Planorul asta ma facsinat de mult si vroiam sa il am in "colectie" il stiu de pe vremea cand yakurile de le great planes si toate warbirdurile alea electrice de la ei ne incantau privirile doar pe siteul oficial...
Personal stiu ca nu e cine stie ce de capul lui planor...cu toate ca e dlg totusi, zbor/detin si dlguri mai performante sau chiar homemade cum ar fi Fireworks sau planorasul de facut in vacante Mimi dlg, asa ca va rog mult sa nu imi spuneti ca Fling DL e un planor de cacao si cu care nu ai ce face performanta, cu toate ca e cam greut el si dada...stiu si la ce grame se scoate un dlg de competitie si ce incarcare alara are deci... Eu zic ca e minunat de tinut in masina si de dat la panta cu el cand ai ocazia, mai la un munte, mai la un deal de para, mai la o faleza, etc.
Bun, kitul a ajuns la mine acasa, cutia sigilata, exact cum ar trebui sa vina un model de la producator. Am desfacut cutia si am inceput sa studiez piesele:
1. Mi sa parut ca suprafetele de control de pe ampenaje sunt foarte mici raportate la partile fixe ale ampenajelor, deci trebuie marite suprafetele de control...
2. Fuselajul avea o fisura in partea din fata unde se inchide cupola. Am reparato si pe aia.
3. Am observat ca semiaripile se imbinau aiurea...am slefuit, am probat, am masurat si e ok si aia acuma.
4. Am ramas masca dea dreptul cand am constatat ca gaurile de prindere a aripii, cele in care se infileteaza suruburile de acrosare a aripii de fuselaj, sunt decalate cam cu o jumatate de milimetru, asta inca nu am rezolvat dar o sa fac tot posibilul.
5. Sistemul de control Pull-Pull mi se pare o chestie cam nesigura desi lam mai folosit inainte, e super enervant ca pierde mereu tensiune si suprafetele incep sa capete flutter la viteze mari
Aici fisura din fuselaj, misto calitate ce sa zic...
Fisiere atasate
-
image.jpg (135.72K)
Number of downloads: 72
Aceasta postare a fost editata de mitzaprofly: 15 November 2013 - 06:57 PM