SORIN CAIUS, la 29 October 2013 - 09:57 PM, a spus:
Gigi Real Design ,
tu ai deviat de la subiect si l-ai dezvoltat in alte directii pentru ca ai vrut sa contrazici de la inceput,ce nu ti-o fi convenit tie ca altii ar vrea sa posteze la scracth built avioanele lor? si ca de obicei ai facut praf totul.
Din fericire prea putini tin cont de parerile tale, cel putin cei care construiesc de la 0 , pe care e mai bine sa le tii pentru tine si sa construiesti ce vrei, nu e cazul sa-ti bati capul cu ce construiesc altii.
Indiferent ce zici iti racesti gura de pomana nimeni nu asculta .
Oricum si acum ca de fiecare data ai inceput sa iei peste picior si sa insulti pe unii, poate ar fi bine sa te abtii pe viitor.
Consider ca nu mai ai ce sa spui in acest topic,pamffetele tale nu au nici un haz, chiar nu vezi asta?iar daca vrei sa mai scrii pamflete incearca pe altundeva unde poate sunt apreciate .
Ciao Sorin
Consider ca am fost FOARTE punctual si cu exemple concrete .. dar chiar ca mi-am racit gura degeaba ..
Puneti frate unde vreti voi aioanele construite de la zero ! Face-ti 250 de mii de topice diferite daca asta se doreste
si considerati ca ajuta la ceva .. desi ma indoiesc ..
Dar repet poate poate puteti intelege :
1 - Constructia unui model din lemne ( indiferent daca lemnele sunt cumparate gata taiate sau le taie constructorul )
se poate prezenta foarte bine in topicul deja creat - KIT REVIEW - exemple sunt NENUMARATE si DEOSEBITE ..
2 - Asamblarea sau doar simpla echipare a unui model realizat de catre diversi producatori cu prezentarea avantajelor sau dificultatilor intampinate si eventual prezentarea caracteristicilor de zbor se poate foarte bine dezvolta ca si pana acum
in topicul ARF REVIEW
3 - DACA INSA SE DORESTE prezentarea , impartasirea experientei si formarea de deprinderi vis a vis de ce trebuie sa cunosti pentru a incerca realizarea cu forte proprii a unui aeromodel ESTE CU TOTUL ALTA DISCUTIE si aici ar trebui asa cum au facut cei de la RcScaleBuilder un topic separat defalcat pe subcategorii sub titulatura " Meserie Bratara de Aur " :
a ) - balsa .. ce este, de unde vine, cum se lipeste, cu ce se lipeste, cu ce se dezlipeste, cum se taie, cum se indoaie, cum se dezdoaie , cum se poate lamina, cu ce se poate lamina, dar dezlamina , tipuri si calitati ete etc
b ) - materiale de acoperire ... folii, voaluri, de cate feluri, cum se pun , cum se intind, cum se desfac, ce rasini, ce temperaturi, ce scule, ce cuptoare , bla , bla
c ) - materiale compozite, de unde, cum , se pot face homemade ? , cum se deformeaza, formeaza, cum se taie cu ce se taie etc etc
d ) - tevi .. inox, aluminiu, alama, otel - suduri, brazari, alamiri, cositoriri, argintari , tehnici , scule , paste , indoiri, dezdoiri ..
e ) -
f ) -
g ) -
Ar fi o nebunie sa incep sa caut prin scratch-urile lui GigiGl .. ca poate poate oi gasi cum se sudeaza un tren de
aterizare ce mi-ar trebui la un Nieuport .. sau cum se seteaza un retract pneumatic .. sau cum se pune voal din fibra
pe o aripa din polistiren placat cu balsa .... ca poate nici nu a folosit vreuna din tehnicile de mai sus ..
... si ia si cauta Nea Gigi, cauta ca asa au gandit niscai destepti ca e super organizare !
Voi o dati in lamentari cu intarirea si unitatea aeromodelistilor din tara, cu Palatul Copiilor, cu trairile de pe terenul de zbor alaturi de lucrarea de suflet .. cu dacii si romanii ... ce treaba au toate jeluirile astea si dorinta reinventarii rotii cu un pic de lucididate si realism ..
P.S.
Nu am aflat inca .. ce treaba are scratch build-ul cu scrierea softurilor pentru Taierea Laser ? .. dar nici nu ma grabesc sa aflu deoarece inca astept care este latimea a doua usi pentru un dulap lat de 800 mm sau 80 cm sau 0,8 m .. ( inaltimea o neglijam ca sa nu complicam " lucrarea de diploma " )
Asta e frate .. la noi astia mai mici de inaltime se pare ca informatia ajunge mai repede la U.C. ( suntem trecuti pe SSD-uri din maternitate )
Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 30 October 2013 - 10:57 AM
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !