Modelism - RHC Forum: Cafenea multicoptere - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cafenea multicoptere

#1171 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1125
  • Inregistrat: 31-October 07
  • Interests:arhitectura, aero

Postat 07 November 2015 - 12:35 AM

Pana mea, probabil ca dji-ul simte cand e un bou la mansa si o ia la fuga sau cade in cap la oameni, sau i se rupe folia.

Aceasta postare a fost editata de Andyned: 07 November 2015 - 12:36 AM

0

#1172 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1345
  • Inregistrat: 20-November 06

Postat 07 November 2015 - 12:42 AM

stii cum e, nu poti sa te c..ci pe gustul omului, e o chestiune de optiune, apm sucks forever indiferent ce-mi povestesti depre naza :) . asa cum e parerea ta despre naza asa e si parerea mea despre apm, sa vedem ce-mi faci :) ca nu sunt deacord cu tine :D. naza e gama low-cost , nici eu nu am zis ca e o super platforma, are aceeasi senzori ca si apm :) .
0

#1173 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 November 2015 - 12:49 AM

Gargara cat incape, toti suntem profesionisti, designeri, ingineri.
Daca ne referim strict la platforme industriale si de high-end cinematography cu scule de jdemii de euro pe partea video n-ai sa vezi tu apm in veci.
Synapse by FreeFly / A2 / Zero Uav, iar astea costa, mult, destul cat sa zici ca strugurii sunt acrii si ca apm ti-e de ajuns, iar cel care il foloseste, cand apasa butonul de inregistrare se aude casa de marcat, nu pierde timpul cu setat gainuri.

Daca vrei fun in curte, race, tavaleala si sa-ti pierzi timpul cu programarea sunt alte solutii mai ieftine.
0

#1174 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 November 2015 - 12:50 AM

stii cum e, nu poti sa te c..ci pe gustul omului, e o chestiune de optiune, apm sucks forever indiferent ce-mi povestesti depre naza :) . asa cum e parerea ta despre naza asa e si parerea mea despre apm, sa vedem ce-mi faci :) ca nu sunt deacord cu tine :D. naza e gama low-cost , nici eu nu am zis ca e o super platforma, are aceeasi senzori ca si apm :) . si apropos de configurat apm, daca ai sti un sfert din cat am uitat eu despre apm ......, ca sa nu crezi ca vorbesc din vorbe: https://www.youtube....h?v=MafOpaPMlls vezi data publicarii pls . sa vedem daca faci acum ce faceam eu acum 4 ani cu el :) . nu e o declaratie razboinica , e un sfat sa pretuiesti si ceilalti participant la hobby indifferent de alegerea lor ,se cheama fair-play.

Aceasta postare a fost editata de worms: 07 November 2015 - 12:52 AM

0

#1175 Useril este offline   Elicopter 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 565
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 07 November 2015 - 12:56 AM

Nu fac nimica , iti urez zboruri fara incidente , ca ai nevoie .
Oricum decat sa dau 2 carute de bani pe un device care are senzorii pe 2 bureti legati de o folie chinezeasca , mai bine imi iau un jaf de apm care macar nu are ce sa rupa la el in afara de cablurile care se conecteaza , sau chiar conectorul la care se conecteaza , si macar pe ala sunt sigur ca nu are sa o ia razna , pentru ca la ala nu am vazut posturi cu peste 3000 de postari referitoare la fly away , cred ca aia saracutii au visat ca naza are asa ceva incorporat , sau ca phantomul , este o pasare maiastra care se duce sa isi fac treburile fara sa o vada nimenea .
Nu doresc nici un flame , sunt constient ca sculele alea costa bani , si ma bucur ca sunt persoane care la folosesc ,sa le foloseasca sanatosi , si sa se bucure de ele .
Numai bine .
Ceea ce cauti aceea gasesti
0

#1176 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 09-April 09
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 07 November 2015 - 01:12 AM

S-au incins spiritele? :rofl: se vede ca nu ati mai zburat de mult si acum va descarcati pe aici in forum :rofl:

Poate avem noroc azi si maine de zi buna,va mai eliberati de stres :good:

Aceasta postare a fost editata de EBA: 07 November 2015 - 01:13 AM

SUNTEM FUDULI
0

#1177 Useril este offline   Săndel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1210
  • Inregistrat: 10-January 15
  • Interests:Robotica, electronica.

Postat 09 November 2015 - 10:19 AM

...şi-o fost vreme bunicică, mai călduţ dar a bătut vântu de făceam tonouri involuntare. :D

Bre... Un pilot de 1:1 trebuie să aibă o înţelegere profundă asupra aparatului pe care îl pilotează?
Mă refer la profesioniştii din armată sau civili pe aparate mici nu cei ce zboară cu manualul de utilizare pe bord. Manual nu lista de proceduri.

RTF-urile astea ca DJI... nu prea au nimic să împingă utilizatorul să înţeleagă ceva din cum funcţionează toată tărăşenia.
Principala cale de a opera un aparat (de ras sau de pozat, whatever) în cele mai bune condiţii este, în primul rând o înţelegere profundă asupra măruntaielor, asupra rotiţelor sau piticilor din înăuntru.

APM şi clonele, CC3D şi clonele, sistemele open în general, oferă acel „urât de toată lumea bună” chin de a pune cap la cap acele lucruri soft şi hard.
Chin prin care înveţi. Şi zic eu că „a învăţa” şi „a ştii” şi „a înţelege” şi „a-ţi lega şireturile singur” nu sunt lucruri ruşinoase.
Mai ales că pleci mai de jos, mai de la început şi te prinzi cum e aia cu inerţia, momentul, că în aer nu prea ţin frânele, că dacă arde un motor din 4 e bai, etc.

Iar la capitolul „suport din partea comunităţii”... ce să mai vorbim? Când văd forumuri pe probleme DJI parcă-s clone ale forumurilor Microsoft.
Ceva de genul: Topic cu 80 de postări:
1: „Uei!!! Am o problemă!”
2: „Şi eu!”
3: „Şi eu!”
(...)
48 „Şi eu! A găsit cineva o soluţie?”
49 „Încă n-am primit nici un update de la OEM...”
(...)
80 - opt luni mai târziu- „Salut! Ştiu că e un topic vechi dar a găsit cineva soluţia la problemă?”
-- topicul e de doi ani vechime şi închis --

Aceasta postare a fost editata de Săndel: 09 November 2015 - 10:21 AM

- Captain Sum Ting Wong
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
0

#1178 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 November 2015 - 11:05 AM

e un punct de vedere foarte corect dar care nu te protejeaza de evenimente nedorite :), faptul ca ai invatat apm-ul pe de rost si crezi ca-l stapanesti tu pe el si nu invers, ca l-ai bibilit la pid-uri "la sange" si ca faci interfata cu el prin cea mai tare telecomanda de pe pamant te face doar un modelist bun si atat, pentru zburat iti sunt necesare alte abilitati pe care cei de-si cumpara dji incearca sa si le dezvolte, ei nu au timp de setat, ei vor doar sa zboare nu sa fie "minitehnicus",asta nu intelegeti sau nu vreti sa intelegeti voi de ridicati apm-ul in slavi. poate e o platforma buna, mult mai buna ca dji, nu a zis nimeni altceva dar ca sa ajungi sa zbori cu ea tre sa faci 2 facultati si sa toci o gramada de bani si timp pe experimente pe cand la tot ce insemna dji rtf dai cu banu , ajungi acasa pui la incarcat bateria si zbori. e mai simplu parca ? asta se cheama reteta succesului la dji, usurinta de a zbura aproape direct din cutie :) iar forumurile ca au 80 de pagini cu probleme arata de fapt altceva, cate dji se vand in comparatie cu apm care nu prea fac pagini de intrebari, nu ca nu ar avea probleme cele din urma. problema insa care a aparut odata cu usurinta de a zbura e a meltenilor care cred ca tot ce e deasupra lor li se cuvine si pot zbura oriunde, dar asta deja e alt subiect ce nu are legatura cu hardul si softul dji,mikrokopter,apm sau zero-uav.
0

#1179 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 09 November 2015 - 11:17 AM

Glumesti, nu ?

Abilitati de zbor la un utilizator dji ? Adica inteligenta la blonde, vrei sa zici ... pai insasi sistemul il descurajeaza si ii da peste mana sa incerce orice altceva decat sus, hover, mama ce stabil e... o invarteala-doua, ca in ardeal... jos... cata acrobatie cu phantomul ai vazut pana acum?

Ma vad eu pe mine acum cu Bebop... este cea mai anti platforma de invatat pilotajul, nici sa aterizez nu ma lasa singur, nu mai vorbesc de altele...

Uite cum e zborul cu o platforma din asta "desteapta"...

https://youtu.be/bttlss8E6pk?t=66

si cum e cu una care te lasa sa ii scoti zabala:

https://youtu.be/sBU46lIyUQY?t=192
... cu picioarele pe pamant ...
0

#1180 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 November 2015 - 11:22 AM

Vezi postarearenatoa, la 09 November 2015 - 11:17 AM, a spus:

Glumesti, nu ?

Abilitati de zbor la un utilizator dji ? Adica inteligenta la blonde, vrei sa zici ... pai insasi sistemul il descurajeaza si ii da peste mana sa incerce orice altceva decat sus, hover, mama ce stabil e... o invarteala-doua, ca in ardeal... jos... cata acrobatie cu phantomul ai vazut pana acum?

Ma vad eu pe mine acum cu Bebop... este cea mai anti platforma de invatat pilotajul, nici sa aterizez nu ma lasa singur, nu mai vorbesc de altele...

Uite cum e zborul cu o platforma din asta "desteapta"...

https://youtu.be/bttlss8E6pk?t=66

si cum e cu una care te lasa sa ii scoti zabala:

https://youtu.be/sBU46lIyUQY?t=192

e adevarat :D dar daca nu ai zburat in viata ta si ridici un phantom la 5m fara sa izbesti un perete sau copac ,faci o linie in fata, aduci "scula" inapoi si mai si aterizezi chiar daca in RTH ,se cheama ca ai deprins abilitati de zbor si te crezi cel putin Traian Vuia, asta am vrut sa subliniez prin "abilitati" nu flip-uri sau acro ,cuvinte care nu exista la dji. :p

Aceasta postare a fost editata de worms: 09 November 2015 - 11:25 AM

0

#1181 Useril este offline   sarand 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 02-July 15
  • Interests:Multicopters

Postat 09 November 2015 - 11:54 AM

Cum am mai zis intr-un topic anterior, aveti prea mult timp la dispozitie. Cum zice si colegu mai sus, pentru a ridica o caramida la care sa-i pui o camera cel mai simplu e sa iei module plug and play si sa obtii rezultatul cat mai repede.
Cu PID loopuri, rotite dintate etc vindeti gogosi aiurea. Nu alegi un echipament in fuctie de cat de open source e, il alegi ca rezultatul final sa fie cel mai bun. Aici intervine si manipularea masei, in fuctie de unde citesti informatia.
Repet, doar pt faptu ca cineva nu foloseste vestitul apm sau clone de 2 lei nu inseamna ca nu stie cu ce se mananca, sau ca nu ar fi capabil sa inteleaga. N-ati reinventat roata, nu va comportati ca atare.
E mai jos pe forum un fly away care nu foloseste DJI.
Sunt mai multe discutii de fly away sau orice alte probleme la DJI pentru ca telefoanele Nokia au fost inlocuite de altele. APM-urile stau in sertar, sau sunt pe un quad de 250 pentru acrobatiuni duminica.
S-a precizat ca DJI e pe piata de putin timp comparativ cu alte FC. E ca si cum ai spune ca in ziua de azi Nokia este net superior Samsung ca sa nu zic iPhone doar pentru ca e de mai mult timp pe piata.
Revening la PID, ce e atat de rocket science, pana si un cantar electronic se bazeaza pe asta. Cine-si propune sa construiasca o drona o face pentru ca are minime cunoatinte tehnice si daca nu invata.
0

#1182 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 November 2015 - 12:25 PM

Hmmm... credeam ca macar la cafenea putem sa aberam si noi... ca de aia am deschis-o :)
0

#1183 Useril este offline   Elicopter 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 565
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 09 November 2015 - 12:33 PM

Eu nu am treaba cu mandria de a folosi apm , sau alte clone care la altii stau in sertar , sau pe post de suport sa tina usa , nu cu asta am treaba , am treaba cu produsul in sine NAZA , produs DJI care este proiectat , conceput PROST, si mai sunt inca cateva controlere care au aceasi buba , nu este numai DJI .
Acuma probabil si 3dr o sa faca aceasi mizerie ca si dji , adica sa puna senzorii pe un modul separat pe care il sustine cu bureti ca la dji , si il leaga cu o folie ce 2 centi .
Si sincer nu imi place sa imi puna DJI modulul lor de 2 bani in fata , si sa nu am optiuni pe care la am de altfel la alte controlere .
Au un sistem inchis , si numai ei il pot sustine si upgrada , asta daca li se scoala sa o mai faca .
Acuma moi is posmeti .
Ceea ce cauti aceea gasesti
0

#1184 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 November 2015 - 12:46 PM

Vad ca ai pata pusa pe folia aia... si pot sa iti zic ca de fapt aia este tot succesul DJI de fapt ;)

Ia un FC cu acelasi procesor ca la Naza, acelasi senzor giro/accel, sunt deja pe piata, pune-le pe acelasi cadru, si cel cu Naza va zbura mai bine ! O sa zici ca algoritmi evoluati, povesti... nu e nici o scofala sa iti faci singur autotuning... secretul este la giro-urile din naza nu ajung vibratiile ;)

Eliminarea vibratiilor este cel mai important lucru ca sa mearga restul algoritmilor cum trebuie, iar placile all in one sunt cel mai catastrofal raspuns la aceasta provocare.
Te forteaza sa izolezi toata placa FC, si in plus tot mai ramane loc de propagat vibratii prin padurea de fire de duc la ESC-uri.

Foitza aia... nu avea matale grija de fiabilitate, nu din cauza aia apare flyaway, ca i s-au intrerupt trasee, daca s-ar intampla asa ceva rezultatul ar fi un flip instant si jos cu ea.
Sunt in imprimante foitze asemanatoare care merg ani de zile facand milioane de curse dus intors de 20-30cm cu flexari complete, nu doar sa vibreze fractiuni de mm cum se intampla acolo in naza...

la dji de blamat sunt altele, toata abordarea apple-asca a modelului de afaceri, a clientului idiot care nu trebuie lasat sa faca alegeri, si cum nu asigura suportul, atunci cand e cazul, adica crash pe bune din cauza lor.
0

#1185 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 November 2015 - 12:55 PM

Vezi postareaElicopter, la 09 November 2015 - 12:33 PM, a spus:

Eu nu am treaba cu mandria de a folosi apm , sau alte clone care la altii stau in sertar , sau pe post de suport sa tina usa , nu cu asta am treaba , am treaba cu produsul in sine NAZA , produs DJI care este proiectat , conceput PROST, si mai sunt inca cateva controlere care au aceasi buba , nu este numai DJI .
Acuma probabil si 3dr o sa faca aceasi mizerie ca si dji , adica sa puna senzorii pe un modul separat pe care il sustine cu bureti ca la dji , si il leaga cu o folie ce 2 centi .
Si sincer nu imi place sa imi puna DJI modulul lor de 2 bani in fata , si sa nu am optiuni pe care la am de altfel la alte controlere .
Au un sistem inchis , si numai ei il pot sustine si upgrada , asta daca li se scoala sa o mai faca .
Acuma moi is posmeti .

ne invartim in cerc si revenim la ce sa scris mai sus. repet,e o chestiune de gust si fiecare cauta ceea ce i se potriveste cel mai bine, unii aleg confortul si cumpara rtf-uri pentru ca nu au timp sau nu sunt interesati de experimente iar altii cauta solutii cu care sa-si omoare timpul sau nu-s multumiti de ce le ofera piata si cauta alternative. bineinteles ca fiecare din cele doua categorii sustine ca are dreptate si ce are el e cea mai buna platforma si uite asa s-au umplut forumurile de pareri pro si contra si la urma urmei si asta e rolul forumului , de a bea o cafea in "cafeneaua lui Renato" si de a schimba pareri, apropos don Renato, ai avizele de la ISU pentru cafeneaua asta sa o inchidem? :p

Aceasta postare a fost editata de worms: 09 November 2015 - 12:59 PM

0

#1186 Useril este offline   SID 

• Search Prettys Womans in your town for night
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1445
  • Inregistrat: 26-December 09
  • Interests:discussion

Postat 09 November 2015 - 01:31 PM

Vezi postareaworms, la 09 November 2015 - 12:55 PM, a spus:

...apropos don Renato, ai avizele de la ISU pentru cafeneaua asta sa o inchidem? :p

Nu-i trebuie aviz de la ISU ca nu sunt mai mult de 80 de oameni simultan (care oricum stau pe scaun...) in cafenea...:rofl: :p :p

Aceasta postare a fost editata de danysoft32: 09 November 2015 - 01:32 PM

0

#1187 Useril este offline   foxbat 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 332
  • Inregistrat: 05-September 14
  • Interests:Moto

Zburatoare

Bulgaria

IT-istice

Postat 09 November 2015 - 01:56 PM

Vezi postareaCiprian Dughir, la 06 November 2015 - 12:46 PM, a spus:

Seriile Rx100, A5100 sau A6000

No, da' ce-ai patit? :D

multum.1500...hm...
0

#1188 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 09-April 09
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 10 November 2015 - 11:24 AM

ai dracu nu se mai potolesc :rofl:

https://www.youtube...._uid=OAxpmX0aR7
SUNTEM FUDULI
0

#1189 Useril este offline   Tealk 

• Fly Low, Go Fast, Turn Left
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 13-May 09
  • Interests:Aero, Navo

Postat 10 November 2015 - 12:30 PM

wow, da..imi place... se vede ca avanseaza DJI spre bine
Cessna 182 2.2m
-------------------------
DJI Mini 4 PRO
Hornet Tunel Hull Sprint F1
Fly Low. Go Fast. Turn Left.
Do. Or do not. There is no try.
0

#1190 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 November 2015 - 01:09 PM

Indubitabil...

"That's the spirit DJI.. Come out with new products so you can sweep away the problems with you existing products.
Like the cracking in the motor arms on the P3 series.
Or the issue with the horizon never being level on the camera... on the P3 series.
Or........ Fly Aways Anyone?? :) "

Sau nu se vede ca totul este grafica pe calculator ?
0

#1191 Useril este offline   Tealk 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 10 November 2015 - 07:58 PM

tot ce-i posibil dar imi place ideea
Cessna 182 2.2m
DJI Mini 4 PRO
0

#1192 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2015 - 08:30 PM

Do not buy DJI !
Probabil flyaway din cauza ca i s-a rupt folia.

Fisiere atasate

0

#1193 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 737
  • Inregistrat: 25-July 13
  • Interests:Aeromodelism

Postat 13 November 2015 - 09:09 PM

"in good used condition ". :)))))
Parfenov Razvan
0

#1194 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2085
  • Inregistrat: 16-May 10

Postat 17 November 2015 - 01:35 PM

Azi, reduceri consistente la HK

http://www.hobbyking...yber_monday.asp
0

#1195 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1429
  • Inregistrat: 19-December 13

Postat 18 November 2015 - 01:27 PM

https://www.youtube....h?v=_A-ufp5gY3s
E veche si a fost postata deja dar e totusi interesanta de vazut din nou
0

#1196 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2085
  • Inregistrat: 16-May 10

Postat 21 November 2015 - 01:15 AM

Chiar nu vorbeste nimeni de Cyber Sale -ul de la HK?

Ce se intampla acolo e senzational! :)
0

#1197 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 737
  • Inregistrat: 25-July 13

Postat 21 November 2015 - 08:04 AM

Vezi postareaicsss, la 21 November 2015 - 01:15 AM, a spus:

Chiar nu vorbeste nimeni de Cyber Sale -ul de la HK?

Ce se intampla acolo e senzational! :)

Asa este !! cred ca nu le cumpara nimeni si le dau la reducere , dar inca ce reducere ...
Parfenov Razvan
0

#1198 Useril este offline   DronaGMG 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 171
  • Inregistrat: 10-December 13
  • Interests:Muzica, Aviatie, Auto, Radioamatorism.

Postat 21 November 2015 - 08:36 AM

As mai lua doi acumulatori: http://www.hobbyking...idProduct=36075
0

#1199 Useril este offline   Tealk 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 21 November 2015 - 09:11 AM

Vezi postareaDronaGMG, la 21 November 2015 - 08:36 AM, a spus:

As mai lua doi acumulatori: http://www.hobbyking...idProduct=36075

eu zic sa te mai gandesti ...

Antonin 1 points - 4/2/2015

I've received one pack with two cells at 4.95 Volts AMAZINGLY DANGEROUS and the last at 0V I've put this battery in secured bag, and for sure : NO ANSWER from customer service from 3 DAYS NOW

Dupa cum zice Parfenov...vezi-ti de treaba :)
Cessna 182 2.2m
DJI Mini 4 PRO
0

#1200 Useril este offline   DronaGMG 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 171
  • Inregistrat: 10-December 13
  • Interests:Muzica, Aviatie, Auto, Radioamatorism.

Postat 21 November 2015 - 09:27 AM

Am doi acumulatori exact la fel, cam de un an, si sunt foarte multumit de ei. La hexa ma tine cam 13 minute, aprox. 2 kg.
0

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic