Modelism - RHC Forum: Obtinere presostat - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Obtinere presostat

#1 Useril este offline   zack 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 99
  • Inregistrat: 18-July 12

Postat 08 September 2013 - 06:18 PM

Salutare tuturor, sper ca am postat corect anuntul, am si eu in plan ceva mai ciudatel, vreau sa fac un compresor, nu foarte mare, cu un motor electric de masina de spalat si jumatate de motor de scuter, compresorul o sa aibe baie de ulei, desi motorul este in 2 timpi, pompa de ulei, racire pe apa, radiator pe pompa ulei cu un cooler mic, cuplajul motor electric - cilindru o sa fie printr-un lant, flanse facute bla bla, si desigur un bord ce indica temperatura apei, problema este ca nu am gasit un presostat pentru compresor, nu hidrofor, are cineva? stie cineva ? multumesc anticipat !
0

#2 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 08 September 2013 - 09:14 PM

Vezi postareazack, la 08 September 2013 - 06:18 PM, a spus:

Salutare tuturor, sper ca am postat corect anuntul, am si eu in plan ceva mai ciudatel, vreau sa fac un compresor, nu foarte mare, cu un motor electric de masina de spalat si jumatate de motor de scuter, compresorul o sa aibe baie de ulei, desi motorul este in 2 timpi, pompa de ulei, racire pe apa, radiator pe pompa ulei cu un cooler mic, cuplajul motor electric - cilindru o sa fie printr-un lant, flanse facute bla bla, si desigur un bord ce indica temperatura apei, problema este ca nu am gasit un presostat pentru compresor, nu hidrofor, are cineva? stie cineva ? multumesc anticipat !

Daca ala de hidrofor nu iti este de folos, banuiesc ca din cauza intervalului de presiune, cam ce caracteristici te-ar interesa sa aibe? Te intreb pt. ca exista presostate de la cativa milibari pana la cateva mii de bari.

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 08 September 2013 - 09:14 PM

Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#3 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 08 September 2013 - 11:01 PM

De ceva vreme apar des la vanzare presostate pentru aer, cam de genul asta, dar la preturi accesibile. Eu le prefer pe cele doar cu filete de 1/4" ca sa merg pe aceeasi dimensiune. Sunt special facute pentru aer daca alea de hidrofoare te deranjau, se folosesc la mai toate chinezariile cu pretentie din comert dar necesita o legatura suplimentara cu rezervorul. Vezi un compresor prin magazine si-ti dai seama imediat la ce ma refer.
Apar de pe la 35 lei dar se merge si mai jos, e cu depinde...
Multa bafta, vorbim pe MI daca o mai fi cazul.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#4 Useril este offline   zack 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 08 September 2013 - 11:10 PM

merci frumos bitex, ce mi-ai aratat este cam ce caut, am gasit ceva in vitan, dar cer marea cu sarea, 2 mil pe un rahat uzat, am vazut pe forum la alti baieti ca au cumparat din magazinele mari, dar nu am gasit :(
0

#5 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 08 September 2013 - 11:19 PM

In talciocul din Militari apare un tip sambata cu ceva scule si printre altele vinde si presostate de genul asta. Cere 35 pe ele dar e loc de negociat. Eu am luat doua cu 25 lei bucata, dar dupa ce am luat si un compresor si alte maruntisuri. Adica s-ar putea sa n-o nimeresti din prima cu reducerea, dar eu iau des de la el si am noroc. Gasesti mai greu supapa de siguranta, dar ori o iei de pe net (chiar de pe acel site) ori de la un service recomandat de cei de la magazinele mari care vand compresoare. Nu au ca piesa de rezerva dar se gaseste. Presupun ca si cei de la service cumpara din aceeasi sursa.
Vorbim cand o fi cazul. O problema marunta o sa fie cu accesoriile, ca trebuie sa te gandesti de la inceput pe ce dimensiune faci totul, sa nu te umpli de tot felul de filete. De exemplu, eu merg pe 1"4 si am gasit cam de unde sa cumpar tot ce vreau. Dar mai usor gasesti de la 1/2' in sus.
Multa bafta.

PS. presostatele din talcioc de care ziceam, sunt noi. Tipul vinde compresoare si pe Okazii, poate dai de el asa. Nu e cel din Focsani cu presostaul la 90 lei ca-l iei mai ieftin de la firma cu factura si garantie.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 08 September 2013 - 11:28 PM

0

#6 Useril este offline   zack 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 September 2013 - 09:55 PM

mi-am gasit presostat, nou, 15 ron, fix cum am si eu pe compresorul de acasa, ramane manometru problema, si ca "tevaraie" o sa caut in magazinele mari pe la instalati sanitare sa imi fac ceva direct, sa nu am surprize, trebuie neaparat sa pun o supapa din aia ?
0

#7 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 10 September 2013 - 07:53 AM

Nu e musai sa ai supapa de siguranta, dar lucrezi mai linistit, nu mai ai grija lui. E bine sa stii ce cedeaza la o suprapresiune... Daca tot bricolezi un compresor silentios, fa-l cu de toate, adica vezi si de partea cu plecatul motorului in sarcina. E de evitat si mai pui in plus 2-3 piese relativ ieftine. Apropo, o supapa de sens o gasesti la fel de greu, luata ca piesa separata. In cel mai rau caz se poate face. La fel ca si aia de siguranta.
Multa bafta.
Legat de topicul de care intrebai, n-am nici o idee. Deschide pe la auto sau tehnice si in functie de continut vom muta unde trebuie, daca e cazul.

0

#8 Useril este offline   zack 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 10 September 2013 - 08:55 AM

am inteles, merci frumos, cand o sa incep proiectul cu compresorul o sa il postez pe forum si o sa vad dupa ce fac, poate gasesc intre timp si piesele alea
0

#9 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 10 September 2013 - 09:17 AM

Face un amic de-al nostru compresoare frumoase si nu strica sa cauti subiectul cu pricina.
0

#10 Useril este offline   Kromag 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 03-May 09

Postat 10 September 2013 - 04:29 PM

Vezi postareazack, la 09 September 2013 - 09:55 PM, a spus:

mi-am gasit presostat, nou, 15 ron...

Poti sa ne spui unde ai gasit la pretul asta?

Supapa de siguranta eu consider ca e obligatorie pentru orice instalatie sub presiune (mai ales daca-i homemade, te scuteste de o gramada de griji). Se gasesc supape de siguranta gata calibrate, depinde la ce presiune ai nevoie.
Eu am pus pe compresorul meu una de 8 bari (compresorul e cu motor de frigider si butelie de stingator, care e probata la 20-24 bari). N-am depasit 4,5 bari in rezervor asa ca supapa e ca noua.
0

#11 Useril este offline   zack 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 10 September 2013 - 10:14 PM

mi-a dat un amic, care l-a luat pt el, a vrut sa faca ceva, dar nu a mai continuat

ok si unde gasesc o supapa din asta, link ceva ? :D
0

#12 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 11 September 2013 - 07:41 AM

Vezi postareabitex, la 08 September 2013 - 11:19 PM, a spus:

Gasesti mai greu supapa de siguranta, dar ori o iei de pe net (chiar de pe acel site) ori de la un service recomandat de cei de la magazinele mari care vand compresoare. .

Si mai sus ziceam pe ce site. Pun din nou. N-am luat de la ei dar cred ca au de toate...
LINK

Aceasta postare a fost editata de bitex: 11 September 2013 - 07:42 AM

0

#13 Useril este offline   zack 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 11 September 2013 - 08:12 AM