Cat despre 5-10% cred ca e mult. Un amarat de procesor care consuma 40-50W se incinge de nu se poate cu radiator mare (m-am jucat eu cu unul la care am scos ventilatorul). Un Trex 600 consuma cam 800-1000W, 5-10% pierdere pe ESC ar fi 40-100W - eu zic ca e mult, ESC-ul vine jos abia caldut si placuta aia e tare mica.
Testul Scorpion era facut cu elice, ori stiu si eu din micile mele experimente ca o elice prost aleasa iti arunca motorul in afara zonei optime si il incinge imediat. La fel din experienta proprie transferul termic la outrunere e anemic. Sigur e ca motoarele Align se comporta foarte bine la zbor. Motoarele Scorpion se incing foarte tare. Motoare Kontronik nu am vazut la noi la camp dar ma indoiesc ca sunt slabe.
patrocle, la 07 December 2013 - 07:37 PM, a spus:
cu outrunner-ul nu e deloc cum zici, au avut grija sa prinda chiar partea cu bobina de ditamai piesele metalice. Da, da, tot cadrul ala e un mare radiator, plus ca are capacitate calorica imensa, adica dureaza pana ce se incalzeste ....si daca in conditiile astea au simtit nevoia sa mai dea si cu un curent de aer peste tot ansamblul, nu stiu ce sa zic de al lor demo...
sa faca experimentul la fel, dar cu motorul prins in cadru heli normal, plus canopie, sa vedem ce iese. Din ce zici, nu mai e nevoie, a probat deja Scorpion :)