Postat 29 December 2013 - 10:03 PM
Pe model aveam dracia aia mica de BT de la Crius, si nu pierdeam legatura la 30-40m. Destul pentru o fatzaiala de testat PID-uri :)
HM-TRP sunt modulele de pe 3DR-Radio si clone. Intrucat le gaseam doar pereche (mai nou sunt la RCTimer si individual) si n-aveam ce face cu atatea interfete USB, am ales sa-mi achizitionez doar modulul radio. M-am indreptat spre 868 MHz, ca-i mai liber decat 433 si antena L/4 e mai scurta. XBee-urile in 868 au o serioasa limitare de 10% duty-cycle, pe care n-o poti evita. HM-TRP-urile stiu sa sara prin 10 canale, cu duty-cycle 10% per canal, si-ti ofera comunicatie neintrerupta, respectand perfect legislatia.
Cu un porcusor SMD linear de 3.3V, doi condensatori pe el si o rezistenta de 1K pe RX am rezolvat conexiunea la o seriala TTL 5V. Pentru antena, eu folosesc coaxial recuperat din laptopuri vechi, de la antenele WiFi. 82mm e antena propriu-zisa, plus 20-30mm pana la modul.
Ca distanta, peste 1.5 Km bataie la 14 dBm din 20 maxim. Eu am failsafe-ul setat pe receptorul FrSky sa activeze RTL la pierderea comunicatiei, si in cele doua situatii in care s-a intamplat, telemetria functiona perfect.