HPI BAJA si CLONELE tot ce tine de BAJA 5B/5T
Postat 24 September 2015 - 11:14 PM
Cu aripi:
Zivko Edge 540 2m (Seagull models) 50cc, 3D
Graupner Floride 1.4m, 3D
Diamond 2500
Sky Surfer 780
Mini Ultimate 3D
Zagi wing
ATM-1 2.7m
F5J 4m
HK Big Stick Nitro
Multiple captive F2a, F2b, scara, semi-scara
Cu pale:
HK-450 GT
TGY-100 FBL
Hubsan quad
Cu roti:
Hpi Baja 5B
Hpi Savage 21
Kyosho Kart 10
Jamara Cocoon (flux)
Pe apa:
FSR-V 7.5cc
FSR mini-e
Velier 2m
Catamaran 81cm
Postat 24 September 2015 - 11:17 PM
citat : "nu te pune cu prostul...te va trage la nivelul lui si te va bate cu experienta !"
alta culeasa din popor :
"I: De ce-si linge cainele plwa?
R: Pen`ca poate."
Postat 24 September 2015 - 11:19 PM
Cu aripi:
Diamond 2500
Sky Surfer 780
Mini Ultimate 3D
Zagi wing
ATM-1 2.7m
F5J 4m
HK Big Stick Nitro
Cu pale:
HK-450 GT
TGY-100 FBL
Hubsan quad
Cu roti:
Hpi Baja 5B
Hpi Savage 21
Kyosho Kart 10
Jamara Cocoon (flux)
Pe apa:
FSR-V 7.5cc
FSR mini-e
Velier 2m
Catamaran 81cm
Postat 24 September 2015 - 11:25 PM
Aceasta postare a fost editata de soarece: 24 September 2015 - 11:28 PM
citat : "nu te pune cu prostul...te va trage la nivelul lui si te va bate cu experienta !"
alta culeasa din popor :
Postat 25 September 2015 - 09:51 PM
Titus 91, la 12 September 2015 - 04:25 PM, a spus:
-poate un kit 2speed de la OBR
Am fost ajutat foarte mult de Hpi-racing Romania prin fiinta lui Andrei si vreau sa ii multumesc aici oficial.
Andrei e un om de nota 10+ .
Referitor la ce-ai scris aici .....nu-ti trebuie musai clutch holder de la TR ,se gasesc si mai ieftine si-s cam la fel de ok ,eu aveam unul de aluminiu enclosed de la KM(king-motor-baja = clona) pus pe 5sc si vreau sa spun ca-si facea treaba de minune(evident ca porcaria aia de plastic cu care vine ea e de kko si daca se blocheaza vreun rulment topesti plasticul ala,belesti spurul si ambreiajul posibil)...
Kit-ul cu 2 viteze nu prea te ajuta ,asta nu e savage,viteza nu iti e prea utila,cuplul da ....iti recomand http://www.hpiracing.com/en/part/85474 .....asta aveam tot pe 5sc....deci vorbesc din experienta,nu din auzite !
Bratele spate... ai face bine sa pui RPM sau daca nu macar un set nou de alea reinforced de la hpi ,daca ai de baja v1 e cam nasol ,alea se solicita cam mult la prinderea telescopului si se fisureaza tot acolo....
Baja e un "animal" destul de rezistent dar ,ca orice automodel,are si cateva puncte slabe .......tind sa cred ca am ajuns "profesor" la baje ,daca totusi te mai pot ajuta cu ceva de prin experienta mea nu ezita sa imi spui !
BTW: Daca ai acasa un aparat de sudura c.c. si niste sarme/tevi de 8mm de aluminiu poti face un rollcage de moare dracu' de ciuda ,nu te risca cu fieroaice,bruiaza transmisia radio oarecum,is grele si nu merita.....
rodajul il puteai face in reprize si static,cu ea suspendata,ideea e sa pui si un ulei mineral pe perioada de rodaj....dupa 4-500 de grame de benzina mancata motorul e ca si rodat daca faci treaba asta cu cap.....repet : las-o mai usurel !
Aceasta postare a fost editata de soarece: 25 September 2015 - 09:55 PM
alta culeasa din popor :
Postat 25 September 2015 - 10:14 PM
:JetPro rear mount exhaust: :8000rpm clutch: :Walbro WT-1107 performance carb: :ADA Billet RC intake manifold: :HPI Baja dual-stage air filter on ShreadIndustries inclined stack: :FlySky FS-IT4 telemetry radio:
:Killer RC Super Bee kill switch: :Flywheel, air filter, pull start outerwears: :Shock covers: :5Ah DDM battery: :Voltwatch: :Custom in-the-box charger: :Tarmac busters on HPI rims: :HPI axle boots:
Postat 26 September 2015 - 09:14 AM
Ice_2k, la 25 September 2015 - 10:14 PM, a spus:
n-ar merita,parerea mea......
alta culeasa din popor :
Postat 26 September 2015 - 09:55 AM
Aceasta postare a fost editata de soarece: 26 September 2015 - 09:57 AM
alta culeasa din popor :
Postat 26 September 2015 - 05:33 PM
Cea mai slaba parte (parerea mea) e top deck'ul la sasiu, l-am indoit de 3 ori deja. O bordura la viteza mica, una la viteza mare si o aterizare in bot...deja m-am saturat de el, preferam plastic acolo. Ma f.. in el aluminiu, e moale ca branza topita.
Mai am un set de brate spate in punga...cand se rup se rup.
PCSC'ul pare util, ma gandesc de ceva timp la el.
Clutch holder vreau de la o firma reputabila sa nu am probleme la fitment si in ideea ca doar odata il schimb.
Sunt foarte dezamagit de calitatea cauciucurilor, 4-5 rezervoare mai tarziu si sunt bune de gunoi, mai o tura si pusca, ma refer la Tarmac'uri. Se vad chiar si zonele unde am franat cu rotile blocate...da-o naibii.
Cu aripi:
Diamond 2500
Sky Surfer 780
Mini Ultimate 3D
Zagi wing
ATM-1 2.7m
F5J 4m
HK Big Stick Nitro
Cu pale:
HK-450 GT
TGY-100 FBL
Hubsan quad
Cu roti:
Hpi Baja 5B
Hpi Savage 21
Kyosho Kart 10
Jamara Cocoon (flux)
Pe apa:
FSR-V 7.5cc
FSR mini-e
Velier 2m
Catamaran 81cm
Postat 26 September 2015 - 05:36 PM
soarece, la 26 September 2015 - 09:55 AM, a spus:
Mare pacat. Motivul?
Cu aripi:
Diamond 2500
Sky Surfer 780
Mini Ultimate 3D
Zagi wing
ATM-1 2.7m
F5J 4m
HK Big Stick Nitro
Cu pale:
HK-450 GT
TGY-100 FBL
Hubsan quad
Cu roti:
Hpi Baja 5B
Hpi Savage 21
Kyosho Kart 10
Jamara Cocoon (flux)
Pe apa:
FSR-V 7.5cc
FSR mini-e
Velier 2m
Catamaran 81cm
Postat 26 September 2015 - 05:52 PM
Titus 91, la 26 September 2015 - 05:36 PM, a spus:
nu prea am timp de ea dar daca raman cu ea chiar ca nu-mi pare rau ^_^ !
alta culeasa din popor :
Postat 26 September 2015 - 06:33 PM
Legat de tarmac busters si eu am avut aceeasi surpriza neplacuta, se duc extrem de repede :(
:JetPro rear mount exhaust: :8000rpm clutch: :Walbro WT-1107 performance carb: :ADA Billet RC intake manifold: :HPI Baja dual-stage air filter on ShreadIndustries inclined stack: :FlySky FS-IT4 telemetry radio:
:Killer RC Super Bee kill switch: :Flywheel, air filter, pull start outerwears: :Shock covers: :5Ah DDM battery: :Voltwatch: :Custom in-the-box charger: :Tarmac busters on HPI rims: :HPI axle boots:
Postat 26 September 2015 - 06:36 PM
alta culeasa din popor :
Postat 26 September 2015 - 07:59 PM
Am un avion care in 2 octombrie implineste un an de cand nu a iesit din camera, Edge de 50cc, nu am timp, teren suficient de bun, etc. Dar asta nu inseamna ca trebe sa-l vand, e foarte frumos acolo unde e si cand am chef il scot, plus ca investitia facuta in el nu o recuperez plus ca de banii aia nu imi pot lua altul. Parerea mea ca Baja e ultimul auto care ti-l cumperi, singurul motiv pentru care as vinde un auto e sa adun bani pentru Baja...ah stai...am una, tine-o acolo ca altul nu o va aprecia la fel de mult ca tine. Nu ai timp de ea?! Ce faci acum? Dute in prima parcare de mall/market si rupe-i gumele.
Cu aripi:
Diamond 2500
Sky Surfer 780
Mini Ultimate 3D
Zagi wing
ATM-1 2.7m
F5J 4m
HK Big Stick Nitro
Cu pale:
HK-450 GT
TGY-100 FBL
Hubsan quad
Cu roti:
Hpi Baja 5B
Hpi Savage 21
Kyosho Kart 10
Jamara Cocoon (flux)
Pe apa:
FSR-V 7.5cc
FSR mini-e
Velier 2m
Catamaran 81cm
Postat 26 September 2015 - 08:04 PM
Cu aripi:
Diamond 2500
Sky Surfer 780
Mini Ultimate 3D
Zagi wing
ATM-1 2.7m
F5J 4m
HK Big Stick Nitro
Cu pale:
HK-450 GT
TGY-100 FBL
Hubsan quad
Cu roti:
Hpi Baja 5B
Hpi Savage 21
Kyosho Kart 10
Jamara Cocoon (flux)
Pe apa:
FSR-V 7.5cc
FSR mini-e
Velier 2m
Catamaran 81cm
Postat 26 September 2015 - 11:04 PM
Anvelopele Hostile is al naibii de bune,nu credeam pana nu vedeam,apoi dupa 3 ani de alergat pe campii si arata ca noi aproape....cele de asfalt nu stiu cum or fi dar tind sa cred ca-s ok si alea,e cauciuc bun ca si compozitie chimica.....
Clutch holder-ul poate sa fie si KM sau Rovan atata timp cat e de aluminiu,o sa iti mearga direct fit pe clopotul stock,much better fata de porcaria aia din plastic cu care vine ea....intr-adevar ca asta de la turtle are rulmentii mult mai mari(m-a mirat chestia asta si pe mine) si e mai rezistent dar odata cu el trebuie sa ai si clopot turle(are axul mai gros si surubul de prindere e supradimensionat,e de metric6 comparativ cu clopotul stock cu surub de metric4)...pe turtle am rulmenti 6002 comparativ cu clopotul stock pe care intrau 6901 .....
Eu am turtle ca asa am luat-o dar pe 5sc pusesem KM si era ok si bat pariu ca o sa mearga mult si bine....Atentie la clopotele stock la baja,se rup din suduri...eu le resudam in ca cu electrod de inox.....
Daca ai nelamuriri vreodata suna-ma si iti explic una alta.....
BTW: la ce spui tu top-deck la sasiu ?
Aceasta postare a fost editata de soarece: 26 September 2015 - 11:08 PM
alta culeasa din popor :
Postat 27 September 2015 - 05:05 PM
Top deck in viziunea mea e partea de sus a sasiului care tine bratele de la servo saver, se prinde cu 2 suruburi de bulkheadul fata si cu 4 suruburi de sasiu. Vad ca unii ii spun front chassis plate.
Si eu am mult de lucru la masina mea 1:1, nu la daily ca norocul ci la proiect. Un Renault 21 GTS swap cu motor AEB de audi, stand-alone fuel management, turbina de grupa N, suspensii coilover D2 tarmac...dinastea. Mai am de bagat in ea enorm, vreau cusca, refacut partea electrica, omologare fia, jante+cauciucuri de competitie, mai sunt dar nu ma gandesc acum la ele....ideea e ca nu vand baja/avioane sau altele legate de hobby'uri pentru asta pentru ca nu e practic...doar pierd.
Ma gandeam sa dau Savageul ca nu prea il folosesc si l-a cam inlocuit baja...dar mi-am amintit ca nu imi pare rau dupa lucruri doar dupa ce le-am dat si m-am calmat.
Aceasta postare a fost editata de Titus 91: 27 September 2015 - 05:08 PM
Cu aripi:
Diamond 2500
Sky Surfer 780
Mini Ultimate 3D
Zagi wing
ATM-1 2.7m
F5J 4m
HK Big Stick Nitro
Cu pale:
HK-450 GT
TGY-100 FBL
Hubsan quad
Cu roti:
Hpi Baja 5B
Hpi Savage 21
Kyosho Kart 10
Jamara Cocoon (flux)
Pe apa:
FSR-V 7.5cc
FSR mini-e
Velier 2m
Catamaran 81cm
Postat 28 September 2015 - 11:22 PM
Titus 91, la 27 September 2015 - 05:05 PM, a spus:
pai.....cred c-o tin....dintre toate bajele pe care le-am detinut asta pare cea mai bine construita.....asa imi pare mie....un PCSC daca ii pun s-a terminat smecheria cu ea,desi nu-mi pare ultra-necesar nici ala !
Aceasta postare a fost editata de soarece: 28 September 2015 - 11:26 PM
alta culeasa din popor :
Postat 29 September 2015 - 10:12 AM
Titus 91, la 27 September 2015 - 05:05 PM, a spus:
Top deck in viziunea mea e partea de sus a sasiului care tine bratele de la servo saver, se prinde cu 2 suruburi de bulkheadul fata si cu 4 suruburi de sasiu. Vad ca unii ii spun front chassis plate.
Si eu am mult de lucru la masina mea 1:1, nu la daily ca norocul ci la proiect. Un Renault 21 GTS swap cu motor AEB de audi, stand-alone fuel management, turbina de grupa N, suspensii coilover D2 tarmac...dinastea. Mai am de bagat in ea enorm, vreau cusca, refacut partea electrica, omologare fia, jante+cauciucuri de competitie, mai sunt dar nu ma gandesc acum la ele....ideea e ca nu vand baja/avioane sau altele legate de hobby'uri pentru asta pentru ca nu e practic...doar pierd.
Ma gandeam sa dau Savageul ca nu prea il folosesc si l-a cam inlocuit baja...dar mi-am amintit ca nu imi pare rau dupa lucruri doar dupa ce le-am dat si m-am calmat.
$_35.JPG
Piesa respectiva e intradevar moale si la mine, ai nevoie de ea fabricata din material mai gros
BAJA 5B FRONT UPPER CHASSIS PLATE
BAJA 5SC 30cc gas
Hobbytech str8 rally electric conversion
Postat 29 September 2015 - 02:04 PM
hassel, la 29 September 2015 - 10:12 AM, a spus:
voi aveti clone,poate ca de aia,o fi alt tip de aluminiu......
alta culeasa din popor :
Postat 29 September 2015 - 07:12 PM
Avocat mai bun ca mine HPI nu va avea !
Mi-o face un tovaras din carbon si ma ... in el aluminiu.
Cu aripi:
Diamond 2500
Sky Surfer 780
Mini Ultimate 3D
Zagi wing
ATM-1 2.7m
F5J 4m
HK Big Stick Nitro
Cu pale:
HK-450 GT
TGY-100 FBL
Hubsan quad
Cu roti:
Hpi Baja 5B
Hpi Savage 21
Kyosho Kart 10
Jamara Cocoon (flux)
Pe apa:
FSR-V 7.5cc
FSR mini-e
Velier 2m
Catamaran 81cm
Postat 29 September 2015 - 09:45 PM
Diferentele intre clone si original nu-s asa de mari dar sunt....ideea e ca chinezii folosesc aluminiu mai ieftin/prost si in unele cazuri antimoniu ,pe parte de plasticaraie is bunisoare unele repere, deci n-ar fi mare tragedie in schimb la motoare is praf clonele...rulmenti prosti,otel mai slab calitativ si prin diff la dinti,unele tolerante prea mari,lipsa de finisaj la piesele metalice,pana cand si piulitele sunt cum sunt....
Apropos de motoare vad ca si-au "asumat" si inscriptia Fuelie care este proprietate HPI ,toate motoarele HPI fie ele CY sau Kingstar is Fuelie,acuma vad si pe rovan tot Fuelie dar is stantare cu Rovan pe aluminiu ...ce porci ! :good:
Aceasta postare a fost editata de soarece: 29 September 2015 - 09:48 PM
alta culeasa din popor :
Postat 29 September 2015 - 09:54 PM
Postat 29 September 2015 - 10:23 PM
Chinezii is porci la faza asta,adica imiti frate dar in loc de nike scrie naibii nuke sau altceva.....da-o naibii de treaba, faza asta nu mi-a placut ! nu tin cu HPI ca nu lucrez la ei,dar daca tot imiti apoi imita cu cap si macar "repara" anumite greseli ce le-a lasat in urma cel ce-a facut primul .....dar pe naiba,ele is imitatii si-s si mai proaste pe deasupra.....dar scrie Fuelie pe pullstart.....
Aceasta postare a fost editata de soarece: 29 September 2015 - 10:28 PM
alta culeasa din popor :
Postat 29 September 2015 - 10:25 PM
Cat despre restul afirmatiilor legate de cat de praf sunt motoarele, ce sa zic... parerea ta :)
Aceasta postare a fost editata de Ice_2k: 29 September 2015 - 10:26 PM
Postat 29 September 2015 - 10:33 PM
Ice_2k, la 29 September 2015 - 10:25 PM, a spus:
Cat despre restul afirmatiilor legate de cat de praf sunt motoarele, ce sa zic... parerea ta :)
Praf la fiabilitate,nu ca nu ar trage, eu folosesc Zenoah acuma si numai de asta as pune oricand si cand s-o uza(daca oi tine-o atat de mult) o sa folosesc tot piese Zenoah la "restaurare".....mai vrei parerea mea ?De motor HY nu am mai auzit...ti-o zic cat se poate de sincer....pe HPI acuma-s motoarele Kingstar ,inainte erau CY ,au rupt contractul,habar n-am de ce dar banuiesc....
Tu ce spui ? asta e sigla lor sau nu ?
http://www.hpiracing.com/en/part/15403
Nu era clar ca au avut contractul ala cu CY cu anumite "conditii" ,s-au inteles ei asupra brand-ului,altfel se numeau CY direct cum scrie si pe ele pe chiuloasa: Chung Yang !
Aceasta postare a fost editata de soarece: 29 September 2015 - 10:38 PM
alta culeasa din popor :
Postat 29 September 2015 - 10:38 PM
Postat 29 September 2015 - 10:41 PM
Ice_2k, la 29 September 2015 - 10:38 PM, a spus:
nu vrei sa ti se para,e evident..... :lol:
Zenaoah e facut de Husqvarna si e MADE IN JAPAN ! :crazy:
Aceasta postare a fost editata de soarece: 29 September 2015 - 10:41 PM
alta culeasa din popor :
Postat 30 September 2015 - 02:23 PM
Cu aripi:
Diamond 2500
Sky Surfer 780
Mini Ultimate 3D
Zagi wing
ATM-1 2.7m