Modelism - RHC Forum: Cafenea multicoptere - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cafenea multicoptere

#2041 Useril este offline   Săndel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1210
  • Inregistrat: 10-January 15
  • Interests:Robotica, electronica.

Postat 01 August 2016 - 11:28 AM

Hai că orice hobbyst ar trebui să aibă un receptor pe airband.
Şi eu ar trebui să am unul... :D
- Captain Sum Ting Wong
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
0

#2042 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 09-April 09
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 02 August 2016 - 03:33 PM

Si iacata inca o noutate tot de la baietii cu jucarii.Parrot. https://www.youtube....h?v=mYKrR8pihAQ

Si aici povesteste tot ce are in cap drona pe langa ceva de 38megapixeli. https://www.youtube....h?v=v_dw6zUWZkA

La naiba,inca o jucarie, :rofl:

Aceasta postare a fost editata de EBA: 02 August 2016 - 03:34 PM

SUNTEM FUDULI
0

#2043 Useril este offline   Săndel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 August 2016 - 03:55 PM

Mda... aproape ce trebuie.
Ochi şi urechi peste tot, sistem anti-tăiat-degete, sigur merge modificată să fie pilotabilă 100% fpv şi manual... :D
- Captain Sum Ting Wong
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
0

#2044 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 August 2016 - 04:01 PM

Pai are o camera de 38 megapixeli inspectezi pana la 1mm cica si una termoviziune restu, e nimic. :rofl:
SUNTEM FUDULI
0

#2045 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 04 August 2016 - 03:45 PM

Cand ma plictisesc de curse, scot racerul la arat... ca sa il mai calmez...

... cu picioarele pe pamant ...
0

#2046 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 04 August 2016 - 04:01 PM

Super tare ideea,si sa continui,iote despre ce e vorba. https://www.youtube....h?v=HOMsnSHKX-E
SUNTEM FUDULI
0

#2047 Useril este offline   victoras_h 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1102
  • Inregistrat: 11-December 05

Postat 06 August 2016 - 09:52 PM

Am dat peste o treaba tare interesanta intr-unul din magazinele din zona.

Un miniquad (250 sau 280, nu-s sigur) cu cel mai mic gimbal (vertical doar). Nu stiu care-i povestea, nu am avut timp sa stau la povesti dar mai trec pe acolo si aflu. Pare tare interesant daca merge cum trebuie, sigur e misto in zbor.

Fisiere atasate

0

#2048 Useril este offline   victoras_h 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2016 - 10:08 PM

Prea tarziu pentru edit. L-am gasit:
http://www.rcgroups....d.php?t=2509104

Incepe sa ma manance sa fac un racer quad. Tot mai multi tovarasi pe aici o iau incolo asa ca trebuie sa incercam si asta. Momentan mosmondesc la tricopter. Primeste un overhaul general, i-am scurtat bratele si a primit un Naze32 in loc de KK.

Vezi postareavictoras_h, la 06 August 2016 - 09:52 PM, a spus:

Am dat peste o treaba tare interesanta intr-unul din magazinele din zona.

Un miniquad (250 sau 280, nu-s sigur) cu cel mai mic gimbal (vertical doar). Nu stiu care-i povestea, nu am avut timp sa stau la povesti dar mai trec pe acolo si aflu. Pare tare interesant daca merge cum trebuie, sigur e misto in zbor.

Aceasta postare a fost editata de victoras_h: 06 August 2016 - 10:10 PM

0

#2049 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2016 - 10:23 PM

Fain mancarici ai :)
0

#2050 Useril este offline   Săndel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2016 - 11:13 PM

Pot să zic că este cel puţin interesant să zbori cu stabilizare verticală pe camera de fpv. Singurul motiv pentru care acum nu folosesc servo-ul pe cameră este că nu pricepe Arducopter dead-band pe canalul pe care am pus servo-ul ăla... şi alunecă încet în funcţie de temperatura radiocomenzii.

DAR pe camera de fpv nu se simt paşii unui servo analogic, deci ditamai brushless-ul e overkill.
- Captain Sum Ting Wong
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
0

#2051 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3951
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 06 August 2016 - 11:23 PM

Am încercat și eu să pun tilt pe quad, rezultatul e ca nu mai știi cât de înclinat e cadrul. Servoul l-am pus pe headtracker, poate pe un switch era mai bine.
Am scos servoul si am lăsat camera fixa, puțin orientată în sus.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 06 August 2016 - 11:24 PM

0

#2052 Useril este offline   victoras_h 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 August 2016 - 12:06 AM

Ca tot vorbeam de upgrade la tricopter, va cer o parere:

Am pus mana pe cateva ESC-uri interesante. Sunt tare micute, opto (fara BEC), 30A: DYS XM30A (http://www.getfpv.co...neshot-125.html)
La specificatii scrie ca au "built-in capacitor" dar ma gandesc daca e suficient. Ar trebuie sa mai pun cate un condensator in plus? (am cam 20cm fire de la ESC-uri pana la baterie).

Daca tot vorbim de ESC-uri, nu reusesc sa ma lamuresc ce face OneShot125. Nu e utilaj pentru racing, nu cred ca am nevoie de timp de raspuns la motoare atata de rapid (face si altceva de fapt?). Motoarele sunt cat se poate de departe de racing (DT700). Imi plac ca sunt foarte silentioase si par sa fie suficiente pentru un tri de 1kg.
Deci OneShot, activam sau nu?

Fisiere atasate

• Fisier atasat  esc.jpg (36.51K)
    Number of downloads: 10

0

#2053 Useril este offline   Arise 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 152
  • Inregistrat: 22-December 11

Postat 09 August 2016 - 07:28 AM

Pe drona mare cand am activat oneshot in cleanflight mi-a încins motoarele de m-am fript la degete. I-am dat off și motoarele au devenit cel mult caldute dupa zbor. :)

Daca e loc de condensatori eu zic sa pui. Daca nu, nu. :)
0

#2054 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 August 2016 - 08:10 AM

"Condensatorul" este/sunt de fapt bancul ala de 9-10 chestii maro... posibil sa fie suficient ca valoare, dar pentru distantele mici de 10 cm de pe un body de racer... :unsure:
Dar ma intreb de ce ai avea asa mare lungime la fire, sper ca nu vrei sa pui ESC-ul langa motor, nu ii inteleg pe cei care fac asta... :unsure:
Este mult mai simplu si mai rational sa prelungesti 3 fire identice catre motoare, si sa te doara'n elice ca le incurci intre ele, decat doua de alimentare si unul de comanda si sa fii atent sa nu faci vreo boacana...
Plus ca e teoria aia cu extinderea firelor care zice clar la ce cap este recomandabil sa o faci !

Nu in ultimul rand, de ce un kg ? Vrei sa compensezi micimea Bebop ? :p
Fa-l frate de 35 cm maxim, si cat mai usor posibil, chiar nu te inspira ESC-urile astea, cat s-au muncit sa la faca de mici si delicate ? hai sa incarcam martzoaga, bine ca am castigat 100 grame de la ESC-uri... :angry2:
Motoarele banuiesc ca le ai deja, ca ziceam si de ele cate ceva :)
De fapt, ce cadru folosesti ?
0

#2055 Useril este offline   Arise 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 August 2016 - 09:58 AM

El are tricopter. :D

Exceptând topicul de pe rcgroups legat de capacitorii necesari ca să nu se ardă ESC-urile, pentru cazurile mele (și aici sunt cât se poate de personal) mi se pare mult mai relevant acest film:

Cei de pe rcgroups vorbesc mai mult de avioane și drone mari unde pui colaci de cabluri, alte chestii în joc, și unde problema principală este că se ard ESC-urile.

La drone mici, ESC-urile nu au nici pe naigba, în schimb ai mult zgomot pe video și riști să arzi RX-ul și camera FPV de la spikes și trimiți în pom senzorul gyro.

În filmul de mai sus eu zic că sunt evidente două, sau chiar 3 lucruri:

1. Nu contează unde pui capacitorul, nu trebuie cât mai aproape de ESC-uri, nu trebuie cât mai aproape de PDB (așa cum recomandă Joshua Bardwell în alt video). Oriunde pe cablul de alimentare, un capacitor mare și gras pare suficient. 1000uF, 35V.
2. Nu trebuie capacitori pe fiecare ESC, este suficient unul mare pe cablul de la baterie. Este evident că un cap pe fiecare ESC e mai bine, dar dacă se pare că este suficient unul oriunde pe cablul de la baterie, atunci de ce ne complicăm? :)
3. Ratingul capacitorului nu pare așa important, în video-ul de mai sus nu este capacitor nici de 35V, nici de 25V, este un capacitor Low ESR de fix 16V, capacitor care este oricum sub voltajul la care pleci cu un LiHV 4S.
0

#2056 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 August 2016 - 10:42 AM

Teoria e aceeasi, nu are cum sa aiba nici pe naiba, un ESC practic nu trage din baterie, ci din condensator, punct !

Lucrurile sunt prea intime ca sa le sesizezi in cateva minute/ore de functionare, orice cm de fire are inductanta, orice inductanta degradeaza timpul de comutatie al FET-ului, care nu va mai lucra intr-un regim optim de on-off, ci cu pante mai mult sau mai putin abrupte care pot duce la modificari la nivelul cristalului. Mai simplu de atat nu se poate explica.
Eu prefer sa il cred pe Ron, macar asa din spirit de gasca ca intre universitari, mai mult sau mai putin fosti... :p

Repet, chiar daca nu ar fi teoria asta, de ce sa pui ESC-ul langa motor ?! Ca sa il expui la lovituri ? ca ventilatia oricum nu e asa critica, asa pot spune si eu ca ale mele sunt inchise in bratze, cu aer zero, si nu au nimic, nah :)

Da, are tricopter, si daca a zis un kg si DT750 asta inseamna tricopter cu brate de 50 cm !
0

#2057 Useril este offline   Arise 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 August 2016 - 11:45 AM

Când spun că nu au nici pe naigba mă refer că majoritatea racerilor zboară și abuzează la greu de ESC-urile FVT Littlebee, care se pare că sunt cele mai comune printre racerii cu blheli. E clar că ESC-urile nu fac nimic la capitolul noise și că prezența unui condensator suplimentar de 1000uF ajută. Dar nu am văzut scandaluri și văicăreli că li s-a ars littlebee-ul, de aici am dedus că cel puțin pe quadcoptere de racing oricât ai abuza de ESC-ul ăla nu are nici pe dracu.
E moda mai nou să se pună condensatori la orice, dar asta e pe principiul "așa făcea și bunicul", "așa am auzit că e bine", "așa am văzut la alții", "așa am văzut pe youtube", "nu mai îmi arde camera FPV" și "nu mai ajunge noise la senzorul gyro".

Omul are perfectă dreptate, condensatorii sunt importanți, au rolul lor, întrebarea este cât de importanți sunt? Sunt vitali sau merge și fără?
În absolut toate posturile din topicul lui Ron, nu am văzut mențiuni/poze/exemple decât legate de fixed wing de gabarit semnificativ și multirotor de dimensiuni mari. Toate ESC-urile care le-am văzut acolo și "protejate" cu ciorchini de condensatori nu seamănă cu ESC-urile astea miniaturizate folosite pe quadcopterele mici/mijlocii, sunt ESC-uri de tip old school, cu ditamai PCB-ul. Altă ligă. :)

Aceasta postare a fost editata de Arise: 09 August 2016 - 11:48 AM

0

#2058 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 August 2016 - 11:48 AM

Pai de liga aia vorbesc cu victorash... liga cu fire de 20 cm, el a scris-o, nu eu ;)

Copii, nu incercati asta pentru spray-at gandacii din bucatarie :D

http://www.goodluckb...ray-system.html
0

#2059 Useril este offline   Săndel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 August 2016 - 12:54 PM

Eu am avut parte şi de interferenţe între ieşirea unui ESC şi intrarea altuia. Oricum, idealul e ca orice intrare să fie conectată cu fir ecranat.
Am ecranat cam tot ce înseamnă cabluri de semnal mic (folie auto-adezivă de aluminiu) şi am mai puţine sughiţuri. Multe chestii, pe o zburătoare, ar putea beneficia de imunizare la interferenţe.

Dar, dacă e prea... blindată, nu mai e zburătoare. (tocmai îmi trec prin cap idei cu alimentare coaxială şi ieşiri coaxiale rigide pe motoare :)) - un fir normal, izolat cu silicon, 12awg şi un tronson de ţeavă de alamă ar echivala, totuşi, greutatea a două fire şi ar ieşi copterul mai steampunk!)

Dcuplările capacitive sunt necesare, există din fabrică, că sunt electrolitici sau ceramice AgPd nu contează, sunt acolo deja iar suplimentările sunt necesare după caz.

Heh... apropos de cropdusting... ştiţi ce înseamnă asta din punctul de vedere al stewardeselor? :D
- Captain Sum Ting Wong
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
0

#2060 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 August 2016 - 01:06 PM

Faaassss... :D asta apropo de ultima :p

Cu awg12... se poate demonstra, formulele sunt simple, ca firul gros nu este o idee stralucita, pe ideea ca minimizezi pierderile de putere in fire, pentru ca puterea consumata ca sa ridici greutatea suplimentara (a firului gros) este mai mare decat puterea consumata ca pierdere datorita rezistentei mai mari a firului subtire ;)
0

#2061 Useril este offline   Săndel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 August 2016 - 01:58 PM

Am zis 12 ca exemplu, ne gândindu-mă la vreun copter de 120mm.

Dar ideea asta cu ţeava de alamă parcă prinde rădăcini la mine în creier... :D
Deci: Ar aduce un plus de ordine în căblăraie, ar neutraliza câmpul magnetic produs de cablu şi ar interfera mai puţin sau deloc cu senzorii de pe controller.
Îndoit prea tare va cauza strivirea izolaţiei şi scurtcircuitarea alimentării (bai spre catastrofă), mişcat prea brutal poate duce la trasee rupte pe ESC sau PDB.

Trebuie să iau un metru de ţeavă de 4mm să văd ce greutate are... poate merită efortul.
Eu am avut probleme mai mari cauzate de inducţie ca ESC-uri arse din cauza unu scurt pe mufa de balance între masă şi celula 3 dintr-un pack 4... Nici până azi n-am priceput în întregime ce s-a întâmplat.
- Captain Sum Ting Wong
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
0

#2062 Useril este offline   Arise 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 August 2016 - 03:42 PM

Au la sierra țevi, dacă vrei îți pot cântări de 2mm și 3mm diametru interior. Tot la sierra au și arcuri să îndoi respectivele țevi.
Aveam și eu în cap să folosesc pentru trasee electrice ceva conductor de cupru din acela folosit la bobinaje, mergea îndoit și pozat frumos, dar am zis că în caz de impact o să smulgă solder pads, am revenit la cabluri. :)
0

#2063 Useril este offline   Săndel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 August 2016 - 04:08 PM

De 4mm ext/3mm in ar fi interesant dar ţevile la dedeman/practiker/brico s-ar putea să difere ca grosime a peretelui. Oricum, nu enorm... Că nu mai iau nimic de la sierra până nu revin (ei) cu picioarele pe pământ la preţuri.
Monofilară nu e o idee bună nicicum dar există aşa ceva:
https://www.pasterna...-1-2sfhc-p.aspx

Evident nu ăsta, e ce am găsit la repezeală. Există cabluri cu diametre mult mai mici. Au firul central din aluminiu acoperit de cupru.
- Captain Sum Ting Wong
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
0

#2064 Useril este offline   Arise 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 August 2016 - 04:19 PM

Ai putea sa îți faci propriul cablu, dintr-un fir moale de cupru de diametrul necesar acoperit de termocontractil și apoi peste tragi groundul de la un coaxial ieftin luat din dedeman. La coaxiale merge sa le separi, poți să tragi cu un patent miezul de cupru cu tot cu dielectricul de pe el și rămâi cu groundul invelit de camasa externa.
0

#2065 Useril este offline   andrewbt 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1014
  • Inregistrat: 09-September 15
  • Interests:Drone mici si mari, FPV, filmari, tunning, electronica.

Postat 09 August 2016 - 04:41 PM

Ar trebui sa gasesti la magazine ceva cablu coaxial litat si mai gros si daca e pt audio sau RF e bun daca e destul de gros sau la alimentatoare de laptop se foloseste cablu coaxial pana la mufa.
Ca exemplu https://www.okazii.r...p-hp-a174077183 dar mult prea scump il da baiatu. ESC-urile de la DJI am vazut ca vin cu cablu coaxial pe alimentare.
Andrei
0

#2066 Useril este offline   victoras_h 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 August 2016 - 05:20 PM

Nu mai e chiar asa de mare. De asta cred ca nici nu m-am atins de el de cand l-am facut acu vreo 2 ani. Cadrul si bratele sunt DIY (traforat din G10, un fel de placaj de fibra de sticla si brate de lemn). Bratele le-am scurtat, acum au cate 30cm iar ESC-urile au fost puse langa motoare ca 'asa se facea', sa fie racite un pic si sa nu aglomereze cadrul. E drept, cu racirea nu mai imi fac griji iar de protectie, au venit cu cutiutele lor. De la ele pana la baterie nu e mai mult de 20cm, nu cred ca e atata de grav.

Cu motoarele in schimb e posibil sa ma fi sapat un pic dar cum zici, astea le aveam de pe atunci. Am zburat aseara in configuratia actuala si hover faceam un pic peste 50% thr. Ma gandesc ce set de motoare ar fi mai ok pentru dimensiunile astea, sa invarta elici de 9, 10 inch si sa traga 20-25A max.

Cred ca trebuie sa gasesc si un servo mai sanatos. Nu mai stiu de care e acuma dar are un picut de joc si nu stiu daca din cauza asta avem drift pe yaw. Posibil totusi sa nu-l fi centrat bine. Vedem.

Nu, nu concureaza cu Bebop :)

Scopul e altul. Am o problema. Trebuie sa incerc cate un pic din fiecare. Momentan vreau sa ma hotarasc la o platforma FPV cu care sa ma inteleg bine si sa o car dupa mine relativ usor. De asta am tot construit la un avionas FPV si de asta vreau sa ma apuc si de un quad mic.

.

Fisiere atasate

• Fisier atasat  tri1.jpg (407.13K)
    Number of downloads: 27
  • Fisier atasat  tri2.jpg (194.65K)
    Number of downloads: 29
  • Fisier atasat  tri3.jpg (142.44K)
    Number of downloads: 30

Aceasta postare a fost editata de victoras_h: 09 August 2016 - 05:22 PM

0

#2067 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 August 2016 - 09:00 PM

20-25A e imens, ar insemna sa zbori doar 5 minute din 2200mAh.
La 800g, cu sl2212 960kv, elice 9545, 3s, imi trage in hover cam 9A
Tu cu 750kv ar trebui sa ai 11-12" ca sa le dezmortesti bine, altfel cu 10" sunt adormite.
0

#2068 Useril este offline   victoras_h 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 August 2016 - 09:19 PM

Ma gandeam la cat sa traga max, sa pot sa folosesc in continuare ESC-urile astea mici. O sa incerc si cu elici mai mari, cred ca am seturi de 11 sau 12. Sa nu uit sa mut VTX-ul sa nu tundem antena :)

Intre timp ma gandesc poate si la alte motoare, kv un pic mai mare si elici mai mici. Ceva de la 2212 - 2216
0

#2069 Useril este offline   victoras_h 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 August 2016 - 06:13 AM

Arata cel putin interesant cu ditai elicile de 12. Sunt tare curios cum zboara, incerc maine pe zi.

Sa vedem si problema cu yaw drift, daca o mai ia cu coada intr-o parte la fel de tare (am incercat sa mai centrez servo-ul si sa calibrez accelerometrul). Daca tot incepe sa faca piruete, la ce setari in CleanFlight sa ma mai uit? Ma gandesc ca trim din TX nu-i indicat (mijlocul trebuie sa ramana la 1500)?

Fisiere atasate

• Fisier atasat  12.jpeg (203.32K)
    Number of downloads: 18

0

#2070 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 August 2016 - 07:32 AM

Folosind solutia cu direct drive, care eu o dezavuez, ai pierdut rezolutie la comanda yaw. asa ca P-ul de yaw mai mic, default era 8 din cate imi amintesc, pune-l la 4 si experimenteaza de acolo.
0

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou