bitex, la 16 December 2013 - 11:33 PM, a spus:
Hai sa te ajut putin. Povesteste despre ultima ta comanda, pe care ai realizat-o si spune si cat costa. Adica din ce ai facut-o, cum a fost, ce include si cat costa. Poti pune si o poza, daca vrei sa convingi mai usor. Nu-i nevoie sa spui clientul ca nu intereseaza pe nimeni.
Atitudinea asta cu contacteaza-ne ca sa-ti spunem cat costa nu mai tine.
Sau ca sa fie ca tine, am o gaura in perete de 120 cm latime cu 100 cm inaltime si vreau sa am si un rulou pe langa clasica fereastra deja montata acolo. Sa ziceam ca nu pot modifica fereastra si ce ai tu o sa fie cu totul pe exterior. Ma intereseaza ce oferta imi poti face sa ma convingi sa apelez la firma ta. Poti intra in detalii legate de materiale, montaj si alte maruntisuri, ca oricum sunt novice si nu stiu ce sa cer. Sa ziceam ca asta as scrie si in formularul de contact solicitat. Te bagi?
Construiesc de foarte multi ani cate ceva, stiu materiale bune la o firma dar niciodata nu colaborez cu ei din simplul motiv ca imi spun ca nu-mi pot face o oferta de pret daca nu ma deplasez la ei la birou sa discutam. Cred ca acum procedezi ca ei si rezultatul va fi acelasi. Eu niciodata n-am cumparat de la ei, chiar daca ar fi bine s-o fac.
Multa bafta in continuare, poate ceilalti sunt altfel.
E jale comoditatea asta specifica shopping-ului OnLine, iar ambitiile chiar dauneaza ... sunt si principalul motiv pentru care in general se mai si ia si cate o teapa sanatoasa !
Adica se accepta oferte doar pe principiul : care e mai ieftin sau care e mai amabil, desii in spatele zambetului protocolar si al vorbelor mieroase de multe ori se ascunde lipsa profesionalismului .. DRAGONUL ROSU sa traiasca ( da si ala in varianta LowCost ) .. un medic renumit e asaltat pe culoarele spitalului si de multe ori pare grabit, te repede, nu se hlizeste pentru ca are timpul limitat iar el trebuie sa salveze vieti .. ala pe care nu il cauta nimeni , cand a prins "fraieru'" il pofteste in cabinet, ii ofera o cafea si ii insira texte invatate din carti in facultate .. ghinionul "fraierului"
In piata sunt doua categorii de clienti .. hotarati si curiosi ..
Hotaratul a despicat deja firul in paispe si se duce la punct ochit punct lovit ... ( cel putin asa crede )
Curiosul sta cu berea in mana in fata calculatorului si osciland intre YouTube, Counter Strike si XXX .. brusc isi
aminteste ca parca a vazut la fereastra de vis avis niste rulouri, si in loc sa il deranjeze pe vecinul in cauza sa vada
macar ce si cum .. butoneaza la repezeala niste site-uri fara a intelege prea mult .. doar pretul , cat costa .. deci cauta
texte sub format numeric si cu cat mai putine cifre .. e mai usor de memorat probabil ..
Cum am spus .. Z I L N I C .. m-a confrunt cu asta si din pacate .. NU EXISTA SOLUTIE CORECTA ... as scapa de multa munca de proiectare si intocmire devize daca as putea sa " dau " niste preturi asa .. blitz pe loc doar din ochi ..
Ma repet :
1 - Primesc solicitarea .. doar ca dimensiuni fara nici o alta precizare ..
ceva de genul ..:
" OSPATAR ! Vreau o vreau o CIORBA !
De care ciorba doreste domnu ? .. de cartofi , din Vita Kobe, din tainele marilor , doar putina apa incalzita ? .... "
Intrebarea ramane retorica caci nu ai cu cine conversa.
Dar nu conteaza ..
Am doua optiuni :
a) - fie sa ii fac ceva cum mi-ar place mie , cum e moda, cum sunt modelele de top , adica belea de belea ?
b - fie sa ii fac ultima parnaie de pe fata pamantului .. da " buna " la pret frate ?
Ca sa faca toate variantele, combinari de "n" luate cate vreti voi .. ar insemna ca o armata de arhitecti sa lucreze non stop
trei zile in continu pentru un client care daca nici macar nu catacdiseste sa faca eforul de a se deplasa sa puna degetelu' pe ce vrea el , cam ai convingerea ca munca va fi in zadar ( dovedita statistic de realitate din pacate ).
Daca merg pe varianta a) .. raspunsul e invariabil ..: " Ne consultam in familie si va sunam ! " .. mai suna la pastele cailor .
Daca merg pe varianta b ( desii im e rusine sa o comunic ) nici nu apuc sa pun telefonul jos ca se si " rupe " usa de la
birou si m-a trezesc cu respectivul impreuna cu tot familionul si inca vre-o doi vecini veniti la .. " pomana " ..
Iarasi DOVEDITA de realitate ..
Cand vede despre ce este vorba .. iarasi raspunsul e invariabil " Pai bine domnule .. iti bati joc de noi cu chestia asta ? "
Dar cel putin il aduci la locul cu pricina unde nu vroia sa ajunga nici picat cu ceara si se trezeste si el putin la realitate si invata cum se .... tine lingura in domeniul respectiv.
P.S.
Daca ar fi sa isi cumpere o masina sa vezi cum bate toate sowroom-urile si talcioacele inclusiv prin alte orase .. chit ca isi toceste juma de pantofi din garderoba ..
Sau sa il vezi cum se roteste in fata oglinzii intr-un picior impanat de bolduri la croitor, cand isi face costum ... la comanda ...
De ce nu si le ia de pe net .... de pe Zumzy sau FunDeal ??? ca acolo cica un ceas China de 1,5 USD sunt atat de marinimosi vanzatorii ca de la 3,5 milioane ti-l lasa la 30 de lei .. Chiar Credeti ca merita 3,5 bulioane ? Ha! Ha! ... Dar stiti cate vand ...? .. cu miile .. Fiul meu vinde asa ceva .. i-am zis sa le puna si cate o picatura de Ciano la butoane ca incepeau sa cada inainte sa fie livrate .. Sunt uimit cati fraieri a putut gasii ( iar in preajma de sarbatori .. off doamne ! J A L E )
Asta in conditiile in care oricine isi poate cumpara de pe AliExpress ..
Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 17 December 2013 - 08:56 AM
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !