Automodele Creatii personale - Proiecte custom si bricolate completare model
Postat 07 January 2015 - 08:33 PM
https://www.youtube....h?v=vyL0dRzB_lw
Tel. 0721 254 126
mxcrossmc@gmail.com
Postat 07 January 2015 - 11:11 PM
@mcross:
Superba jucaria. Se vede cat timp si cata munca ai depus sa o faci.
Din cate inteleg pe masina ai vreo 7 controllere, unul e in esc, unul decodeaza cppm, restul ce fac? pe ce bus le-ai legat? sa nu zici can-bus ca vin si bag diagnoza pe ea :p
RCPowers home-made F35v2, RCPowers home-made F18V3, RCPowers home-made F35V3
HobbyKing SK450 Dead-Cat
Postat 07 January 2015 - 11:52 PM
La esc am folosit PIC12F675, semnalizare-avarie 12F683, flash-uri 10F206, pozitie-faza scurta 10F202(RC switch), faza lunga-avarie 10F202(RC switch), ceata fata-spate 10F202(RC switch), girofar-flash-uri-sirena 10F202(RC switch), sirena 12F675, lumini frana-marsarier 10F202, servo stretcher 12F683 (pentru volan). Am folosit un receptor uzual cu semnale PPM, dar am scos pinii de pe cablaj sa ocupe loc mai putin. Se pare ca nu am socotit bine, in masina am folosit 10 procesoare + 1 in emitator.
Aceasta postare a fost editata de mcross: 07 January 2015 - 11:53 PM
Tel. 0721 254 126
mxcrossmc@gmail.com
Postat 20 February 2015 - 11:40 PM
de ceva vreme ma bate gandu sa o modific din nou transmisia de pe un hpi axul si cupele originale masini prinse prin vechiul diferential un arc un pin sa rezolvat as avea nevoie de o foaie de aluminiu de 40 pe 15 cm pt sasiu daca are cineva de vanzare se va folosi pt directie un sistem de DESC410
pr rigidizarea sasiului avea prins din dif in dif o bucata de aluminium care tinea si spuru si directa eu pt rigidizare voi folosi capete de bara revin cu poza
astept comentari
Postat 06 March 2015 - 12:20 AM
Are cutie de viteze planetar cu 2 viteze, diferentiale blocate tractiune 6X6.
Am vorbit cu "DigitAll" si imi face un modul de lunini "custom".
Cabina e din Komatex taiat la CNC si lipit.
Puntile sint de la Maverick Scout cele doua din spate modificate.
Sasiu din profil "U" din aluminiu.
Cutie de transfer Home made din aluminiu full rulmentat si pinioane de otel.
Postat 06 March 2015 - 04:03 PM
Ovi1990, la 06 March 2015 - 01:00 AM, a spus:
Salut
Se gasesc pe la magazine de constructii(dedeman,baumax,praktiker,etc.)
Sant bucati de un metru de diferite dimensiuni.
Motorul si reductorul cu cutia de viteze e de la o masina de gaurit cu accumulatori,
model cu 2 viteze. Si la acesta i-am modificat axul de iesire sa pot monta cardanul.
Crucile cardanice de metal sant de la Sierra.(cardan navo)
Arborii dintre cardane (cutie de viteze--- cutie de transfer si cutie de transfer ---rulment intermediar
punte spate)sint axe (tije) din imprimante vechi.
Cutia de transfer e facut de mine din aluminiu strunjit interiorul si frezat (cnc) exteriorul,
e cu pinioane de otel ax de 5mm si 6 rulmenti.
suportul pt. rulment intermediar e tot home made.
Cutia de transfer are 1 intrare si 3 iesiri pentru cele trei punti.
Suspensia si puntile is de la maverick scout crawler luat de la hpi (am luat 2)
Ce nu am gasit stopuri, pe spate dar cred ca o sa fac din comadur negru de 1mm
cu leduri smd si sticlele (galben rosu si alb) le fac din stopuri sparte de masina 1:1
(iau plasticurile colorate le tai si le lipesc)
Postat 06 March 2015 - 04:19 PM
Mihai_bv30, la 06 March 2015 - 07:17 AM, a spus:
Am si eu o intrebare,un servo se poate alimenta doar de la baterie ca orice motor dc sau se poate numai prin receptor?
Am să-i pun si alte roti mai mari pe viitor,momentan nu sunt finanţe pt asaceva
O zii bună
Salut
Servo se poate alimenta doar din receptor (acuma nu vorbin de servouri HV)
pentru ca ii trebuie o tensiune de 5V si un semnal de comanda (de aceea are 3 fire).
Firul galben, alb sau portocaliu: semnal de comanda
firul rosu: +5V sau 6V (sau o tensiune mai mare in cazul servourilor HV (high voltage))
firul negru sau maro : masa (0V).
Rotile mele le-am luat de la un magazin on-line (din RO) care vind piese pentru robotica.
68 RON perechea (2 bucati).
Postat 07 March 2015 - 12:18 AM
ATYZZZ, la 06 March 2015 - 04:03 PM, a spus:
Se gasesc pe la magazine de constructii(dedeman,baumax,praktiker,etc.)
Sant bucati de un metru de diferite dimensiuni.
Motorul si reductorul cu cutia de viteze e de la o masina de gaurit cu accumulatori,
model cu 2 viteze. Si la acesta i-am modificat axul de iesire sa pot monta cardanul.
Crucile cardanice de metal sant de la Sierra.(cardan navo)
Arborii dintre cardane (cutie de viteze--- cutie de transfer si cutie de transfer ---rulment intermediar
punte spate)sint axe (tije) din imprimante vechi.
Cutia de transfer e facut de mine din aluminiu strunjit interiorul si frezat (cnc) exteriorul,
e cu pinioane de otel ax de 5mm si 6 rulmenti.
suportul pt. rulment intermediar e tot home made.
Cutia de transfer are 1 intrare si 3 iesiri pentru cele trei punti.
Suspensia si puntile is de la maverick scout crawler luat de la hpi (am luat 2)
Ce nu am gasit stopuri, pe spate dar cred ca o sa fac din comadur negru de 1mm
cu leduri smd si sticlele (galben rosu si alb) le fac din stopuri sparte de masina 1:1
(iau plasticurile colorate le tai si le lipesc)
mersi mult!! pt raspuns imi place cum gandesti si cum construiesti nu stiu din ce material faci caroseria dar este ok io folosesc material komatex in placi de 3mm de 30 pe 20 cm este un material usor rigid si flexibil depinde de dimensiune se taie foarte usor cu un cutter este un site daca esti interesat pe pm si vb asta este una din caroseri facute de mn cu placi de komatex o caroserie pe un hpi firestorm
Postat 07 March 2015 - 02:07 PM
ATYZZZ, la 07 March 2015 - 12:49 AM, a spus:
Punte veche:
punte veche.JPG
punte veche2.JPG
punte noua:
punte noua.jpg
punte noua2.jpg
salut
zimi si mie te rog siteu ala de unde ti-ai luta rotile si cam ce dimensiuni au janta interior si cauciucu diametru exterior ca mie mi-ar trebuii janta sa intre pe ax de 8mm filetat si cauciucurile cam de 10 11 cm
merci anticipat