Modelism - RHC Forum: HK Princess - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

HK Princess frumoasa dar cu probleme

#1 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 15 March 2014 - 04:03 PM

Pe scurt, de curand am intrat in posesia modelului din titlu.Ma pregatesc sa-i montez electronica imediat ce soseste.
Va fi echipata cu esc 120A, servo standard pe carma, accu 2 celule 5000 mah si inca patru acumulatori pe care am sa-i leg cate doi in paralel ( de 3 celule).
Toate bune si frumoase, a venit ok impachetata, am studiato foarte atent si nu avea absolut nici o probleme.
Ei bine, a stat asa vreo doua zile fara sa o "supar" mai deloc si acum am observat cateva fisuri, nu sunt pozitionate in locuri vitale dar totusi sunt.
Pe langa asta, chinezul a dat gaura radar complet aiurea si alte cateva mici defecte.
Per ansamblu se prezinta bine dar nu pricep cum dracu poate sa crape stand degeaba, inteleg ca zona respectiva este tensionata de la "balustrada" dar totusi..

Vreau cu ajutorul vostru sa gasesc rezolvare la aceste mici probleme, eu nu am habar despre gelcoat si fibra de sticla.
Ma gandesc ca poate numai stratul de gelcoat e crapat dar nu sunt convins.
0

#2 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2014 - 04:09 PM

Cateva imagini de ansamblu:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC_0052.jpg

0

#3 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2014 - 04:10 PM

next:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC_0054.jpg

0

#4 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2014 - 04:12 PM

:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC_0069.jpg
  • Imagine atasata: DSC_0058.jpg

0

#5 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2014 - 04:17 PM

Zona cu crapaturi:

Inca una :

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC_0056.jpg
  • Imagine atasata: DSC_0048.jpg
  • Imagine atasata: DSC_0044.jpg
  • Imagine atasata: DSC_0041.jpg

0

#6 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2014 - 04:22 PM

Interior, prindere capac si greseli chinezesti :Imagine atasata: DSC_0063.jpg Imagine atasata: DSC_0062.jpg Imagine atasata: DSC_0057.jpg
0

#7 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2014 - 04:24 PM

...

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC_0072.jpg
  • Imagine atasata: DSC_0071.jpg
  • Imagine atasata: DSC_0070.jpg
  • Imagine atasata: DSC_0067.jpg

0

#8 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2014 - 04:39 PM

1 - Vreau ca cei care stiu cu ce se mananca fibra de sticla sa imi explice ce poate fi cu zonele fisurate,
daca e doar la suprafata sau si in profunzime si daca poate pune probleme in viitorul apropiat.

2 - In una din poze se poate observa capacul barcii, daca aveti idee cum pot izola, daca exista ceva chedere care se pot pune, va rog sa imi explicati.

3 - Atentie! barca va fi utilizata doar pe apa sarata...ca sa nu zic extrem de sarata, pe langa faptul ca va trebui gresat bine axul, carma si in principiu tot ce inseamna metal mai trebuie tinut cont si de altceva?
Sigur ca or sa fie probleme si cu instalatia de racire motor-regulator dar m-am gandit ca dupa joaca sa bag apa dulce cateva minute in instalatie (sub presiune cu o pompa ceva) iar apoi sa bag si ceva wd40 sau alt soi de ulei, lichid etc.
La punctul asta, fiind foarte important am sa va rog sa nu va sfiiti si sa veniti cu sugestii.

4 - Orice idei pt reducerea condensului sunt iarasi de interes major pentru mine.

5 - O sa folosesc statie dedicata aero (DX6I) cu un amarat de orange (cica full range) dotat cu o antena de vreo 14 cm ( parca r620 ii zice).Ce idei aveti legat de acest setup, sigur, stiu ca nu e prea ok dat fiind faptul ca folosesc un receptor care nu este dedicat si mai e si chinezarie dar cum nu o sa o duc prea departe, m-am gandit ca o sa fie ok.
Am sa izolez bine receptorul inainte de al fixa in barca.

Daca imi mai vine ceva in cap, o sa va intreb.Saptamana viitoare ii voi face teste si o voi filma, sa vedem ce naiba iese pana la urma.
Motorul este cel stok cu care vine de la chinez.

Astept cu interes idei din partea voastra.

P.S

Stiu ca 2 celule nu e cine stie ce pt ea dar vreau sa fie cat mai scale posibil desi sistemul propulsor este de suprafata.
0

#9 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2014 - 04:59 PM

Nu mai pot edita....poate imi dati idei si cu mersul inapoi cum sa procedez, nu am studiat prea bine statia, ar fi posibilitatea montarii unui arc pe pe stik dar nu ma incanta ideea, oare se poate pune sa zicem un 25% pe un buton ceva?
0

#10 Useril este offline   Savas Oyunlari 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 23-February 14
  • Interests:modelism , constructii de tot felul , model concept

Postat 15 March 2014 - 07:17 PM

Salut .
Ai ales un model super , care i-ti va da satisfactie atunci cind il vei pilota .
Realizarea cocii este prin lipirea puntii cu luntrea , dupa care este vopsita profesional , crapaturile respective fiind nesemnificative , rezultind in urmaunor actionari mecanice .
Izolarea capacului o poti face doar cu banda izolatoare , ca la navomodelele pentru viteza , orice alte garnituri nu i-ti mai asigura inchiderea acestui-a in conditiile date de producator.
In navomodelele de fibra RTR , electronica este inchisa intr-o cutie ermetica , care protejeaza impotriva condensului .
http://www.ebay.com/bhp/boat-radio-box
Radiocomanda nu are raza mare pe apa , daca vrei sa o duci departe poti folosi aceasta radiocomanda Imagine atasata: HK-GT2.jpghttp://www.hobbyking..._2Ch_Tx_Rx.html are o raza onorabila pe apa .
Pentru mars arier i-ti trebuie un ESc care sa stie aceasta manevra , dupa care trebuie ca tu sa il setezi pentru aceasta operatie .
Daca nu ai apucat sa achizitionezi Esc-ul i-ti recomand Imagine atasata: ESC(1).jpg este foarte stabil in setari .
http://www.hobbyking...Cooled_ESC.html
... spor

Aceasta postare a fost editata de Savas Oyunlari: 15 March 2014 - 07:18 PM

0

#11 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2014 - 09:39 PM

Multumesc pentru sugestii, ei bine, esc-ul este luat deja dar nu este acela, stie si revers.Statia aia nu o gasesc pe stock decat in China si nu am chef sa astept.
Coca nu pare deloc vopsita, este mai degraba trasa direct in gelcoat.
0

#12 Useril este offline   Savas Oyunlari 

• Incepator
  • PipPip

Postat 15 March 2014 - 10:16 PM

... daca te uiti in interiorul navomodelului ai sa vezi unde este imbinata , iar astfel de coci nu pot fi turnate cu gelcoat fara sa se vada imbinarea exterioara , in plus am studiat indelung acest model , fiind interesat de a achizitiona si eu una , si dupa analiza sub lupa am vazut toate defectele pe care l-e are , si facind un calcul de costuri am ajuns la concluzia ca executarea un model identic din placaj si bagheta m-ar duce mult mai putin , si astfel as fi rezolvat si problema latimie a modelului , dimensiunea Printesei fiind inadegvata pentru ce vroiam eu sa fac din ea .

Aceasta postare a fost editata de Savas Oyunlari: 15 March 2014 - 10:20 PM

0

#13 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 15 March 2014 - 10:23 PM

Vezi postareaSavas Oyunlari, la 15 March 2014 - 10:16 PM, a spus:

... iar astfel de coci nu pot fi turnate cu gelcoat fara sa se vada imbinarea exterioara ....
....nu e chiar asa, depinde de matrita, vezi modelele mele si sunt sigur ca-ti vei schimba parerea !!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#14 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2014 - 10:28 PM

Vezi postareaaantikk, la 15 March 2014 - 04:17 PM, a spus:

Zona cu crapaturi:

Inca una :
,,,nu-ti bate capul ca faci cucuie, e crapat doar gelcoat-ul, in profunzime e ok, cine a gaurit modelul s-a infipt prea brutal cu bormasina , se remediaza cu 5g de gel auto pt fisuri !!!

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 15 March 2014 - 10:29 PM

0

#15 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2014 - 10:52 PM

iar astfel de coci nu pot fi turnate cu gelcoat fara sa se vada imbinarea exterioara
____________________________________________________________________________________

Am studiat barcuta indelung, nu este vopsita! mai mult ca sigur (99.99%)este gelcoat.Pana si abtipildurile sunt prinse cumva sub un strat de "nu stiu ce", nu se pot desface, mofifica.

,,,nu-ti bate capul ca faci cucuie, e crapat doar gelcoat-ul, in profunzime e ok, cine a gaurit modelul s-a infipt prea brutal cu bormasina , se remediaza cu 5g de gel auto pt fisuri !!!
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

'inteles, pai in cazul asta nu ramane decat sa o montez si sa o arunc in canistra cu sare (marea ionica).

Aceasta postare a fost editata de aantikk: 15 March 2014 - 10:53 PM

0

#16 Useril este offline   Savas Oyunlari 

• Incepator
  • PipPip

Postat 16 March 2014 - 12:56 AM

Vezi postareaipsihi, la 15 March 2014 - 10:23 PM, a spus:

....nu e chiar asa, depinde de matrita, vezi modelele mele si sunt sigur ca-ti vei schimba parerea !!!

... cunosc modelele Dumneavostra indeaproape ,am ratat la mustata echiparea coci 9 , insa coca de Hk , este vopsita dupa turnare si lipirea punti cu luntrea iar abtipildurile sint sub un strat de lac , si spun asta in cunostinta de cauza .
0

#17 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2014 - 02:14 AM

Vezi postareaSavas Oyunlari, la 16 March 2014 - 12:56 AM, a spus:

... cunosc modelele Dumneavostra indeaproape ,am ratat la mustata echiparea coci 9 , insa coca de Hk , este vopsita dupa turnare si lipirea punti cu luntrea iar abtipildurile sint sub un strat de lac , si spun asta in cunostinta de cauza .

Ca sa terminam discutia pe tema asta, nu este vopsita!fara discutii este gelcoat, nu am vazut inca strat asa de gros de vopsea (este o portiune unde chestia aia alba e sarita)

uite ce spune nenea asta pe la jumatatea topicului:

http://www.rcunivers...-realistic.html
0

#18 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2014 - 09:12 PM

...la modelele mai suparate se lucreaza cu 2,3 sau 4 nuante de gelcoat, prima mana pe matrita este un gel transparent f subtire, dupa uscarea acestuia se aplica stickerele care sunt pe baza de apa, peste ele urmatorul sau urmatoarele straturi de gelcoat si apoi fibra, la nivelul acesta nu exista model tras in fibra de sticla fara gelcoat !!!
0

#19 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 March 2014 - 12:14 PM

Urgent! azi sper sa o dau la apa.Va rog sa ma ajutati sa programez reversul pe un DX6I.
Nu vreau sa ii pun arc pe stick pentru ca zbor planor mai mult decat ma dau sau am sa ma dau cu barca.Exista posibilitatea sa il pun pe un comutator ceva?
Hai baieti, sariti, pe la orele 17:00 o arunc in valuri.
0

#20 Useril este offline   Superman 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1274
  • Inregistrat: 16-January 11
  • Interests:Berea,femeile si masinile ;)

Postat 03 April 2014 - 10:37 PM

Salut stiu ca e cam off topic cat te-a costat cu tot cu transport?in privat.
0

#21 Useril este offline   stafie 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 68
  • Inregistrat: 12-March 10
  • Interests:Automodele electrice, Barci electrice

Postat 04 April 2014 - 09:22 AM

Salut!
Am si eu una de mai bine de 1 an si sunt foarte multumit de ea.
Daca esti din Buzau, poate ne intalnim.
0

#22 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 April 2014 - 06:09 PM

Pai...sper sa ne vedem desi cam greu, vin rar acasa si nu sunt chiar din Buzau, sunt din Rm Sarat.

Eu m-am dat de doua ori cu ea pana acum si pot spune ca am probato cu 2 si 3 celule.
Cu 2 merge scale cu 3 e destul de rapida.
Partea proasta este cu apa de mare care o cam lucreaza desi de fiecare data o ingrijesc cat pot de bine, tocmai din acest motiv este posibil sa renunt la ea in viitorul apropiat.
Nu ii place apa sarata iar axul se da afara foarte greu, trebuie demontat tot motorul ca sa-l poti extrage, o aiureala dupa parerea mea iar eu sunt obligat ca dupa fiecare iesire sa fac operatia asta altfel dracul il ea de la saramura asta de apa.
Am bagat la vaselina speciala in ea si wd40 de miau sarit ochii, deocamdata nu o mai scot pana nu dau de vreun ochi de apa dulce sau o vand, o sa vad.

Pe final...ce sa zic, arata fantastic pe apa si are un comportament foarte bun indiferent de viteza.Merge pana la 6s parca dar nu miam pus in cap sa o fac racheta.

L.E

Am fost nevoit sa dau un strat subtire de epoxy pe placajul cu care este imbracata puntea tot din cauza apei extrem de sarata.

Aceasta postare a fost editata de aantikk: 13 April 2014 - 06:12 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro