Atenție! Schimbarea procesului vamal la coletele externe primite
Postat 01 February 2015 - 11:20 PM
stiganas, la 06 January 2015 - 10:59 AM, a spus:
[..]
Am patit si eu ceva asemanator. Colet sosit din Asia, ajuns in Bucuresti la BSI pe 27.01.2015.
Azi am verificat din nou pe pagina de tracking: "Nu exista acest cod". Am ramas ca la fotograf.
E ingrijorator cum dispar din sistemul informatic.
Am sa revin cu un update, daca apare la loc coletul.
Postat 02 February 2015 - 09:39 AM
Am patit si eu exact acelasi lucru, sambata 31.01.15 foarte de dimineata a ajuns coletul. Primele 2 update-uri au fost semne de intrebare, la orele 9:20, in aceiasi zi. La 10:32 status-ul era "in prelucrare" la BSI iar cateva ore mai tarziu a disparut complet din sistem. Le-am adresat un mail celor de la posta dar inca nu am primit un raspuns, ce-i drept, duminica nu cred ca lucreaza si acum e prea devreme, am sa incerc sa ii sun mai tarziu. Infricosator asa cum spunea cineva intr-o postare anterioara, mai ales ca vorbim de un colet de ~2000 de ron.
Voi cei care ati trecut prin acelasi proces v-ati primit coletele?
Aceasta postare a fost editata de mgabriel: 02 February 2015 - 09:40 AM
Postat 02 February 2015 - 09:47 AM
ceteras, la 01 February 2015 - 11:20 PM, a spus:
Azi am verificat din nou pe pagina de tracking: "Nu exista acest cod". Am ramas ca la fotograf.
E ingrijorator cum dispar din sistemul informatic.
Am sa revin cu un update, daca apare la loc coletul.
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
Postat 02 February 2015 - 03:21 PM
Presupun ca pe perioada transferului de la Bucuresti la Cluj-Napoca, din cine stie ce motive tehnice, nu l-au avut nicaieri.
Ma bucur sa stiu ca a ajuns si probabil maine o sa-l pot ridica, insa tot mi se pare total neprofesional sa fie atat de incerta situatia coletelor.
Postat 03 February 2015 - 09:29 PM
Plus ca se updateaza foarte tarziu, acum 3 zile a disparut....
Azi pe la pranz , m-a sunat un domn ca este de P.R. si mi-a adus pachetul.
Bine ca era cineva acasa.
S-a platit TVA , 54 Ron pt valoarea declarata + transport extern.
Postat 13 June 2015 - 07:26 PM
Il intreb pe nenea de la oficiu de ce a venit la el si-mi raspunde senin ca asa se procedeaza la pachete cu valoare declarata peste 10 euro. N-am mai stat sa-i explic ca primesc o garla de pachete cu valori de sub 50$ la posta de cartier.
Acu' stau sa ma intreb, oare o fi fost vreun lucrator mai zelos la BSI, sau chiar o sa-mi ia de acum TVA la tot ce depaseste 10 euro??? Ca o sa ne vedem cam des :) Pe de alta parte, tot el zicea ca mai poti fi iertat daca nu depasesti 40-50 de EUR/USD
Ceva experiente similare?
Losi LST XXL
Kyosho Mad Force Xtra long and Xtra wide
Postat 13 June 2015 - 07:34 PM
Losi LST XXL
Postat 13 June 2015 - 09:29 PM
Tzicul, la 13 June 2015 - 07:26 PM, a spus:
Il intreb pe nenea de la oficiu de ce a venit la el si-mi raspunde senin ca asa se procedeaza la pachete cu valoare declarata peste 10 euro. N-am mai stat sa-i explic ca primesc o garla de pachete cu valori de sub 50$ la posta de cartier.
Acu' stau sa ma intreb, oare o fi fost vreun lucrator mai zelos la BSI, sau chiar o sa-mi ia de acum TVA la tot ce depaseste 10 euro??? Ca o sa ne vedem cam des :) Pe de alta parte, tot el zicea ca mai poti fi iertat daca nu depasesti 40-50 de EUR/USD
Ceva experiente similare?
Te poti considera norocos pana acum, legal era ca tot ce trece de 10 Euro din afara EU sa treaca prin vama.
Chestia cu 40-50, mai exact fix 46 se aplica numai la pachete intre persaone fizice si care nu contin marfa de noua impachetata incat sa poata fi revanduta. Adica mai exact definitia second hand...
Evident ca iertarea sta in mana vamesului care numai el poate judeca cat de noua este marfa... si daca expeditorul este magazin sau persoana. Iar judecarea asta se face cum stim :)
Postat 13 June 2015 - 10:20 PM
Aceasta postare a fost editata de Tzicul: 13 June 2015 - 10:21 PM
Losi LST XXL
Postat 14 June 2015 - 11:25 PM
renatoa, la 13 June 2015 - 11:06 PM, a spus:
da' legislatia din Romania chiar nu merita incalcata :rofl: ....e asa de "dreapta" ,mai dreapta decat mine cand is beat chiar !
citat : "nu te pune cu prostul...te va trage la nivelul lui si te va bate cu experienta !"
alta culeasa din popor :
"I: De ce-si linge cainele plwa?
R: Pen`ca poate."
Postat 19 June 2015 - 06:59 PM
Losi LST XXL
Postat 19 June 2015 - 07:17 PM
soarece, la 14 June 2015 - 11:25 PM, a spus:
Nu-i vorba doar de Romania, asta-i politica la nivel european. La noi guvernele traiesc din taxe mari pe rulaj mai mic decat al americanilor, care in schimb se bazeaza pe rulaj mare si taxe mici. S-a vazut asta si la inceputul crizei financiare, toata Europa a intrat la economii, pe cand US of A a micsorat toate dobanzile, ca sa genereze un consum mai mare. Ca pana la urma cresterea economica se bazeaza pe consum, nu pe economii. Cine are dreptate, e greu de spus. Pana la urma functioneaza ambele metode. Doar ca in EU noi trebuie sa platim mai mult pe aproape orice produs.
Losi LST XXL
Postat 19 June 2015 - 07:20 PM
Te-ar putea interesa un rant al meu pe langa tema asta, aici:
http://www.rhcforum....ndpost&p=810912
Postat 19 June 2015 - 07:35 PM
Ar fi cazul sa se cam inceapa stoparea cresterii populatiei mai curand.
Cresterea consumului nu inseamna decat epuizarea resurselor planetei si imbogatirea catorva, prea putini.
Postat 19 June 2015 - 07:55 PM
renatoa, la 19 June 2015 - 07:35 PM, a spus:
Ar fi cazul sa se cam inceapa stoparea cresterii populatiei mai curand.
Cresterea consumului nu inseamna decat epuizarea resurselor planetei si imbogatirea catorva, prea putini.
Pai tocmai asta este, ca ne inmultim ca iepurii. Si mai ales popoarele "harnice", gen (aproape) toata Africa, Bangladesh si alte asemenea natiuni superioare. Macar chinezii si indienii s-au apucat cat de cat de munca. Nu toti, dar suficient de multi. Si daca creste populatia, creste si consumul. Si, bineinteles, scade calitatea. Am in bucatarie un filtru de cafea Philips. Si merge bine. Dupa 22 de ani! Si nu il schimb din principiu, sunt curios cat va tine. Doar ca scrie pe el made in Holland. Pai zi si tu, nu ar fi dat faliment pana acum daca ar fi fabricat in continuare chestii d-astea prea bune??
Iar cat despre stoparea cresterii populatiei, nu te-ai prins ca tot incearca, dar inca nu le-a reusit? Sau crezi ca toate bolile aviare/porcine/virale aparute ca ciupercile dupa ploaie in ultimii ani sunt doar mutatii naturale? Una pe secol, poate, pana acum si o gramada in ultimii 10 ani! C'mon, te stiu om cu neuronul alert si pe faza :lol:
Eu unul poate sunt mai rasist din fire, dar ti se pare normal ca unul care castiga 100$ pe luna sa aiba 4 sotii si douj' de copii? Iar unul care face 200.000-300.000 pe an abia daca face unul? Am stat un an in Egipt si sunt satul de genul ala de lume cat pentru doua vieti.
Losi LST XXL
Postat 26 August 2015 - 10:03 AM
Comanda data pe 13 august, ridicata azi pe 26.
Transport normal cu tracking din Hong Kong - http://www.myrcmart.com
2015-08-26 10:50
Avizat - Oficiul Postal Iasi 13
2015-08-25 07:45
In prelucrare - Oficiul Postal Iasi 13
2015-08-21 22:21
In prelucrare - BSI Bucuresti
2015-08-21 15:37
Primit de la expeditor - BSI Bucuresti
2015-08-21 09:28
Sosit in Romania - BSI Bucuresti
The item left Hong Kong for its destination on 19-Aug-2015
Aceasta postare a fost editata de icsss: 26 August 2015 - 10:05 AM
Postat 27 August 2015 - 09:56 PM
Un pachet venit de la Banggood, cu valoare trecuta 5$(real mult peste si produsul in cauza nu parea ieftin deloc). Totul bun si frumos, doar ca na, fiind perioada concediilor nici vamesa mea preferata nu era la datorie. In locul ei a venit o scorpie care mi-a cerut factura(evident ca n-aveam si nici nu voiam sa-i arat cat am dat). A scos rapid formularul de declarat pe propria raspundere ca nu vand ce am scos din vama si cat am dat pe el, valoare la care a calculat TVA si mi-a usurat portofelul.
Pe moment am zis o valoare decenta de 40$, dupa care am stat si m-am gandit daca nu era mai castigat si ziceam 9 eur(10 eur fiind limita la vama mea, peste tot in tara aparent e alta). Practic in urma au ramas doar hartiutza cu adresa si valoarea de 5$, si as fi putut zice orice valoare pe acea declaratie. Odata ce am iesit din vama, nimeni nu mai poate spune ca ce am comandat valora mai mult, poate doar aprecierea vamesei(la cate lucruri se uita in fiecare zi ma indoiesc ca le stie pretul la toate).
Asa ca daca sunteti pusi sa dati declaratie pe propria raspundere cu privire la valoarea coletului, prima oara va sfatuiesc sa puneti o valoare de 20-30% din cea reala, si apoi daca este cazul dupa cum doriti, e pe raspunderea voastra (si castigul tot al vostru estehttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif)
Postat 27 August 2015 - 10:27 PM
Dar ar fi bine sa va delectati simturile cu legislatia in vigoare , si sa nu mai va dati mari pe aicea ca sunteti betmen , si cand se apuca astia de facut cate o inspectie sa nu va treziti studenti fara de voie .
Numai bine .
Postat 27 August 2015 - 10:31 PM
Aceasta postare a fost editata de Parfenov: 27 August 2015 - 10:31 PM
Postat 31 August 2015 - 09:39 AM
moro696, la 31 August 2015 - 09:31 AM, a spus:
Am fost recent sa-mi iau un colet de la vama si am ramas perplex cand am vazut ca e pustiu :)
Am observat si eu asta in Iasi.
Coletele sunt procesate mult mai repede si coada e mai mica. Probabil e perioada de concedii...