.
Deoarece nu am mai pilotat RC termice de mult am considertat ca trainelrul imi va fi util.
Am inceput cu proiectarea initial am vrut as fac ceva ca un Terry sau Taxi de la Graupner dar mai mari pentru motor de 6,5 Cm3. Deoarece acum multi ani am avut un model de 1600 mm anvergura practic un Terry marit la scara cu unele modificari am renuntat gandindu-ma la neajunsurile avute atunci.Viteza mica, manevrabilitate modesta .
In final am optat pentru un fuselaj asemanator cu cel de la Midle Stick tot de la Graupner dar cu alte ampenaje si aripi.
Fuselajul este din balsa de 5 mm placat cu placaj de mesteacan de aviatie de 0,8 mm , lipt tot cu epoxi.
Partea de jos a fuselajului are placajul de 0,8 mm pe exterior, iar pe interior o fasie de placaj de mesteacan de aviatie de 1,5 mm care incepe de la motor si se termina in v intors la 100 de mm de proiectia bordului de scurgere.
Am facut aceasta ranforsare deoarece in acea zona se fixeaza si trenul de aterizare si l-am folosit si ca axa longitudinala a avionului, observati ca partea de jos a fuselajului este dreapta.
Fata de aceasta axa s-au raportat unghiurile de calaj ale motorului, aripii si ampenajului orizontal.
Aceasta postare a fost editata de SORIN CAIUS: 02 November 2013 - 10:32 AM