Modelism - RHC Forum: Imprimanta 3D [Prusa] - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

Imprimanta 3D [Prusa]

#1 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 272
  • Inregistrat: 21-September 10

Postat 10 November 2013 - 07:26 PM

Cum youtubeul tot a inceput sa imi arate zeci de imprimante 3D pana la urma am decis sa imi construiesc un asemenea utilaj, mai precis o prusa I2, am decis sa comand piesele din plastic dupa ebay costul fiind comparabil cu ce se gaseste pe la noi, dar cu o calitate zic eu ceva mai buna (rezolutie mai buna si filling de 95%) asta cel putin in poze... pentru axe si rulmetii liniari am optat iar pentru ceva mai bun si am luat niste SFK-uri, motoarele folosite fiind recuperate tot ce stiu despre ele este ca au 200 de pasi, un curent pe faza de 1.8 si sunt bipolare (4 fire).
Pana vin piesele din plastic am timp sa ma gandesc la alte cateva detalii, cum ar fi acele tije filetate am aruncat un ochi in hypermarketuri de profil dar nu am ramas impresionat de nimic, am gasit doar tije dintr-un fier oribil zincat si gata strambe iar pentru axa Z imi trebuie doua tije cu filet care sa imi transmita miscarea, banuiesc ca as scapa cu un set de suruburi trapezoidale in loc de cele cu bile?
Iar cea mai mare problema e care o am in momentul asta este electronica, nu ma pot decide la ce sa ma opresc as vrea ca produsul final sa nu necesite prea multa intretinere si nici nu am dat de magazine in ro care sa aduca asa ceva.... cochetez cu 3 situatii clasicul arduino mega + ramps1.4 (pe care nu il gasesc nicaieri)+ drivere o unitate de control ca megatronics/minitronics+ drivere sau un controler CNC "clasic" cu 3 axe plus un controler adhoc pentru temperatura.
Imi poate da cineva cateva sugestii/sfaturi despre cum sa procedez mai departe?
0

#2 Useril este offline   cnc_step 

• Membru Detasat
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 723
  • Inregistrat: 17-January 11

Postat 11 November 2013 - 09:38 AM

Tije filetate de inox gasesti cate vrei in Mr Bricolage.
Daca te uiti pe celalalt forum o sa vezi un subiect postat de mine cu subiectul asta la care s-a spus tot ce se poate spune de 3d printer.
Iti recomand ca electronica, generatia 10 ca are tot ce vrei pe el, si este dintr-un singur pcb.
Si tot acolo vei gasi si un model de MendelMax facut de mine, care poti sa te apuci sa-ti construiesti unul pentru ca este superior prusa.
0

#3 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 11 November 2013 - 05:40 PM

Am incercat , la obi;hornbach si bricostore/mr bricolage (nu stiu exact cel de la vitan intersectia cu mihai bravu) mai arunc un ochi, multumesc de info.
Imi este teama sa folosesc "GenX" tocmai ca nu este asa modulara, si nu am cunostinte sa aiba vreo protectie , si tare imi e ca daca ard un driver o pun la cos sau am i imprimnnta 2d...
MendelMax, nu imi place nu vad asa multe avantaje, pe viitor ma gnadesc la o Delta, trebuie sa recunosc ca pun pret si pe estetica, chiar daca prusa nu castiga nici un concurs de design macar este simpla si cheap.
P.S. Care celalalt forum ? cart...?
0

#4 Useril este offline   sebba 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 31-July 09
  • Interests:sailing...

Postat 11 November 2013 - 05:49 PM

cred ca la elforum se referea mincof

revenind la subiect... ce vrei sa realizezi pe printerul 3d?
ce mi-a placut pana acum, ca principiu, sunt imprimantele alea cu proiectie de ultraviolete, in rasina care polimerizeaza la UV
cele ce "imprastie" plastic topit imi par cam de uz didactic
---
Gone Sailing! S/Y Haimana
0

#5 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 11 November 2013 - 08:16 PM

Am mai multe jucarele planificate, de regula ar fi asa, suporturi pentru celule liion 18500, roti dintate si biele , o masca pentru un monitor piesulici pentru un "rover" , suporturi pentru oglizi de telescop, si cinestie ce imi mai vine prin minte. Deci piese care sunt destul de statice sau sunt supuse la forte foarte mici, si cinestie poate imi mai iese de o bere ;).
Nu ma deranjeaza acele dungi din extremitati le gasesc oarecum estetice cand sunt uniforme.
Nu stiu ce sa zic despre cele UV, banuiesc ca au un LCD care lasa lumina sa expuna fotosensibiliul ala, banuiesc ca zeama polimerica e al naibi de scumpa.
0

#6 Useril este offline   sebba 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 11 November 2013 - 09:45 PM

cam 150 usd per litru daca nu ma insel
si ca viteza undeva la 15mm per ora, deci destul de incet
insa ca precizie e undeva la nivel de zecimi/sutimi de mm

proiectia se face un un videoproiector dar am impresia ca e "aranjat" cumva ca sa scoata mai multe UV-uri

oricum... cam toate se preteaza la ce zici tu... sa faci o roata dintata si sa o pui intr-un mecanism... si sa mai si tina sau sa fie cu precizie de zecimi macar... e cam greu

dar ptr ce ai zis tu ca vrei sa o folosesti cred ca va face fata cea cu plastic topit

Eu ma retrag (m-am retras de fapt) de la printerele 3D, ca rezultatele nu sunt cele urmarite de mine dar iti urez succes cu proiectul si chiar vreau sa vad ce se poate obtine in conditii de genul asta (adica fara prea mult tam-tam financiar, ca la urma urmei, sa se faca ceva cand dispui de banii necesari, nu mai e mare realizare, e investitie)
Adevarat, bun cu bun se face, sau scump, insa parca e mai placut cand iese ceva doar din munca si transpirate "intelectuala"

succes
---
0

#7 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 November 2013 - 03:59 PM

Nici asta nu mi se pare chiar ieftina, am cheltuit pana acum cca 500lei si nu am mare lucru nici macar nu pot asambla sasiul.
Din cate stiu eu, o prusa ar fi capabila sa scoata la zecime, ceace zic eu ca este suficienta pentru ce jucarele fac eu, nici nu se vrea altceva, chiar si imprimantele cu pudra sau cele LDMW nu iti ofera calitatea unui produs fabricat conventional.
In cazul meu chiar ar fi o usurare o masina care sa ma ajute cu rotile dintate, dureaza mult si este chinuitor sa le facut cu scule de mana.
0

#8 Useril este offline   moga77 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 396
  • Inregistrat: 27-October 10

Postat 13 November 2013 - 07:47 PM

http://www.elforum.r...?f=194&t=115854
0

#9 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 20 November 2013 - 10:32 PM

Multumesc pentru link Moga77, aveam cont ai acolo dar nici prin cap nu mi-a trecut sa arunc un ochi...
Din pacate nea Jean asta dupa ebay s-a rasucit cu trimisul, asa ca ramane sa cumpar kitul printat din RO. sper ca undeva pana in weekand, caci in weekand as vrea sa surubaresc nitel.Am sa postez poze si detalii pe parcursul lucrarii...
0

#10 Useril este offline   dan ionut 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 03-December 13

Postat 04 December 2013 - 06:31 PM

Vezi postareasebba, la 11 November 2013 - 09:45 PM, a spus:

cam 150 usd per litru daca nu ma insel
si ca viteza undeva la 15mm per ora, deci destul de incet
insa ca precizie e undeva la nivel de zecimi/sutimi de mm

proiectia se face un un videoproiector dar am impresia ca e "aranjat" cumva ca sa scoata mai multe UV-uri

oricum... cam toate se preteaza la ce zici tu... sa faci o roata dintata si sa o pui intr-un mecanism... si sa mai si tina sau sa fie cu precizie de zecimi macar... e cam greu

dar ptr ce ai zis tu ca vrei sa o folosesti cred ca va face fata cea cu plastic topit

Eu ma retrag (m-am retras de fapt) de la printerele 3D, ca rezultatele nu sunt cele urmarite de mine dar iti urez succes cu proiectul si chiar vreau sa vad ce se poate obtine in conditii de genul asta (adica fara prea mult tam-tam financiar, ca la urma urmei, sa se faca ceva cand dispui de banii necesari, nu mai e mare realizare, e investitie)
Adevarat, bun cu bun se face, sau scump, insa parca e mai placut cand iese ceva doar din munca si transpirate "intelectuala"

succes

chiar 350 euro. litru, daca tin minte corect o discutie cu cineva de la z spot.
0

#11 Useril este offline   sebba 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 04 December 2013 - 08:38 PM

Vezi postareadan ionut, la 04 December 2013 - 06:31 PM, a spus:

chiar 350 euro. litru, daca tin minte corect o discutie cu cineva de la z spot.

daca sunt preturi de RO atunci da, e posibil sa se ajunga si aici, ca la noi cam toate sunt de 2-3 ori mai scumpe ca la "amaratii" de americani sau nemti
---
0

#12 Useril este offline   dan ionut 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 03-December 13

Postat 04 December 2013 - 11:22 PM

Vezi postareasebba, la 04 December 2013 - 08:38 PM, a spus:

daca sunt preturi de RO atunci da, e posibil sa se ajunga si aici, ca la noi cam toate sunt de 2-3 ori mai scumpe ca la "amaratii" de americani sau nemti

Da, preturi ro...si abs la 50 euro /kg...sa mai zic de tva?
0

#13 Useril este offline   vyral 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 15-July 13

Postat 09 January 2014 - 11:28 PM

Salut pana la urma ce ai facut si eu sunt interesat. eu am cumparat un kit din Uk cu sanguinololu 1.3a si controlere ponololu de 1A. Sincer am inceput sa o contruiesc de la 0 pentru ca nu prea ma amuza ideea de tije pe post de ghidaje liniare si o constructie robusta.
0

#14 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 10 January 2014 - 02:46 AM

Pai, mai nimic din lipsa de timp si cash. Adica sasiul este aproape asamblat ( mai trebuie sa pun rulemntii pe extrudor si suruburile de fixare (astept sa bage la hornbach m2X40 caci jucaria mea in loc de soricei foloseste suruburi) trebuie sa modific si motoarele caci nu ajung suruburile de montaj. In plus Caut ca un bezmetic pe cineva sa imi gaureasca un surub M6 nimeni nu se baga nimeni.
Ca electronica am sa folosesc arduino mega + ramps 1.4 si drviervere de care imi pica in mana 1A-2A pun frumusel radiatoare pe ele si aia e, Hot_Endul meu e homemade, reciclata dintr-un aragaz, este din aluminu tine perfect o duza de gaz, am bagat un tarod in ea sa fie M6, si pot pune pe ea doua rezistente "cartus" care au diametru de 6mm si din cate imi amintesc 28mm lungime.
Hot plateul la fel o sa fie homemade caci imi este rusine sa dau 100lei+ pe o bucata de cablaj pe care o fac in 20 minute la fel si placa RAMPS care are pe ea componente in valuare de 10lei mai mult costa conectori "arduino style".
Iar legat de preturile de la noi, sunt curios cati dintre cei care vand inteleg cu adevarat "ce e aia" open source vazusem pe undeva medel max de vanzare cu echivaleutul in lei a o mie de euro, cred ca tine de obraz sa ceri banii aia cand un medal max se vinde pe ebay la un pret de sub cinci sute de euro, oare doneaza si acolo un unu la suta celor care intradevar au pierdut timp sa dezvolate asa ceva? chiar am tras pe cineva de urechi la un moment dat, raspunsul lui fiind ca domne vezi tu TVA taxe de transport etc, raspunsul meu a fost dintr-un cuvant BULLSHIT, bijnita nu se chema afacere, asa ca sa nu mi se planga mie.

Revenind la ale noastre si cu scuzele de rigoare pentru rabufnirea de mai sus, Vyral despre ce tije vorbesti? Cele de 8mm sunt suficient de rigide pentru aplicatia asta nu fexeaza la cele cateva sute de grame care stau pe ele la fel si cele filetate din axa Z , si lasi masina sa lucreze incet erorile apar din cauza momentului pe axa X caci masina se misca oarecum in directia aia. Iar o data adusa la zero pe plan cu un ceas comparator , obiectele prinatate ies chiar bine atat timp cat nu te deranjeaza dungile din profil, poti ajuge la rezultate si mai bune daca cureti cu un pic de acetona piesele ( produce o suprafata mai uniforma atat timp cat nu exagerezi cu ea)
0

#15 Useril este offline   Dan56 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 01-September 08
  • Interests:electronica, mecanica fina.

Postat 05 February 2014 - 04:03 PM

Vezi postareaRVlad, la 10 November 2013 - 07:26 PM, a spus:

Iar cea mai mare problema e care o am in momentul asta este electronica, nu ma pot decide la ce sa ma opresc as vrea ca produsul final sa nu necesite prea multa intretinere si nici nu am dat de magazine in ro care sa aduca asa ceva.... cochetez cu 3 situatii clasicul arduino mega + ramps1.4 (pe care nu il gasesc nicaieri)+ drivere o unitate de control ca megatronics/minitronics+ drivere sau un controler CNC "clasic" cu 3 axe plus un controler adhoc pentru temperatura.
Imi poate da cineva cateva sugestii/sfaturi despre cum sa procedez mai departe?

Ajut un prieten sa-si faca acelasi model de imprimanta, suntem in stadiul de probe si reglaje la motoare, se pare ca este destul de OK dar raman inca destule.
Electronica a fost comandata in China (versiunea 1,4) si a venit dupa o luna si jumatate dar este completa si buna (pana acum). Tijele filetate au fost luate din magazin, motoarele din Ungaria, plasicele, tijele cu rulmenti, rulmentii din tara. Electronica trimisa are incluse si firele gata mufate, termistori, etc. Electronica este pentru motoare NEMA 17, nu cred ca merge cu altceva (alte motoare).
0

#16 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 06 February 2014 - 02:17 PM

Scuze pentru off topic, dar am vazut ca si Velleman, specializat in kituri de montaje electronice, face ceva:
http://www.maplin.co...inter-kit-n82qg
Multa, multa bafta.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 06 February 2014 - 02:17 PM

0

#17 Useril este offline   Dan56 

• Incepator
  • PipPip

Postat 07 February 2014 - 11:29 AM

Vezi postareadan_mitea, la 06 February 2014 - 02:17 PM, a spus:

Scuze pentru off topic, dar am vazut ca si Velleman, specializat in kituri de montaje electronice, face ceva:

Acest kit il fac mai multe firme dar pretul este enorm, mai bine de 1600 euro si le vand si gata asamblate la cca 1800.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: wp2fcd6415_06.png

0

#18 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1345
  • Inregistrat: 20-November 06

Postat 07 February 2014 - 11:41 AM

Vezi postareaDan56, la 07 February 2014 - 11:29 AM, a spus:

Acest kit il fac mai multe firme dar pretul este enorm, mai bine de 1600 euro si le vand si gata asamblate la cca 1800.

se gasesc la noi in tara si la robofun si la conex cu preturi intre 3300 si 3500 lei.pretul la imprimante e ok dar consumabilele sunt foarte scumpe in romania in schimb.
0

#19 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 07 February 2014 - 09:20 PM

Am facut comanda la chinezi pentru un "kit" sau mai bine spus urmeaza sa fac comanda caci inca nu este confirmata. Parca suna mai bine 200-300 cat o sa coste in final fata de de minim 500lei cat ar fi pe la noi la non-magazine. Ce este drept sunt clone dar cel putin placile de dezvolatare arduino mega care se vand mai ieftin sunt la fel de fake ca si asta.
Desii pretul consumabilelor este mai mare la noi tot este rentabil, un kit prusa cu filling ca al meu avea inhur de 200gr parca si se invarte in jurul sumei de 200lei O rola are un Kg si afce aproape 300lei, in consceinta faci suficient de multe piese de banii aia.Cel putin asta este parerea mea.
Tind sa cred totusi ca imprimantele tip prusa I3 saunt mai slabe decat prusa I2 indiferent din ce sunt facute profile extrudate sau tabla/plexi. Imi plac mult imprimantele Delta, arata considerabil mai bine nu atarna toare firele de peste tot mai putin motoare (minim4) poti face partea de putere a extruderului separata de hot mult mai usor, la fel poti folosii mai multe hot-enduri fara sa pierzi prea mult din suprafata utila a masinii si pare cu mult mai scump preturile la profile extrudate au scazut se gasesc suporti pentru ghidaje ba chiar am vazut profile cu un soi de buza pentru role/rulmenti cei drept nu pe la noi dar cred ca per total costa mai putin decat barile si rulemntii liniari... ce ar trebuii fabricat sunt "picioarele" . Cat pot costa 6 bucati din tabla de Al. 5mm Cu ceva noroc se pot gasii prin ramasite si apot doar gaurite pentru prinderea pe profile, fie pe CNC bormasina de banc sau chiar de mana.
0

#20 Useril este offline   odin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 426
  • Inregistrat: 19-June 08
  • Interests:aero, navo, auto

Postat 09 February 2014 - 06:09 PM

Salutari !

Pana la urma ce solutie "mecanica" ai ales ?
0

#21 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 10 February 2014 - 10:18 PM

Prusa mendel I2...
0

#22 Useril este offline   Dan56 

• Incepator
  • PipPip

Postat 17 February 2014 - 04:17 PM

Gata, imprimanta amicului a fost terminata si reglata. Pana acum functioneaza OK. Urmeaza "tiparirea" unui nou set de piese pentru o viitoare imprimanta ce o vom face pentru mine. Oricum, s-a facut "o coada" la tiparire de parca-i coda la carne de pe vremea impuscatului. Mare nebunie, dom-le.
0

#23 Useril este offline   MR-JW 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 15-May 10

Postat 17 February 2014 - 04:50 PM

Felicitari, dar nu pui si niste poze?
0

#24 Useril este offline   Dan56 

• Incepator
  • PipPip

Postat 18 February 2014 - 01:12 PM

Vezi postareaMR-JW, la 17 February 2014 - 04:50 PM, a spus:

Felicitari, dar nu pui si niste poze?

Am sa pun cateva imagini din timpul executiei.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 01.jpg
  • Imagine atasata: 02.jpg
  • Imagine atasata: 03.jpg
  • Imagine atasata: 04.jpg
  • Imagine atasata: 05.jpg

0

#25 Useril este offline   informer 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 598
  • Inregistrat: 26-June 13
  • Interests:Electronica, Pescuit

Postat 18 February 2014 - 09:40 PM

Felicitari pt. realizare!

As vrea sa pun o intrebare si cred ca nu este off topic: cam ce precizie se poate obtine cu o astfel de imprimanta?
Precizez ca nu ma refer la precizia pozitionarii capului imprimantei, mi-e clar ca asta depinde de curele/suruburi/ghidaje/micropasi/etc....presupunand o "precizie absoluta" de pozitionare a capului, cu ce precizie as putea obtine de exemplu un cilindru cu diametrul de 10mm?

Aceasta postare a fost editata de informer: 18 February 2014 - 09:45 PM

"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
... niste lucrari :)
0

#26 Useril este offline   moga77 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 396
  • Inregistrat: 27-October 10

Postat 18 February 2014 - 11:11 PM

DAN56 ce electronica folosesti ?
0

#27 Useril este offline   Dan56 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 February 2014 - 11:46 AM

Vezi postareamoga77, la 18 February 2014 - 11:11 PM, a spus:

DAN56 ce electronica folosesti ?

RAMPS versiunea 1.4
0

#28 Useril este offline   Dan56 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 February 2014 - 11:56 AM

Vezi postareainformer, la 18 February 2014 - 09:40 PM, a spus:

Felicitari pt. realizare!

As vrea sa pun o intrebare si cred ca nu este off topic: cam ce precizie se poate obtine cu o astfel de imprimanta?
Precizez ca nu ma refer la precizia pozitionarii capului imprimantei, mi-e clar ca asta depinde de curele/suruburi/ghidaje/micropasi/etc....presupunand o "precizie absoluta" de pozitionare a capului, cu ce precizie as putea obtine de exemplu un cilindru cu diametrul de 10mm?

"Precizia" la care te referi se obtine in doua moduri (nu alternativ ci ambele), reglajul mecanic care trebuie sa fie de precizie cat mai mare, sutime de milimetru si modificarea programului de baza in functie de "masuratorile" de pe teren.
Ca exemplu in timpul probelor un produs cu baza de 10 pe 10 mm si inaltimea de 30 mm (asta s-a dorit) a iesit cu latura de 9, 97 mm. Apoi se pot face modificarile necesare pentru a "ajusta" si aceste valori.

Uite primele doua "tiparituri" pentru noua imprimanta (a mea).

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: p02.jpg
  • Imagine atasata: p01.jpg

0

#29 Useril este offline   informer 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 598
  • Inregistrat: 26-June 13
  • Interests:Electronica, Pescuit

Postat 19 February 2014 - 12:20 PM

Vezi postareaDan56, la 19 February 2014 - 11:56 AM, a spus:

Ca exemplu in timpul probelor un produs cu baza de 10 pe 10 mm si inaltimea de 30 mm (asta s-a dorit) a iesit cu latura de 9, 97 mm. Apoi se pot face modificarile necesare pentru a "ajusta" si aceste valori.

Sincer nu stiu ce sa zic... daca ma uit la flancul dintelui rotii din prima poza vad niste denivelari mult mai mari decat 0.03mm.
Ma interesa aceasta precizie deoarece am deja un sistem de pozitionare pe 3 axe care muta un motor de frezare la ora asta... insa nu mi-ar fi greu sa-l inlocuiesc (motorul) cu un cap d-asta termic. Ce vroiam sa aflu` este precizia cu care acesta poate "depune" material.
Daca tu esti multumit de rezultat, asta conteaza cel mai mult.
Numa` bine. :drinks:
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
... niste lucrari :)
0

#30 Useril este offline   Dan56 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 February 2014 - 12:40 PM

Vezi postareainformer, la 19 February 2014 - 12:20 PM, a spus:

Sincer nu stiu ce sa zic... daca ma uit la flancul dintelui rotii din prima poza vad niste denivelari mult mai mari decat 0.03mm.

Pentru imprimanta precizia "tipariturilor" este ok. Sincer nu am masurat denivelarile dar pana la reglajul final mai este cate ceva de facut. Pe langa reglajele "de miscare" sunt foarte importante si cele de temperatura, acceleratia, etc. Chiar si densitatea folosita, "modelul" trecerilor interioare sunt vitale. Totul vine prin experimentari si reglaje pana la versiunea finala. Si inca ceva, sa nu te pacaleasca lumina ce a cazut pe piesa. De exemplu daca vrei o piesa "mai perfecta" trebuie sa scazi acceleratia DAR timpul tipariri creste enorm asa ca ai de ales intre viteza sau finisare mai de performanta.
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro