Modelism - RHC Forum: Coca fibra - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Coca fibra

#1 Useril este offline   stef_41 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 17-September 13

Postat 18 September 2013 - 08:21 AM

Buna ziua,
Sunt un nou memebru si vreau sa fac prima barcuta de la 0. Sper sa si reusesc.
Dupa cateva zile de citit pe forum si documentat pe ici colo m-am gandit sa incep.
Din cele citite pe forum am inteles ca trebuie un pozitiv pe care voi incerca sa-l fac din gips
dupa care un negativ din fibra de sticla.(dupa sfaturile din realizare coca Delfin)
Si de aici incep intrebarile la care nu am gasit raspunsuri pe forum?
1.La aplicare gelcoat-ului ar trebui ca matrita (negativul) sa fie uniformizat si far pori, m-am gandit sa aplic spiritchit apoi ceara si apoi stratul de gelcoat, acestia sunt pasii de urmat?
Va multumesc.
0

#2 Useril este offline   C&RDINODINOWOODFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 30-September 12
  • Interests:Constructii de tot felul , Pescuit Sportiv ,Drift

Postat 18 September 2013 - 07:29 PM

Salut .
Daca tot esti pe un forum pentru modelisti de ce nu construiesti una din placaj si bagheta , fie din balsa sau din brad ,un plan simplu iti dau eu sau iti poti schita tu unul , daca vrei mai complex gasesti aici http://www.rhcforum....a-pentru-nadit/
Spor .
0

#3 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 18 September 2013 - 07:42 PM

...probabil nu ai inteles etapele :
1-faci pozititvul dupa care vei turna matrita, de preferat fara defecte .
2-prepari pozitivul pt turnare, 4-5 maini de ceara cu slefuire intre ele, un singur strat de alcool polivinilic si apoi aplici gelcoatul cu pensula ,2-3 straturi, subtiri si cat mai uniforme .
3-dupa polimerizare, aprox 24 de ore, dai un strat de rasina si incepi imediat incarcarea cu fibra intr-un singur strat subtire, dupa uscarea primului strat de fibra incepi incarcarea ,2-3-4 straturi ,in functie de densitatea fibrei folosite, iti recomand densitati mici, 150-225 gr/mp, se muleaza perfect .
4-dupa cca 24 de ore extragi matrita, cu atentie si folosind doar pene din lemn sau pvc .
5- dupa extragere o speli bine si cu multa apa calda, eventual folosind un smirghel de 1000-2000 faci corectiile necesare.
6-dupa uscare aplici 4-5 straturi de ceara cu slefuire intre ele si in final dai un strat de alcool polivinilic.
7-aplici gelcoatul la pensula in 2 straturi cu uscare intre ele, cca 2-3 ore si apoi lasi 24 ore la uscat .
8-dai un strat de rasina si te apuci de incarcat matrita cu fibra ,2-3 straturi in functie de densitate.
9-dupa cca 8-10 ore poti extrage modelul din matrita, pene de lemn sau pvc .
10-end of story !!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#4 Useril este offline   stelian 

• NAVOMODELE CNX
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2400
  • Inregistrat: 01-December 08

Postat 18 September 2013 - 07:49 PM

Mura'n gura !

http://www.rhcforum....odel-cu-2-cuve/
facebook
https://www.facebook...3/photos_stream

https://www.facebook...le.7/photos_all

Alte barcute construite , poze de pe alte meleaguri !
http://forum.rcdesig...read274739.html

0721 241 744 VODAFONE
0762 028 013 COSMOTE

[Mail stelianionascu@yahoo.com [/size]
0

#5 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 18 September 2013 - 09:11 PM

Sau cum se incepe un model si il termina altcineva cu corecturile de rigoare.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#6 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 September 2013 - 09:30 PM

...manolo, tu cam cate modele ai proiectat, matritat si finalizat in fibra de sticla, evident exceptand tentativa aia patetica de a copia in forex, komatex sau ce-o fi fost, de esti atat de doct in analiza si executia matritelor in fibra ?!!
0

#7 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 September 2013 - 09:44 PM

Nici unul, si nu cred ca voi face in fibra ,pur si simplu nu ma pasioneaza,dar nici nu ma laud cu munca altuia.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#8 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 September 2013 - 09:49 PM

...in cazul asta e bine sa pui punct zeflemelei de 2 lei, indiferent cat si cum m-am injurat cu tinta ta din topicul de fata, apreciez faptul ca a facut ceva indiferent cum ,cat si de cine a fost ajutat, din pacate in cazul tau nu pot spune acelasi lucru, nici in electronica si nici in modelism, asa ca ....ciocu' mic !!!

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 18 September 2013 - 09:49 PM

0

#9 Useril este offline   stelian 

• NAVOMODELE CNX
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2400
  • Inregistrat: 01-December 08

Postat 18 September 2013 - 10:02 PM

Vezi postareaipsihi, la 18 September 2013 - 09:49 PM, a spus:

...in cazul asta e bine sa pui punct zeflemelei de 2 lei, indiferent cat si cum m-am injurat cu tinta ta din topicul de fata, apreciez faptul ca a facut ceva indiferent cum ,cat si de cine a fost ajutat, din pacate in cazul tau nu pot spune acelasi lucru, nici in electronica si nici in modelism, asa ca ....ciocu' mic !!!

Vlade ,astfel de specimene trebuiesc ingorate , nu merita efortul sa iti bati capul !
facebook
https://www.facebook...3/photos_stream

https://www.facebook...le.7/photos_all

Alte barcute construite , poze de pe alte meleaguri !
http://forum.rcdesig...read274739.html

0721 241 744 VODAFONE
0762 028 013 COSMOTE

[Mail stelianionascu@yahoo.com [/size]
0

#10 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 September 2013 - 10:27 PM

Vezi postareaipsihi, la 18 September 2013 - 09:49 PM, a spus:

Probabil ca trebuie sa-mi iau si eu reportofon ,ca sa ai amabilitatea unor aprecieri,binenteles dupa ce voi imprastia inregistrarile, cu toate ca am aparat foto mi s-a terminat filmul in anumite situatii.

Aceasta postare a fost editata de manolo: 18 September 2013 - 10:28 PM

Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#11 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 September 2013 - 10:38 PM

...eu apreciez munca manolo, nu furtul, ,nu clonarea electronicelor muncite si impartasite de altii, nu cutiutele din forex psihedelic colorate, nu aberatiile zeflemitoare si tembele de pe elforum ,arata-mi ceva palpabil stors din inteligenta neuronului tau si poate imi voi schimba impresia, da-mi de pilda caderea de tensiune de pe regulatoarele tale in functie de rezistenta de trecere pe fiecare ramura a mosfetilor din 10 in 10 amperi si imi voi schimba impresia, stiind ce finali folosesti o sa-ti ia 1 minut, eu iti dau 5 minute pt asta !!!
0

#12 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 September 2013 - 11:05 PM

Eu te-am mai intrebat odata ceva despre clonare,si am primit raspuns nu.Despre clonare ,defapt cerere de cerseala poate il intrebi pe "protejatul" matale ,"nu-mi dai si mie un cablaj de esc si un hex"? saru'mina .

Aceasta postare a fost editata de manolo: 18 September 2013 - 11:06 PM

Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#13 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 September 2013 - 11:08 PM

...manolo, esti in varsta, asta aduce si intelepciune din cate stiam si ar trebui sa stii ca "a cere nu e o rusine, a fura e cu totul altceva", dar eu te-am intrebat altceva, imi poti raspunde te rog ?!!!
0

#14 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 September 2013 - 11:28 PM

Vezi postareamanolo, la 18 September 2013 - 11:05 PM, a spus:

Eu te-am mai intrebat odata ceva despre clonare,si am primit raspuns nu.Despre clonare ,defapt cerere de cerseala poate il intrebi pe "protejatul" matale ,"nu-mi dai si mie un cablaj de esc si un hex"? saru'mina .
...din pacate nu pot edita si trebuie sa completez, NU este, NU a fost si NU va fi niciodata "protejatul" meu, mie nu-mi permite istoria si pe el nu-l ajuta sinapsa stanga de la neuronul drept, restul antecedentelor le stii, dar a aratat ambitia de a-si pune amprenta pe ceva personal si nu-l mai pot ignora, vb aia, tine-ti "protejatul" cat mai aproape ca sa-ti spun cine esti, uimeste-ma cu ceva si vei avea parte de cele mai reusite critici din partea mea ,promit !!!
0

#15 Useril este offline   stef_41 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 September 2013 - 06:33 AM

Va multumesc frumos pentru sfaturi, in aceasta dupa amiaza voi incepe lucru la pozitiv sper sa reusesc ceva, oricum timp am ca iarna e lunga in Neamt.
Pe masura ce voi inainta in acest proiect sper sa fiti alaturi de mine cu sfaturi.
0

#16 Useril este offline   stef_41 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 September 2013 - 07:48 AM

Incep sa pun cap la cap o lista de cumparaturi si am ajuns la gel coat, am citit si am tot citit si am gasit termenul de gelcoat pentru matrita. Este diferit gelcoat-ul de matrita fata de cel pentru coca?
Si daca puteti sa-mi sugerati un magazin online de unde se pot face cumparaturile, sau un user al acestui forum, vazusem ceva ieri dar nu mai gasesc post-ul.
0

#17 Useril este offline   nitu_cyp 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 289
  • Inregistrat: 02-February 11

Postat 19 September 2013 - 09:03 AM

Salut,am un sfat pt tine si sper sa il intelegi eu construiesc barci si sincer te sfatuiesc sa nu iti faci u una singura(ma refer la coca) sunt atatea modele pe piata care ar putea sa fie pe placul tau,daca vrei sa faci mai multe asa se merita sa incepi un proiect eu unul iti spun sa te gandesti ff bine ca si eu am fost ca tine si stiu cati bani am pierdut doar sa imi fac un model al meu,cat dai sa faci un mulaj ,matrita si dupa coca finala faci 60% din barca cu bani astia,asa ca iti urez spor la ceea ce vei face si multa bafta Nitu.
Trebuie sa ne uitam la fapte, nu la vorbe.
0

#18 Useril este offline   stef_41 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 September 2013 - 09:11 AM

Nitu_cyp multumesc frumos pentru sfat. Ai dreptate dupa indelungi cautari am gasit un site si dupa un scurt calcul ajung undeva la 450 in mare doar pentru coca in conditiile in care dupa ce am vazut pe forum gasesc coca buna la 300-350 ron. Dar iarna e lunga si sper sa ma reusesc la vara sa ma mandresc cu barcuta mea.
0

#19 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 September 2013 - 09:24 AM

Vezi postareastef_41, la 19 September 2013 - 07:48 AM, a spus:

Incep sa pun cap la cap o lista de cumparaturi si am ajuns la gel coat, am citit si am tot citit si am gasit termenul de gelcoat pentru matrita. Este diferit gelcoat-ul de matrita fata de cel pentru coca?
Si daca puteti sa-mi sugerati un magazin online de unde se pot face cumparaturile, sau un user al acestui forum, vazusem ceva ieri dar nu mai gasesc post-ul.
...polydis.ro, gasesti acolo tot ce-ti trebuie, bani sa ai !!!
...gel-coat de matrite gasesti doar in cantitati de minim 5kg, in lipsa poti folosi chiar rasina cu care vei lucra urmand aceeasi procedura, rasina o marchezi cu un colorant pt a avea controlul vizual al acoperirii matritei !!!
0

#20 Useril este offline   stef_41 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 September 2013 - 09:47 AM

Lista materiale matrita:
1. Ceara space wax 300 -90 ron (450gr)
2. Gelcoat matrita Chem-ster gel mould - 70 ron (1l)
3. Alcool polivinilic -40 ron (1000ml)
4. Rasina vinil esterica Chem ster coat - 80 ron (2l)
5. Tesatura fibra de sticla 160 g/mp (100 x 100 cm)- 78Ron (3mp)
Total: 358 Ron

Lista materiale coca:

1. Gelcoat Polimal ge 122 - 50 Ron (1l)
2. RASINA POLIESTERICA POLIMAL 122-2 TP - 80Ron (2l) (nu stiu daca este cea care trebuie utilizata)
3. Tesatura fibra de sticla 160 g/mp (100 x 100 cm)- 78Ron (3mp)
Total:208 Ron

Aceasta sunt materialele pe care consider eu ca ar trebuii achizitionate.
Va rog o parere cu privire la materiale si calitatea acestora.
Va multumesc
0

#21 Useril este offline   nitu_cyp 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 289
  • Inregistrat: 02-February 11

Postat 19 September 2013 - 09:54 AM

SAlut cantitatile astea sincer nu prea o sa le gasesti asa cum ai specificat tu doar sa iei de la un coleg care are deja si iti va da.
Trebuie sa ne uitam la fapte, nu la vorbe.
0

#22 Useril este offline   stef_41 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 September 2013 - 10:08 AM

asta am observat dar ca si cantitate, calitate (ma refer daca sunt cat de cat bune si daca sunt cele care ar trebuii folosite) sunt in regula?
0

#23 Useril este offline   stef_41 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 September 2013 - 11:23 AM

Tinand cont ca astazi ma apuc de modelat mai am cateva intrebari la care sper sa ma ajutati pentru a putea incepe.

1.Barcuta pe care am proiectat-o va avea 2 elici care nu am idee ce dimensini ar trebuie sa aibe?
2.Avand 2 elici va avea nevoie de 2 motoare? daca nu cat va scade din autonimie faptul ca are 2 elici?
3.Va avea nevoie de carma?
4.Daca ar fi nevoie de 2 motoare vor trbui si 2 acumulatoare?

Va intreb toate astea pentru ca nu as vrea sa construiesc coca si apoi sa constat ca nu-mi incap inautru toate cele necesare.

Mentionez ca in viitor as dori sa montez si un gps pe barcuta (daca castig la loto)

Dimensiunile barcutei: 700*300*350 o cuva.
0

#24 Useril este offline   nid1975 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 403
  • Inregistrat: 13-August 11
  • Interests:navomodelism,pescuit

Postat 19 September 2013 - 11:42 AM

Eu zic ca ar trebui sa mai rasfoiesti un pic forumul inainte sa te apuci de treaba
si poate mai acumulezi niste cunostinte referitor la constructia navomodelelor de plantat sau nu.
vezi ca sunt destule topicuri care au legatura cu ceea ce vrei sa faci tu.
Tel 0728777780
0

#25 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 September 2013 - 01:28 PM

Vezi postareastef_41, la 19 September 2013 - 11:23 AM, a spus:

Tinand cont ca astazi ma apuc de modelat mai am cateva intrebari la care sper sa ma ajutati pentru a putea incepe.

1.Barcuta pe care am proiectat-o va avea 2 elici care nu am idee ce dimensini ar trebuie sa aibe?
2.Avand 2 elici va avea nevoie de 2 motoare? daca nu cat va scade din autonimie faptul ca are 2 elici?
3.Va avea nevoie de carma?
4.Daca ar fi nevoie de 2 motoare vor trbui si 2 acumulatoare?

Va intreb toate astea pentru ca nu as vrea sa construiesc coca si apoi sa constat ca nu-mi incap inautru toate cele necesare.

Mentionez ca in viitor as dori sa montez si un gps pe barcuta (daca castig la loto)

Dimensiunile barcutei: 700*300*350 o cuva.
.. .constructia unui navomodel incepe cu clarificarea cerintelor pe care vrei sa i le impui, de exemplu: cantitatea de nada transportata, viteza sau putere, autonomie, dimensionarea volumului, forma, aspect, mod de propulsie, mod de basculare ,materiale, componente , pret de cost, sa fii sigur ca vei gasi piese de rezerva de-a lungul timpului in caz de...., etc, si multe alte aspecte ce par minore dar trebuie luate in calcul, dupa ce iti raspunzi la toate intrebarile astea treci la proiectare si executie ,e de preferat o macheta realizata din polistiren extrudat, e usor de prelucrat si modificat, asa iti vei putea face o idee despre aspectul final al barcii cat si functionalitatea acesteia.
...varianta in 2 motoare e mai pretentioasa ,mai energofaga si mult mai scumpa, te sfatuiesc sa incepi cu ceva mai simplu dar mai sigur in constructie si functionare .

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 19 September 2013 - 01:29 PM

0

#26 Useril este offline   stef_41 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 September 2013 - 02:11 PM

Multumesc frumos ipsihi
Am studiat si am ajuns la concluzia ca e mai bine cu o singura elice (mai economic)
ca idee generala doua cuve de aprox 1 kg fiecare, despre viteza nu ma prea intereseaza viteza cat mai mult autonomia.
Acum ca am resuit sa gasesc materiale pentru coca in cantitatea dorita de mine v-as ruga sa ma ajutati cu niste sfaturi generale legate de partea electronica:
Cam asa am gandit eu partea electronica (in mare si cu cunostintele acumulate pana acum)
1. Motor Electric POWER 755/ 40 -1 buc
2. Servo TMG995 BB MG Standard 2 buc (pt cuve)
3. AAcumulator Plumb Gel 12V - 10Ah-S Sunlight
4. Sistem radiocomanda E-FLY B62 2.4GHz, bulk 6 canale
5. Variator Navo 50A cu BEC
6. Elice navo 3P RABOESCH 55x56,4 L (M4)
7. Arbore macheta cu tub pupa 211mm
8. Modul 4 functii/1canal A

Rugamintea mea este daca mai trebuie adaugat ceva sau modificat? Si daca da ce?
0

#27 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 September 2013 - 02:26 PM

...este ok, inca un servo s3003 pt carma, o carma, arbore de propulsie de 30cm(renunta la cel de 211mm), un cuplaj keller 4/5mm, un B.E.C., minim 3A la 5V, gasesti tot la sierra.ro, nu uita de mufe, ct 3,5 si deans pt cablarea acumulatorilor si regulatorului !!!

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 19 September 2013 - 02:30 PM

0

#28 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2161
  • Inregistrat: 04-September 07

Postat 19 September 2013 - 02:35 PM

Nu inteleg la ce folosesti punctul 8
0

#29 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 September 2013 - 02:37 PM

...switch rc, lumini, claxoane, gps, sonar, tunuri, vibratoare, etc !!!!
0

#30 Useril este offline   stef_41 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 September 2013 - 02:38 PM

pentru lumini si cand voi avea $ poate si la altceva
0

Arata acest topic