Salut!
In urma cu un an m-am apucat de construirea unui automodel.Am vrut sa fie ceva mai special, unicat, astfel incat sa nu am aiba si altcineva asa ceva. Si ca sa fie ceva unic trebuie sa fie manufacturat, dupa parerea mea. Am facut niste masuratori la motorul pe care il aveam si am inceput sa desenez in Autodesk Inventor modelul 3d al acestuia. Raportandu-ma la dimensiunile motorului am inceput sa desanez un sasiu si asa a iesit ceva ce nu se putea chema ,,masina". Nu m-am dat batut si am proiectat si basculele pentru masina. Usor usor a inceput sa capete forma si eu am inceput sa capat cearcane la ochi in urma orelor de stat in fata calculatorului. Am cerut ajutorul mai multor profesori dar nu prea au avut incredere in mine mai ales cand au citit cotele pe schitele mele. Doar un singur profesor a fost extrem de entuziasmat de proiect si in saptamana urmatoare am demarat lucrarile! Am inceput sa lucrez la sasiu in hala Facultatii de Mecanica UGAL. Cam intr-o saptamana sasiul a fost gata.......pana la sfarsitul anului universitar nu s-a mai intamplat nimic, in afara de proiectare computerizata si achizitii de materiale.
La inceputul anului acesta am inceput sa lucrez serios la proiect ce a devenit acum proiectul meu de licenta. In fotografiile atasate este prezenta masina in stadiul de lucru 45-50%.
Dimensiuni sasiu: 1000x219x160 7.3kg
Dimensiuni masina: 1000x871x?
Motor: Piaggio si, 49.97cc CDI 8700 max rpm - capac rectificat 2mm, compresie mare => putere mare (8cp)
Servo: 2x Wiper motor+servo thor 15 (cautati topicul big servo daca sunteti interesati)
Sistem franare: spate-disc de frana si etrier bicicleta
Tractiune spate: lant 2 trepte de reductie
..............................................To be continued