Mihai Badea,discutii despre aceasta lege.
Binenteles in stilul lui caracteristic,Badea ii lua peste picior pe guvernanti in privinta acestei legi.
Probabil va urma sa vedem si la strile PRO TV.