Modelism - RHC Forum: HPI BAJA si CLONELE - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 77 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »

HPI BAJA si CLONELE tot ce tine de BAJA 5B/5T Evaluare topic: -----

#391 Useril este offline   e.cata 

• Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3386
  • Inregistrat: 22-October 12

Postat 23 December 2013 - 10:03 PM

cu ce iai dat man ??
mai fac o baie!
0

#392 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2860
  • Inregistrat: 03-January 13

Postat 23 December 2013 - 10:21 PM

spary gen WD-40 dar mai bun ....CHEMSEARCH ...cauta pe net,e o firma cunoscuta !
Ma-ncalt cu tenesii pe dos,am un tricou nike patat de gaura,in cap palarie de paie si pe ochi rayban replica iar pe cheia de la logan scrie renault!
citat : "nu te pune cu prostul...te va trage la nivelul lui si te va bate cu experienta !"
alta culeasa din popor :
"I: De ce-si linge cainele plwa?
R: Pen`ca poate."
0

#393 Useril este offline   e.cata 

• Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 December 2013 - 12:47 PM

eu il curat cu BRAKE CLEANER.. iclusiv in interior..
ii dau 3 4 5 jeturi, sau cate sunt necesare, pana nu mai curge maro, scurg mizeria, il las la uscat apoi 10 15 min, ii pun 3 4 picaturi de afterrun si il reasamblez..
toate pe sus pe la piston si dupa 5 litri de combustibil. (nitro)
mai fac o baie!
0

#394 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 December 2013 - 03:43 PM

Vezi postareae.cata, la 24 December 2013 - 12:47 PM, a spus:

eu il curat cu BRAKE CLEANER..

ala n-ataca caucioacele ? eu am simeringuri pe la ambielaj ,o-ringuri multe peste tot.....mi-e cam frica !

VA UREZ UN CRACIUN FERICIT LA TOTI !!!!!!!!!!!!!

Aceasta postare a fost editata de soarece: 24 December 2013 - 03:43 PM

Ma-ncalt cu tenesii pe dos,am un tricou nike patat de gaura,in cap palarie de paie si pe ochi rayban replica iar pe cheia de la logan scrie renault!
citat : "nu te pune cu prostul...te va trage la nivelul lui si te va bate cu experienta !"
alta culeasa din popor :
0

#395 Useril este offline   hassel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2464
  • Inregistrat: 02-February 12
  • Interests:Cars, cars, cars, any type ....

Postat 24 December 2013 - 04:46 PM

CRACIUN FERICIT la toti si din partea mea!

BAJA
5SC 30cc gas

Hobbytech str8 rally electric conversion

0

#396 Useril este offline   Superman 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1274
  • Inregistrat: 16-January 11
  • Interests:Berea,femeile si masinile ;)

Postat 24 December 2013 - 05:00 PM

Craciun fericit tuturor si multa sanatate
0

#397 Useril este offline   e.cata 

• Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 December 2013 - 06:21 PM

Vezi postareasoarece, la 24 December 2013 - 03:43 PM, a spus:

ala n-ataca caucioacele ? eu am simeringuri pe la ambielaj ,o-ringuri multe peste tot.....mi-e cam frica !

VA UREZ UN CRACIUN FERICIT LA TOTI !!!!!!!!!!!!!

pe el scrie ca nu ataca cauciucul. da mai stii?

VA UREZ UN CRACIUN FERICIThttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/air_kiss.gifhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/air_kiss.gifhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/air_kiss.gif
mai fac o baie!
0

#398 Useril este offline   snowmann 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-November 11

Postat 27 December 2013 - 09:48 PM

Dupa cateva zile de iesit cu baja si jucat tare ( a se citi foarte tare, iresponsabil de tare , fara mila ...gen drive it like you stole it ) am reusit sa stric diferentialul . Inca nu sunt sigur ca nu e desfacuta dar dupa cum suna si dupa faptul ca doar o roata mai trage (un pic spre deloc) tind sa cred ca e diferentialul......intrebare...are cineva un diferential exctra ca parca nu as vrea sa stau dupa el sa vina de afara!? Ahh si doua jante de fata(sau roata cu totul)...
0

#399 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 December 2013 - 11:37 PM

nu cumva tot tu l-ai luat pe ultimul de la sandrei ? :lol: si cum naiba l-ai omorat ? nu e de ala cu carcasa de aluminiu ca la mine la SS ? :huh: sau a ta nu e SS?

Aceasta postare a fost editata de soarece: 27 December 2013 - 11:38 PM

alta culeasa din popor :
0

#400 Useril este offline   snowmann 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-November 11

Postat 28 December 2013 - 11:03 PM

Este carcasa de aluminiu....am gasit un teren de joaca mare cu damburi si unde poti sa sari full throtle dupa cateva zile de joaca a cedat si el saracutu...da, e al doilea dar nu cred ca e luat de la sandrei ...e dihania grea si ca sa ridice botul cand e in aer trebuie sa ii dai ceva ture si nu mereu pica pe roti fara sa fie turata

0

#401 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 December 2013 - 11:53 AM

presupun ca s-a rupt unul din cele doua axe de la sateliti,daca ai noroc....lasa-l in 2 sateliti pana una alta !Va merge brici !
alta culeasa din popor :
0

#402 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2014 - 01:04 AM

O interbare ,va rog ! Am desfacut diff-ul de la baja ca sa-i schimb cele 2 o-ringuri obosite pentru ca-mi pierdea uleiul....inainte de asta mergeam cu vaselina de rulmenti ca sa fie uns in permanenta,ma rog...pe vaselina n-o pierdea.....
Desfacut ,curatat,re-gresat rulmentii si ce era pe acolo ....pus ulei siliconic 100 000 wt ....mergea,adica tineam de diff,invarteam de o cupa si dadea sa se blocheze uneori ...mergea greu...zic eu ca o fi prea "dens" .....
curat iar si de data asta pun 12000 ,merge mai usor dar tot are momente cand da sa "agate" ,adica da sa traga blocat .....e normal ? totul e montat corect,am verificat de 5 ori cu cartea in mana....
Intrebarea e DACA E NORMAL ,are comportament de crawler,nu am nimic bolocat sau montat incorect desi ar da impresia de un "fail" pe parte mecanica,pentru ca ,pana acum mai mult pe vaselina am tinut-o si mergea OK,dar vaselina nu patrundea chiar peste tot,in toate orificiile mai mici,deci nu era OK ......ce ziceti ? :wacko:

Aceasta postare a fost editata de soarece: 07 January 2014 - 01:05 AM

alta culeasa din popor :
0

#403 Useril este offline   Tzicul 

• Free your mind
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2111
  • Inregistrat: 31-May 12

Postat 07 January 2014 - 01:14 AM

Hai sa-ti dau un exemplu de la Losi: mi se rupe stiftul care tine coroana dintata din diferential, il desfac, curat, inlocuiesc stiftul, totul ok pana acum. Dar cand dau sa le asamblez la loc, nu mai au loc!!! Adica cu saibe, fara saibe pe sateliti, cu una sau mai multe garnituri de etansare a capacului diffului, se simtea cum se blocheaza ceva inauntru. Nu a mers pana nu am schimbat carcasa diffului. De ce? Habar nu am!!!

Aceasta postare a fost editata de Tzicul: 07 January 2014 - 01:14 AM

Axial Yeti XL

Losi LST XXL

Kyosho Mad Force Xtra long and Xtra wide
Imagine postata
0

#404 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2014 - 01:26 AM

am mai patit si eu rahaturi mici de astea...parerea mea e ca greseala e tot din eroare umana,adica piesa un pic mai mere/mica in cote,insesizabil chiar ....sau oboseala combinata cu graba ...etc.....mi-ai raspuns la intrebare cu o alta intrebare :lol: ...
La mine merge totul OK ,pe uscat merge dracu de te unge la suflet,cand pun ulei merge greu si nu ma deranjeaza asta,e mai ok ptr mine ca si asa doar cu 2x4 e jale dar are momente in care da sa "agate" si cealalta roata brusc....adica e ca un crawler..
eu n-am vazut masina asta cu ulei 1000,cand am luat-o era gol diff-ul noroc ca l-am vazut,pana acum a mers ok cu vaselina auto de rulmenti si acum merge ciudat cu ulei 12500wt ,de aia intreb....acuma vad in carte ca se recomanda wt1000 si eu am pus wt12500 ..... -_- ... ofi asta ?
grupul l-am refilat cu ulei pana la jumate,ca la masinile 1:1...

Aceasta postare a fost editata de soarece: 07 January 2014 - 01:28 AM

alta culeasa din popor :
0

#405 Useril este offline   marian.dumitru74 

• ENID
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3965
  • Inregistrat: 13-December 09
  • Interests:RC-ul

Postat 07 January 2014 - 07:24 AM

Vezi postareasoarece, la 07 January 2014 - 01:26 AM, a spus:

am mai patit si eu rahaturi mici de astea...parerea mea e ca greseala e tot din eroare umana,adica piesa un pic mai mere/mica in cote,insesizabil chiar ....sau oboseala combinata cu graba ...etc.....mi-ai raspuns la intrebare cu o alta intrebare :lol: ...
La mine merge totul OK ,pe uscat merge dracu de te unge la suflet,cand pun ulei merge greu si nu ma deranjeaza asta,e mai ok ptr mine ca si asa doar cu 2x4 e jale dar are momente in care da sa "agate" si cealalta roata brusc....adica e ca un crawler..
eu n-am vazut masina asta cu ulei 1000,cand am luat-o era gol diff-ul noroc ca l-am vazut,pana acum a mers ok cu vaselina auto de rulmenti si acum merge ciudat cu ulei 12500wt ,de aia intreb....acuma vad in carte ca se recomanda wt1000 si eu am pus wt12500 ..... -_- ... ofi asta ?
grupul l-am refilat cu ulei pana la jumate,ca la masinile 1:1...

Pai daca in carte spune de 1000 , de ce bagi 12000 ? puteai incerca cu un 2000 in cel mai rau caz dar nu 12000 , baga 1000 ca la carte si nu ai probleme
0

#406 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2014 - 08:16 AM

am pus 12000 din lipsa de altul....tre' sa mearga mai greu da' nu da aiba tendinta de a-l mai bloca aleatorui....ceva este...ma gandesc sa nu fie vreun "fail" mecanic....reverific iar.... :unsure:
alta culeasa din popor :
0

#407 Useril este offline   marian.dumitru74 

• ENID
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3965
  • Inregistrat: 13-December 09
  • Interests:RC-ul

Postat 07 January 2014 - 08:27 AM

Vezi postareasoarece, la 07 January 2014 - 08:16 AM, a spus:

am pus 12000 din lipsa de altul....tre' sa mearga mai greu da' nu da aiba tendinta de a-l mai bloca aleatorui....ceva este...ma gandesc sa nu fie vreun "fail" mecanic....reverific iar.... :unsure:

Nu este nimic stricat, a fost proiectat pentru 1000 , eu am folosit exclusiv uleiurile venite impreuna cu kit-ul si toate merg ca pe roate , pui 1000 si gata , la amortizoare ce ulei ai folosit ?
0

#408 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 07 January 2014 - 09:20 AM

Vezi sa n-ai ratacita vreo "impuritate" care din cind in cind intra intre dinti, sau vreun dinte usor deformat
USER BANNED BY ADMIN
0

#409 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2014 - 03:24 PM

Vezi postareasoarece, la 07 January 2014 - 01:26 AM, a spus:

...parerea mea e ca greseala e tot din eroare umana,

si asta era...

Vezi postareamarian.dumitru74, la 07 January 2014 - 08:27 AM, a spus:

Nu este nimic stricat, a fost proiectat pentru 1000 , eu am folosit exclusiv uleiurile venite impreuna cu kit-ul si toate merg ca pe roate , pui 1000 si gata , la amortizoare ce ulei ai folosit ?

man,asa e ....nu am altceva dar sunt constient ca se invarte mai greu dar nu trebuie s-o faca in hopuri...la amortizoare folosesc HPI FORCH OIL 15 parca....

Vezi postareaDanB, la 07 January 2014 - 09:20 AM, a spus:

Vezi sa n-ai ratacita vreo "impuritate" care din cind in cind intra intre dinti, sau vreun dinte usor deformat

era,un rest mic de turnare pe un stelit,daca-i inversai pozitia mergea ok ...am nimerit o pozitie naspa,ei s-au uzat intr-un anume fel si ordine(ca-s 4) si acum netinand cont si inversandu-i s-au incurcat dracii.....vedem ce-o fi,deocamdata merge de te unge la suflet,fara ulei.....sa-i pun.....acuma,nustiu ce sa fac,o sa combin niste ulei de telescop de la traxxas cu 12000 ....ala e 20 parca......il mai "diluez" .......acuma nu ma mai intorc la vaselina,am oringuri noi puse pe el,nu mai pierde,n-are cum....iar vaselina nu patrunde in toate orificiile.....e cidat construit.....daca tot o comite il las in doi sateliti pana una alta....va tin la curent !
alta culeasa din popor :
0

#410 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2014 - 11:31 PM

no luck ,marian.dumitru.74 are dreptate.....e prea dens uleiul,probabil ca aiesit ceva de vreo 4-5000,e prea "fix" diferentialul,numa buna de asfalt si drift,apare si sub-virarea,minunat.....
am "produs" o pasta din ulei de transmisie semi-sintetic + sapun de litiu,ceva galbui ,cu propietati bune de pompare(merge prin seringa),greu picurabil :lol: ....amestecate bine la cald,a iesit ceva delicios pentru diff.....merge extrem de bine acum....ma dispera garnitura care etanseaza carterele,se tot umfla,s-a marit,de ce naiba oare,ca n-am atins-o decat de ulei siliconic pana acum ? am pus alta noua..... -_- si cand ma gandeam ca am pus in savy ulei mineral si au sarit toti pe mine ca ataca oringurile....lucrul acesta nu s-a intamplat.....

Aceasta postare a fost editata de soarece: 07 January 2014 - 11:33 PM

alta culeasa din popor :
0

#411 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2014 - 09:37 PM

Capitolul 1 : DIFERENTIAL ...desfacut/revizui complet....cu 12000 se blocheaza(deja citii pe bajaplanet ca la 10000 cam devine blocat pentru drift) .....m-am speriat eu cand am vazut un mic ciot din turnare pe un pinion satelit dae acolo nu angrena,pe portiunea aia....deci...era OK,acum e si mai OK.....cum ulei siliconic adecvat nu avui am facut o zeama proprie din ulei de transmisie+ sapun litiu ....
La capitolul garnitura cartere diferential vreau sa spun ca mi-am batut un pic capul ....aia de pe el s-a umflat inexplicabil,aia noua avea o mica ciupitura asa ca l-am izolat cum l-am mai avut ,cu silicon auto negru 2+2 rezistent la temperaturi/uleiuri/intemperii.....e OK,nu curge.....merge destul de frumos la rece,am scos-o azi la o mica alergare,se comporta super-bine....deci JOB DONE !
La carte scrie sa pui 1000wt dar la diferential cu carcasa de plastic....la al meu mergea si cu vaselina direct dar vaselina nu ajunge perfect prin toate fantele/orificiile interioare ok si diferentialul nu e uns ok in miscare,devine semi-uns....nu pot pune ulei in el ca n-ar tine mult,chiar daca tot ce e oring e nou...daca n-are simeringuri degeaba,tot jucarie ramane,iar la carte scrie ca trebuie verificat periodic ...deci nici cu 1000 nu era prea OK .....ce i-am pus eu moarte n-are si unge tot perfect...sunt sigur....

CAPITOL 2 : rulmenti roti ....pai dupa alergatura prin zapada am zis sa verific tot ce e rulment,inclusiv pe cel din servo de directie,rotile in viraj arunca pe el....totul era ok mai putin 2 rulmenti de pe spate ,marca KBS ,erau tapeni,am dat usor cu ciocanul de cauciuc in ei dupa ce i-am scos si nimic.....tot fixi erau...dupa o ora de stat in motorina erau ca noi....i-am curatat apoi cu diluant,re-gresat si voila,merg....chiar bine....nu ma indur sa-i arunc ca n-aveau decat o iesire....se intepenisera pentru ca fabrica a uitat sa puna vaselina in ei,deci KBS sucks desi scrie pe ei MADE IN USA ,is degeaba ! :lol:
IMPORTANT : cand luati rulmenti verificati ABEC-ul ,e coeficintul de duritate al materialului din care e facut,cu cat cifra mai mare cu atat mai OK ...TNKS lui SANDREI pentru pont,nu stiam treaba asta !

CAPITOL 3 : daca tot am demolat tot am refacut tot ce e Link fr/acc ,cu o spita de bicicleta si cu un patent....acu pare sa culiseze OK ....si alte mici maruntisuri/acordari cu statia....

BONUS PENTRU CEI CU BAJA : se pot pune 2 arcuri mici ca la pix(eu am pus ceva mai dure) pe pinii care tin sabotii ghidati pe discuri,ca in poza, a.i. in momentul rularii sa nu mai se frece discul de sabot aiurea si sa se face o ventilatie mai OK la sistem ....
Urmeaza si alta imbunatatire la butucii fata,cand oi avea timp !

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Image0429.jpg
  • Imagine atasata: Image0430.jpg
  • Imagine atasata: Image0433.jpg
  • Imagine atasata: Image0435.jpg

Aceasta postare a fost editata de soarece: 08 January 2014 - 09:37 PM

alta culeasa din popor :
0

#412 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2014 - 09:38 PM

....

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Image0441.jpg
  • Imagine atasata: Image0444.jpg

Aceasta postare a fost editata de soarece: 08 January 2014 - 09:38 PM

alta culeasa din popor :
0

#413 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2014 - 09:40 PM

si scena crimei..... :lol:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Image0427.jpg

alta culeasa din popor :
0

#414 Useril este offline   hassel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2014 - 09:50 PM

daca o mai desfaci de cateva ori ai sa bagi bete de chibrit in gauri sa strangi suruburile!

BAJA
5SC 30cc gas

0

#415 Useril este offline   e.cata 

• Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2014 - 09:53 PM

da ce motor ai pe ea? parca scrie chung yang pe el ?
mai fac o baie!
0

#416 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2014 - 09:59 PM

exact....e Fuelie 26 cc S,versiunea sport cu segment de 0.7mm si porturi marite,e un motor usor tunarit de fabrica ....CY is toate ,HPI e doar brandul ,Hpi nu face motoare,parca s-a mai discutat treaba asta....diferenta intre ele este la carburator(hpi cere walbro pentru motoarele lor) si la calitatea finisajelor/rulmenti/simeringuri....mici rahaturi.....
alta culeasa din popor :
0

#417 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2014 - 10:02 PM

Vezi postareahassel, la 08 January 2014 - 09:50 PM, a spus:

daca o mai desfaci de cateva ori ai sa bagi bete de chibrit in gauri sa strangi suruburile!

da' matale crezi ca asta-i savage ? crezi ca suruburile se infileteaza in plastic ? nu prea maestre...au piulite cu frana incastrate in plasticuri,piulite care la mine in noi,is din inox si au si frana.....deja ca "realism" de constructie fata de 1:1 procentul e cam 80% ....
nimic nu se strica daca desfaci cu atentie si nu pui ceva gresit...
Ma tot nelinistea diferentialul uns cu vaselina si.....trebuia sa fie totul perfect..... ^_^

Aceasta postare a fost editata de soarece: 08 January 2014 - 10:03 PM

alta culeasa din popor :
0

#418 Useril este offline   hassel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2014 - 10:05 PM

Vezi postareasoarece, la 08 January 2014 - 10:02 PM, a spus:

da' matale crezi ca asta-i savage ? crezi ca suruburile se infileteaza in plastic ? nu prea maestre...au piulite cu frana incastrate in plasticuri,piulite care la mine in noi,is din inox si au si frana.....deja ca "realism" de constructie fata de 1:1 procentul e cam 80% ....
nimic nu se strica daca desfaci cu atentie si nu pui ceva gresit...
Ma tot nelinistea diferentialul uns cu vaselina si.....trebuia sa fie totul perfect..... ^_^

frumos frumos! sa ai grija de ea si sa nu uiti mileul :p bai ce sa zic e faina masina da a naibii de scumpa!

BAJA
5SC 30cc gas

0

#419 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2014 - 10:08 PM

man,n-am vrut sa sune a replica rautacioasa.....dar NIMIC NU SE STRICA,crede-ma ca e aproape indestructibila.....iar ca bani nu mai spun nimic,daca n-o pot vinde macar s-o am in stare buna,pun mileul pana sambata,o scoat la un DIRT TRACK prin padure..... :D
alta culeasa din popor :
0

#420 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2014 - 10:59 PM

http://www.hpiracing.com/en/part/15403

.....mareste pozele e-cata si vezi ce scrie pe motorul meu la HPI pe site...inscriptia nu cumva e tot Chung Yang ?

Deci sa na intelegem...HPI nu face motoare nitro,nu face motoare pe benzina....doar le cere de la anumiti producatori sub anumite conditii/standarde care tin de echipamente auxiliare etc....
alta culeasa din popor :
0

Arata acest topic

• 77 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16