Modelism - RHC Forum: Atenție! Schimbarea procesului vamal la coletele externe primite - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Atenție! Schimbarea procesului vamal la coletele externe primite

#121 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2085
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Interests:Aeromodelism

Postat 19 January 2015 - 05:36 PM

Record personal cu Posta Romana:
8 zile de la Bucuresti la Iasi
inca 3 zile in care am incercat sa ridic coletul dar coada are cam 2 ore :)

Mai incercam si maine...
0

#122 Useril este offline   ceteras 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 12-September 10

Postat 01 February 2015 - 11:20 PM

Vezi postareastiganas, la 06 January 2015 - 10:59 AM, a spus:

Si e reaparut.

[..]

Am patit si eu ceva asemanator. Colet sosit din Asia, ajuns in Bucuresti la BSI pe 27.01.2015.
Azi am verificat din nou pe pagina de tracking: "Nu exista acest cod". Am ramas ca la fotograf.
E ingrijorator cum dispar din sistemul informatic.
Am sa revin cu un update, daca apare la loc coletul.
0

#123 Useril este offline   mgabriel 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 01-February 15

Postat 02 February 2015 - 09:39 AM

Neata,

Am patit si eu exact acelasi lucru, sambata 31.01.15 foarte de dimineata a ajuns coletul. Primele 2 update-uri au fost semne de intrebare, la orele 9:20, in aceiasi zi. La 10:32 status-ul era "in prelucrare" la BSI iar cateva ore mai tarziu a disparut complet din sistem. Le-am adresat un mail celor de la posta dar inca nu am primit un raspuns, ce-i drept, duminica nu cred ca lucreaza si acum e prea devreme, am sa incerc sa ii sun mai tarziu. Infricosator asa cum spunea cineva intr-o postare anterioara, mai ales ca vorbim de un colet de ~2000 de ron.

Voi cei care ati trecut prin acelasi proces v-ati primit coletele?

Aceasta postare a fost editata de mgabriel: 02 February 2015 - 09:40 AM

0

#124 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 02 February 2015 - 09:47 AM

Am primit coletul acasa a doua zi, nici un motiv de panica.

Vezi postareaceteras, la 01 February 2015 - 11:20 PM, a spus:

Am patit si eu ceva asemanator. Colet sosit din Asia, ajuns in Bucuresti la BSI pe 27.01.2015.
Azi am verificat din nou pe pagina de tracking: "Nu exista acest cod". Am ramas ca la fotograf.
E ingrijorator cum dispar din sistemul informatic.
Am sa revin cu un update, daca apare la loc coletul.

0

#125 Useril este offline   ceteras 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 12-September 10

Postat 02 February 2015 - 03:21 PM

A reaparut si coletul meu in sistem, "Avizat Oficiul postal 16 Cluj-Napoca". Le-am trimis si eu un email ieri, insa nu mi-au raspuns.
Presupun ca pe perioada transferului de la Bucuresti la Cluj-Napoca, din cine stie ce motive tehnice, nu l-au avut nicaieri.
Ma bucur sa stiu ca a ajuns si probabil maine o sa-l pot ridica, insa tot mi se pare total neprofesional sa fie atat de incerta situatia coletelor.
0

#126 Useril este offline   Rivelino 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 21-June 09

Postat 03 February 2015 - 09:29 PM

Eu l-am avut in BSI pe 20.01.2015.
Plus ca se updateaza foarte tarziu, acum 3 zile a disparut....
Azi pe la pranz , m-a sunat un domn ca este de P.R. si mi-a adus pachetul.
Bine ca era cineva acasa.
S-a platit TVA , 54 Ron pt valoarea declarata + transport extern.
0

#127 Useril este offline   ViorelX 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 537
  • Inregistrat: 06-October 09
  • Interests:modelism, electronica, mecanica

Postat 04 February 2015 - 11:41 AM

Si eu am avut pachet venit cu mare intarziere, care, o data intrat pe mana Postei Romane, n-a mai avut numar de urmarire si a mai ratacit inca 3 saptamani. Dar l-am primit. Trebuie rabdare.
0

#128 Useril este offline   Tzicul 

• Free your mind
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2111
  • Inregistrat: 31-May 12

Postat 13 June 2015 - 07:26 PM

Primesc joi instiintare pentru pachet extern. La oficiul postal din Calea Calararsi!! WTF, ma intreb. Ce naiba sa fi venit, ca am doar comenzi mici pe drum. Si daca o fi ceva mai mare, de ce in Vacaresti (care-i in 4, iar eu stau in 2) si nu la BSI? Ma rog, ma duc ieri si ridic un pachet cu doua cardane de 13$, cu tot cu transport!!! :rofl: :rofl: :rofl:
Il intreb pe nenea de la oficiu de ce a venit la el si-mi raspunde senin ca asa se procedeaza la pachete cu valoare declarata peste 10 euro. N-am mai stat sa-i explic ca primesc o garla de pachete cu valori de sub 50$ la posta de cartier.
Acu' stau sa ma intreb, oare o fi fost vreun lucrator mai zelos la BSI, sau chiar o sa-mi ia de acum TVA la tot ce depaseste 10 euro??? Ca o sa ne vedem cam des :) Pe de alta parte, tot el zicea ca mai poti fi iertat daca nu depasesti 40-50 de EUR/USD
Ceva experiente similare?
Axial Yeti XL

Losi LST XXL

Kyosho Mad Force Xtra long and Xtra wide
Imagine postata
0

#129 Useril este offline   Tzicul 

• Free your mind
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 June 2015 - 07:34 PM

In alta ordine de idei, mi se intampla un record total si absolut nedorit. Un pachet intrat in tara de aproape o luna, la posta de catrier de vreo 2 saptamani si eu inca nu am primit instiintarea. Way to go, Posta Romana :yahoo:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Screenshot (27).jpg

Axial Yeti XL

Losi LST XXL

Imagine postata
0

#130 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 13 June 2015 - 09:29 PM

Vezi postareaTzicul, la 13 June 2015 - 07:26 PM, a spus:

Primesc joi instiintare pentru pachet extern. La oficiul postal din Calea Calararsi!! WTF, ma intreb. Ce naiba sa fi venit, ca am doar comenzi mici pe drum. Si daca o fi ceva mai mare, de ce in Vacaresti (care-i in 4, iar eu stau in 2) si nu la BSI? Ma rog, ma duc ieri si ridic un pachet cu doua cardane de 13$, cu tot cu transport!!! :rofl: :rofl: :rofl:
Il intreb pe nenea de la oficiu de ce a venit la el si-mi raspunde senin ca asa se procedeaza la pachete cu valoare declarata peste 10 euro. N-am mai stat sa-i explic ca primesc o garla de pachete cu valori de sub 50$ la posta de cartier.
Acu' stau sa ma intreb, oare o fi fost vreun lucrator mai zelos la BSI, sau chiar o sa-mi ia de acum TVA la tot ce depaseste 10 euro??? Ca o sa ne vedem cam des :) Pe de alta parte, tot el zicea ca mai poti fi iertat daca nu depasesti 40-50 de EUR/USD
Ceva experiente similare?

Te poti considera norocos pana acum, legal era ca tot ce trece de 10 Euro din afara EU sa treaca prin vama.

Chestia cu 40-50, mai exact fix 46 se aplica numai la pachete intre persaone fizice si care nu contin marfa de noua impachetata incat sa poata fi revanduta. Adica mai exact definitia second hand...
Evident ca iertarea sta in mana vamesului care numai el poate judeca cat de noua este marfa... si daca expeditorul este magazin sau persoana. Iar judecarea asta se face cum stim :)
... cu picioarele pe pamant ...
0

#131 Useril este offline   Tzicul 

• Free your mind
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 June 2015 - 10:20 PM

Iau marfa de pe net de vreo 15 ani. Inainte de RC eram pasionat de Victoria's Secret :) Da' aia s-au tampit, nu mai au transport sub 30$. Nevermind. Ideea e ca in toti acesti ani am platit o singura data daravele statului, cand a trebuit sa-mi ajunga urgent cadoul de Craciun pentru sotie, facusem comanda tarziu si l-am pus la DHL/UPS. Concluzia a fost ca m-a usturat c#%*l la un pachet de vreo 300$. Dar de cate ori venea cu posta normala pe aia nici nu ii interesa ce era acolo. Mai nasol acum cu facturile atasate pe pachet, din US of A mi-a venit o singura data cu factura "aranjata". Si asta fara sa o stiu sau sa o cer :lol: O sa mai iau de la ei

Aceasta postare a fost editata de Tzicul: 13 June 2015 - 10:21 PM

Axial Yeti XL

Losi LST XXL

Imagine postata
0

#132 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 June 2015 - 11:06 PM

Adica te lauzi ca incalci legea de vreo 15 ani... ia vezi, ca suna careva la usa ...
0

#133 Useril este offline   Tzicul 

• Free your mind
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 June 2015 - 12:06 AM

Să sune la ușa poștașului, nu la a mea :) Mi-au cerut și nu le-am dat? Și mă jur că nu "cunosc" pe nimeni la poștă
Axial Yeti XL

Losi LST XXL

Imagine postata
0

#134 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2860
  • Inregistrat: 03-January 13

Postat 14 June 2015 - 11:25 PM

Vezi postarearenatoa, la 13 June 2015 - 11:06 PM, a spus:

Adica te lauzi ca incalci legea de vreo 15 ani... ia vezi, ca suna careva la usa ...

da' legislatia din Romania chiar nu merita incalcata :rofl: ....e asa de "dreapta" ,mai dreapta decat mine cand is beat chiar !
Ma-ncalt cu tenesii pe dos,am un tricou nike patat de gaura,in cap palarie de paie si pe ochi rayban replica iar pe cheia de la logan scrie renault!
citat : "nu te pune cu prostul...te va trage la nivelul lui si te va bate cu experienta !"
alta culeasa din popor :
"I: De ce-si linge cainele plwa?
R: Pen`ca poate."
0

#135 Useril este offline   Tzicul 

• Free your mind
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 June 2015 - 06:59 PM

Mda... Incepe se se contureze noua metoda a Postei Romane. Al doilea pachet venit in Vacaresti si nu in cartier. De data aceasta in valoare de 16$, ridicat tot fara a plati TVA. Din punctul acesta de vedere nu este vreo schimbare fata de cartier, in schimb este extraordinar de enervant faptul ca fac 30 de minute de acasa pana in Calea Vacaresti :(
Axial Yeti XL

Losi LST XXL

Imagine postata
0

#136 Useril este offline   Tzicul 

• Free your mind
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 June 2015 - 07:17 PM

Vezi postareasoarece, la 14 June 2015 - 11:25 PM, a spus:

da' legislatia din Romania chiar nu merita incalcata :rofl: ....e asa de "dreapta" ,mai dreapta decat mine cand is beat chiar !

Nu-i vorba doar de Romania, asta-i politica la nivel european. La noi guvernele traiesc din taxe mari pe rulaj mai mic decat al americanilor, care in schimb se bazeaza pe rulaj mare si taxe mici. S-a vazut asta si la inceputul crizei financiare, toata Europa a intrat la economii, pe cand US of A a micsorat toate dobanzile, ca sa genereze un consum mai mare. Ca pana la urma cresterea economica se bazeaza pe consum, nu pe economii. Cine are dreptate, e greu de spus. Pana la urma functioneaza ambele metode. Doar ca in EU noi trebuie sa platim mai mult pe aproape orice produs.
Axial Yeti XL

Losi LST XXL

Imagine postata
0

#137 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 June 2015 - 07:20 PM

Politica nu e a postei, filtrarea intre/extra comunitar se face la BSI.

Te-ar putea interesa un rant al meu pe langa tema asta, aici:
http://www.rhcforum....ndpost&p=810912
0

#138 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 June 2015 - 07:35 PM

Cresterea consumului este o tampenie, de ce ar fi musai sa existe crestere economica, nu avem unii destule ? Iar altii nimic...
Ar fi cazul sa se cam inceapa stoparea cresterii populatiei mai curand.
Cresterea consumului nu inseamna decat epuizarea resurselor planetei si imbogatirea catorva, prea putini.
0

#139 Useril este offline   Tzicul 

• Free your mind
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 June 2015 - 07:55 PM

Vezi postarearenatoa, la 19 June 2015 - 07:35 PM, a spus:

Cresterea consumului este o tampenie, de ce ar fi musai sa existe crestere economica, nu avem unii destule ? Iar altii nimic...
Ar fi cazul sa se cam inceapa stoparea cresterii populatiei mai curand.
Cresterea consumului nu inseamna decat epuizarea resurselor planetei si imbogatirea catorva, prea putini.

Pai tocmai asta este, ca ne inmultim ca iepurii. Si mai ales popoarele "harnice", gen (aproape) toata Africa, Bangladesh si alte asemenea natiuni superioare. Macar chinezii si indienii s-au apucat cat de cat de munca. Nu toti, dar suficient de multi. Si daca creste populatia, creste si consumul. Si, bineinteles, scade calitatea. Am in bucatarie un filtru de cafea Philips. Si merge bine. Dupa 22 de ani! Si nu il schimb din principiu, sunt curios cat va tine. Doar ca scrie pe el made in Holland. Pai zi si tu, nu ar fi dat faliment pana acum daca ar fi fabricat in continuare chestii d-astea prea bune??
Iar cat despre stoparea cresterii populatiei, nu te-ai prins ca tot incearca, dar inca nu le-a reusit? Sau crezi ca toate bolile aviare/porcine/virale aparute ca ciupercile dupa ploaie in ultimii ani sunt doar mutatii naturale? Una pe secol, poate, pana acum si o gramada in ultimii 10 ani! C'mon, te stiu om cu neuronul alert si pe faza :lol:
Eu unul poate sunt mai rasist din fire, dar ti se pare normal ca unul care castiga 100$ pe luna sa aiba 4 sotii si douj' de copii? Iar unul care face 200.000-300.000 pe an abia daca face unul? Am stat un an in Egipt si sunt satul de genul ala de lume cat pentru doua vieti.
Axial Yeti XL

Losi LST XXL

Imagine postata
0

#140 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 August 2015 - 10:03 AM

Nu-mi vine sa cred!

Comanda data pe 13 august, ridicata azi pe 26.
Transport normal cu tracking din Hong Kong - http://www.myrcmart.com

2015-08-26 10:50
Avizat - Oficiul Postal Iasi 13

2015-08-25 07:45
In prelucrare - Oficiul Postal Iasi 13

2015-08-21 22:21
In prelucrare - BSI Bucuresti

2015-08-21 15:37
Primit de la expeditor - BSI Bucuresti

2015-08-21 09:28
Sosit in Romania - BSI Bucuresti

The item left Hong Kong for its destination on 19-Aug-2015

Aceasta postare a fost editata de icsss: 26 August 2015 - 10:05 AM

0

#141 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 737
  • Inregistrat: 25-July 13

Postat 26 August 2015 - 11:13 AM

nici mie :))) a meu a facut 3 saptamani :o
Parfenov Razvan
0

#142 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 August 2015 - 11:21 AM

Beat this EM419579857KR :D

16:55 18-Aug-2015 Posting/Collection YI-JUKJEON1DONG
12:50 21-Aug-2015 Delivery complete RODJ13102

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 26 August 2015 - 11:22 AM

0

#143 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3949
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 27 August 2015 - 09:56 PM

O chestie interesanta patita de mine acum 2 zile...
Un pachet venit de la Banggood, cu valoare trecuta 5$(real mult peste si produsul in cauza nu parea ieftin deloc). Totul bun si frumos, doar ca na, fiind perioada concediilor nici vamesa mea preferata nu era la datorie. In locul ei a venit o scorpie care mi-a cerut factura(evident ca n-aveam si nici nu voiam sa-i arat cat am dat). A scos rapid formularul de declarat pe propria raspundere ca nu vand ce am scos din vama si cat am dat pe el, valoare la care a calculat TVA si mi-a usurat portofelul.
Pe moment am zis o valoare decenta de 40$, dupa care am stat si m-am gandit daca nu era mai castigat si ziceam 9 eur(10 eur fiind limita la vama mea, peste tot in tara aparent e alta). Practic in urma au ramas doar hartiutza cu adresa si valoarea de 5$, si as fi putut zice orice valoare pe acea declaratie. Odata ce am iesit din vama, nimeni nu mai poate spune ca ce am comandat valora mai mult, poate doar aprecierea vamesei(la cate lucruri se uita in fiecare zi ma indoiesc ca le stie pretul la toate).

Asa ca daca sunteti pusi sa dati declaratie pe propria raspundere cu privire la valoarea coletului, prima oara va sfatuiesc sa puneti o valoare de 20-30% din cea reala, si apoi daca este cazul dupa cum doriti, e pe raspunderea voastra (si castigul tot al vostru estehttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif)
0

#144 Useril este offline   Elicopter 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 565
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 27 August 2015 - 10:27 PM

Sincer eu cred ca nu intelegeti care sunt consecintele declaratiilor pe proprie raspundere , pentru vama .
Dar ar fi bine sa va delectati simturile cu legislatia in vigoare , si sa nu mai va dati mari pe aicea ca sunteti betmen , si cand se apuca astia de facut cate o inspectie sa nu va treziti studenti fara de voie .
Numai bine .
Ceea ce cauti aceea gasesti
0

#145 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 August 2015 - 10:31 PM

Astia de la Suceava sunt baietasi rau de tot . In 10 minute vreo 8 oameni si-au ridicat coletele . Intrai , dadeai 2 semnaturi , lua coletul il scana , taia , te intreba ce faci si valea cu tine . Aveam pe colet valoare de 18$ si nici nu ia interesat .

Aceasta postare a fost editata de Parfenov: 27 August 2015 - 10:31 PM

Parfenov Razvan
0

#146 Useril este offline   moro696 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 163
  • Inregistrat: 01-January 15

Postat 31 August 2015 - 09:31 AM

In timisoara, in ultimul an pe la vama mai nou coada este de 2etaje + parter, asta inainte de luna iunie....

Am fost recent sa-mi iau un colet de la vama si am ramas perplex cand am vazut ca e pustiu :)
0

#147 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 August 2015 - 09:39 AM

Vezi postareamoro696, la 31 August 2015 - 09:31 AM, a spus:

In timisoara, in ultimul an pe la vama mai nou coada este de 2etaje + parter, asta inainte de luna iunie....

Am fost recent sa-mi iau un colet de la vama si am ramas perplex cand am vazut ca e pustiu :)

Am observat si eu asta in Iasi.
Coletele sunt procesate mult mai repede si coada e mai mica. Probabil e perioada de concedii...
0

#148 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 December 2015 - 12:27 PM

Stie cineva cum merge treaba la posta vamala din Iasi ?:) se plateste taxa vamala sau se poate scapa ?
Parfenov Razvan
0

#149 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 December 2015 - 08:42 PM

Mai exista BSI ?:)) Am un colet intrat de sambata in tara si de atunci nimic .. Voi cat ati asteptat cel mai mult ?:)
Parfenov Razvan
0

#150 Useril este offline   AdrianDim 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 29-April 12
  • Interests:aeromodelism

Postat 08 December 2015 - 09:07 PM

Vezi postareaParfenov, la 08 December 2015 - 08:42 PM, a spus:

Mai exista BSI ?:)) Am un colet intrat de sambata in tara si de atunci nimic .. Voi cat ati asteptat cel mai mult ?:)

O saptamana .
Adrian Dimitriu
Imagine postata
0

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

2 useri citesc topicul