Pana la urma am luat si eu un kit de pe ebay.Prima impresie a fost buna, calitate la materiale si taiat foarte bine potriveste totul perfect..
Am montat aripile cu cian acrilat Knagoom si aliphatic , au iesit bine si sunt si robuste .
Dupa a venit surpriza la prinderea aripilor pe fuselaj cu piulitele alea cu ghiare pentru lemn, care se infigeau intr-un suport de placaj care se lipea in interiorul fuselajului.S-au desprins (de mai multe ori) desi am lipit cu epoxy 5 min, atat piulitele cat si placajul de pe fuselajul de ABS, desi fuselajul l-am smirgluit ca sa tina lipitura.
Pana la urma am facut 2 piese de dural de 3 mm filetate pentru suruburile de prindere a aripii si in plus pe langa lipire fixate de fuselaj si cu cateva suruburi cu cap inecat de 3 mmAm potrivit totul pana la urma insa nu a iesit frumos si am lucrat mult la remediere.
Cele 4 suruburi de m3 care tin aripa de fuselaj, trec prin niste tuburi, de 4mm diametru exterior si 3 mm interior din dural, liptie in aripaIn fine a iesit cumvapana la urma dar cu multi sfinti si dumnezei.
Ampenajul a iesit foarte bine cu balamale de folie, acuma sunt la tijele de comanda a ampenajului.
Thunder Tiger (E Hawk) are boomul ingust si in Kit a venit cu niste tje de otel de 1,2mm grele, fara bovden si care freaca cam tare la capatul boomului , unde ies afara spre ampenaje.Cu tija de carbon de 2mm am incercat si freaca foarte tare as distruge servourile rapid.Nu stiu daca ar merge cu tija de 1,5mm ca nu am sa incerc, dar poate merita sa iau cateva bucati si sa vad.
As lua de la Phoenix de 0,8 mm de otel , dar fara bovden nu am facut nimic si sa astept din China e prea mult.Asta e la hk Global https://hobbyking.com/en_us/control-rod-abs-sleeve-1pc-bag.html .
Sa vad cum rezolv problema pana la urma, cei care au construit modelul au pus la ampenaje tijele originale de 1,2mm grosime si fara bovden?Multumesc celor care imi raspund.
Voi folosi motorul D 2836-9 950 KW de la HK, demontat si cu axul intors a potrivit cu o usoara slefuire a fuselajului circa un mm ca sa nu atinga clopotul in partea de sus unde se aseaza partea din fata a capotei.
Baterie 3S 1000mah, elice 9x6 sau poate de 10x5-6
Servo HK 939MG 6 bucati (le am si nu mai comand altelepana acuma am montat pe alte planoare si merg super), m-am hotarat sa fac si flapsuri si eleroane fiecare cu servoul lui.
O sa intaresc si prinderea motorului pe fuselaj cu o rondea de placaj si ceva fibra cu epoxi.
O sa fac si poze si o sa le pun zilele astea.
Bafta Ciao Sorin
Aceasta postare a fost editata de SORIN CAIUS: 20 June 2019 - 04:01 PM