Modelism - RHC Forum: Automodel Bj 44 Jconcepts - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Automodel Bj 44 Jconcepts un automodel luat de ocazie, dar necunoscut mie Evaluare topic: -----

#1 Useril este offline   FLUERARU 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 613
  • Inregistrat: 27-October 10

Postat 07 January 2014 - 09:51 PM

Salutare la toată lumea.
Revin după o lungă perioadă în lumea automodelismului ( în urmă cu doi ani când a născut soţia am renunţat la acest hobby din motive financiare şi pentru că bebe avea nevoie de toată atenţia şi toate resursele financiare )
Acum bebe a crescut şi mă gândesc să reiau ( împreună cu fiul meu ) cea ce am last in urmă.cu ceva timp
Din lipsa de resurse financiare am scos telefonul meu nokia 808 pureview la vânzare ( iniţial un schimb cu o maşinuţă ) şi în cele din urmă am primit o oferta cu un" Automodel Bj 44 Jconcepts " pe care l-am şi luat ( adică făcut schimb cu telefonul meu), masinutei îi m-ai trebuie servo şi staţie ( şi încărcător bineînţeles)
Nu ştiu dacă a fost un schimb corect dar pentru mine este un început
Şi hai să nu vă plictisesc să vă zic ce am deschis acest topic.
Maşinuţă o să vreau sa se joace mai mult bebe al meu şi de aceea am nevoie de câteva sfaturi din partea voastra, pe care am să le enumăr mai jos
- Vreau că maşinuţa să fie mai " moale " pentru început, şi ca recomandare ce este preferat să schimb spurul şi pinionul sau ca şi altă varianta să mă folosesc de un motor de crawler care din câte ştiu au cuplu mare şi viteză mică
-Ce impresie aveţi automodel ? Este ceva de " capul lui "
Dacă se consideră postat greşit acest post rog un moderator să şteargă postarea
Pentru cei care mă critică lăsând postari de genul. " dar caută bă pe net " vă spun că am un program destul de lung la muncă iar drumul dus întors de la muncă face cam trei ore de aceea timpul meu petrecut pe net este limitat, restul timpului consumand-ul cu băieţelul mei şi tocmai de aceea apelez la voi ( doar cei care vor să raspunda )
REPET încă o dată NU este nimeni obligat să raspunda la această postare
Mulţumesc pentru că aţi dus până la capăt aceste rânduri
Dacă mai am întrebări revin, mulţumesc
Salutări
0

#2 Useril este offline   mihalyn90 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 617
  • Inregistrat: 19-December 13
  • Interests:RC Car, Robotics, Reading, Music

Postat 07 January 2014 - 10:05 PM

Pai daca cumperi statie, vei vedea ca aproape toate au un steering trimmer :) de unde poti regla throttle-ul :) de acolo cred ca nu vei mai avea probleme.

La multi ani la bebe si multa multa sanatate!

Cam atat am putut eu sa ma implic avand cunostintele mele, sper ca si ceilalti te vor ajuta.
Imagine postata
0

#3 Useril este offline   passion 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 658
  • Inregistrat: 10-September 03

Postat 07 January 2014 - 11:12 PM

mihalyn90 a spus:

1389125148[/url]' post='707192']
Pai daca cumperi statie, vei vedea ca aproape toate au un steering trimmer :) de unde poti regla throttle-ul :) de acolo cred ca nu vei mai avea probleme.

La multi ani la bebe si multa multa sanatate!

Cam atat am putut eu sa ma implic avand cunostintele mele, sper ca si ceilalti te vor ajuta.

Cred ca termenii sunt gresiti, steering trimul nu poate afecta throttleul.Daca vorbest despre EPA si DR, sunt cu totul alte functii.Numai bine!

Aceasta postare a fost editata de passion: 07 January 2014 - 11:14 PM

Nu ma cãuta!
0

#4 Useril este offline   hassel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2464
  • Inregistrat: 02-February 12
  • Interests:Cars, cars, cars, any type ....

Postat 08 January 2014 - 12:44 AM

Vezi postareapassion, la 07 January 2014 - 11:12 PM, a spus:

Cred ca termenii sunt gresiti, steering trimul nu poate afecta throttleul.Daca vorbest despre EPA si DR, sunt cu totul alte functii.Numai bine!

Corect! Recomandare pentru a avea o viteza mai mica ar fi un pinion mic pe un spur mare! Cu cat astea 2 sunt mai diferite cu atat mai bine, raportul de turatie va fi cu atat mai mic cu cat diferenta dintre numarul de dinti este mai mare. Alta recomandare ar fi o statie cu epa si alte reglaje care sa te ajute sa folosesti doar o parte din acceleratie, sau cea mai la indemana ar fi limitarea mecanica a cursei acceleratiei si franei pe statie.

BAJA
5SC 30cc gas

Hobbytech str8 rally electric conversion

0

#5 Useril este offline   mihalyn90 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2014 - 01:00 AM

Da, intr-adevar greseala mea, era vorba de EPA si DR.

Eu nu stiu termenele astea, doar stiu ce pot ce face pe telecomanda mea :D
Imagine postata
0

#6 Useril este offline   Uzzy 

• MORENA DIN BELSUG!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 951
  • Inregistrat: 15-January 12
  • Interests:ai laic motosicli...

Postat 08 January 2014 - 10:55 AM

Parerea mea este ca din start pui problema gresit.
Este de apreciat ca vrei sa canalizezi atentia celui mic catre automodelism, dar varsta de 2-3 ani nu mi se pare deloc potrivita pentru asa ceva.
In alta ordine de idei, buggy-ul pe care il ai tu, dupa cunostintele mele este bunicul B-urilor de la Team Associated, bunic care la vremea lui a fost o masina de competitie foarte echilibrata.
Daca vrei totusi sa ii insufli "microbul" si celui mic, chiar de la o asa varsta frageda, parerea mea e ca ar trebui sa incepi usor cu niste jucarii si eventual sa continui cu un mini-z, masina cu care ar putea sa se joace foarte bine si in casa, mult, pentru a putea sa se obisnuiasca in primul rand cu radiocomanda (care este ceva mai mica decat o radiocomanda obisnuita cum probabil ai la BJ 44)

In concluzie, staful meu ar fi sa mai astepti pana cel mic va implini 4-5 ani si sa incerci atunci, treptat. Pana atunci poti sa te bucuri tu de "jucarie" :D
Racing - Because Football, Baseball, Bowling & Golf, only require ONE BALL
-Yokomo BD7

Club
C.S.T.A. Bucuresti
M.D.T. - Militari Durango Team
0

#7 Useril este offline   Kata4 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 25-April 10

Postat 08 January 2014 - 12:05 PM

Cum zice Cata, parintele ... tot parinte. :)
Majoritatea tatilor de baieti, au "luat" microbul cumparand "jucarii" pentru fii lor.
Asa cum spune Uzzy, 2-3 ani este cam devreme. Sa nu uitam totusi ca Alex al lui Cata nu are inca 5 ani si participa la concurs la clasa stock. Pe fi-miu, l-a "prins" de pe la 4 ani. Acum, daca tot are jucaria, e bine sa se invete de la inceput cu statie proportionala, tip "pistol". Nu stiu ce motorizare ai pe model, dar pentru inceput e bun un brushed. Nu neaparat cu motor de crawler, care nu are turatie mare, dar are cuplu "maricel", ce poate afecta transmisia daca de exemplu slipper-ul este prea strans.
In fine, o statie in 2,4GHz destul de ieftina si care are EPA (End Point Adjustements - reglarea "capetelor de cursa" pt directie si acceleratie/viteza max) este ceea ce iti trebuie. Atentie! A nu se confunda TRIM cu EPA!
0

#8 Useril este offline   ToX 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1245
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 08 January 2014 - 12:22 PM

Masina este super ok si de fapt este JConcepts Bj4.
0

#9 Useril este offline   FLUERARU 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2014 - 06:50 PM

SalutareMultumesc de sfaturi si sunt constient ca el nu va pune mana pe telecomanda decat peste cel putin un an si jumatate ,dar in tot acest timp iesim si ne bucuram impreuna de " jucarie " bineinteles putand sa se joace si el cu masinuta dar nu cu telecomandaMultumesc inca odata de sfaturi Salutari
0

#10 Useril este offline   Fxpower 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1603
  • Inregistrat: 29-March 04

Postat 08 January 2014 - 10:10 PM

Daca modelul provine de la Tox atunci insemana ca ai luat o masina buna. Masina a apartinut multiplului campion national Liviu Crihan si am adus-o in urma cu cativa ani din Germania. Intradevar este bunica modelelor mai noi B44 de la Team Associated si probabil ca este la fel de competitiva si astazi. Sa o stapanesti sanatos si sa va bucurati impreuna cu fiul de ea. Cand vei avea nevoie de piese te rog nu ezita sa ma contactezi :drinks:
Imagine postata

Veniti fratilor la curse, acolo e distractia
Fxracing driver :

Team Associated Romania/ Clubul Sportiv FxracingMS/Team Associated B6/B64D/TC6/SC8 Tekin RS Pro/Sanwa/Reedy Brushless

WWW.FXRACINGMS.RO official club
0

#11 Useril este offline   FLUERARU 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 January 2014 - 07:57 PM

Multumesc frumos baietiRecunosc ca ma incanta m-ai mult un crawler ......dar asta este......daca asa s-a nimerit.........
0

#12 Useril este offline   FLUERARU 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 January 2014 - 11:11 AM

Acum ca si idee pentru cei care arunca un " ochi " pe aici , cam ce trebuie sa modific la masinuta mea pentru a o transforma intr-un " catarator " ? Stiu....stiu.....ca o sa ziceti : pai vinde-o si iati crawler.........este bagata la vanzare dar stiti cum este in acest " sport " de multe ori investitia nu se recupereaza nici pe jumatate asa ca daca nu o vand la banii ceruti de mine macar aduc cateva modificari la aceasta masinuta....Ce parere aveti ? Se poate? Ce trebuie sa schimb? Motor,esc? Nu radeti de idee , poate mai sunt si altii care au idei asemanatoare. Multumesc
0

#13 Useril este offline   mihalyn90 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 January 2014 - 11:30 AM

Crawler din buggy nu prea poti face... garda la sol prea mica... acuma, daca ii pui niste suspensii mai lungi si te lasa basculele si skid-urile, poate il transformi pe jumatata, dar tot se va rasturna usor.

Acum din punct de vedere al fortei, precum ai spus si tu, pinion cat mai mic, spur cat mai mare :)

reduci viteza, cresti in schimb momentul. Ca sa intelegi, pe spur, creste bratul fortei. Adica cu cat ai spurul mai mare in diametru cu atat creste forta cu care este axionat acesta, dar scade viteza, arcul de cerc fiind mai mare :)

Eventual ar trebui sa vezi de un motor compatibil cu esc-ul, motor de crawler, forta mare, viteza mai mica
Imagine postata
0

#14 Useril este offline   FLUERARU 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 January 2014 - 11:52 AM

Da,am inteles,dar chestia este ca nu mai pot umbla la spur cu pinion deoarece nu imi mai da voie sasiul, caut un motor 50 T sau 70 T brusched si il schimb,acum ideea este in felul urmator motor 50-70 T este prea puternic si imi poate distruge grupurile? Sau sa aleg un motor 35-45 T ?
0

#15 Useril este offline   FLUERARU 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 January 2014 - 11:57 AM

Uite si o poza ca sa jntelegi ce spun,uitate acolo unde vine spurul ( ca nu pot pune un spur mai mare )

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: image.jpg

0

#16 Useril este offline   FLUERARU 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 January 2014 - 12:01 PM

Poate sa modific cu un pinion mai mic ( atat cat imi da voie suportul motor care da voie sa se intinda dupa spur ) garda la sol se mai poate marii,si cu un set de roti crawler eu zic ca se mai inalta .dar ramane chestia din cate stiu eu grupurile sunt blocate la crawler ( corectati-ma daca gresesc )
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro