Modelism - RHC Forum: Adaptoar BT <-> Blutooth Module Patameter Configurator - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Adaptoar BT <-> Blutooth Module Patameter Configurator

#1 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2085
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Interests:Aeromodelism

Postat 29 December 2013 - 01:32 PM

Caut de vreo 2 zile un adaptor BT pentru laptop. Cel vechi e o ieftineala care merge cu soft de la BlueSoleil si m-am cam satuart: are raza de 4-5m, limita la 5mb transfer si se concteaza cand vrea el.

As vrea ceva cu raza mai mare, mai stabil, etc. Voi ce folositi?

BT de pe multicopter e acesta.

Aceasta postare a fost editata de icsss: 29 December 2013 - 01:35 PM

0

#2 Useril este offline   Para 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 462
  • Inregistrat: 20-December 11

Postat 29 December 2013 - 03:18 PM

Pentru BT cu raza mare, aveam un stick Clasa 1 luat de pe DX cu ani in urma. L-am dat unui amic, intre timp.

De un an jumatate folosesc module HM-TRP pe tot ce zboara, fie Ardu, fie mai nou MK. Merg cu laptop, tableta, si chiar telefoane android care au USB OTG.
0

#3 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 December 2013 - 04:54 PM

Vezi postareaPara, la 29 December 2013 - 03:18 PM, a spus:

Pentru BT cu raza mare, aveam un stick Clasa 1 luat de pe DX cu ani in urma. L-am dat unui amic, intre timp.

De un an jumatate folosesc module HM-TRP pe tot ce zboara, fie Ardu, fie mai nou MK. Merg cu laptop, tableta, si chiar telefoane android care au USB OTG.

Dar oare, ca sa nu pierda conexiunea la >10m, BT de pe multicopter nu trebuie sa fie si el clasa 1. In specificatii nu zice nimic..

Am pus si ochii pe Xbee 3DR sau module HM-TRP (de care acum aud prima data).. dar pana atunci trebuie sa ma invart de un controler nou (poate un px4).
0

#4 Useril este offline   Para 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 December 2013 - 10:03 PM

Pe model aveam dracia aia mica de BT de la Crius, si nu pierdeam legatura la 30-40m. Destul pentru o fatzaiala de testat PID-uri :)

HM-TRP sunt modulele de pe 3DR-Radio si clone. Intrucat le gaseam doar pereche (mai nou sunt la RCTimer si individual) si n-aveam ce face cu atatea interfete USB, am ales sa-mi achizitionez doar modulul radio. M-am indreptat spre 868 MHz, ca-i mai liber decat 433 si antena L/4 e mai scurta. XBee-urile in 868 au o serioasa limitare de 10% duty-cycle, pe care n-o poti evita. HM-TRP-urile stiu sa sara prin 10 canale, cu duty-cycle 10% per canal, si-ti ofera comunicatie neintrerupta, respectand perfect legislatia.

Cu un porcusor SMD linear de 3.3V, doi condensatori pe el si o rezistenta de 1K pe RX am rezolvat conexiunea la o seriala TTL 5V. Pentru antena, eu folosesc coaxial recuperat din laptopuri vechi, de la antenele WiFi. 82mm e antena propriu-zisa, plus 20-30mm pana la modul.

Ca distanta, peste 1.5 Km bataie la 14 dBm din 20 maxim. Eu am failsafe-ul setat pe receptorul FrSky sa activeze RTL la pierderea comunicatiei, si in cele doua situatii in care s-a intamplat, telemetria functiona perfect.
0

#5 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 December 2013 - 12:05 PM

Vezi postareaPara, la 29 December 2013 - 10:03 PM, a spus:

Pe model aveam dracia aia mica de BT de la Crius, si nu pierdeam legatura la 30-40m. Destul pentru o fatzaiala de testat PID-uri :)

30-40m ar fi perfect. Cu BT-ul pe care il am acuma bat la 4-6m. Mai caut..
0

#6 Useril este offline   Para 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 31 December 2013 - 04:02 PM

http://dx.com/p/usb-...00-meters-14484
0

#7 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 December 2013 - 04:08 PM

Vezi postareaPara, la 31 December 2013 - 04:02 PM, a spus:

Arata bine dar cand vad "IVT Bluesoleil BT stack" fug de rup pamantul. Am cumparat 2 adaptoare BT noi cu Bluesoleil si ambele sunt limitate la 5mb tranfer :( Adica dupa 2-3 minute de conexiune se opresc.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro