Am gasit o varianta destul de ieftina de gimbal unpic sub 100$ care se pretinde ca vine deja calibrat si ca nu mai trebuie sa treci prin cosmarul calibrarilor. Pe youtube unii au avut noroc, eu nu. Functioneaza corect insa e decalibrat (pozitia camerei e cateva grade in sus) dar ce ma deranjeaza cu adevarat e ca are anumite vibratii / oscilatii de la servo-uri si evident se vad in filmare cu Gopro 2. Am citit instructiunile de calibrare insa fara timp prea mult la dispozitie si fara prea multe cunostinte IT nu am putut sa fac legatura intre gimbal si Simple BGC (soft recomandat). Pentru windows trebuie sa obtin un usb port dedicat, si apoi cica merge fara probleme - nu am reusit, pentru Mac trebuie facute nu stiu cate artificii pentru a intra in conexiune - nu am reusit. Ajutor! este cineva dispus sa calibreze un asemenea gimbal (pe care nici macar nu stiu cum sa-l identific, pe factura fiind - DJI Phantom Gopro 2 3 CNC Metal Brushless Camera Gimbal with Motors & Controller)? Poate ajuta poza si caracteristicile controllerului:
•2-Axis output supported
•ATMega328P microcontroller
•Onboard FT232RL USB-TTL converter
•Input reverse polarity protection
•2~6 cells lipo input
•3 Channels input
•Power and status LED
•Multiport
•UART Port
•MPU6050 6 axis gyro/accel with Motion Processing Unit (IMU board)
•On board logic level converter (IMU board)
•3.3V/500mA LDO voltage regulator (IMU board)
Merci