ESC Afro de la HK Bune, rele?
Postat 12 January 2014 - 04:11 PM
Postat 12 January 2014 - 11:38 PM
- sunt creeate special pentru multicoptere. N-ai setari de frana sau voltage-cutoff, si nu exista alt firmware pentru ele decat cel scris de Simon Kirby.
- au MOSFETi cu Rds(on) foarte mic, astfel ca foarte putina energie se transforma in caldura, si functioneaza OK fara radiator sau -mai nou- in versiunea slim introduse in interiorul tuburilor-brat, de la (fi)16 in sus.
- au leduri rosu/verde pentru a supraveghea buna functionare.
Partile controversate ar fi:
- BECul este de doar 500 mAh. Pentru configuratiile mai complexe, cu GPS si telemetrie te obliga la folosirea unui SBEC extern.
- pilotarea motoarelor-clatita, cu 20+ poli e problematica.
Mai am, nu de studiat, ci de adunat date in tabel. Nu stiu inca daca sa le dau si o nota negativa. La fiecare MOSFET, exista o curba de functionare. E data de patru timpi: deschidere, urcare, coborare si inchidere. Nu am vazut pana acum un MOSFET in al carui fisa sa fie specificat ca destinatie motorul fara perii. In general se adreseaza surselor de alimentare in comutatie. Si acolo idealul spre care se tinde e usor diferit de "al nostru".
Postat 13 January 2014 - 07:09 AM
Postat 13 January 2014 - 10:09 AM
Para, la 12 January 2014 - 11:38 PM, a spus:
in versiunea slim introduse in interiorul tuburilor-brat, de la (fi)16 in sus.
sau chiar in patratele de 13mm care le laudam zilele astea lui icsss
...
- BECul este de doar 500 mAh. Pentru configuratiile mai complexe, cu GPS si telemetrie te obliga la folosirea unui SBEC extern.
ca sa il citez pe TC, unul din autorii afro:
"[02/01/2014 08:43:59] hamasaki@hikarisoft.com: why the f... did you even buy this sh.. if first thing you talk about is "stability" and "gps"?
sounds like you just wanna hover
i.e. shoulda just got DJI A2M"
Desi, cu putina firaraie se poate lua curent separat pentru GPS de la ESC 2, pentru telemetrie de la ESC 3, etc. Nu e nerezolvabila si nici prea complicata.
Si apropo, cel nou ultra slim nu are BEC de loc :D
...
- pilotarea motoarelor-clatita, cu 20+ poli e problematica.
vezi mai sus... :) desi, el zice ca e rezolvata inca de la fw din toamna aprox septembrie, banuiesc ca astea de se vand acum la HK il au ... :unsure:
Mai am, nu de studiat, ci de adunat date in tabel. Nu stiu inca daca sa le dau si o nota negativa. La fiecare MOSFET, exista o curba de functionare. E data de patru timpi: deschidere, urcare, coborare si inchidere. Nu am vazut pana acum un MOSFET in al carui fisa sa fie specificat ca destinatie motorul fara perii. In general se adreseaza surselor de alimentare in comutatie. Si acolo idealul spre care se tinde e usor diferit de "al nostru".
Ai uitat compatibilitatea i2c cu mk, dar evident, asta intereseaza doar pe cei cu mk, care au acum acces la ESC de 3x mai ieftine.
Ar mai fi si modul revers, pentru cei acrobatici la extrem.
As concluziona asa:
interesante pentru cei care:
- vor un ESC cat mai mic
- vor ESC cu revers sau i2c pt mk
indiferente pentru cei care:
- vor stabil si nimic altceva
neinteresante pentru cei care:
- vor cat mai ieftin
- vor BEC capabil peste 500mA
Ciprian Dughir, la 13 January 2014 - 07:09 AM, a spus:
si rctimer, au facut in sfarsit esc-ur de 30A kosher. si cred ca sunt cele mai ieftine gata softate
Cand o sa scoata mai mici vedem ce e in interior, nu ma intereseaza 30A, sunt prea obeze pentru ce zbor eu
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 13 January 2014 - 10:11 AM
Postat 16 January 2014 - 09:45 AM
http://www.goodluckbuy.com/images/detailed_images/sku_102727_2.jpg
http://www.goodluckb...tallation-.html
Postat 16 January 2014 - 12:39 PM
Postat 16 January 2014 - 12:59 PM
Asta daca nu cumva intrebai despre alea de la GLB de mai sus... :unsure:
Postat 11 August 2014 - 11:29 AM
Postat 11 August 2014 - 11:34 AM
Postat 11 August 2014 - 11:41 AM
Postat 28 August 2014 - 04:07 PM
Postat 29 August 2014 - 09:41 AM
Postat 19 September 2014 - 01:18 PM
Postat 19 September 2014 - 01:26 PM
Ambele cica ar fi blheli, nu am verificat la cele cu atmel daca este asa.
Cat despre multipoli, doar de la cineva care le-a testat personal, dupa ce mi-a zis timecop ca afro ar trebui sa mearga si am vazut ca nu merg... nu mai cred nimic, prefer sa evit multi"poalele", poate ma convinge cineva de revers cu cifre ca ar merita...
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 19 September 2014 - 01:27 PM