marian.dumitru74, la 15 August 2013 - 06:43 AM, a spus:
.... mai ales ca esti in rogaj si motorul nu merge in forta ca sa arda tot uleiul ,
adica?
eu stiam asa....motor nou adica segment fest sau aproape fest pe camasa,rodaj= regim de "formare" ,pasuire a segmentului pe camasa si atat in cazul de fata ptr. ca ambielajul e pe rulmenti,n-avem cuzineti sau alte chestii in el...
Tinind cont ca motorul asta e racit pe aer unii spun ca n-ar fi ok un rodaj in loc la motorul asta,logic ca un motor in rodaj se incalzeste mai repede(frecarea e mai mare pe suprafata camasii)....la incalzirea lui se dilata tot ce e in el(logic si asta) se dilata camasa(micrometric) si segmentul freaca mai putin in ea....dar atentie ca un regim de temperaturi ridicate poate atrage o usoara decalire a segmentului in anumite zone...asta nu-i ok !
E normal ca dupa un rodaj sa gasesti particule microscopice de metal/pilitura prin baia de ulei...asta n-are filtru de ulei si nici baie se unge prin balbotare in interior,asta "se unge cu ceea ce mananca" deci de aici ar fi logic ca nu-i rau sa fie un pic in plus lubrefiat(10ml la un litru inseamna nimic).
A vazut careva de aici segment decalit ? il indoi in mana ca pe o sarma.....misto,nu ? :rolleyes:
"motorul merge in forta ca sa arda tot uleiul" ....motorul asta arde amestec mai mariane,asta ii ajunge in cap la piston din carterul inferior pe gurile de baleaj din cilindru,nu ?....cand e nou sau aproape nou si reglat OK nu prea ramane nimic nears in capu pistonului,cand s-o mai invechi se mai lasa segmentul,mai scapa din compresie,mai tuseste si ulei...e normal....ala vechi imi umplea toba de ulei.....
motorul merge in forta cand il accelerezi ca nebunu' ,lucru pe care
nu l-am facut....aaa,si recunosc,uleiul folosit nu e cel mai tare din parcare,dar e facut spaecial pentru motoarele 2T,asta insemnand ca n-a "inventat" nimeni nimic....
Concluzia: mai bine arunc o bujie dacat s-arunc un motor....dar n-o arunc nici pe aia ca e ok deocamdata !daca prinde ulei ars mult pe ea,se ancraseaza...no pb...o curat la loc,nu prea vad de ce s-ar strica de la ulei,doar ca poate nu mai scanteieste pe moment,da' isi revine !!!
Aceasta postare a fost editata de soarece: 15 August 2013 - 08:41 AM