Modelism - RHC Forum: ajutorrrrrrrrrrrrr - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

ajutorrrrrrrrrrrrr cine ma poate ajuta

#1 Useril este offline   nicutzzu 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 29-June 11

Postat 29 August 2013 - 07:09 PM

Dragi colegi de curand am cumparat o statie Modelcraft MC361 ca sa motorizez bismarku. Problema este ca eu nu ma prea pricem la radiocomenzi si nu reusesc sa fac sa mearga. Am alimentat statie si receptoru dupa care am incercat cu un motoras sa ma leg la receptor pe unul din canale. Aici intervine problema : atunci cand leg firele de la motoras la receptor motorasul se invarte incontinuu si din statie nu se intampla nimic. Mi-am pierdut ore intregi langa ea si ore intregi in fata pc-ului sa gasesc o rezolvare dar din pacate nimic. Va rog frumos daca e cineva care se pricepe sa-mi dea si mie o rezolvare ca sa nu traiesc cu impresia ca am dat banii degeaba pe radiocomanda. Multumesc
0

#2 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3951
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 29 August 2013 - 07:14 PM

Salut.Ce motor ai cumparat?Banuiesc ca periat.Cauta un esc(=electronic speed controler) pentru periate cu mai multi A decat consuma motorul tau.Acest dispozitiv(numit regulator,variator etc) va transforma semnalele receptorului in tensiune pentru motor,si vei avea comanda asupra vitezei motorului.Asa cum le-ai pus acuma,era si normal sa se invarta incontrolabil pentru ca ii dai 5v si atat,nu are ce sa il opreasca.

Escul se conecteaza intr-o parte la baterie,in cealalta parte la motor si mai are o mufa servo care intra perfect cu cei trei pini in receptor.
Daca are BEC va alimenta si rxul,daca nu are trebuie un acumulator separat
Daca te ajuta iti fac o schita.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 29 August 2013 - 07:17 PM

0

#3 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 29 August 2013 - 07:20 PM

Ma intreb cum a alimentat receptorul in cazul asta, daca nu stie de ESC... :unsure:
Sper ca nu a bagat 12V in el, la 6V mai rezista un receptor obisnuit.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#4 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 August 2013 - 07:28 PM

Probabil a pus un pack nimh 4 celule si cu o mufa servo a alimentat si motorulhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/wacko.gif.E greu sa citesti manualul de la orice statie...
0

#5 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 29 August 2013 - 07:39 PM

Mai colegule, pe scurt, povestea e cam asa: Statia ta transforma comenzile pe care le dai la stickuri in niste impulsuri cu latime variabila proportionale cu gradul de deplasare al stickurilor, pe care apoi le pune in carca unei frecvente purtatoare radio si le duce la receptorul matalutza. Asta le receptioneaza, le desface in comenzi separate pentru fiecare canal, dar tot ca impusuri cu latime variabila, cum au venit de la statie. Daca vrei sa faci ceva cu acele impulsuri, pe acele canale conectezi fie servomecanisme specializate de RC, fie, in cazul tau, un regulator de turatie pentru motor. Motorul nu se pricepe la impulsuri; Daca primeste curent se invarteste, daca nu, nu! Basta! Sper ca te-ai lamurit.

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 29 August 2013 - 07:41 PM

Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#6 Useril este offline   nicutzzu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 August 2013 - 08:05 PM

in mare parte m-ati lamurit. Eu a-si vrea sa cumpar asa ceva 'Regulator electronic Turnigy 20A pentru motoare brushed'. Va rog sa-mi spuneti daca este bun. Eu alimentasem receptorul la un incarcator de telefon care scoate cam 5v. Ciprian daca te rog frumos poti sa-mi faci o schita. Si te-as mai ruga sa-mi spui si mie ce imi mai trebuie pe langa esc ca sa fac barca motorizata. Ma refer la cate surse de curent imi trebuie si toate celelalte. Va multumesc frumos tuturor care mi-ati rasp la mesaj
0

#7 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 August 2013 - 08:22 PM

Nu stim ce motor ai,si acel regulator este pentru aero(avioane).Tie iti trebuie un esc pentru navo/auto.O sa mai ai nevoie de servouri(minim 1 pentru carma),acumulator de propulsie si de receptie daca ai escul opto(fara bec care sa alimenteze receptorul,BEC=batery eliminator circuitry,scoate o tensiune de 5v pt a alimenta receptorul si servourile).Un esc de navo are de asemenea si reverse,adica poti comanda motorul in ambele sensuri de rotatie.

Statia ta are doar 2 canale(asa pare,e o statie pistol?)si inafara de motor si carma nu mai poti comanda nimic.O sa iti trebuiasca o statie cu mai multe canale ca sa poti pune mai multe.
PS:desenul e albastru ca sa se vada firul alb de semnal.
PPS:Nea` Gigi,omu intreaba ce-i mai trebuie,nu cred ca-l intereseaza modul lor de functionare.No offense!
Imagine atasata: schita.png

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 29 August 2013 - 08:24 PM

0

#8 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 August 2013 - 08:23 PM

Motorul si regulatorul nu se aleg la intamplare sau dupa ureche. Primul lucru avut in vedere la alegerea motorului este legat de putere, turatie maxima... lucruri pe care le afli de la cei care au conceput modelul, sau din experienta. Alegi motorul, iar producatorul lui te informeaza care este tensiunea de lucru si curentul maxim consumat. Cu aceste informatii cauti un regulator potrivit, dar INTOTDEAUNA cu un curent maxim admis de lucru cu 20-50% mai mare decat cel specificat de producatorul motorului, pentru siguranta. Motorul se mai uzeaza, apar frecari suplimentare.... Restul este chestie de firma si de portmoneu.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#9 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 August 2013 - 08:31 PM

Ai grija ca regulatoarele pentru navo au un circuit de racire cu apa, functionand de regula intr-un mediu ce nu le permite disiparea caldurii din tranzistori.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#10 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 29 August 2013 - 08:58 PM

...http://www.rhcforum....a-unei-barcute/
...http://www.rhcforum....asatul-bismark/
...tabula crasa, mortua est!
0

#11 Useril este offline   nicutzzu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 August 2013 - 07:48 PM

va multumesc tuturor. Dar ca o ultima rugaminte. Imi poate da si mie o lista cu ce ar trebui sa cumpar. Ma refer la ce modele de motoare de esc de acumulatoare si alte chestii care imi mai trebuie
0

#12 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 30 August 2013 - 07:56 PM

...2 regulatoare de 10A, un mixer v-tail, un b.e.c de 5-8A, 3 motoare seria 480 (jamara), 3 elicii de 30mm (2 dreapta-una stanga), 3 cuplaje fixe 2/4 mm, 3 axe port-elice de 26 cm si cam atat, detalii in linkul referitor la Bismarck de mai sus , ti-e lene sa-l citesti ?!!!

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 30 August 2013 - 07:57 PM

...tabula crasa, mortua est!
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro