renatoa, la 27 June 2016 - 09:46 AM, a spus:
In banda asta nu poti emite legal cu zeci de watti ca sa poti afirma ca e bruiaj.
Sunt hoteluri şi Stâna Turistică acolo, la cam 2km.
Nu văd de ce să nu fie WiFi-uri de alea ţărăneşti de 1-4W (cu ID-ul ascuns). Fiind în mijlocul pădurilor, nimeni nu s-ar prinde de prezenţa unor hot-spot-uri WiFi pentru ”outdoor”. Clienţi ar fi şi nu puţini.
Dar, pe lângă faptul câ încă nu m-am mobilizat să-mi iau stick DVB să-mi fac RDS (soluţie de scanner radio ultra ieftină) mă tot gândesc să arăt cu degetul spre radiofarul BRV de pe Postăvarul.
Când eram mitel şi mergeam în concursuri de scurte/ultrascurte pe vârful Postăvarului, mi-amintesc clar că auzeam radiofarul de la 3.5Mhz la 432Mhz (altceva n-am avut la mine în anii ăia)
Dar no... la 10m de antenele lui, dar cu scule serioase nu cu DIY-uri pioniereşti.
Mă gândesc totuşi, chiar dacă ştiu ce-i în 446Mhz, în bada radioamatoricească e clar mai linişte. Nu ştiu cât de selective sunt receptoarele astea FHSS din 400-450...
Şi nu am în plan să bâzâi în zone urbane ci zone montane. :)
Oricum mi-ar place tare mult un link radio adevărat nu ca acum când am telemetria pe bluetooth (oprită în timpul zborurilor de agrement, activă doar la zboruri de până la 20m de mine, prin curte, la teste)
De vreo două ori am probat şi Bluetoot-ul până la 100m fără să pierd nici un pachet de telemetrie sau controlul radio.
E ciudat. în alte părţi am ajuns şi la aproape 300m printre copaci şi teren destul de accidentat unde pierdeam frecvent legătura video dar nu şi controlul...