Modelism - RHC Forum: PISTA CHITILA - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 18 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »

PISTA CHITILA Acum puteti decola mai usor

#211 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 20 June 2009 - 10:34 PM

io am vrut sa zic da iar imi sareati in cap ca la capitala e altfel ca in "provincie"....

Parerea mea e ca ati belit complet pista aia si ati gresit. Mai ales acuma compactata misto, mai bagati si sacii de samanta si ii puteti uita. Pista aia n-o sa-si revina prea usor. Pamantul trebuie AERAT, asa ca tre bagat un disc, scraper, aerat bine apoi irigat, ierbicidat, ingrasat, irigat irigat irigat, compactat, aerat si peste 2-3 saptamani bagat sacii de samanta...

A si toate astea se fac.. toamna... altfel va iese fir prea firav si va crapa cu proxima ocazie. Iar de irigat nu mai vorbesc, la inceput trebuie s-o irigati dimineata si seara ZILNIC. In folosinta puteti s-o dati doar dupa a 4-a tundere, adica dupa ~o luna... va abtineti o luna sa nu calcati pe ea?

Aceasta postare a fost editata de Calin: 20 June 2009 - 10:38 PM

0

#212 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1246
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 21 June 2009 - 09:43 PM

azi am fost pe chitila si spre dezamagirea lui calin, am vazut ca a crescut deja oarece iarba pe pista fara sa puna nimeni nici macar o samanta de asa ceva.Am inteles ca Italianul o sa continuie investitia, asa ca lasati sa creasca iarba de la mama natura.
0

#213 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 22 June 2009 - 08:32 AM

Eu am zburat pe pista cea noua (cea notat cu H in desen) si ma declar multumit.

Am asistat si eu la discutiile cu Marinaru si italiano vero, si omul pare pus pe treaba. Tot atunci am inteles ca o sa incerce o legalizare a utilizarii terenului, o forma de contract de inchiriere cu Primaria Chitila, pe o suma modica anuala.

Asa cum spunea si Realdesign, omul are in vedere si saparea unui put, eu zic ca nu poate fi deloc rau.
0

#214 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 22 June 2009 - 08:46 AM

Daca si acum cand se ofera omul noi NU il sprijinim si APARE IAR DROBUL DE SARE chiar ca ne meritam soarta !

La Groapa La Glina ar trebui sa ajungem sa zburam !
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#215 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 June 2009 - 08:54 AM

Vezi postareailie F1A, la Jun 21 2009, 10:43 PM, a spus:

azi am fost pe chitila si spre dezamagirea lui calin, am vazut ca a crescut deja oarece iarba pe pista fara sa puna nimeni nici macar o samanta de asa ceva.Am inteles ca Italianul o sa continuie investitia, asa ca lasati sa creasca iarba de la mama natura.

prietene nu tre' sa ma dezamagesti pe mine. Daca erai proactiv si cand trebuia nu te agitai acuma inutil sa-mi dai peste nas.

N-am zis ca iarba nu va creste am zis in schimb ca va creste firava, chiar si de la mama natura. Am zis ca nu va creste in timpul vrut de voi. Era nevoie de o documentare sumara si ai fi inteles si asta...

Aceasta postare a fost editata de Calin: 22 June 2009 - 09:05 AM

0

#216 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 June 2009 - 09:07 AM

Nu! acolo nu va creste ! pentru ca s-a luat cu LAMA DE FADROMA tot stratul de suprafata cu iarba cu tot !
Ce a rasarit este "cantecul de lebada" care scapase intrand dedesupt cand a fost rascolit si tasat cu cilindrul !

Idei Constructive Fratilor !
0

#217 Useril este offline   dece 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 490
  • Inregistrat: 03-September 08
  • Interests:aeromodelism

Postat 22 June 2009 - 09:16 AM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Jun 22 2009, 10:07 AM, a spus:

Nu! acolo nu va creste ! pentru ca s-a luat cu LAMA DE FADROMA tot stratul de suprafata cu iarba cu tot !
Ce a rasarit este "cantecul de lebada" care scapase intrand dedesupt cand a fost rascolit si tasat cu cilindrul !

Idei Constructive Fratilor !

Idee constructiva: Pista de pamant este o cauza pierduta.
Felicitari pentru pista de iarba!.
Poate pe viitor incercam sa si gandim cand ne apucam de o actiune.
0

#218 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 22 June 2009 - 09:34 AM

Vezi postareadece, la Jun 22 2009, 10:16 AM, a spus:

Idee constructiva: Pista de pamant este o cauza pierduta.
Felicitari pentru pista de iarba!.
Poate pe viitor incercam sa si gandim cand ne apucam de o actiune.

pista de pamant nu este deloc o cauza pierduta. se poate fece din ea o pista f buna. in timp (peste iarna).
daca Di'Stephano a inceput ceva, o fi stiut el ce face, dar deh, acum tre si ceva sprijin din partea noastra.
_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#219 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 June 2009 - 10:01 AM

Si asa cum este cea de pamant este mult mai dreapta decat cea de iarba !
Sa vad eu pe unul cu F3A de 2 Metri din composit ca are curaj sa o foloseasca pe cea de iarba
la denivelarile pe care le are - adio 2000 de Euroi numai modelul !

Fratilor poate nu am spus eu destul de clar : Exista 4 saci de gazon special pe care Stephano a dat 1300 euro.
( asa a spus )
Deci pasul a fost facut, nu este vrajeala, a venit cu ei la Chitila si banuiesc nu sa ii dea la rate sau gaini.
Face si put , au vorbit telefonic tot de pe Chitila ( ca s-a pus o cabina de telefon acolo ) sunt 37 - 40 m adincime
de sapat la 1milion / metru.
Omul este dispus sa ne faca cadou ( nici utilajele alea nu sau teleportat degeaba acolo ) o gramada de bani
si noi ne lamentam ca muierile !

P.S.

Daca cititi tot in acest topic mai pe la mijloc eu au propus de acum 1 an si ceva ca inceputul iernii ar fi cel mai bun pentru
amenajat pentru ca samanta aia de iarba de pe islaz este PERENA are zeci , sute de ani de cand este acolo iar zapada si
umezeala de peste toamna iarna primavara o va " INVIA" dar am fost luat la misto si in urma dicutiilor OFF Topic generate
penalizat cu procente care nici azi nu au diparut : Avertizat 10 %
Dar daca iese pista tot merita o avertizare doua !
0

#220 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 June 2009 - 10:49 AM

Dragii mei,

cum aseara am avut o intrevedere de mai bine de 1 ora cu Di'Stephano, intrevedere legata printre altele si de pista de la chitila, am convenit cu el urmatoarele:

• pista se va amenaja, incepand cu luna septembrie, cel mai tarziu octombrie;
• pista va fi amenajata (din ce am inteles) de o firma de gradinarit (are el ceva relatii), firma care va discui "betonul" si va aduce si pamant cu ingrasamant, care va fi imprastiat, aerat si nivelat;
• cred, nu stiu exact, ca tot ei vor face si insamantarea cu acel gazon, care se afla in posesia lui Radu (aka Marinarul);
• actele pt acest teren sunt in proportie de 70-80% rezolvate, este doar o chestie de timp acum, pana se definitiveaza;

acum, daca Di'Stephano, face toate aceste lucruri pe cheltuiala lui, va trebui sa contribuim si noi cu ceva la acest proiect. si cum vrem cu totii sa avem o pista buna (asa cum e cea de la Alba), va trebui sa facem un put de apa. si ca sa il citez pe RD: V-a trebui dupa aceea sa stabilim - ceea ce va fi cel mai greu daca nu IMPOSIBIL (tinand cont de "entuziasmul" general) - un grafic de udat iarba - si sa vedem cine se va oferi voluntar si prin rotatie (caci va trebui udata des si timp nu prea are toata lumea).

pt a demara proiectul PUT DE APA, va trebui SA STRANGEM FONDURI. de aceea, va rog pe cei care sunteti interesati si doriti sa contribuiti, sa treceti aici numele/prenumele si Nik-ul si eventual suma pe care sunteti dispusi sa o dati. pe langa put, va trebui sa achizitionam pompa de tras apa, furtun, si generator de curent (sau poate se indura careva si doneaza pe o perioada un generator)

PS: incercati sa evitati off-topicurile si discutiile interminabile.

Multumesc frumos de intelegere si sprijin. :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de allen_g30: 25 June 2009 - 10:53 AM

Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
0

#221 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 June 2009 - 10:57 AM

in afara de mine, avem deja un prim cotizant:

1. Dacian Ispas - PRIMUS
2. Allen Geanta - allen_g30

Aceasta postare a fost editata de Primus: 25 June 2009 - 11:07 AM

0

#222 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 25 June 2009 - 11:15 AM

SI IO COTIZEZ !

Hai si restu...ca sa ne apucam odata..cu cat streangem banii mai repede cu atat mai bine....plus ca avem garantia terenului (am inteles ca s-a concesionat de catre Stephano)
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#223 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 June 2009 - 11:23 AM

Si IO cotizez.

1. Dacian Ispas - PRIMUS
3. GiGi Stoica - Real Design

Propunere :

A ) intai sa completam lista cu cei dispusi sa cotizeze - daca ramane la doar 5-6 persoane
clar o sa cada toata "afacerea".

B ) daca avem cotizanti sa facem un calcul de buget estimativ ( put, pompa, furtune, etc.).

si in final , sa vedem cam ce contributie individala trebuie.

Eventuale " neprevazute " se vor discuta si completa ulterior .

P.S.

Stiu ca a mai incercat Focke ( Dragos ) sa ude un teren , deci intrebati daca nu are deja pompa, si furtune
disponibile.

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 25 June 2009 - 11:27 AM

0

#224 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 June 2009 - 11:31 AM

1. Dacian Ispas - PRIMUS
3. Florin Capitanoiu - florin 100%
4. GiGi Stoica - Real Design
5. Dragos Marinescu - Focke (confirmat telefonic)

sa vedem cam cati ne vom strange, si ce sume vom avea, si asa vom sti unde vor merge banii ma intai. primordial este foratul putului.
0

#225 Useril este offline   morph 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 951
  • Inregistrat: 18-May 08

Postat 25 June 2009 - 11:35 AM

Vezi postareaallen_g30, la Jun 25 2009, 12:31 PM, a spus:

1. Dacian Ispas - PRIMUS

sa vedem cam cati ne vom strange, si ce sume vom avea, si asa vom sti unde vor merge banii ma intai. primordial este foratul putului.

Simion Ionut - morph
0

#226 Useril este offline   Phineas 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 49
  • Inregistrat: 24-June 09

Postat 25 June 2009 - 11:46 AM

Vezi postareaallen_g30, la Jun 25 2009, 12:31 PM, a spus:

1. Dacian Ispas - PRIMUS

Cotizez si eu !, Deci pana acum avem:

1. Dacian Ispas - PRIMUS
6. Alexandru Panait - Phineas
0

#227 Useril este offline   Phineas 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 June 2009 - 11:55 AM

Scuze, nu l-am trecut pe Ionut

1. Dacian Ispas - PRIMUS
6. Simion Ionut - morph
7. Alexandru Panait - Phineas
0

#228 Useril este offline   ursulake 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 19-June 09
  • Interests:cel mai nou si care conteaza aici: aeromodelismul :)

Postat 25 June 2009 - 12:43 PM

stie cineva la ce adancime este panza freatica? eu tocmai am terminat un put in .... chitila :)
investitia a fost mimima: 2 mil o teva pe 2 toli de 6m, o pompa de mana cu canea cred ca ii zice 2 mil, un sfredel pe care il pun la dispozitie ( manual :D ), un T de 2 toli, un stutz cu filet de 2 toli si o flansa si ...... sudoare :)

aproximez materialele la vreo 6 mil.
si inca ceva, eu personal as opta pt o motopompa, rezolva toate problemele :)

am know-how-ul, daca va surade ideea dati-mi de veste :rolleyes:
0

#229 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 25 June 2009 - 12:47 PM

Citeaza

stie cineva la ce adancime este panza freatica? eu tocmai am terminat un put in .... chitila :rolleyes:

aprox. 40m potrivit italianului...
0

#230 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 June 2009 - 12:55 PM

1. Dacian Ispas - PRIMUS
5. Dragos Marinescu - Focke (confirmare telefonica)
6. Simion Ionut - morph
8. Alex Ivanescu - Hash 84 (confirmare telefonica)

panza freatica este mai sus, pe la 10-15 m (vedeti putul unde merg ciobanii cu vitele). plus ca peste drum de petrom, este o firma de constructii (ii cunosc) si au dat in zona de apa pe la 6 m. depinde si de loc si de noroc. pana una alta, ramanem sa vedem cati ne strangem, de preferat este sa chemam o firma ceva care sa faca putul, astfel avem garantia unei lucrari bune. si avem peste cine merge in caz de ceva...
0

#231 Useril este offline   Phineas 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 June 2009 - 12:56 PM

Vezi postareaursulake, la Jun 25 2009, 01:43 PM, a spus:

stie cineva la ce adancime este panza freatica? eu tocmai am terminat un put in .... chitila :)
investitia a fost mimima: 2 mil o teva pe 2 toli de 6m, o pompa de mana cu canea cred ca ii zice 2 mil, un sfredel pe care il pun la dispozitie ( manual :D ), un T de 2 toli, un stutz cu filet de 2 toli si o flansa si ...... sudoare :)

aproximez materialele la vreo 6 mil.
si inca ceva, eu personal as opta pt o motopompa, rezolva toate problemele :)

am know-how-ul, daca va surade ideea dati-mi de veste :rolleyes:

Am vorbit eu cu o firma de foraje din Chitila. Dai de apa pe la 7-8 m dar se sapa cam 18-20 m pt a fi suficienta coloana de apa sa poti asigura un debit de 5-6 m cubi pe ora.

Ma bucur ca e cineva care cunoaste tehnologia de realizare a unui put, normal ca ne intereseaza.
Daca e sa apelam la o firma ne costa cel putin 100 lei pe m deci vreo 2000 lei. Sigur ca vrem sa iesim mai ieftin, dar in acelasi timp vrem un put de calitate, pt ca daca se colmateaza, alti bani, alta distractie.

Tipul cu care am vorbit mi-a spus ca foarte important pt ca putul sa nu se colmateze, este filtul de apa.
Se taie in teava putului niste fante foarte subtiri (0,5 mm) si asta se face in fabrica.
Cica daca le faci cu bomfaierul intra nisip si se colmateaza putul.

Te rog corecteaza-ma daca gresesc, eu nu ma pricep, abia acum ma interesez de asta, dar imi doresc sa avem o pista OK si sa folosim banii cu cap.
0

#232 Useril este offline   Phineas 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 June 2009 - 01:22 PM

M-am uitat la pista facuta in Timisoara.
Ei au dat de apa la 1,5 m si au forat 12 m pt a avea 10 m coloana de apa.

I-a costat forajul 600 lei adica 50 lei / ml sapat.

Sigur ca e bine sa apelam la o firma specializata, pentru ca iti asigura si garantie la lucrare.
0

#233 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 June 2009 - 01:26 PM

bun, pana aici toate bune si frumoase. rugaminte pt cei care veniti sambata duminica la zbor: daca se poate sa veniti si cu cotizatia ar fi super. eu merg maine sa vb cu 2 firme din chitila si chajna, sa vad le ce pret pot face lucrarea. apoi vom hotara impreuna cu care mergem mai departe.
0

#234 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 June 2009 - 01:29 PM

la noi au folosit o teava de pexal de 110 si au taiat fantele cu flexul dupa care au drenat-o cu o pompa pentru curatare. La fel puteti face si voi. Din cate am inteles de la zoli, la forari de peste 20m aveti nevoie de aprobari de la apele romane daca debitul de apa depaseste 0.2l/s (nu stiu exact, vorbesc din memorie). In schimb daca gasiti apa la cativa metri adancime, minimul e de ~10m coloana de apa pentru irigatul fara aprobarea autoritatilor a unei suprafete de ~800m2

Foratul la 40m implica alte utilaje decat cel de 12-20m... si de aceea costa asa de mult. Firma care foreaza trebuie sa dea o garantie la debit si necolmatat pe minim 6 luni.

Poze cu teava noastra:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: HPIM0578__Large_.JPG
  • Imagine atasata: HPIM0583__Large_.JPG
  • Imagine atasata: HPIM0584__Large_.JPG

Aceasta postare a fost editata de Calin: 25 June 2009 - 01:31 PM

0

#235 Useril este offline   ursulake 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 19-June 09
  • Interests:cel mai nou si care conteaza aici: aeromodelismul :)

Postat 25 June 2009 - 01:44 PM

Putul despre care vorbesc eu nu este un put clasic.
Este un put inchis ermetic, o teava care este infipta direct in panza freatica si .. "suge" apa de acolo, nu are nevoie de coloana de apa.

Vorbesc din experienta, am acasa 2 puturi de genul asta din care trag cu o motopompa Hoda WB20.
Motopompa are un debit de 600l / min, aproximativ 36m3 / ora. Si merge :rolleyes:
Nu stiu daca scoate chiar 600l / minut insa imi ajunge sa irig 2500mp din care pe aproximativ 1500 e iarba iar pe restul pomi fructiferi.

Intr-adevar, trage la inceput ceva nisip, pana se curata, insa nu ceva fantastic. La ultimul cred ca a scos mai putin de o galeata.

Teava de care vorbesc, are in capatul de jos vreo cateva sute de gauri date cu un burghiu de 8, gauri ce se intind pe aproximativ 80 cm.
Lungiema totala a tevii este de 7,5 m.
0

#236 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 June 2009 - 02:28 PM

Vezi postareaallen_g30, la Jun 25 2009, 02:26 PM, a spus:

bun, pana aici toate bune si frumoase. rugaminte pt cei care veniti sambata duminica la zbor: daca se poate sa veniti si cu cotizatia ar fi super. eu merg maine sa vb cu 2 firme din chitila si chajna, sa vad le ce pret pot face lucrarea. apoi vom hotara impreuna cu care mergem mai departe.

Nu te grabii !

Putul il face in 3 zile ! Hai sa asteptam sa se completeze lista.
Intre timp poti afla cam la ce costuri aproximative ajungem ( put, camin , pompa , generator, furtune, maruntisuri etc. ).

sau altfel spus cata cotizatie sa aducem in weekend de fiecare acum cand nu stim costul total cat de cat ?

Sa nu ne trezim ca suntem putini si trebuie sa aducem 10 milioane de fiecare ca s-ar putea unii sa nu poata
sustine ideea si atunci , gestul urat de mine, sa dai banii inapoi !

P.S.

Si o rugaminte - hai sa lasam partile tehnice, sa nu inventam nu stiu ce fel de put ci DOAR sa completam lista cu cei
doritori de a cotiza , caci daca vom fi 20 de milioane de cotizanti facem un put pana in China din aliaj de titan.
0

#237 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 June 2009 - 02:41 PM

gigi, nu ma grabesc deloc, acum doar fac research pe piata, preturi, oferte, etc.
si in functie de cati bani se strang... decidem. dar pana atunci, strang oferte sa avem de unde alege.

acum cu cotizatia... fiecare cat poate, eu personal de ex am pus 150 lei pt inceput. daca o sa mai fie nevoie, o sa mai pun.
pana acum am 550lei bani virtuali... (de la cei care mi-au spus pe MI sau telefonic sau YM, suma pe care o doneaza)

iar te citez, dar cu alte cuvinte: vorba lunga, saracia omului...
0

#238 Useril este offline   moty 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 419
  • Inregistrat: 07-January 06

Postat 25 June 2009 - 02:45 PM

Vezi postareaallen_g30, la Jun 25 2009, 01:55 PM, a spus:

1. Dacian Ispas - PRIMUS
6. Simion Ionut - morph

panza freatica este mai sus, pe la 10-15 m (vedeti putul unde merg ciobanii cu vitele). plus ca peste drum de petrom, este o firma de constructii (ii cunosc) si au dat in zona de apa pe la 6 m. depinde si de loc si de noroc. pana una alta, ramanem sa vedem cati ne strangem, de preferat este sa chemam o firma ceva care sa faca putul, astfel avem garantia unei lucrari bune. si avem peste cine merge in caz de ceva...

Poti sa ma treci si pe mine in lista.

0

#239 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 25 June 2009 - 02:46 PM

daca afla allen maine cam cat costa forarea o sa stim fiecare cam cat aducem....iar pompa si furtunele sunt sub 350 ron (ambele). Generator are Ml_gore nui problema...
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#240 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 June 2009 - 02:48 PM

1. Dacian Ispas - PRIMUS
6. Simion Ionut - morph
9. moty
0

Arata acest topic

• 18 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi