Modelism - RHC Forum: Cafenea multicoptere - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cafenea multicoptere

#211 Useril este offline   dfg 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 26-March 10
  • Interests:aeromodele,multicoptere

Postat 03 March 2014 - 05:42 PM

nu pot sa incarc log nu ma lasa.in urma cu vreo 4 zboruri am pus un card de programare pe esc si am modificat din lipo in nimh voltage cut off.sa afecteze cu ceva?esc sunt turnigy plush 25 amp asa cum vin ele(soft original)o sa incerc o recalibrare cu statia
0

#212 Useril este offline   Robert Alexandru 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 02-November 13

Postat 03 March 2014 - 05:50 PM

Vezi postareaRedDevil, la 27 February 2014 - 08:17 PM, a spus:

nu ma refeream la viteza, ci raspuns bun, quadu cand ii dau de yaw se intoarce da greoi, daia eu nu il folosesc niciodata, e si un pic aiurea, la tri am vazut pe net ca intoarce imediat, viteza de reactie daca e sa o transpunem asa

Daca iti arat eu ce Yaw am pe quad te uiti crucisi :)) daca ai multiwii 2.3 vezi ca in MultiWii Conf ai langa Pid-urile de Yaw , un camp in care scrie RATE , du' valoarea la 0.4 si iti garantez ca ti se va invartii quad-ul de il ia dracii :))

Pun si eu aici niste link-uri catre video-urile facute de mine , precizez ca drona este homemade , la fel si Flight Controller-ul ce ruleaza Multiwii 2.3:

1. Primul video este pe Vimeo , click pe link -> https://vimeo.com/86535701
2.
3.

Poze cu drona .

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/853/up7v.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/401/go3v.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/801/jeqv.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/819/khts.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/593/3rya.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/849/c5j7.jpg
0

#213 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 2111
  • Inregistrat: 16-March 13
  • Interests:Aero, 3D

Postat 03 March 2014 - 05:50 PM

Vezi postareadfg, la 03 March 2014 - 05:42 PM, a spus:

nu pot sa incarc log nu ma lasa.in urma cu vreo 4 zboruri am pus un card de programare pe esc si am modificat din lipo in nimh voltage cut off.sa afecteze cu ceva?esc sunt turnigy plush 25 amp asa cum vin ele(soft original)o sa incerc o recalibrare cu statia

ii schimbi extensia in .pdf adica adaugi in continuarea extensiei existente .pdf si merge urcat, cine il descaca sa il analizeze va sti sa il faca iar ca log
Fly it, like you stole it!
0

#214 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 03 March 2014 - 05:53 PM

Nu v-ati convins din filmul postat la cafenea ce anemic raspund plush-urile cu soft original la comenzi? :)
Ma intreb cum au fost si cele 30 zboruri pana acum... :unsure: hoveruri pe calm plat sau ce ?
... cu picioarele pe pamant ...
0

#215 Useril este offline   dfg 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 March 2014 - 07:46 PM

zborurile au fost cum a fost vremea,vant,calm nu a contat.quadu sa comportat ok(dupa parerea mea)am facut circuite si tot felu de trasee de antrenament.stiu ca plush nu se comporta exceptional dar nu am indraznit sa le resoftez,probabil va urma.multumesc de sfat REDDEVIL.am pus si logu.multumesc

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de dfg: 03 March 2014 - 07:48 PM

0

#216 Useril este offline   dfg 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 March 2014 - 08:15 PM

scuzee :blush: am gresit log pus.acesta este scuze inca odata.nu s-a mai editat :blush:

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de dfg: 03 March 2014 - 08:17 PM

0

#217 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 March 2014 - 08:20 PM

Vezi postareaRobert Alexandru, la 03 March 2014 - 05:50 PM, a spus:

Daca iti arat eu ce Yaw am pe quad te uiti crucisi :)) daca ai multiwii 2.3 vezi ca in MultiWii Conf ai langa Pid-urile de Yaw , un camp in care scrie RATE , du' valoarea la 0.4 si iti garantez ca ti se va invartii quad-ul de il ia dracii :))

Pun si eu aici niste link-uri catre video-urile facute de mine , precizez ca drona este homemade , la fel si Flight Controller-ul ce ruleaza Multiwii 2.3:

aha, mersi de sfat, am zburat 2.1 pana acum, am pus 2.3 dar la o ateriare frame-ul nou s-a rupt(plexiglass de 3mm), astept alt frame sa vina de la taiat(sticlotextolit de 2.3mm)
0

#218 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2014 - 12:02 PM

Am ajuns la versiunea 3 placa de distributie multirotor, in configuratie de fata este quad dar se mai pot adauga pe ea inca 2 sau 4 capete, hexa sau octo. Prima versiuna era mare, grea si hidoasa, 100 grame, a doua mai finuta dar tot grea 50 grame si era doar din fiere lipite intre ele, urat si grosolan, versiunea 3 este din sticlotextolit de 0.5 cu tot cu acoperirea de cupru, prelucrata manual la freaza cu velcro ce tine bateria de frame, partea de lipituri putea fi mai ok, dar e acceptabil, se mai poate poliza putin sa mai scada din greutate, momentan are 33.4 grame, daca se renunta la mufele de baterie si esc-urile sunt lipite direct ajunge cam la 10-15 grame. Izolarea am facut-o cu lac transparent, 2 straturi

https://farm4.staticflickr.com/3759/12945661415_52cc749c8e_c.jpg

https://farm4.staticflickr.com/3821/12945768603_b8116e771d_c.jpg

https://farm8.staticflickr.com/7411/12946071864_325d98be3e_c.jpg
0

#219 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2014 - 12:30 PM

Mufe pentru fiecare ESC... horror !!! :o Ce rost are sa le mai deconectezi, 'race ?!

Si apoi, ce e obsesia asta pentru o placa cu conexiuni, care vrand nevrand... vrea sa fie in centru , deci aduce curentii mari si implicit campurile magnetice ;) aproape de FC, si ajungi la aberatia de ciuperca propulsata de dji si adoptata de toata turma, ca sa indepartezi mag-ul de firele de forta...
Nu a fost nimeni curios sa analizeze putin designul german mk, care face ruteaza toata forta pe exteriorul placii centrale ca sa o tina departe de mag ?

Pe urma firele astea care mi se par groase de nu se poate... chiar nu socoteste nimeni ca la o lustra pana in 2kg avem curenti de 5A per motor care sunt suportati chiar si de firele de servo ! Orice peste awg18 este mult prea mult, imens de mult, bag si pleonasme ca sa fie mai clar. :)
AWG18 adica fir de 1mm este cotat la 20A in regim industrial, adica ingropat, nu in aer liber, si nu cu camasa de silicon cum folosim noi. Pe un copter de 2kg, ventilat si cu maxim 5A per bratz firul ala pur si simplu sta la plaja :angry: l-ati scos la pensie pe viata.
Pentru cine se gandeste ca fire mai subtiri inseamna pierderi mai mari, s-a demonstrat deja, daca vreti reiau aici toata formularaia, ca pierderile in rezistenta firelor se compenseaza cu masa mai mare de cupru care trebuie ridicata.
0

#220 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2014 - 12:46 PM

Vezi postarearenatoa, la 05 March 2014 - 12:30 PM, a spus:

Mufe pentru fiecare ESC... horror !!! :o Ce rost are sa le mai deconectezi, 'race ?!

Si apoi, ce e obsesia asta pentru o placa cu conexiuni, care vrand nevrand... vrea sa fie in centru , deci aduce curentii mari si implicit campurile magnetice ;) aproape de FC, si ajungi la aberatia de ciuperca propulsata de dji si adoptata de toata turma, ca sa indepartezi mag-ul de firele de forta...
Nu a fost nimeni curios sa analizeze putin designul german mk, care face ruteaza toata forta pe exteriorul placii centrale ca sa o tina departe de mag ?

Pe urma firele astea care mi se par groase de nu se poate... chiar nu socoteste nimeni ca la o lustra pana in 2kg avem curenti de 5A per motor care sunt suportati chiar si de firele de servo ! Orice peste awg18 este mult prea mult, imens de mult, bag si pleonasme ca sa fie mai clar. :)
AWG18 adica fir de 1mm este cotat la 20A in regim industrial, adica ingropat, nu in aer liber, si nu cu camasa de silicon cum folosim noi. Pe un copter de 2kg, ventilat si cu maxim 5A per bratz firul ala pur si simplu sta la plaja :angry: l-ati scos la pensie pe viata.
Pentru cine se gandeste ca fire mai subtiri inseamna pierderi mai mari, s-a demonstrat deja, daca vreti reiau aici toata formularaia, ca pierderile in rezistenta firelor se compenseaza cu masa mai mare de cupru care trebuie ridicata.

mufe ca esc-urile de pe copter le folosesc si pe avioane si e nevoie, iar magu e pus sus de tot pe bat ca oricum e pe placa separata de fc impreuna cu baro:) iar firele alea sunt ramasite de la esc-uri vechi si pack-uri vechi, reciclate si erau deja lipite la mufe, am avut un gand sa le schimb cu unele mai subtiri, dar, nu prea am avut imboldul necesar, pana ajung sa il pun la un loc poate le schimb ca am fire mai subtiri.
0

#221 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2085
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Interests:Aeromodelism

Postat 05 March 2014 - 01:02 PM

Dupa "N" variante de placi de cablaj am ajuns la o placa de 3x1cm, cu doua fete, pe care vin lipite toate firele: esc-uri, pack, ubecuri, vTX, senzor de curent, etc.

Placa se poate vedea aici, pe quad, in centru: http://www.rhcforum....ttach_id=201556

Aceasta postare a fost editata de icsss: 05 March 2014 - 01:05 PM

0

#222 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2014 - 01:07 PM

Vezi postareaicsss, la 05 March 2014 - 01:02 PM, a spus:

Dupa "N" variante de placi de cablaj am ajuns la o placa de 3x1cm, cu doua fete, pe care vin lipite toate firele: esc-uri, pack, ubecuri, vTX, senzor de curent, etc.

Placa se poate vedea aici, pe quad, in centru: http://www.rhcforum....ttach_id=201556

Buna interventia, am uitat de senzorul de tensiune :)
0

#223 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2014 - 01:16 PM

La ultimul, aflat in lucru acum, facut "la ordin" :D toate firele se lipesc pe pinii mufei XT60 la care se va conecta bateria.
Esc-urile, modelul nou slim de 12mm latime si 11 grame, sunt ascunse in brate, greutatea care se vede este echipat cu motoare, fara elici si baterie si fara placa centrala superioara. Va avea sub 600 grame in final, cu 2s 3700mAh.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 05 March 2014 - 01:17 PM

0

#224 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2014 - 01:19 PM

Vezi postarearenatoa, la 05 March 2014 - 01:16 PM, a spus:

La ultimul, aflat in lucru acum, facut "la ordin" :D toate firele se lipesc pe pinii mufei XT60 la care se va conecta bateria.
Esc-urile, modelul nou slim de 12mm latime si 11 grame, sunt ascunse in brate, greutatea care se vede este echipat cu motoare, fara elici si baterie si fara placa centrala superioara. Va avea sub 600 grame in final, cu 2s 3700mAh.

si nu flexeaza din placa? :blink:
0

#225 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2014 - 01:21 PM

cand vine a doua deasupra sandwich... al tau nu e la fel cu bratele intre doua placi ?
0

#226 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2014 - 01:24 PM

Vezi postarearenatoa, la 05 March 2014 - 01:21 PM, a spus:

cand vine a doua deasupra sandwich... al tau nu e la fel cu bratele intre doua placi ?

Eu am inteles ca-l zbori doar cu placa de jos :p si de asta ma miram.
0

#227 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2014 - 01:26 PM

reciteste unde am scris despre greutate ce nu are acolo pe cantar :p
0

#228 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2014 - 05:54 PM

Vezi postarearenatoa, la 05 March 2014 - 01:16 PM, a spus:

ce nu inteleg eu este FC-ul, nu am mai vazut pana acuma.
0

#229 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2014 - 06:10 PM

Vezi postareaRedDevil, la 05 March 2014 - 05:54 PM, a spus:

ce nu inteleg eu este FC-ul, nu am mai vazut pana acuma.

NAZE32
0

#230 Useril este offline   Romica . 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 05-October 13

Postat 05 March 2014 - 06:35 PM

Vezi postareaRedDevil, la 13 February 2014 - 07:09 PM, a spus:

al meu are momentan 1,1 kg, cu noulframe garantat va fi sub 1kg, motoarele au 60 grame bucata, brate patrat de aluminiu de 10mm, frame sticlotextolit. LG de t-rex 600 la care am renuntat la talpici, am taiat toate suruburile sa nu ramana peste piulite :)

Ai incercat cu nituri in loc de suruburi? :)
0

#231 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2014 - 06:44 PM

Vezi postareaRomica ., la 05 March 2014 - 06:35 PM, a spus:

Ai incercat cu nituri in loc de suruburi? :)

de ce? in 3 luni am schimbat configuratia la frame de 20 ori, cu ce sa ma ajute niturile?
0

#232 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2014 - 06:56 PM

Suruburi de plastic, joaca rol si de "siguranta" la crash ;) Nu le credeti asa de slabe cum ar parea...

Si, da, surubaria este grea ! La cadrul ala ce mi-au trimis chinezii avea 26 grame ! cat o placa centrala, 5% din masa totala suruburi este inadmisibil !

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 05 March 2014 - 06:59 PM

0

#233 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2014 - 07:05 PM

Vezi postarearenatoa, la 05 March 2014 - 06:56 PM, a spus:

Suruburi de plastic, joaca rol si de "siguranta" la crash ;) Nu le credeti asa de slabe cum ar parea...

Si, da, surubaria este grea ! La cadrul ala ce mi-au trimis chinezii avea 26 grame ! cat o placa centrala, 5% din masa totala suruburi este inadmisibil !

sunt prea scumpe suruburile de plastic :rofl: am dat pe doi pumni de suruburi si doi pumni de piulite cu autoblocare 4 lei, la kilogram la hornback :)
0

#234 Useril este offline   Gyx 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 214
  • Inregistrat: 02-December 12

Postat 25 March 2014 - 08:37 PM

Salutare baieti,

In momentul de fata Quadrocopter DJI Phantom este pro sau semi in categoria Quadrocoperelor?
Am un prieten care vrea sa-l foloseasca pt. filmari.
Sper ca nu deranjez cu intrebarea mea dar chiar nu ma pricep si vreau sa-l ajut si pe prietenul meu sa ia o decizie.

Numai bine.
0

#235 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 March 2014 - 09:01 PM

Vezi postareaGyx, la 25 March 2014 - 08:37 PM, a spus:

Salutare baieti,

In momentul de fata Quadrocopter DJI Phantom este pro sau semi in categoria Quadrocoperelor?
Am un prieten care vrea sa-l foloseasca pt. filmari.
Sper ca nu deranjez cu intrebarea mea dar chiar nu ma pricep si vreau sa-l ajut si pe prietenul meu sa ia o decizie.

Numai bine.

phantom e pentru nepriceputi, il iei ii pui bateria si zbori, un profesionist nu zboara cu phantom, poate un naza sau APM 2.5
0

#236 Useril este offline   Gyx 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 25 March 2014 - 09:08 PM

Vezi postareaRedDevil, la 25 March 2014 - 09:01 PM, a spus:

phantom e pentru nepriceputi, il iei ii pui bateria si zbori, un profesionist nu zboara cu phantom, poate un naza sau APM 2.5

Oricum prietenul asta al meu nu e prea meserias cu zburatoarele :)
Vroiam sa stiu daca este adevarat tot ce scrie in descrierea lui, adica GPS, fail safe, etc.
Multam de raspuns.
0

#237 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 March 2014 - 09:11 PM

Astfel de catalogari nu ajuta pe nimeni.
Prin definitie scula profesionista este cea cu care iti faci meseria. Avem un mosulica in parc pe la 70 ani care inca face fotografii pe film cu un aparat rusesc vechi. Acea este o scula profesionista.
Pe langa el trec tineri care poarta agatat de gat aparate de xxx$, care nu sunt profesioniste, decat daca consideri impresionarea gagicilor o profesie ;)
Pe de alta parte, dupa cum stiti suntem in valtoarea unor schimbari legislative care face o scindare destula de brutala intre acest hobby si utilizarile lui comerciale.
Amicul ar trebui sa stie asta in primul rand, ca nu isi va putea vinde filmele fara sa aiba scula inregistrata.
Si de abia cand va ajunge acolo la ghiseu, si va avea o lista cu cerintele dronei, isi va da singur seama daca va putea folosi Phantom sau nu.

PS: failsafe-ul il da statia, daca nu are, degeaba are Phantom-ul.
Probabil sunt adevarate, cat de bine merg aflii de la utilizatori reali, prospectul producatorului e ultima sursa de informare.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 25 March 2014 - 09:13 PM

0

#238 Useril este offline   Gyx 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 25 March 2014 - 09:16 PM

Vezi postarearenatoa, la 25 March 2014 - 09:11 PM, a spus:

Astfel de catalogari nu ajuta pe nimeni.
Prin definitie scula profesionista este cea cu care iti faci meseria. Avem un mosulica in parc pe la 70 ani care inca face fotografii pe film cu un aparat rusesc vechi. Acea este o scula profesionista.
Pe langa el trec tineri care poarta agatat de gat aparate de xxx$, care nu sunt profesioniste, decat daca consideri impresionarea gagicilor o profesie ;)
Pe de alta parte, dupa cum stiti suntem in valtoarea unor schimbari legislative care face o scindare destula de brutala intre acest hobby si utilizarile lui comerciale.
Amicul ar trebui sa stie asta in primul rand, ca nu isi va putea vinde filmele fara sa aiba scula inregistrata.
Si de abia cand va ajunge acolo la ghiseu, si va avea o lista cu cerintele dronei, isi va da singur seama daca va putea folosi Phantom sau nu.

Nu m-am gandit la partea asta legislativa :)
Pe unde ar trebuii sa se intereseze pt. treaba asta?
0

#239 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 13-June 03

Postat 28 March 2014 - 06:50 PM

Cat ar trebui sa fie distanta minima intre doua elici apropiate la un multicopter?( distanta"?")

Fisiere atasate

• Fisier atasat  a.jpg (18.59K)
    Number of downloads: 13

Tot mai bine pe picioare cand te sprijini pe pamant
0

#240 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2014 - 06:54 PM

Vezi postareaold-boy, la 28 March 2014 - 06:50 PM, a spus:

Cat ar trebui sa fie distanta minima intre doua elici apropiate la un multicopter?( distanta"?")

cat sa nu se loveasca una de cealalta
0

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »